Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema

QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 23:52)
Antra, išsisandarinimą pridėk karkasui, pas mane mūras, pats sakiai, kad amžinas.

Trečia 700-800 Lt suma iš kur ištrauktą, iš kavos tirščių išbūrei? Tai žinok ir kavos tirščius reikia mokėti skaityti, o tai kai kitą kartą bursi dėl malkų, paaiškės, kad malkomis per mėnesį šildytis iš vis 4000 Lt kainuoja.

Nors vieną teiginį gali kuo nors pagrįsti?

Jei pabandytum šildytis tik elektra, tai tau laikas įrodytų. Pats sakei, kad name palankai gana žemas temperatūras. Todėl jų pakėlimas iki 20-21 laipsnio tikrai padidins elektros išlaidas. O kur dar vanduo ir kita buities elektra. Štai tau ir bus 700-800 Lt.

O namai visi išsisandarina. Negalvok, kad plytos pradės vaikščioti. Ne veltui tiek PN, tiek lietuviškas STRas itin šiltiems namams A+ ar A++ klasę siūlo suteikti tik 10 metų. Po to reikia iš naujo gauto sertifikatą.

Brangsta visos energijos rūšis, bet šildytis tiesiogiai elektra būtų skaudžiausia. Jei elektra pabrangs 10 centų, tai geoterma tik kokiais 2,5 centais.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 12, 08:30)
Pats sakei, kad name palankai gana žemas temperatūras. Todėl jų pakėlimas iki 20-21 laipsnio tikrai  padidins elektros išlaidas. O kur dar vanduo ir kita buities elektra. Štai tau ir bus 700-800 Lt.

Pirmiausiai neatidžiai skaitai, ką aš būnu parašęs, primink, kokia temperatūra pas mane antram aukšte palaikoma? Pirmas aukštas šiek tiek žemesnė, tai taip, bet kaip minėjau, jis dar ir neapšiltintas pilnai, taip kad tas ant to.

Pasyvus namas nuo standarto pagrinde skiriasi šildymo išlaidomis. Karšto vandens ruošimas į namo šildymo išlaidas nesiskaičiuoja. Čia vienas. Antras dalykas, nors PN filosofija ir rekomenduoja statytis taupius elektros prietaisus, tai jau ne namo, o vartotojo poreikių tenkinimo klausimas, kuris sakyčiau užeina už energiškai efektyvaus namo statymo temos ribų poster_offtopic.gif

Ne veltui tiek PN, tiek lietuviškas STRas  itin šiltiems namams A+ ar A++ klasę siūlo suteikti tik 10 metų. Po to reikia iš naujo gauto sertifikatą.

Ok, STR`as ir PN taiko 10 metų terminą, kodėl orakulas Cibulis mano namui nustatė 5 metų terminą?

Brangsta visos energijos rūšis, bet šildytis tiesiogiai elektra būtų skaudžiausia. Jei elektra pabrangs 10 centų, tai geoterma tik kokiais 2,5 centais.

Nu ir kas? Proporcionaliai tai pabrangs visi energijos resursai panašiai kaip dabar. Jo atsiperkamumo klausimas po kiek laiko gali pasikeisti, bet jei pas tave ant stogo, už sutaupytus pinigus įrengta saulės elektrinė, tau nuo tos energijos brangimo nei šilta nei šalta.
Atsakyti
tece slq mdx 5c pirkta 1000 m. kaina 1m-2,30 Lt, kolektoriai 8 ziedu su debitomaciais 1vnt kaina apie 540 lt.

wavino pasiulymas nepigus, taciau vamzdelio kaina normali, mums siule po 2,60 lt. kiti dalykai tikrai brangus ir kompensacines juostas, kolektorines dezutes, plevele ir tt. galima zymiai pigiau isigyti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 12, 08:51)
1. Pasyvus namas nuo standarto pagrinde skiriasi šildymo išlaidomis. Karšto vandens ruošimas į namo šildymo išlaidas nesiskaičiuoja. Čia vienas. Antras dalykas, nors PN filosofija ir rekomenduoja statytis taupius elektros prietaisus, tai jau ne namo, o vartotojo poreikių tenkinimo klausimas, kuris sakyčiau užeina už energiškai efektyvaus namo statymo temos ribų poster_offtopic.gif

2. Ok, STR`as ir PN taiko 10 metų terminą, kodėl orakulas Cibulis mano namui nustatė 5 metų terminą?

1. Pats tu offtopikas. PN, kaip ir lietuviškam namui, svarbus dalykas yra ne tik šildymas, bet ir pirminės energijos sąnaudos. Būtent apie jas aš ir kalbėjau.

2. Mintai, laikyk arklius, nes ir aš pradės skambiais žodžiais mėtytis.

O geriausiai - tai jungiam nafik visą šitą pokalbį.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 11, 23:34)
Pagaliau įdedu savo blogo nuorodą:

www.bangunamas.wordpress.com

Gal kažkam bus įdomu paskaitinėti

Sakyčiau lietuviškas Feistas. 4u.gif Man patiko. Turiu kelias pastabas. Darykite teksto suskaldymus, nes dabar eina labai didelės vientisos teksto paklodės. Jas tiesiog sunku skaityti.

Jei galima, būtų puiku pakeisti nuotraukų peržiūrą. Dabartinė - nepatogi.

O šiaip tikrai įdomu, informatyvu, susisteminta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 vasario 2014 - 10:21
QUOTE(cibulis @ 2014 02 12, 09:12)
1. Pats tu offtopikas. PN, kaip ir lietuviškam namui, svarbus dalykas yra ne tik šildymas, bet ir pirminės energijos sąnaudos. Būtent apie jas aš ir kalbėjau.

Mūsų tema "..... namo statybos". Apie tai, kokios energinės klasės šaldytuvus žmonės perka į savo namus, ir kiek jie elektros energijos eikvoja, aptarinėkim buitinės technikos temoje. Buitinių prietaisų elektros energijos sąnaudos yra labai individualus dalykas, absoliučiai nepriklausantis nuo namo energinės klasės. Beje, elektros energijos sąnaudos dar labiau priklauso nuo pačių vartotojų, kaip pavyzdžiui šviesos deginimas visam name, kai žmonės būna tik vienam kambarį. Čia tik tikėtina, kad energiškai efektyvų namą perkantis, pirks ir energiškai efektyvią buitinę techniką, bet tai ne taisyklė. Lygiai tokią pat techniką gali įsigyti, o beje ir dažniausiai perka standartinių namų gyventojai.

2. Mintai, laikyk arklius, nes ir aš pradės skambiais žodžiais mėtytis.

Patikėk, sunervinai, tokias nesąmones mano atžvilgiu pažerdamas. Mano namo šildymo elektra sąnaudos 700Lt-800Lt ir daugiau. Kad bent pateiktum skaičiavimus, o čia iš akies, tarsi taip ir turės būti.

Ok, dėl sandarumo, po 10 metų, tai žinok, jis bus geresnis nei dabar, nes dabar per gerai nesureguliuotus, vis dar nesandarius langus "vėjai švilpauja", taip kad patikėk, kaip nusikalbėjai. Aš dabar dar jokio sandarumo testo nepraeičiau, o žiūrėk, kokios elektros sąnaudos, beje, čia ne tik šildymo, o ir visokių elektrinių statybinių prietaisų, apšvietimo, šaldytuvo, nuolatos veikiančio drėgmės surinkėjo, oro burbuliatoriaus burbuliuojančio "lauke" ir t.t. ir t.t.

Dėl elektros, tai tik iš piršto laužti teiginiai, absoliučiai neparemti, jokiais skaičiavimais, o iš mano pusės, patikėk kiek skaičiuota, prieš pradedant siūlyti elektra. Ok, aš nesu ekonomistas, negaliu girtis profesionaliu skaičiavimu, bet aš bent jau esu skaičiavęs ir ne vieną mėnesį su ekseliu įvairius variantus. Kiek skaičiavimų atlikai pats, prieš išsakydamas tokius drastiškus teiginius - "elektra šildytis neapsimoka".

O geriausiai - tai jungiam nafik visą šitą pokalbį.

pritariu.
Papildyta:

Beje, atkreipk dėmesį, kiek kartų tu išgirdęs mano patarimus, pirmiausiai nesamonėm išvadini, o po kurio laiko darai būtent taip, kaip aš sakiau? Na, net nebūtinai patarimai, kad ir perspėjimas dėl klinkerio ir smeigių, ar pameni, kiek "komplimentų" man dėl to perspėjimo pažėrei? O galiausiai pradėjai taip intensyviai gvildenti šią problemą. Beje, dėl tų "komplimentų" iki šiol neišgirdau iš tavęs "dėkui kad atkreipei dėmesį į šią problemą", ką jau kalbėti apie atsiprašymą už juos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 vasario 2014 - 11:05
QUOTE(arkava @ 2014 02 12, 09:10)
perskaiciau per 0,5 val. smile.gif
thumbup.gif

Taip neįdėmiai? biggrin.gif
Atsakyti
kodel taip manai? biggrin.gif
ana savaite su rangovu 0,5d prie pamatu sedejom smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2014 02 12, 10:09)
Taip neįdėmiai? biggrin.gif

Atsakyti
Cia Vilius sake Medeinos namas ne autoritetas, tavojo situacija 3kart geresne smile.gif

nekuriuos tai aisku biski kabina tas perdetas optimizmas kai namas nera baigtas statyt.

QUOTE(mintas @ 2014 02 12, 10:58)
Patikėk, sunervinai, tokias nesąmones mano atžvilgiu pažerdamas. Mano namo šildymo elektra sąnaudos 700Lt-800Lt ir daugiau. Kad bent pateiktum skaičiavimus, o čia iš akies, tarsi taip ir turės būti.

Isigijau sitoki prietaisa
http://www.ebay.com/itm/290971705765
namo kampai ties grindim salciausi, poliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 12 vasario 2014 - 12:55
QUOTE(arkava @ 2014 02 11, 12:30)
Ka toliau dare, su tokiu grindiniu (namu)?

Įsidėjo akumuliacinę ir pamaišymo vožtuvą su atskiru cirkuliaciniu. Viskas normalizavosi.

QUOTE(Vilienė @ 2014 02 11, 15:57)
Jį reiktų kloti prie praustuvės, dušo kabinoje, ir kas mėgsta šluostytis vidury kambario (ne dušo kabinoje) - toje zonoje. Neverta kloti ištisai, po baldais, san. prietaisais ir kitose nestovimuose vietose. Manau būtų labai komfortiška, ypač jei stežkė plonytė. Gal dar vertėtų madwifi aliuminio "išradimą" panaudoti, kad kuo greičiau paviršius sušiltų.

Aš vistiek galvočiau, kad geriau išvedžioti kokius 1kW šildymo kabelio (470W pirkau uz 130Lt iš Senukų) ant aliuminės skardos ir vaizdui pagerinti ant viršaus su silikonu užklijuoti gerai atrodantį grūdintą stiklą ar iškart ant vario skardos, kurios žydras oksidas gerai atrodytų, tik reikėtų nulakuoti. Tokį sumuštinį integruočiau vonios sienoje ir turėčiau pakankamai momentinį infra šildymą šilumos pojūčiui sukurti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 12 vasario 2014 - 13:47
Užkliuvo šią žiemą, per šalčius, kad pro mano, vis dar nesandarius langus ant arkų buvo susidaręs šerkšnas. Akivaizdžiai matėsi, kad langai nesandarūs ir konkrečiai, ties kuriomis vietomis. Vėliau išlindusi saulutė, greitai tą šerkšną ištirpdė, bet buvau nustebintas, kokį "kūrinį" per naktį mano nesandarūs langai nulipdė. Net nufotografavęs buvau tą šedevrą smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 vasario 2014 - 23:48
QUOTE(mintas @ 2014 02 12, 23:40)
Akivaizdžiai matėsi, kad langai nesandarūs ir konkrečiai, ties kuriomis vietomis.

O tu sakai, kad namas nevaikšto. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Matai kas per 1-2 metus atsitiko. O kas bus toliau... Siaubas.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Ramiakas - čia tik joke'as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 vasario 2014 - 00:10