Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema

QUOTE(madwifi @ 2014 02 18, 14:03)
pvz renoventui sita opcija apie 3 ar 4kLt kainuoja. pauliui dar daugiau.

Zehnder ComfortAir 350 su celiuliuciniu silumokaiciu 350m3/h kaina apie 6000-6500lt
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 02 18, 11:45)
O tu paziurek Minto ZS skaiciavimus ir pamatysi, kad nereikia tu 7-8k lituokliu, gali su ir 1.5-2 kilolitu issiversti mirksiukas.gif tada ir skaciukai atsipirkime kitaip atrodys 4u.gif

Aš alkūnių į skaičiavimus nebuvau įtraukęs, o jos pasirodo irgi ne kapeikas kainuoja.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 18, 11:56)
(kanale pradzioje ,,samatioku‘‘ +10lC)

Jei samatioku oras ateina, vadinasi, kažkur ir išeina g.gif . Kaip manai, kaip reikalai su sandarumu?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 18, 12:09)
Zehnder ComfortAir 350 su celiuliuciniu silumokaiciu 350m3/h kaina apie 6000-6500lt

Alasca tuomet juntamai pigesnė.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 18, 10:45)
ka tu cia dabar tikiesi is to teno? ar nematai kad jau antra savaite kaip jis isvis neisijungia? jei tokie orai teisis ir toliau tai tiek ji ir tematysim. ir dar karta priminsiu - pries pora savaiciu jie pakeite silumokaiti is paprasto i entalpini membranini, kurio uzsalimo T gerokai zemesne, todel tiketina kad teno bereikes prie gerokai uz 0C zemesniu T. tagi sia ziema galim ir nebesulaukt.

Galėsime pamatyti skirtumą, kiek plokštelinis prie teigiamų temperatūrų prisuka elektros. Ir greičiausiai pasirodys, kad ŽŠ bereikalinga investicija, o plokštelinis visų metų bėgyje tikrai geras dalykas: nemaišo kvapų ir tos elektros prisuka keliais šimtai litų daugiau.
Papildyta:
QUOTE(budvykis @ 2014 02 18, 11:21)

Nesu prisiregistarvęs veidų knygoje. Nematau poreikio. Tiesa, ten kažkiek galima pasiskaityti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 18, 11:28)
Cibuli, apie tai jau kokius 3-4 kartus forume buvo rasyta .Jus norite ,kad skaitytu jusu postus ir atsakinetu  o neskaitote atidziau kitu ...  4u.gif

Visų blevyzgų neprivalau skaityti kaip testamento.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 vasario 2014 - 13:57
QUOTE(cibulis @ 2014 02 18, 13:56)
o plokštelinis visų metų bėgyje ... elektros prisuka keliais šimtai litų daugiau.

thumbup.gif

Na neprisuka plokštelinis daugiau, nei rotorinis, jei teno neskaičiuosim, neprisuka smile.gif. Apylygiai naudoja.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 02 18, 11:45)
O tu paziurek Minto ZS skaiciavimus ir pamatysi, kad nereikia tu 7-8k lituokliu, gali su ir 1.5-2 kilolitu issiversti mirksiukas.gif tada ir skaciukai atsipirkime kitaip atrodys 4u.gif

Aš nepriklausau darbščių, savadarbių rankų būreliui, t.y. nežadu pats konstruoti, kas pusmetis perkonstruoti, taisyti, tobulinti ir t.t. Aš perku paslaugą, kurią kažkas parduoda. Mano nurodyta ŽŠ kaina 7000 Lt po sąmatos patikslinimo išaugo iki 9100 Lt.

Iš esmės visą kainą sudaro 43 metrai PP D 200 vamzdžių, 13 alkūnių (vnt. 113 Lt), valdikliai, specialus oro paėmimo kaminėlis su filtru montuojamas šaltos stoginės sienoje (nesimatytų kamino kažkur sklypo viduryje), cinkuotos skardos ortakis. Į kainą įskaičiuota drenažo atšaka kondensatui nuvesti. Darbai ir medžiagų transportavimas apie 1700 Lt.

Beje, PP vamzdis yra daug geresnis nei daugelio klojamas PVC.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 vasario 2014 - 14:16
Beje, kas man įrodys, kad rekupo šilumogrąžos funkcija naudinga ne tik žiemą? Na jo, vasarą būna kelios karštos dienos, bet iš esmė g.gif .

O jei rekupas naudos duoda tik žiemos metu, tai tuomet teno sąnaudų neskaičiuoti - save apgaudinėti.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 18, 12:03)
taigi kiek kalbu apie tokius cia ar vedinimo rtemoj buvo ! cia tie kur dregme dalinai pagrazina. yra itarimas kad medziaga panasi i atvirksinio osmoso RO fitru. kaina biezbozna, pvz renoventui sita opcija apie 3 ar 4kLt kainuoja. pauliui dar daugiau.

Kalbos apie viską kartojasi. Jei tingi rašyti, kai kažkas klausia, tai ir tylėk. Neskaitau visų blevyzgų kaip maldaknygės.

Tiesa, buvo kalbėta apie drėgmę ir pan. Bet apie entalpinį memraninį ar dar kažkokį šilumokaiti man atrodo, kad pats tik kartą užsiminei, kad Medeina sudėjo. Bet mane domina ne veikimo principas. Mane domina kaina. Ar jis konkuruoja su ŽŠ pagal kainą ar ne?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 18, 14:06)
thumbup.gif

Na neprisuka plokštelinis daugiau, nei rotorinis, jei teno neskaičiuosim, neprisuka smile.gif. Apylygiai naudoja.

Aš vertinau ir teną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 vasario 2014 - 14:14
QUOTE(cibulis @ 2014 02 18, 14:10)
Mane domina kaina. Ar jis konkuruoja su ŽŠ pagal kainą ar ne?

Jis nekonkuruoja su ŽŠ pagal lauko temperatūrų diapozoną.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 18, 14:15)
Aš vertinau ir teną.

Tuomet, nelabai pagaunu, kaip tau gali patikti daugiau elektros energijos rijantis o naudos tik popieriuose daugiau duodantis rekupas blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 18, 14:10)
Beje, kas man įrodys, kad rekupo šilumogrąžos funkcija naudinga ne tik žiemą? Na jo, vasarą būna kelios karštos dienos, bet iš esmė  g.gif .

O jei rekupas naudos duoda tik žiemos metu, tai tuomet teno sąnaudų neskaičiuoti - save apgaudinėti.

Tai ir aš apie tą patį: galutinę rekuperatorius+tenas sąskaitą. Plokštelinis be ŽŠ prisuka daugiau elektros. Tik gali pasirodyti, kad tas prisukimas sudaro kokius 400-600 Lt, tačiau gauni komfortą - kvapų nepamaišymą.

Įdomu jei įvertinti visų metų laikotarpį ar tik plokštelinis nepasirodytų efektyvesnis už rotorių: vertinant ir atgautą šilumą procentais ir visas elektros sąnaudas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 18, 14:19)
Įdomu jei įvertinti visų metų laikotarpį ar tik plokštelinis nepasirodytų efektyvesnis už rotorių: vertinant ir atgautą šilumą procentais ir visas elektros sąnaudas.

Tikrai nepasirodytų.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 18, 14:18)
Jis nekonkuruoja su ŽŠ pagal lauko temperatūrų diapozoną.
Papildyta:
Tuomet, nelabai pagaunu, kaip tau gali patikti daugiau elektros energijos rijantis o naudos tik popieriuose daugiau duodantis rekupas  blink.gif .

Mane domina visų metų ciklas. Kaip rotorius ir plokštelinis skirsis pagal elektros sąnaudas ir atgautą šilumą visų metų bėgyje.

Mano supratimu yra taip: dėl komforto (kvapų) vienareikšmiai geriau plokštelinis. Jo blogumas: nuo 0 ar -5 (nežinau nuo kiek laipsnių) jungia tenus ir ryja papildomai elektros. Išeitis: ŽŠ arba entalpinis membraninis šilumokaitis. ŽŠ kaina bent jau man - 9100 Lt. Kiek kainuoja entalpinė membrana? Ir kiek su ja per visus metus padės sutaupyti elektros.

ŽŠ privalumas: vasaros metu į patalpas gali tiekti keliais laipsniai nei lauke vėsesnį orą. Šioks toks kondicionierius, kuris kartu su lauko/vidaus žaliuzėmis dirbs tiesiog idealiai. Didelių oro srautų vedinimui nereikės. Reikia pirmiausia langus apsaugoti nuo kaitros, o tada likusį kelių laipsnių skirtumą ir padengs ŽŠ.

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 18, 11:18)
Gartraukiui papildomai naudokite sandaria sklende  su silikonine tarpine sandarumui uztikrinti (idesiu foto kaip tai atrodo) .Kai juo nesinaudojate uzdarykite jaja .

O kaip pas patį, pasiekusį tokį puikų rezultatą šildymo sąnaudose, padarytas gartraukis (bus padarytas)? Daryti lauko sienoje papildomų skylių (kaip nupiešė projektuotojas) nesinori.
Atsakyti