Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 02, 09:57)
katinone, kiek tuomet kaitinti tokį ghe? Paskutinį kartą man visa baltuma gražiai nusileido į indo dugną ir ten buvo. Kai ghe pyliau į indą, tai tiesiog nupyliau nuo to baltalo per sietą su įklota popierine servetėle. Ar dar reikėjo kaitinti? Ko reikėjo laukti pasirodant? Sviestas naminis.

Kaitint specialiai nereikia. Kai nuseda ta baltuma dugnan ir riebalas nuskaidreja, tai ir viskas. As pilu iskart, kai tik galiu nupilt. Jokio sieto neneudoju - pilu is leto ir puikiai matosi, kiek galima paverst, kad baltymo riebalan nepakliutu. Aisku, visiskai "sausai" nupilt nepavyksta, bet kai as ir baltyma sunaudoju, tai man negaila to likusio ten riebaliuko. O naminis sviestas labai gerai, svarbu, kad butu kuo geriu isplautass, nes jai buna nedaplautas, tai labai putoja ir sunkiai atsiskiria reibalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 02 02, 09:56)
Aš tai pirmam valgyme pasigedau daržovių. Aš tik pradėjus paleo, valgydavau tris kiaušinius su lašinukais ir daug daržovių. Dabar pilnai pakanka dviejų ir daržovių kalniuko.

Juk gal ne kasdien pusryčiai be daržovių būna.
Taip pat, aš manau su laiku turėtų atsirast sotumas ir jai. Daugumai gi atsiranda, kai alkis dingsta. Tada ir porcijos mažėja. Savaime.
Kažkaip pasijaučia, kad maisto yra smarkiai per daug ir nebesinori. Užsikemša.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2014 02 02, 09:57)
Kaitint specialiai nereikia. Kai nuseda ta baltuma dugnan ir riebalas nuskaidreja, tai ir viskas. As pilu iskart, kai tik galiu nupilt. Jokio sieto neneudoju - pilu is leto ir puikiai matosi, kiek galima paverst, kad baltymo riebalan nepakliutu. Aisku, visiskai "sausai" nupilt nepavyksta, bet kai as ir baltyma sunaudoju, tai man negaila to likusio ten riebaliuko. O naminis sviestas labai gerai, svarbu, kad butu kuo geriu isplautass, nes jai buna nedaplautas, tai labai putoja ir sunkiai atsiskiria reibalas smile.gif

Man neputoja tas naminis nė kiek, labai greitai ir gražiai nusėda puodo dugnan tokia balta, vientisa košelė, tik, palyginus su tuo, kiek laiko kaitinu pagal jogos receptą, atrodė per greitai, tai ir laikiau puodą puodan sukišus, ale kad niekas tam ghe nebesikeitė, tai nupyliau. Bet vis uosčiau, ar bus kitoks kvapas biggrin.gif Neatsirado jokie migdolai anei riešutai, ir spalva ne tokio skaidrumo buvo, tai galvojau, kad nepadariau iki galo. Bet kai paskaitau Tavo kaitinimo eigą, tai man buvo lygiai tas pats. Vadinasi, viskas buvo geriai, tik ne jogos, o paleo būdas mirksiukas.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 10:23)
Juk gal ne kasdien pusryčiai be daržovių būna.
Taip pat,  aš manau su laiku turėtų atsirast sotumas ir jai. Daugumai gi atsiranda, kai alkis dingsta. Tada ir porcijos mažėja. Savaime.
Kažkaip pasijaučia, kad maisto yra smarkiai per daug ir nebesinori. Užsikemša.

Aš trečia savaitė maitinuosi pagal Paleo, bet man tikrai nėra jokio alkio mažėjimo, vakar kažkoks iš viso košmaras buvo, suvalgiau nenormalius maisto kiekius doh.gif
Kaip laukiu vasaros sezono, nebegaliu net pažiūrėti į plastmasinius pamidorus, agurkus ir pekinus, gal kas kokiomis įdėjomis pasidalins, ką iš daržovių skanaus suvalgius, dar turiu pakelį špinatų, ką su jais būtų galima nuveikti, niekad nesu valgiusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 02, 11:23)

Ner uz ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 10:38)
Aš trečia savaitė maitinuosi pagal Paleo,  bet man tikrai nėra jokio alkio mažėjimo, vakar kažkoks iš viso košmaras buvo, suvalgiau nenormalius maisto kiekius  doh.gif

Pradžioje ir man taip pat buvo. Kadangi viskas skanu ir dar daug, tai tiek daug ir skaniai valgau. Ir dar bijau, kad tik iki kito valgymo neišalkčiau, nes jokių užkandžiavimų neturi būti lotuliukas.gif Pasikeliu nuo stalo ryškiai per soti, "užsikimšusi", apsunkusi. Po truputį "atsivalgiau": palaipsniui pradedu mažinti porcijas, nes suvokiau, jog užtenka ir mažiau. Sotumo jausmą stengiuosi "nutverti" anksčiau, nesuvalgiusi visos įsidėtos porcijos. O dabar ir įsidėti pradėjau mažiau. Ir užtenka iki kito valgymo. Tuomet tikrai prie stalo sėdu jau tikrai norėdama valgyti, o ne todėl, kad visi tuo metu sėda. Man, pripratusiai valgyti per dieną vieną kartą - nuo ryto iki vakaro vis su kąsniu, iš pradžių visa tai atrodė sunku, persekiojo nuolatinė baimė neišalkti, o įėjus į virtuvę "per klaidą" ko neįsidėti į burną. Esu sustabžiusi ranką su kąsniu pakeliui į burną biggrin.gif Per beveik tris mėnesius su paleo šitą alkio jausmą jau nugalėjau. Dabar pradedu mažinti porcijas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 11:38)
Aš trečia savaitė maitinuosi pagal Paleo,  bet man tikrai nėra jokio alkio mažėjimo, vakar kažkoks iš viso košmaras buvo, suvalgiau nenormalius maisto kiekius  doh.gif
Kaip laukiu vasaros sezono, nebegaliu net pažiūrėti į plastmasinius pamidorus, agurkus ir pekinus, gal kas kokiomis įdėjomis pasidalins, ką iš daržovių skanaus suvalgius, dar turiu pakelį špinatų, ką su jais būtų galima nuveikti, niekad nesu valgiusi  g.gif

As tai valgau daug raugintu kopustu ir agurku. Daznai darau morku salotas su cesnaku ir naminiu majonezu su putpeliu kiausinias, burokeliu salotas darau(keptu arba raugintu) su svoguniuku ar poru, raugintu agurku ir grietine, zaliu kopustu su morkytem, poru ar svogunu, paprika ir aliejum. Kartais ir zalesiniu visokiu salotu padarau, bet plastmasines jos tikrai dabar doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 02 vasario 2014 - 10:52
O tą naminį majonezą galima su naminiais vištų kiaušiniais daryti, gerai juos nuplovus, kaip suprantu su putpelių darote dėl salmonelių g.gif
Ačiū už daržovių idėjas 4u.gif
Ir dar pastebėjau įdomų dalyką, kad mano celiulitas apmažėjo, čia gal dėl tų skysčių pasišalinusių, ar gali taip būti, ar man čia vaidenasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo papliauška: 02 vasario 2014 - 10:54
QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 11:52)
O tą naminį majonezą galima su naminiais vištų kiaušiniais daryti, gerai juos nuplovus, kaip suprantu su putpelių darote dėl salmonelių  g.gif
Ačiū už daržovių idėjas  4u.gif

Yra kas daro ir su vistu, bet as tai bijau salmoneliozes. O nuo putpeliniu salmonelioze neuzsikresit, jei jie nebus kazkur pakeliui padraugave su vistu kiausiniais ar kokiu kitu uzkrestu objektu. As pati auginu putpeles, zinau kuo jas seriu, darau majoneza is savu ptupelyciu kiausiniu, kurie tikrai niekuo neuzkresti. Galiu ir jums tu kiausinuku parupint, jei is Vilniaus esat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2014 02 02, 11:52)
O tą naminį majonezą galima su naminiais vištų kiaušiniais daryti, gerai juos nuplovus, kaip suprantu su putpelių darote dėl salmonelių  g.gif

galima, darau jau n metų... biggrin.gif Kiaušinius nuplaunu ir perpilu verdančiu vandeniu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš naminį majonezą darau su pirktiniais putpelių kiaušiniais. Aišku, būčiau vilnietė, žinočiau, kur tų naminių putpelikių ieškoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 02 02, 12:09)
biggrin.gif  Kiaušinius nuplaunu ir perpilu verdančiu vandeniu..  mirksiukas.gif

kažkaip nesibaidau šitaip kiaušinių, pati esu paukštininkė, bet kiaušinių nei plaunu, nei kur mirkau, nei šaldytuve laikau- stovi virtuvėj ant stalo, kol suvalgomi. Dažnai ir neypatingai švarūs. Ir nieko, niekas nuo jų nesam nieko "pasigavę". Vienintelį kartą, kai su salmonelioze susipažinom- buvo valgomas tortukas (iš parduotuvės gimtadienio proga) sunkiau apsirgo dukra, aš lengviau, kitiem trim išvis nieko.
Nes išties salmonelės gali būt ir kiaušinio viduje.
Atsakyti