QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 17:01)
Būtent, nebūčiau šildomų grindų ir žemės kolektoriau daręs, galėčiau ramiai toliau elektra šildytis, o dabar kai pusė sumos jau išleista .
Pilnai apšiltintame antrame aukšte 18C-20C, nepilnai apšiltintame pirmame aukšte ~16C
Pilnai apšiltintame antrame aukšte 18C-20C, nepilnai apšiltintame pirmame aukšte ~16C
Dėl pirmo aukšto temperatūros pakėlimo nuo 16 iki 20-21 laipsnio vėliau gali kainuoti tikrai nemažus pinigus, nors namą ir apšiltinsi. Tai gali suvalgyti papildomus 100 Lt. Dar karštam vandeniui pridėk kokį 100 Lt, o kur dar rekuperatoriaus sąnaudos. Štai ir turim kokius 700-800 Lt naudojant vien elektrą.
Tada įvertinam, kad elektra gali brangti. Pridedam namo išsisandarinimą kasmet ir ta 700-800 Lt suma po 5 ar 10 metų bus koks 1000 Lt.
Nieko patrauklaus.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 11, 15:33)
Siūlau, ir prašau Minto šį postulatą įkelti į garbingą vietą temos antraštėje. Nepamirštant išboldinti ir paspalvinti raudonai
Bet tai čia visi reiškia tik savo asmenines, subjektyvias nuomones. Nieko čia išskirtinio. Vieną kartą sakiau Bangui, kad dėtų 10 000 Lt, jei sistema neveiks. Čia jau būtų ne asmeninė nuomonė, bet jis pasiliko prie asmeninės, subjektyvios nuomonės, t.y. pinigų nedėjo.
Papildyta:
Turiu patobulintą grindinio šildymo sistemą. Pradžiai sistema su 16 mm vamzdeliu.
16 mm vamzdelių sistema
1 aukštas
2 aukštas
Techniniai duomenys 1 lapas
Techniniai duomenys 2 lapas
Sistemos kaina - 8091 Lt (tik įranga be montavimo).
20 mm vamzdelių sistema
1 aukštas
2 aukštas
Techniniai duomenys 1 lapas
Techniniai duomenys 2 lapas
Sistemos kaina - 9102 Lt (tik įranga be montavimo).
Kuri sistema labiau verta dėmesio?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 15:41)
1. Ne vamzdeliai. Vamzdeliai skirti skysčiui cirkuliuoti.
2. Aš siūlau elektrinį kilimėlį, kur prie tinklelio šildomas elektros kabelis pritvirtintas. Toks kilimėlis dedamas, darant apdailinius darbus, t.y. klijuojant plyteles, įdedamas į klijų mišinį, prieš priklijuojant pačias plyteles. Darbo sąnaudos, mano supratimu turėtų būti plytelių klijavime, pats elektrinis kilimėlis kainuoja 128 LtLt už 1m2, tai jei vonia kokie 6m2, tai kainuos 559 Lt.
Toks papildomas šildymas leistų vonioje užkelti temperatūrą, kas yra pakankamai sudėtinga šildant patalpas vėdinimo kanalais. Kitas patalpas reikėtų šildyti rekuperatoriuje sumontuotu tenu, taip kad tai, papildomai neturėtų kainuoti nė cento.
2. Aš siūlau elektrinį kilimėlį, kur prie tinklelio šildomas elektros kabelis pritvirtintas. Toks kilimėlis dedamas, darant apdailinius darbus, t.y. klijuojant plyteles, įdedamas į klijų mišinį, prieš priklijuojant pačias plyteles. Darbo sąnaudos, mano supratimu turėtų būti plytelių klijavime, pats elektrinis kilimėlis kainuoja 128 LtLt už 1m2, tai jei vonia kokie 6m2, tai kainuos 559 Lt.
Toks papildomas šildymas leistų vonioje užkelti temperatūrą, kas yra pakankamai sudėtinga šildant patalpas vėdinimo kanalais. Kitas patalpas reikėtų šildyti rekuperatoriuje sumontuotu tenu, taip kad tai, papildomai neturėtų kainuoti nė cento.
1. Pas mane bute vonioje dabar sudėtas elektra šildomas kabelis.
2. Jei teisingai suprantu, tai siūlai tik vonioje įrengti vieną kilimėlį. Iš esmės vonioje pagamintą šilumą po patalpas turės išnešioti rekuperatorius. Kokią temperatūrą nuolatos reikės palaikyti vonioje, kad šilumos pakaktų visiems kambariams? Įtariu, kad pakankamai aukštą?
Beje, kaip turėtų veikti pati sistema. Įtariu, kad principas turėtų būti toks: iš lauko ateina kokių 18 laipsnių oras. Pūsti jį tiesiai į kambarius negerai, nes bus per šalta. Vadinasi, visą į kambarius tiekiamą orą reikia pravaryti pro vonios patalpą (iš esmės pašildytuvą), kad jis sušiltų iki norimos temperatūros. Arba nuo vonios reikia daryti recirkuliacinę atšaką, kuri pamaišytų į kambarius įpučiamą orą (+18 laipsnių) su vonios oru (+26 laipsniai).
Sistema ne komfortiška, vonia būtų vos ne sauna.