ištraukiau iš po kaldrų puodą su sultiniu, termometras rodo 50 laipsnių, kaldros šiltos. Vakar 8 val. jį viriau ir 20 val. vakaro padėjau šiltai, ką tik išėmiau. Galiu skaityti, kad jis gaminosi beveik 20 valandų?
QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 11:38)
nebegaliu net pažiūrėti į plastmasinius pamidorus, agurkus ir pekinus, gal kas kokiomis įdėjomis pasidalins, ką iš daržovių skanaus suvalgius, dar turiu pakelį špinatų, ką su jais būtų galima nuveikti, niekad nesu valgiusi
Perku tik retkarčiais keletą slyvinių pomidorų. Jie man labiausiai "neplastmasiniai". Su špinatais skanus omletas gaunasi: truputį pakaitinu keptuvėje špinatus ir supilu išplaktus kiaušinius.
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 02, 11:47)
Pradžioje ir man taip pat buvo. Kadangi viskas skanu ir dar daug, tai tiek daug ir skaniai valgau. Ir dar bijau, kad tik iki kito valgymo neišalkčiau, nes jokių užkandžiavimų neturi būti
Aš irgi valgydama pagalvoju: "kitas valgymas dar taip toooli, reikia pavalgyti sočiai"
QUOTE(cushy @ 2014 02 02, 12:52)
Gricė minėjo, kad nesportuoja. Ir dar užkliuvo diedelis kiekis kokoso drožlių po maisto, nepamenu kiek, bet man pasirodė daug Jei taip kiekvieną kart po valgio užsinorėjus kažko saldaus, tai ir svoris nekrenta.
Ne, nekasdien. Čia manyje vakar saldumo žvėris nubudo ir reikalavo dozės
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 13:55)
Kaip gražiai aprašyta viskas
O ką su kiaulės galva daryti? Išvirti ir viskas?
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 02 02, 16:15)
Šitą pomidorų pastą ir aš perku. Kelis kartus namuose perskaičiau etiketes, na, tikrai nemini sudėtyje cukraus.
Visoms ačiū už komentarus dėl mano mitybos. Šiandien pradėjau save stabdyti ir mažinti porcijas.
QUOTE(Mantilė @ 2014 02 02, 16:40)
ištraukiau iš po kaldrų puodą su sultiniu, termometras rodo 50 laipsnių, kaldros šiltos. Vakar 8 val. jį viriau ir 20 val. vakaro padėjau šiltai, ką tik išėmiau. Galiu skaityti, kad jis gaminosi beveik 20 valandų?
Dabar būtinai turi vėl užvirinti- nes sultinys yra tokia bacilų mėgstama terpė, kad vos tik temperatūra kažkiek nukrenta, jos iš karto ima daugintis. Pavojinga leisti nukrist iki tokios temperatūros (50 ), vos atsikėlusi iš ryto aš skubu vėl pakaitinti iki virimo. Antklodėse laikau max 8-10 val.
Jei bacilos pasidarbuos, sultinys surūgs, ir tada drebučiai jau nebesigamins- tokio valgyt negalima- tai nuodas.
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 15:58)
Jei bacilos pasidarbuos, sultinys surūgs, ir tada drebučiai jau nebesigamins- tokio valgyt negalima- tai nuodas.
O į šaldiklį indeliuose supilsčius jau galima ar irgi dar reikia užvirinti, atvėsinti ir tik tada šaldyti?
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 02, 17:05)
O į šaldiklį indeliuose supilsčius jau galima ar irgi dar reikia užvirinti, atvėsinti ir tik tada šaldyti?
jei laikyta po antklodėmis- visad dar sykį atkaitinti iki virimo, išpilstyti, palaikyti šaltai iki sustings ir tada jau kur norit laikykit. Jei šaldytuve laikomi drebučiai ima skystėti- tai vėl reikia atkaitinti, nes skystėja, kai kažkokios bacilos užsiveisia. Jei buvo sušaldyti- tai atšildžius vandeningi gali būti.
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 02 02, 15:39)
pavydziu JUODAI! tureciau vietos - jau siandien leksciau dedekliu vistaiciu pirkti
nepavydėk, šitiems vietos nedaug tereikia galima ir troboj narvely laikyt
Visas ūgis- sprindis tačiau gieda kaip didelis.
Yra daugybė tokių mažų veislių, kurioms pakanka ir pusės kvadratinio metro šeimai.
jetau kaip sudetinga su tuo sultiniu..
as pati neviriu jo, man viria mama. ji viria irgi puse nakties,paskui supilsto , pavirsta i drebucius ir atiduoda man, as tuos drebucius kisu i saldytuva, ne saldykli. ir laikau apie savaite(po savaites tikrai jau pradeda skystet). pries kiekviena pavalgyma uzvirinu. bet ar nezusta geri dalykai kai virini?
Papildyta:
o tai kur laikyt saltai? jkuk nekisi i saldytyuva karsto?
Papildyta:
netycia uzejau i kiausiniu dieta - tai koks briedas... uzrasyta savaitem kada ka galima valgyti, o ko negalima!
pirma savaite negalima avienos(kodel?), o kita savaite negalima dar kazko, trecia savaite negalima bananu ir vynuogiu
juokas net sueme.. ir zmones tuo tiki!
cia tas pats ka mum butu - sia savaite galima bananu, o kita negalima.
o sia savaite valgom tik zuvi, o kita tik mesa
as pati neviriu jo, man viria mama. ji viria irgi puse nakties,paskui supilsto , pavirsta i drebucius ir atiduoda man, as tuos drebucius kisu i saldytuva, ne saldykli. ir laikau apie savaite(po savaites tikrai jau pradeda skystet). pries kiekviena pavalgyma uzvirinu. bet ar nezusta geri dalykai kai virini?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 16:48)
jei laikyta po antklodėmis- visad dar sykį atkaitinti iki virimo, išpilstyti, palaikyti šaltai iki sustings ir tada jau kur norit laikykit.
o tai kur laikyt saltai? jkuk nekisi i saldytyuva karsto?
Papildyta:
netycia uzejau i kiausiniu dieta - tai koks briedas... uzrasyta savaitem kada ka galima valgyti, o ko negalima!
pirma savaite negalima avienos(kodel?), o kita savaite negalima dar kazko, trecia savaite negalima bananu ir vynuogiu
juokas net sueme.. ir zmones tuo tiki!
cia tas pats ka mum butu - sia savaite galima bananu, o kita negalima.
o sia savaite valgom tik zuvi, o kita tik mesa
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 15:48)
nepavydėk, šitiems vietos nedaug tereikia galima ir troboj narvely laikyt
Visas ūgis- sprindis tačiau gieda kaip didelis.
Yra daugybė tokių mažų veislių, kurioms pakanka ir pusės kvadratinio metro šeimai.
zinau situos, cia Airijoj, jie gan populiarus. bet manes dekoratyviniai nedomina, reik rimtu pauksciu, rimtai pievose besigananciu. troboj jau narvelis yra su kanarelem - gana.Visas ūgis- sprindis tačiau gieda kaip didelis.
Yra daugybė tokių mažų veislių, kurioms pakanka ir pusės kvadratinio metro šeimai.
QUOTE(jaicy @ 2014 02 02, 17:16)
o tai kur laikyt saltai? jkuk nekisi i saldytyuva karsto?
Balkone labai greitai atvėso
QUOTE(jaicy @ 2014 02 02, 18:16)
netycia uzejau i kiausiniu dieta - tai koks briedas... uzrasyta savaitem kada ka galima valgyti, o ko negalima!
pirma savaite negalima avienos(kodel?), o kita savaite negalima dar kazko, trecia savaite negalima bananu ir vynuogiu
juokas net sueme.. ir zmones tuo tiki!
pirma savaite negalima avienos(kodel?), o kita savaite negalima dar kazko, trecia savaite negalima bananu ir vynuogiu
juokas net sueme.. ir zmones tuo tiki!
Ir kur jūs tokią keistą kiaušinių dietą radote? Sėdžiu joje, bet tokių griežtumų nemačiau.
Beje, mes ten kalbam ir apie Paleo. Ir domimės tuo.
Juokas gali imti iš daug ko. Visiems skirtingai. Protingi atsirenka kuo tikėti, o ką atmesti.
QUOTE(jaicy @ 2014 02 02, 18:16)
as pati neviriu jo, man viria mama. ji viria irgi puse nakties,paskui supilsto , pavirsta i drebucius ir atiduoda man, as tuos drebucius kisu i saldytuva, ne saldykli. ir laikau apie savaite(po savaites tikrai jau pradeda skystet). pries kiekviena pavalgyma uzvirinu. bet ar nezusta geri dalykai kai virini?
blogiau, jei pradėjusį skystėt neužvirinsi- va tada gali būti kaip Hippie.
Jei parsiveži daugiau- tai geriau užšaldyk, nei rizikuok laikyt ilgiau šaldytuve.
QUOTE
netycia uzejau i kiausiniu dieta - tai koks briedas... uzrasyta savaitem kada ka galima valgyti, o ko negalima!
o tu įsivaizduok, užeina pas mus kažkas iš tų, kur valgo kuo liesesnius produktus ir pamato, kaip mes čia lašinus kokosu užsikandam- jiems irgi
ta kiaušininė tai dar pusė velnio, tik trūksta riebalo, o baltymo per daug, laimė, kad riebalo kiaušiniuos daugmaž lygiai kaip baltymo, ir jo iškrapštyt negalima.
O dar pas mus nesurašyta, kas kokią savaitę valgoma- na visai nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(Egja @ 2014 02 02, 18:47)
Protingi atsirenka kuo tikėti, o ką atmesti.
protingi, valgydami daug baltymo be riebalo, šituos dalykus turėtų retkarčiais pasižiūrėt.
Dominuojantis baltymo kiekis mityboje tikrai skatina/gilina katabolizmą, todėl autoimunininkui būtų šakės su tokia mityba.
Mes renkamės ne tikėjimą, bet žinojimą.
voresta, ačiū už žinias ir nuorodas, kurias įkeliate.
4-ių savaičių mitybos planas nėra dominantė. Sveikas žmogus jaučia savo kūną. Ir niekas nėra daroma "per jėgą".
Visada kiaušinienę kepu su šonine.
4-ių savaičių mitybos planas nėra dominantė. Sveikas žmogus jaučia savo kūną. Ir niekas nėra daroma "per jėgą".
Visada kiaušinienę kepu su šonine.
QUOTE(Egja @ 2014 02 02, 17:47)
Ir kur jūs tokią keistą kiaušinių dietą radote? Sėdžiu joje, bet tokių griežtumų nemačiau.
Beje, mes ten kalbam ir apie Paleo. Ir domimės tuo.
Beje, mes ten kalbam ir apie Paleo. Ir domimės tuo.
taigi pirmam puslapy
Papildyta:
QUOTE(Egja @ 2014 02 02, 18:26)
voresta, ačiū už žinias ir nuorodas, kurias įkeliate.
4-ių savaičių mitybos planas nėra dominantė. Sveikas žmogus jaučia savo kūną. Ir niekas nėra daroma "per jėgą".
Visada kiaušinienę kepu su šonine.
4-ių savaičių mitybos planas nėra dominantė. Sveikas žmogus jaučia savo kūną. Ir niekas nėra daroma "per jėgą".
Visada kiaušinienę kepu su šonine.
o tai kam tada kele kazkas i pirma puslapi ta valgiarasti? tikrai atrodo keistai..labai keistai nes jei kazkas uzdraude valgyt aviena, tai turbut zinojo del ko. o jei galima tuo nesilaikyt- tai toks cia ir draudimas
gerai, nekursiu ugnies tarp dveju frontu
tiesiog asmeniskai niekad gyvenime nesilaikiau jokios dietos, net tos nevalgyt po 6..
bet niekada nesakyk niekada-prireike ir dabar laikausi
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 18:21)
blogiau, jei pradėjusį skystėt neužvirinsi- va tada gali būti kaip Hippie.
Jei parsiveži daugiau- tai geriau užšaldyk, nei rizikuok laikyt ilgiau šaldytuve.
Jei parsiveži daugiau- tai geriau užšaldyk, nei rizikuok laikyt ilgiau šaldytuve.
o uzsaldyti galiu bet kokiam etape? jei dabar stovi jau pora dienu saldytuve. geriau paimti viena bonkute, pavirinti, atvesinti balkone ir ikisti i saldykli,taip?