Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 02 13, 00:09)
O tu sakai, kad namas nevaikšto.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Matai kas per 1-2 metus atsitiko. O kas bus toliau... Siaubas....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ramiakas - čia tik joke'as.

Tu absoliučiai neteisus.

Pas mane jie dar nė karto nebuvo normaliai sureguliuoti, tad vaikščiojimas čia nepričiom.
Taip kad tavo išpranašautų didesnių šiluminių nuostolių dėl namo išsisandarinimo, patikėk nebijau, kaip tik, ateitį nuostoliai tik mažės wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 13, 01:38)
Tu absoliučiai neteisus.

Pas mane jie dar nė karto nebuvo normaliai sureguliuoti, tad vaikščiojimas čia nepričiom.
Taip kad tavo išpranašautų didesnių šiluminių nuostolių dėl namo išsisandarinimo, patikėk nebijau, kaip tik, ateitį nuostoliai tik mažės wink.gif.

Mintai,manau ir pats neteisus. Pirma,tai namas kelis metus vaikston (pamatysi kai karts nuo karto gipsas sutrukines) O del langu sandarumo..Reguliavimui yra ribos... Gerai kad susidejei su daugiau tvirtinimo elementu,o ne ant kokiu keturiu kaip kaikas megsta tvirtinti kad to uztenka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 02 13, 07:54)
Mintai,manau ir pats neteisus. Pirma,tai namas kelis metus vaikston (pamatysi kai karts nuo karto gipsas sutrukines) O del langu sandarumo..Reguliavimui yra ribos... Gerai kad susidejei su daugiau tvirtinimo elementu,o ne ant kokiu keturiu kaip kaikas megsta tvirtinti kad to uztenka.  smile.gif

Labai teisingai. Manau bute pakabinamų lubų gipsas patrūkinėjo po kokių 3-5 metų nuo statybos pabaigos. Plastikiniai langai kuo toliau, tuo labiau nesandarūs: tiek montavimo vietose (toks ten aišku ir montavimas), tiek pačiuose profiliuose. Viskas dėvisi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 13, 00:38)
Tu absoliučiai neteisus.

Tu absoliučiai teisus. 4u.gif

Bet aš turiu savo nuomonę. O ji tokia: tavo namo nuostoliai gali mažėti tik dėl to, kad namas per kelis metus išdžius. Kai šitas procesas baigsis, namo nuostoliai stabilizuosis. Tačiau tada po truputį turėtų prasidėti namo išsisandarinimas, energijos kainų brangimas ir galutiniam variante namas pradės naudoti daugiau, brangsnės energijos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 13, 09:37)
Bet aš turiu savo nuomonę. O ji tokia: tavo namo nuostoliai gali mažėti tik dėl to, kad namas per kelis metus išdžius.

Ech Cibuli Cibulėli... tiek kartų phpp kankinote, o pastato energijos balanso taip ir neišmokote. Prisiminkite, kas yra VIDINIAI PRITEKĖJIMAI, pabandykite įtempęs logiką sumąstyti, kas pasikeis Minto name jam pradėjus gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 13, 08:44)
Ech Cibuli Cibulėli... tiek kartų phpp kankinote, o pastato energijos balanso taip ir neišmokote. Prisiminkite, kas yra VIDINIAI PRITEKĖJIMAI, pabandykite įtempęs logiką sumąstyti, kas pasikeis Minto name jam pradėjus gyventi.

Ech, Viliau, aš puikiai suprantu, kad net kompas skleidžia šilumą ir pradėjus name gyventi šildymo išlaidos sumažės, bet aš kalbu apie tai, kad jei gyventojų įtaką atmetus, t.y. eliminavus. Jei gyventojų įtaką net ir žmonėms gyvenant name būtų galima išskaičiuoti. Štai tada ir pasimatytų, kad namai išsisandarina.

Galbūt Minto namas su gelžbetonine plokšte viršuje ir mažiau išsisandarins nei mano su medinėm gegnėmis, bet išsisandarinimas bus. O kur dar langų išsisandarinimas.

Laikas padaro savo.
Atsakyti
Gipsas jei truks, tai truks pirmais metais pradejus sildyt, o trukines minimaliai kiekviena ziema/vasara, del dregmes kaitos ir jei neteisingai sudetas.

Gyvenant, ypac aktyviai - naturalu kad silumos poreikis mazes (kuo daugiau Plasma namie bus, tuo maziau ŠS smaugt reiks) biggrin.gif

[quote=cibulis,2014 02 13, 07:37]
Labai teisingai. Manau bute pakabinamų lubų gipsas patrūkinėjo po kokių 3-5 metų nuo statybos pabaigos. Plastikiniai langai kuo toliau, tuo labiau nesandarūs: tiek montavimo vietose (toks ten aišku ir montavimas), tiek pačiuose profiliuose. Viskas dėvisi.
Papildyta:

Atsakyti
Ziuriu atsisakai imt zinion jog namas nera baigtas siltint smile.gif

skelbt kiek moki uz elektra bjaurus reikalas biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 02 13, 08:51)
Ech, Viliau, aš puikiai suprantu, kad net kompas skleidžia šilumą ir pradėjus name gyventi šildymo išlaidos sumažės, bet aš kalbu apie tai, kad jei gyventojų įtaką atmetus, t.y. eliminavus. Jei gyventojų įtaką net ir žmonėms gyvenant name būtų galima išskaičiuoti. Štai tada ir pasimatytų, kad namai išsisandarina.

Galbūt Minto namas su gelžbetonine plokšte viršuje ir mažiau išsisandarins nei mano su medinėm gegnėmis, bet išsisandarinimas bus. O kur dar langų išsisandarinimas.

Laikas padaro savo.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 02 13, 08:57)
Ziuriu atsisakai imt zinion jog namas nera baigtas siltint smile.gif

skelbt kiek moki uz elektra bjaurus reikalas biggrin.gif

Neatsisakau imti žinion. Tik pasakiau savo nuomonę, (kuri nebūtinai sutampa su redakcijos nuomone - tavo, Minto, Viliaus ir dar bala žino kieno).

Kaip sakoma: aršiausiai žmonės pyksta už teisybę.
Atsakyti
Kuos sildytid EE name - elkeytra ar SS, oro, geo ...
Elementarus sakiciavimas -sildymo elektra kastai tarkim bus 600 Lt/men, vadinasi geo - 4 kart maziau - 125Lt.men, orinuku SS - 2,5-3 kart maziau -200-250 Lt/men. Sildymo sezonas EE name 4-5 men. Ziurim kiek sutaupom per metus, dar ivertinam DHW ruosimo skirtuma ir skaiciujam kokia investicoja per kiek atsipirks g.gif
Kazkada buvau primetes, kad mazdaug po 8-10 metu elekytra pradeda kainuoti brangiau visuminiu kastu prasme 4u.gif
O kaip Mintas sako - "kazdomu svajo" - diskusijos ir nuomones gerai, bet sprendimus priimama ekiekvienas pagristus igytomis ziniomis, asmenine patirtimi, kitu patirtimis g.gif matyt sunkiau ir asiku norimu komforto lygiu 4u.gif
Man asmeniskai atrodo, kad grindini ssildymas tikrai aukstesnio komforto nei kanalinis orinis g.gif
Atsakyti
Siuo metu vedinuos vent sachtom iskirstom, 3 atidaros skyles (kai bus rekupas viskas bus uzsandarinta), plotas 206m2, visur grindys. 4m3 duju i para.

QUOTE(darius333 @ 2014 02 13, 11:59)
Kuos sildytid EE name - elkeytra ar SS, oro, geo ...
Elementarus sakiciavimas -sildymo elektra kastai tarkim bus 600 Lt/men, vadinasi geo - 4 kart maziau - 125Lt.men, orinuku SS - 2,5-3 kart maziau -200-250 Lt/men. Sildymo sezonas EE name 4-5 men. Ziurim kiek sutaupom per metus, dar ivertinam DHW ruosimo skirtuma ir skaiciujam kokia investicoja per kiek atsipirks  g.gif
Kazkada buvau primetes, kad mazdaug po 8-10 metu elekytra pradeda kainuoti brangiau visuminiu kastu prasme  4u.gif
O kaip Mintas sako - "kazdomu svajo" - diskusijos ir nuomones gerai, bet sprendimus priimama ekiekvienas pagristus igytomis ziniomis, asmenine patirtimi, kitu patirtimis g.gif matyt sunkiau ir asiku norimu komforto lygiu 4u.gif
Man asmeniskai atrodo, kad grindini ssildymas tikrai aukstesnio komforto nei kanalinis orinis  g.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 13, 10:20)
Kaip sakoma: aršiausiai žmonės pyksta už teisybę.

Paskutiniu metu retokai parašote teisybę... tai už ką pykstate? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 13, 09:51)
bet išsisandarinimas bus. O kur dar langų išsisandarinimas.

Kažkokios vos ne suicidinės nuotaikos šiandien? Tai gal nebestatykite - vistiek išsisandarins doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 02 13, 07:54)
Mintai,manau ir pats neteisus. Pirma,tai namas kelis metus vaikston (pamatysi kai karts nuo karto gipsas sutrukines) O del langu sandarumo..Reguliavimui yra ribos... Gerai kad susidejei su daugiau tvirtinimo elementu,o ne ant kokiu keturiu kaip kaikas megsta tvirtinti kad to uztenka.  smile.gif

Matai, aš tvirtinau, kad langų nesandarumas yra ne namo vaikščiojimo pasekmė, o kad šis klausimas, niekada iki galo ir nebuvo išspręstas.
Atsakyti