Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 12:23)
Juk gal ne kasdien pusryčiai be daržovių būna.
Taip pat,  aš manau su laiku turėtų atsirast sotumas ir jai. Daugumai gi atsiranda, kai alkis dingsta. Tada ir porcijos mažėja. Savaime.
Kažkaip pasijaučia, kad maisto yra smarkiai per daug ir nebesinori. Užsikemša.

Gal ir ne kasdien, aš pakomentavau, ką parašė smile.gif Man pvz, kai kalnas daržovių šalia, tai kito maisto žymiai mažiau reikia, nė per kur keturių kiaušinių nesusikiščiau biggrin.gif Gal čia ir priežastis, per mažai daržovių suvalgo, baltymų ir riepalų padaugina, už tai ir kyla tas svoris? Dar kažkuri apie kalorijas minėjo, jei neišdegini tos suvartotos energijos, tai ji niekur nedingsta, o visvien kaupiasi. Gricė minėjo, kad nesportuoja. Ir dar užkliuvo diedelis kiekis kokoso drožlių po maisto, nepamenu kiek, bet man pasirodė daug smile.gif Jei taip kiekvieną kart po valgio užsinorėjus kažko saldaus, tai ir svoris nekrenta.

QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 12:38)
Kaip laukiu vasaros sezono, nebegaliu net pažiūrėti į plastmasinius pamidorus, agurkus ir pekinus, gal kas kokiomis įdėjomis pasidalins, ką iš daržovių skanaus suvalgius, dar turiu pakelį špinatų, ką su jais būtų galima nuveikti, niekad nesu valgiusi  g.gif

Kopūstai (žali, rauginti), morkos, griežčiai, burokėliai (virti, kepti), brokoliams ir žiediniams dabar akcijos būna, o ir šaldytų kartais galima nusipirkt, moliūgai, cukinijos, svogūnai, pekino kopūstai, šparaginių ir žalių žirnelių kameroj turiu, griežčiai (niam essen.gif ), ropės, salierų gumbai, avokadai, balti ridikai. Pasirinkimas tikrai didelis smile.gif
Atsakyti
jau esu kaip menuo Paleo pradininke ir man jau svoris mazeja, nes tik del to ir emiausi sitos mitybos, bet as neskaiciuoju jokiu kaloriju ir lasinuku aisku ne riekele pakapoju, bet valgau du kartus dienoj ir aisku niekada neuzkandziauju....
Atsakyti
Sveikos, taigi puikios naujienos pas mane...

Atsikeliu šeštadienio ryte ir jaučiu nenumaldomą norą imt ir užraukt su cukrum ir miltais. Čia turbūt pasiteisino teorija apie "apsimauti sportbačius, bet nebėgioti", tai ir aš keletą mėnesių brandinau mintį, rinkau info tol, kol jau nebegalėjau laukti, ir neliko jokių abejonių, kad jau laikas!
Ir kai pagaliau atsipalaidavau viskas tiesiog savaime ėmė tekėti...be jokio streso ir bandymo nuslėpti savo tikruosius kėslus apsipirkau parduotuvėse. Nesulaukiau jokio pasipriešinimo iš MB perkant nukainuotas doradas. Prikroviau pilną vežimą daržovių, kiaušinių, mėsos. Ir pagaliau nesigėdinau pirkti kiaulės galvos ( 1,49 už kg!! mano vaikystės delikatesas), dar pričiupau paskutinius kokoso aliejaus stiklainiukus iš kosmetikos lentynos.
Užsukus pasisvečiuoti pas tėvus, buvau maloniai nustebinta jų planais mažinti bulvių suvartojimą. Pavaišino jūros lydeka su morkom ir svogunais+burokėlių salotos. Nebejutau jokio noro pamokslauti dėl jų mitybos( abu turi po 40 kg per daug)..tiesiog atsisakiau jų siūlomų meduolinių "grybukų"
Visą dieną pralaksčius po parduotuves, turgų, vakare manęs laukė dar vienas netikėtumas...paprastai po tokio žygio jaučiuosi išsekusi ir vos vilkdama kojas, ant greitųjų iškaišau produktus ir "call it a day". O vakar..visą dieną energija buvo daug maž stabili ir vakare dar sugebėjau iškraustyti šaldytuvą. Į švarų ir kvepiantį šaldytuvą grižo tik paleo produktai. Dar ir sviesto išsilydžiau.

Šiandien pusryčiams kiaušinienė, avokadai, gražgarstė, špinatai ir...pirmą kartą per visą vedybinį gyvenimą visa šeima prie stalo...be jokios medijos...ir jokio kaltės jausmo, kad prikaišioju savo požiūrį kitiems šeimyniškiams. Dar vienas geras dalykas, kad turiu bent keturias valandas laisvo laiko iki pietų ( doradų "pirmas blynas" ), paprastai maisto gaminimas vyko chaotiškai, kaip ir visa kita. Na super jausmas, kad darai tai kas gerai ir niekas tam netrukdo. Norėjau juo pasidalinti su jumis.

O dabar apie naminius paukščius. Turiu vietos, tik nežinau ar sugebėčiau augintį. Nuo ko pradėti, kas paprasčiau ar ekonomiškai apsimoka, kiek ir kokios veislės geriausia pabandymui? Vištos dedeklės, mėsinės, putpelės, žąsys, kalakutai?

Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 12:55)

nu va kokia saunuole,imk 4u.gif
o beje kur dorados su akcija?
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 14:55)

Atsikeliu šeštadienio ryte ir jaučiu nenumaldomą norą imt ir užraukt su cukrum ir miltais. Čia turbūt pasiteisino teorija apie "apsimauti sportbačius, bet nebėgioti", tai ir aš keletą mėnesių brandinau mintį, rinkau info tol, kol jau nebegalėjau laukti, ir neliko jokių abejonių, kad jau laikas!

Kaip šaunu thumbup.gif Pažįstamas jausmas, aš taip kelis mėnesius brandinau mintį atsisakyt visų grūdinių. Apsispręst padėjo ši tema, geros motyvacijos gavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 12:55)

smagu, puiki pradžia thumbup.gif

o ką paskaitose šneka apie grikius? ar galima vaikams nors grikių duoti?
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 13:55)

thumbup.gif
Aš dar pusę metų laikiau grūdinių atsargas spintelėj, nes maniau kad vyras neatlaikys (pyraginis gi) ir tik kai kandys ėmė lakstyt virtuvėj, sukračiau , užplikiau ir kiaules pašėriau .

O dabar apie naminius paukščius. Turiu vietos, tik nežinau ar sugebėčiau augintį. Nuo ko pradėti, kas paprasčiau ar ekonomiškai apsimoka, kiek ir kokios veislės geriausia pabandymui? Vištos dedeklės, mėsinės, putpelės, žąsys, kalakutai?

žąsiukai brangūs, bet žąsys pigu auginti, jei yra kur joms ganytis- reikia pievos, vandens nebūtina. Pradžiai vištų dedeklių įsigyk, o paskui jau viskas savaime, ypač, jei kiemopauksciai.lt atrasi. Netrukus vietos pritrūksi tongue.gif
yra(ir Lietuvoj) vištų kur ir dažytus iš kart kiaušinius deda
maranai:
user posted image

araukanai
user posted image
Atsakyti
kokie faini tie dažyti kiaušai bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 02, 11:55)
<...>O dabar apie naminius paukščius. Turiu vietos, tik nežinau ar sugebėčiau augintį. Nuo ko pradėti, kas paprasčiau ar ekonomiškai apsimoka, kiek ir kokios veislės geriausia pabandymui? Vištos dedeklės, mėsinės, putpelės, žąsys, kalakutai?
pavydziu JUODAI! tureciau vietos - jau siandien leksciau dedekliu vistaiciu pirkti cool.gif

Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Siandien maximoj nemažai daržovių papirkau:žiediniai kopūstai po 3lt (sveria apie 800gr), švieži žali kopūstai po 2lt, tokie man skaniausi, neslabai panašūs į salotas, nėra per kieti, avokadai po 1,39, ir pomidorų pasta, pigiau, as perku tokią:
My Webpage
tik kokoso aliejaus neberadau doh.gif
Atsakyti
Visas spinteles išvaliau: įvairiausi miltai ir kruopos, makaronai, lazanijų lakštai - viskas nugabenta mamai. Užtat mainais parsivežta didelė cukinija, moliūgas, burokėlių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 02, 15:19)
Visas spinteles išvaliau: įvairiausi miltai ir kruopos, makaronai, lazanijų lakštai - viskas nugabenta mamai. Užtat mainais parsivežta didelė cukinija, moliūgas, burokėlių  thumbup.gif

pas mane gal 2 pakai lazainijos lakstu dar like - laukia sveciu smile.gif

as laukiu kol v parves man kiaule is kaimo nestuke.gif
tik ziauriai vietos neturiu... saldyklio atskitro neturiu, ir kaulu bijau man neduos.. reik uzprasyt, sakysiu labai reikia!:D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 02 vasario 2014 - 15:31