Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema

QUOTE(arkava @ 2014 02 11, 12:06)
Kazin, kaip 1-2t kaminas laikytusi ant PP pado? Manau reiktu rimciau atremt.

Kaži, kaip 25t perdanga + ją laikančios sienos laikosi ant PP? blink.gif ar tai rimčiau paremta?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 11, 13:54)
Kaip palygintumėte savo ŠS su šituo Junkers?
Ir kaip palygintumėte TWL su Drazice?

1 .Palyginciau taip ,kad kaip kam reikia brendiniu vardu .Juk nevisiem tinka korejietiskas auto o reikia Vokisko ar Japonisko , inzinieriu tautu automobilio ,nors tiksla galima pasiekti panasu ...
Kaip uz brenda 11kLt lyginant su tipo ES 7,3 kLT(apetitas kyla bevalgant smile.gif ) manau verta uz sutaupytus pinigelius nuo besaikio siltinimo i tai suinvestuoti ...
. p.s. nors tam bevardziam siurblyje sudetos dalys buna brendiniu gamintoju smile.gif ,na estetinis pateikimas ir pan. smile.gif ...

2. nu TWL inzinieriu tautos gaminys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 vasario 2014 - 13:10
QUOTE(==== @ 2014 02 11, 12:09)
o jus pagriskit, kodel tai "nesamones", priesingu atveju tai tik jusu nuomone, kuriai darkart pasitikrinti siulyciau sugrizti i PN forumo istakas paskaityti EVOY.

Taip, tai mano asmeninė nuomonė, kuri nėra būtinai teisinga ir kuria tikrai nereikia vadovautis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 11, 14:20)
Taip, tai mano asmeninė nuomonė, kuri nėra būtinai teisinga ir kuria tikrai nereikia vadovautis.

Siūlau, ir prašau Minto šį postulatą įkelti į garbingą vietą temos antraštėje. Nepamirštant išboldinti ir paspalvinti raudonai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 11, 11:31)
O kaip tu darytum su elektra? Vonioje vamzdeliai - čia viskas aišku. O kaip kituose kambariuose? Kiek sistema bendrai visam namui kainuotų? Gal domėjaisi?

Ne vamzdeliai. Vamzdeliai skirti skysčiui cirkuliuoti, aš siūlau elektrinį kilimėlį, kur prie tinklelio šildomas elektros kabelis pritvirtintas. Toks kilimėlis dedamas, darant apdailinius darbus, t.y. klijuojant plyteles, įdedamas į klijų mišinį, prieš priklijuojant pačias plyteles. Darbo sąnaudos, mano supratimu turėtų būti plytelių klijavime, pats elektrinis kilimėlis kainuoja 128 LtLt už 1m2, tai jei vonia kokie 6m2, tai kainuos 559 Lt.

Toks papildomas šildymas leistų vonioje užkelti temperatūrą, kas yra pakankamai sudėtinga šildant patalpas vėdinimo kanalais. Kitas patalpas reikėtų šildyti rekuperatoriuje sumontuotu tenu, taip kad tai, papildomai neturėtų kainuoti nė cento. Taip būtų maksimaliai išnaudojama PN filosofija, leidžiant šiltesnio namo statybai išleisti ne daugiau, nei standartinio namo statybai. Išlaikymo sąnaudos gausis panašios, ar nedaug mažesnės nei standarto, bet komforto atžvilgiu, toks namas be konkurencijos, sulyginamas su standartu ir geoterminiu šildymu, tik vienas niuansas. PN su elektriniu šildymu pastatomas pigiau, nei standartas su brendiniu geoterminiu.

Beje, galima rezervui ir vieną elektrinį šildymo kabelį palei namo išorines sienas prasitempti irgi klijuojant plyteles, jei jau labai nepasitikima šildymo galingumais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 vasario 2014 - 15:48
QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 16:41)
Toks papildomas šildymas leistų vonioje užkelti temperatūrą, kas yra pakankamai sudėtinga šildant patalpas vėdinimo kanalais.

Jį reiktų kloti prie praustuvės, dušo kabinoje, ir kas mėgsta šluostytis vidury kambario (ne dušo kabinoje) - toje zonoje. Neverta kloti ištisai, po baldais, san. prietaisais ir kitose nestovimuose vietose. Manau būtų labai komfortiška, ypač jei stežkė plonytė. Gal dar vertėtų madwifi aliuminio "išradimą" panaudoti, kad kuo greičiau paviršius sušiltų.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 11, 10:20)
O gal beribį šiltinimą vertėtų aukoti Šilumos siurblio įsigyjimui?

Beribų šiltinti, žinoma, kad neapsimoka. Todėl PN "tėvai" ir apsistojo ties 10W/m2 riba. Toliau ekonomiškai neapsimoka. Apšiltinus namą iki šios ribos, galima taupyti ir į ŠS neinvestuoti.

Nekalbant apie pigiausią variantą finansiškai - KKK, standartas su komfortabiliu šildymu, t.y. su brendiniu geoterminiu, kainuotų panašiai kaip ir PN, o ir išlaikymo išlaidos jų turėtų būti panašios.

Toks tarpnis variantas ir pakankamai gerai apšiltintas su brendiniu šilumos siurbliu, gaunasi pats brangiausias variantas, taip sakant sviestas sviestuotas. Išlaikymas aišku bus pigiausias, bet pastatyti tokį - brangiausia, bet būtent toks eiliniam lietuviui ir suvokiamas. Aš ir pats ant šios idėjos pasimoviau, o dabar šildau savo namą elektra, už visą elektrą nė 400 Lt neišleisdamas. Namas dar negyvenamas, bet nereikia pamiršti, kad pilnai dar ir nepašiltintas. Apšiltinimo darbus baigsiu pavasarį. Nemanau, kad jis pats geriausias. Jei jau tokiam namui ir žadama įrengti šilumos siurblį, tai kategoriškai ne brendinį. Aš už kinietį sumokėjau 6000 Lt, bet ir tai permokėjau. Neverta tokiam namui, tokia investicija, nes be ŠS dar ir lauko kolektorius ir grindinis ir ŠS aprišimas kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 18:20)
Beribų šiltinti, žinoma, kad neapsimoka. Todėl PN "tėvai" ir apsistojo ties 10W/m2 riba. Toliau ekonomiškai neapsimoka. Apšiltinus namą iki šios ribos, galima taupyti ir į ŠS neinvestuoti.

Nekalbant apie pigiausią variantą finansiškai - KKK, standartas su komfortabiliu šildymu, t.y. su brendiniu geoterminiu, kainuotų panašiai kaip ir PN, o ir išlaikymo išlaidos jų turėtų būti panašios.

Toks tarpnis variantas ir pakankamai gerai apšiltintas su brendiniu šilumos siurbliu, gaunasi pats brangiausias variantas, taip sakant sviestas sviestuotas. Išlaikymas aišku bus pigiausias, bet pastatyti tokį - brangiausia, bet būtent toks eiliniam lietuviui ir suvokiamas. Aš ir pats ant šios idėjos pasimoviau, o dabar šildau savo namą elektra, už visą elektrą nė 400 Lt neišleisdamas. Namas dar negyvenamas, bet nereikia pamiršti, kad pilnai dar ir nepašiltintas. Apšiltinimo darbus baigsiu pavasarį. Nemanau, kad jis pats geriausias. Jei jau tokiam namui ir žadama įrengti šilumos siurblį, tai kategoriškai ne brendinį. Aš už kinietį sumokėjau 6000 Lt, bet ir tai permokėjau. Neverta tokiam namui, tokia investicija, nes be ŠS dar ir lauko kolektorius ir grindinis ir ŠS aprišimas kainuoja.

Tai reikejo apie pigu oras -vanduo mąstyti,tai butu optimaliausias varijantas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 11, 15:33)
Siūlau, ir prašau Minto šį postulatą įkelti į garbingą vietą temos antraštėje. Nepamirštant išboldinti ir paspalvinti raudonai 4u.gif

smile.gif
Jei dar Cibulis pritars, tai būtinai įtrauksiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 11, 16:27)
Tai reikejo apie pigu oras -vanduo  mąstyti,tai  butu  optimaliausias varijantas  g.gif

Pigus oras-vanduo, kainuoja panašiai kaip ir pigus geoterminis. Skiriasi tik tuo, kad geoterminio dar ir kolektorius kainuoja.

Man ta burzgianti dėžutė lauke absoliučiai ne prie širdies. Neatitinka mano susiliejimo su gamta filosofijos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 11, 18:20)

. Aš ir pats ant šios idėjos pasimoviau, o dabar šildau savo namą elektra, už visą elektrą nė 400 Lt neišleisdamas.

Cia uz menesi ir kokia temp. palaikai ? Nepamirsk ,kad dar buiciai vandeni reiks sildyti .
O grindis jau buvai kaip ir pasidares tai ir ieskojai kas ta vandenuka pasildytu,kaip sakant buvai isispraudes ...

Na kas del gamtos ir burzgimo biggrin.gif ... fengsui ... ai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 vasario 2014 - 16:48
QUOTE(korida @ 2014 02 11, 16:48)
Cia uz menesi ir kokia temp. palaikai ? Nepamirsk ,kad dar buiciai vandeni reiks sildyti .
O grindis jau buvai kaip ir pasidares tai ir ieskojai kas ta vandenuka pasildytu,kaip sakant buvai isispraudes  ...

Būtent, nebūčiau šildomų grindų ir žemės kolektoriau daręs, galėčiau ramiai toliau elektra šildytis, o dabar kai pusė sumos jau išleista doh.gif .

Pilnai apšiltintame antrame aukšte 18C-20C, nepilnai apšiltintame pirmame aukšte ~16C

... fengsui ... ai

būtent biggrin.gif
Atsakyti
Bet kaip smagu bus kai simtines netrauks uz salciausia menesiuka o taip tektu apie Kudirka galvoti ...
Atsakyti