Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 01, 21:52)
Ačiū už idėją  4u.gif  Tikrai išbandysiu  mirksiukas.gif

Kad as cia tik jusu visu receptus kopinuosi I uzrasus, tai norisi ir man nors kazkuo prisideti:)
Mergai, jus rasykit, rasykit savo recepturas:) Buc viena, tai man viskas tinka, ale kai visa seimyna, taigi norisi ivairoves.
Labai visi ivertino brokolius/ziedinius, uzpiltus sonines/grietines/sampinjonu padaziuku 4u.gif
Vorestos varske su cepu padazu, tai uzrisau kuriam laikui, nes namiskiai proteja ir kaifuoja nuo jos:D
Atsakyti
Hippie, aš tik du kartus ghe lydžiau indas inde. O inde ant ugnies lydau kokius ketverius metus. Arba aš kažko dar nemoku, arba mano indai ne tokie - kad ir kiek ilgai lydyčiau, bet man vis viena nepavyksta indas inde lydant sulaukti, kol ghe migdolų kvapą įgaus. Tuo paprastesniu būdu ant lėtos ugnies kaitinant man pavyksta gauti ir skaidrų, ir kvepiantį produktą. Kas pasakys, kur čia lydymo paslaptis?
Atsakyti
merginos, ar daretes kuri nuotuolini?
parasyta, kad TYRIMU DIENA imamas ismatu meginys ir 3 kartus imamas slapimas- ryta, apie piet ir vakare pries pat miega. Metabolizmo tyrimas atlikamas iskart po slapimo meginiu paemimo.

tai taip iseina, kad visas tas procesas vyks velai vakare???
juk nelaikysi slapimo ir juolabiau ismatu iki paskutinio?

ar reiktu - paimi pirma slapima ryte - pasidarai, uzsirasai viska. per pietus paemi antra akrta- pasidarai visa kita- kvepavima, spaudimus ir pn. ir vakare tik reikes dar karta atiliti slapimo tyrima.

Papildyta:
Nidulia

http://www.health-be...-and-eggs-to-go
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 01, 20:11)
Hippie, aš tik du kartus ghe lydžiau indas inde. O inde ant ugnies lydau kokius ketverius metus. Arba aš kažko dar nemoku, arba mano indai ne tokie - kad ir kiek ilgai lydyčiau, bet man vis viena nepavyksta indas inde lydant sulaukti, kol ghe migdolų kvapą įgaus. Tuo paprastesniu būdu ant lėtos ugnies kaitinant man pavyksta gauti ir skaidrų, ir kvepiantį produktą. Kas pasakys, kur čia lydymo paslaptis?
man atrodo, kad vandens virimo temperatura yra per zema tikrajam ghee. indas-inde budu esu darius pora kartu - tikrasis ghee nesigavo, kas gaunasi, tai taip vadinamas "clarified" arba isgrynintas sviestas - man tiko ir toks. kai sustingo - dugne buvo siek tiek skyscio, kuri as nupyliau - laukiau saldytuve kol suvartojau.

QUOTE(ciurlionis @ 2014 02 01, 18:46)
as kol rijau tol svoris tik augo.Kai tik sumazinau porcijas tuomet tik pradejo svoris kristi.Taigi nera su paleo kad "valgau ir liekneju" biggrin.gif
pritariu 100% thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 01, 21:06)

aš niekad negaminau šito GHEEEE,
jei ką. blink.gif  Man jo nereik, aš su pieno baltymu draugaunu, tačiau iš to, ką žinau, suvokiu, kad tiesiogiai ant ugnies kaitinant  cholesterolis oksiduojasi, o netiesiogiai- ne.
Katinonę prispausk, ji gi netiesioginio  kaitinimo asė.
tai čia tą trydą- už valymasi užskaitom?


Galvojau, kad gaminai, nes išsakei nuomonę apie jo gaminimą.

Velnias žino, jau bijau ką nors sakyt, žiūrėsiu kaip šiandien ir ryt bus, jei nesitaisys reikalai, tai antradienį eisiu kraują priduot, gal ir dar ką nors egzotiškesnio cool.gif

QUOTE(Laisvė @ 2014 02 01, 21:11)
Hippie, aš tik du kartus ghe lydžiau indas inde. O inde ant ugnies lydau kokius ketverius metus. Arba aš kažko dar nemoku, arba mano indai ne tokie - kad ir kiek ilgai lydyčiau, bet man vis viena nepavyksta indas inde lydant sulaukti, kol ghe migdolų kvapą įgaus. Tuo paprastesniu būdu ant lėtos ugnies kaitinant man pavyksta gauti ir skaidrų, ir kvepiantį produktą. Kas pasakys, kur čia lydymo paslaptis?


Tai vat gi. Darau kaip ir visad-kaitinu ant maažos ugnies, kad išgaruotų vanduo ir nusėstų apačion kazeinas. Turbūt ir toliau gaminsiu skystą auksą pagal jogų receptuką:
http://www.jogosmity...ndex.php?id=602
Atsakyti
Labas vakaras, džiaugiuosi galėdama būt naudinga. Per pastaruosius mėnesius iš šio forumo gavau labai labai daug ,tad labai malonu ir pačiai įmest kažką į Paleo forumo katilą.

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 01, 21:51)
man atrodo, kad vandens virimo temperatura yra per zema tikrajam ghee. indas-inde budu esu darius pora kartu - tikrasis ghee nesigavo,


drinks_cheers.gif Sviesto virimo temperatūra 180 pgl Celsijų.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 01, 22:06)
Katinonę prispausk, ji gi netiesioginio  kaitinimo asė.

Stai ir as smile.gif Vakar buvau truputi atitrukus, tai nemaciau, kad cia mano pagalbos reikia. Ghee visada darau dviejuose puoduose. Virsutinis puodas turi plaukioti apatinio vandenyje (arba bent jau buti i ji ikistas iki tiek, kiek yra sviesto). Tikiuosi supratot. Apatiniame vanduo turi vos vos virti. Sviestas NETURI VIRTI. Sio metodo esme ir yra tame, kad mes neperkaitinam nei sviesto riebalo, nei baltymo (kuri as irgi sekmingai sunaudoju i troskinius ar ant darzoviu, nes toleruoju pieno baltyma). O migdolu kvapas nera gero ghee rodiklis - tai jo perkaitinimo rodiklis. Ghee esme yra atskirtas pieno riebalas nuo baltymo, kas sito metodo pagalba puikiai pavyksta. Jei dar kas neaisku - klauskit. Turiu 5metu patiry darant toki sviestuka ir jei zaliava kokybiska (be jokiu cheminiu surum-burum ir lysno vandens), visada pavyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 02 vasario 2014 - 08:48
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 01, 20:59)
nu kaip ir normaliai valgai.
O žalių daržovių atsigriebsi vasarą- žiemą karaliauja troškiniai visokie.


Aš tai pirmam valgyme pasigedau daržovių. Aš tik pradėjus paleo, valgydavau tris kiaušinius su lašinukais ir daug daržovių. Dabar pilnai pakanka dviejų ir daržovių kalniuko.

QUOTE(rytorasa @ 2014 02 01, 22:38)


Šaunu smile.gif Kiek svorio nukratei?

QUOTE(Hippie @ 2014 02 01, 23:00)
Niu pindosės mad.gif Pirmos tik suvaryt, kai ką nors pasigaminu, bet kaip padaryt, kad būtų "kažko vertas" produktas, tai a nė šnipšt-TYLA eteriuje. Tikiuosi tuoj šernai išsivaikščios ir voresta pamatys mano klausimą. Ką, nei viena daugiau nesigaminat GHEE? g.gif


lotuliukas.gif Neprisėdau anksčiau, būč pakomentavus. Aš lydau vandens vonelėj, kartais užtenka 20 min, kartais ilgiau. Kai nuskaidrėja, apačioj baltymas nusėda, iš kart ir nupylinėju. Su tom putom, tai manau nuo sviesto priklauso. Kažkuris labai gerai lydėsi, nebuvo jokių putų (gal Dvaro, nepamenu), nuo kitų teko graibyt. Vandens reikia tiek, kad būtų sulig sviestu. Ir neleidžiu vandeniui smarkiai kunkuliuot, užvirus sumažinu kaitrą.
Atsakyti
katinone, kiek tuomet kaitinti tokį ghe? Paskutinį kartą man visa baltuma gražiai nusileido į indo dugną ir ten buvo. Kai ghe pyliau į indą, tai tiesiog nupyliau nuo to baltalo per sietą su įklota popierine servetėle. Ar dar reikėjo kaitinti? Ko reikėjo laukti pasirodant? Sviestas naminis.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 02 02, 09:56)
Šaunu  smile.gif Kiek svorio nukratei?


7kg.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 01, 21:00)
Kiek laiko kepėt padą, kokioj tempoj? O žiedinį ilgai apvirinėjot, visą, nesmulkintą?

idėja iš čia Picos padas
Atsakyti