QUOTE(mintas @ 2014 02 03, 16:14)
Tikrai nemanau, kad jei žmogus daro grindinio projektus jis apie grindinį nieko neraukia, o ten nieko sudėtingo nėra, reikia žinoti tik kokių parametrų nori, kad tau suprojektuotų, mano supratimu svarbi termofikato temperatūra, tai duodi užduotį ir lauki rezultato. Už daugiau nei dvigubai didesnę sumą projektuotojas nebent gražiau vamzdelius nupaišys, bet esmės tai nekeičia.
Pasirodo, kad šildomų grindų projektuotojais gali būti kas nori. Nereikia atestato. Pagrindinių vamzdžių (Uponor, Wavin, Tece) projektuotojai dirba su ta pačia programa. Čia kaip ir nėra skirtumo.
Tačiau jei ant projekto projektuotojas deda parašą, tai kainuoja papildomai. Dar kaina skiriasi priklausomai nuo beletristikos kiekio. Atsieit vieni iš esmės paruošia brėžinį, o kiti dar prideda ir aiškinamuosius raštus, kurie kainuoja. Tik tie aiškinamieji raštai daromi Copy/Paste principu.
O tai kokią geriausią termofikato temperatūra šilumos siurbliams? Ta prasme, kokią užduotį formuluoti? Vieni sako, kad ŠS termofikato temperatūrą reikia skaičiuoti 37-40 laipsnių, kitas - lyg ir 35 laipsnius.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 02 03, 16:41)
1. O tai pats del ko dvejoji? Link kokio pasirinkimo linksti? Faktiskai net noredamas 20mm neprilankstysi kas 15cm nes jis storas ir nelankstus, jau 18 buvo sunku prilankstyt kas 15.
2. Man kurkas svarbiau pats betono armavimas kad kuo storesne viela ir mazesnes akys del tvirtumo butu. Kad vamzdukai ir armavimo tinklas butu sukeltas o ne paliktas ant polistirolo.
1. 18 mm vamzdį atmetu. Jis Europoje nepaplitęs, realiai naudojamas tik Lietuvoje. Kai kuriuose šalyse dar naudoja 17 mm vamzdį, pvz., latviai, italai.
Didžioji dalis Europos grindinį šildymą daro arba su 16 mm, arba su 20 mm. Taigi aš žadu rinktis tik iš šitų dviejų. Universalesnis, maloniau lankstomas yra 16 mm. Tačiau realiai į 1 kv. metrą 16 mm sueina daugiau, nei 20 mm vamzdžio. Galutiniame variante 20 mm turėtų būti pigiau. Mintas sako, kad su 20 mm vamzdžiu galima į grindis paleisti žemesnės temperatūros vandenį. Tai dar vienas 20 mm vamzdžio privalumas. Žingsnio nežinau, jį turėtų suskaičiuoti projektuotojas. Bet jis būtų 20, 25 arba 30 cm. Vietomis tektų sutankinti iki 15 cm. Beje, 20 mm iš vieno objekto galėčiau gauti už labai patrauklią kainą. Tik baisu, kad kokio š neįkištų.
2.
Pritariu.