QUOTE(cibulis @ 2014 02 12, 09:12)
1. Pats tu offtopikas. PN, kaip ir lietuviškam namui, svarbus dalykas yra ne tik šildymas, bet ir pirminės energijos sąnaudos. Būtent apie jas aš ir kalbėjau.
Mūsų tema "..... namo statybos". Apie tai, kokios energinės klasės šaldytuvus žmonės perka į savo namus, ir kiek jie elektros energijos eikvoja, aptarinėkim buitinės technikos temoje. Buitinių prietaisų elektros energijos sąnaudos yra labai individualus dalykas, absoliučiai nepriklausantis nuo namo energinės klasės. Beje, elektros energijos sąnaudos dar labiau priklauso nuo pačių vartotojų, kaip pavyzdžiui šviesos deginimas visam name, kai žmonės būna tik vienam kambarį. Čia tik tikėtina, kad energiškai efektyvų namą perkantis, pirks ir energiškai efektyvią buitinę techniką, bet tai ne taisyklė. Lygiai tokią pat techniką gali įsigyti, o beje ir dažniausiai perka standartinių namų gyventojai.
2. Mintai, laikyk arklius, nes ir aš pradės skambiais žodžiais mėtytis.
Patikėk, sunervinai, tokias nesąmones mano atžvilgiu pažerdamas. Mano namo
šildymo elektra sąnaudos 700Lt-800Lt ir daugiau. Kad bent pateiktum skaičiavimus, o čia iš akies, tarsi taip ir turės būti.
Ok, dėl sandarumo, po 10 metų, tai žinok, jis bus geresnis nei dabar, nes dabar per gerai nesureguliuotus, vis dar nesandarius langus "vėjai švilpauja", taip kad patikėk, kaip nusikalbėjai. Aš dabar dar jokio sandarumo testo nepraeičiau, o žiūrėk, kokios elektros sąnaudos, beje, čia ne tik šildymo, o ir visokių elektrinių statybinių prietaisų, apšvietimo, šaldytuvo, nuolatos veikiančio drėgmės surinkėjo, oro burbuliatoriaus burbuliuojančio "lauke" ir t.t. ir t.t.
Dėl elektros, tai tik iš piršto laužti teiginiai, absoliučiai neparemti, jokiais skaičiavimais, o iš mano pusės, patikėk kiek skaičiuota, prieš pradedant siūlyti elektra. Ok, aš nesu ekonomistas, negaliu girtis profesionaliu skaičiavimu, bet aš bent jau esu skaičiavęs ir ne vieną mėnesį su ekseliu įvairius variantus. Kiek skaičiavimų atlikai pats, prieš išsakydamas tokius drastiškus teiginius - "elektra šildytis neapsimoka".
O geriausiai - tai jungiam nafik visą šitą pokalbį.
pritariu.
Papildyta:
Beje, atkreipk dėmesį, kiek kartų tu išgirdęs mano patarimus, pirmiausiai nesamonėm išvadini, o po kurio laiko darai būtent taip, kaip aš sakiau? Na, net nebūtinai patarimai, kad ir perspėjimas dėl klinkerio ir smeigių, ar pameni, kiek "komplimentų" man dėl to perspėjimo pažėrei? O galiausiai pradėjai taip intensyviai gvildenti šią problemą. Beje, dėl tų "komplimentų" iki šiol neišgirdau iš tavęs "dėkui kad atkreipei dėmesį į šią problemą", ką jau kalbėti apie atsiprašymą už juos.