Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(cushy @ 2014 02 10, 14:10)
Nusipirkau Majuose to šokolado 92 proc. dovanėlei, o sau - kakavos pupelių 100 g. Kažin jas tu ta žievele galima valgyt, ar nulukštent?

Šiaip siūlo lukštenti. Užkąsk kokoso aliejumi, nes kažko liesokos man pasirodė. Įsivaizdavau riebias. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 02 10, 14:10)
Nusipirkau Majuose to šokolado 92 proc. dovanėlei, o sau - kakavos pupelių 100 g. Kažin jas tu ta žievele galima valgyt, ar nulukštent?

O jos ten ne skrudintos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2014 02 10, 03:52)

Ką veiksi? smile.gif

Dainuosiu cool.gif
Papildyta:
Nepamenu, kuri pašnibždėjot kiaušinienės su naminiu varškės sūriu receptą - kepiaus šiandien pietums, nu pasaka wub.gif Aišku, kaitintas baltymas negerai, bet kaip skanuuuuuu
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 02 10, 15:59)
O jos ten ne skrudintos? g.gif

Jos žalios, kam jas skrudinti? Kakavos milteliai irgi nemanau, kad skrudinti būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 02 10, 15:21)
Jos žalios, kam jas skrudinti? Kakavos milteliai irgi nemanau, kad skrudinti būna smile.gif

Kiek žinau, kakava daroma iš skrudintų pupelių smile.gif
Buvau aš nusipirkus iš Majų pupelių - jų vienų neįmanoma valgyti, nebent malti ir į gaminius dėti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sakykit, o kaip slogos simptomus malšinat? Inhaliacijų negaliu darytis, o nuo vaistų lašinimo man tik gleivinę pradeda skaudėt. Visų blogų dalykų apie mėnesį nevalgau, bet va vyras vis tiek sugebėjo užkrėst sloga rolleyes.gif
Atsakyti
Aš plaunu nosį šiltu šiek tiek pasūdytu vandeniu.
Atsakyti
Sveiki, kakavos pupelės pirma šiek tiek fermentuojamos, paskui skrudinamos. Bet padidėjus paklausai (dėl žalaivalgių poreikių) galima gauti ir neskrudintų http://www.rawcacao.com/ . Jei nebijot termiškai apdorotų galima pirkti jau skaldytų, vadinamų nib'sų http://bakingbites.c...are-cacao-nibs/

Po vaiko priežiūros atostogų grįšiu dirbti, tai vis galvoju ar nepabandžius kokių paleo saldainių sukurti...
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 02 10, 15:51)
Sveikos 4u.gif
Sakykit, o kaip slogos simptomus malšinat? Inhaliacijų negaliu darytis, o nuo vaistų lašinimo man tik gleivinę pradeda skaudėt. Visų blogų dalykų apie mėnesį nevalgau, bet va vyras vis tiek sugebėjo užkrėst sloga rolleyes.gif

visos gleives (sloga, slapias kosulys ir t.t.) nuo angliavandeniu pertekliaus. Gal dar gauni ju per daug ir kazkur?smile.gif O kodel negali pakvepuoti nosimi virs indo su karstu vandeniu ir laseliu arbatmedzio? Nebutina sulisti I ta inda:) Plauk 0.9% druskos tirpalu (puse arbatinio saukstelio I stikline silto vandens)
http://www.youtube.c...h?v=H9i6x6uGm2k
indukas nebutinai toks. Tinka ir nuo mineralinio buteliukas su atitraukiama gertuve (nuo kubus plastikiniai buteliukai) ir gumine klizma, pakirptu guminiu galu, pritaikytu prie snerves.
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 10, 16:44)
Sveiki, kakavos pupelės pirma šiek tiek fermentuojamos, paskui skrudinamos. Bet padidėjus paklausai (dėl žalaivalgių poreikių) galima gauti ir neskrudintų http://www.rawcacao.com/ . Jei nebijot termiškai apdorotų galima pirkti jau skaldytų, vadinamų nib'sų http://bakingbites.c...are-cacao-nibs/

raw manosios, pamislinau, kad gal būt pavyktų pasėti ir bent pasižiūrėti į tą medelį, bet kai nulupu, ten kažko jos sutrūkinėjusios, tai kaip dabar suprantu- nuo fermentavimo. o kramtant tai siloso skonis akivaizdus biggrin.gif
Atsakyti
aš kakavos pupeles įsimetu į jogurtą ir dar kokoso aliejaus įdedu. Va tokiam deserte, taip "šlapiai" jos visai neblogai susivalgo. O vienomis tai paspringti galima.
Atsakyti
Niugi kokio velnio apie tas pupeles toks sarsalas, dabar ir man panizo isbandyti nail.gif

O siaip mano meniu labai toks simple. Pietus pradejau nestis i darba, mesyte ir salotos sviezios. Siandien vakarienei kiausai su apvirtom darzovem. Nesiparinu ir perku saldytas, suverciu paka i puoda, paverdu trumpai, nusunkiu ir uzmetu sauksta ghee. Privalgom abu su MB.
Vel ant avokadu pasinesiau, labai megstu smulkiai supjaustyt arba itarkuot i salotas. Tada pamaigau, pamaisau, jie pasileidzia (turi buti gerai sunoke) ir nom nom rolleyes.gif

Ziuriu kai nusprendziu wholintis, tai ne velnio man nesigauna, o kai valgau kaip iprasta, tai gaunasi tikras whole. Vadinasi nemegstu saves pastatyt i jokius remus, nes snipstas gausis, tokia natura skorpioniska lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 02 10, 07:24)
Jautiena, kadangi mano pirmosios tėtukas dėjo į krūmus dėl tokių puikių žinių, tai man stresiuko kainavo nemažai tas nėštumas, o stresą aš iki paleo suėsdavau. Tiesa, teisybės dėlei, reikia pasakyti, kad maisto kiekiai nebuvo labai dideli, bet pats maisto pobūdis... Tai įsivaizduok, devyni mėnesiai stresinio ėdimo  doh.gif  Finale - 25 kg pliusas, o, be to, pinigų buvo oi neprūdai, ir valgydavau pagrinde makarus, bulves ir kruopas, dar batonus ir bandeles...
hm kai pagalvoji, ka gero is tokio maisto vaikiukas gauna, tai net gaila pasidaro... nors neseniai maciau tv programoj "I didn't know I was pregnant" (lt. Nezinojau, kad buvau nescia), tai viena valge isvien tik paskrudinta batona su uogiene 2 paskutinius menesius ir viskas buvo gerai su vaiku. Apskritai toj programoj neblogu kuriozu parodo, tik neaisku kiek ten tiesos, o kiek fantaziju. As suprantu, kai moteris labai apkuni, tai keli kg sian ar ten, tai visai imanoma, kad praziopso visa nestumo laikotarpi, bet kai buna visai mazutes ir oba dvynukai "is niekur", hmm taip nerealiai... arba uzeina saremai, bet nezino kas su ja darosi, nors jau turi du vaikus g.gif

turiu cocoa nibs, na smulkintu tu pupeliu. neimanoma ju valgyti, chinchybera kazkokia.
MB pripirkes jaucio farso, tai ant greituju lazanija surenciau. si karta normalia, su makaronu lakstais, kaip jau jam patinka. o pati tai tik tos koses is mesos ir pomidoru palapsejau ir vuolia, soti. i 400gr farso imontavau dideli svoguna, cesnako, baklazana, dvi skardines smulkintu pomidoru ir tubele pomidoru pastos - kiekis gavosi ispudingas, lazanijos 8 asmenim uztektu lotuliukas.gif valgysim dabar dvi dienas po dukart per diena...

Atsakyti