Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Nijolė46 @ 2014 02 07, 22:42)
Paprastai maitinuosi taip:
pusryčiai :
pietūs :
vakarienė : varškė su grietine ir mažyčiu šaukšteliu medaus, arbata.
Merginos, ar galite parašyti, kaip jūs maitinatės per dieną?
Perskaičiusi galbūt rasiu kažko naujo sau prisitaikyti, taip reikia įvairovės mano meniu:)

Sveiki,
Jūsų meniu (pusryčiai ir pietūs) labai panašus į maniškį, tik varškės aš dar vis nevalgau, bet norėčiau jau įtraukti. Na, dar ryte kavą geriu su kokosų pienu.
Kokio riebumo varškę valgote ir kokį kiekį suvalgote vakarienei?
Pas mane vakarienei dažniausiai būna troškintos daržovės su trupučiu kokoso aliejaus: kalafiorai, salieras, morkos, svogūnas, baklažanas ar moliūgas. Arba troškinti rauginti+švieži kopūstai su trupučiu kokoso aliejaus. Švieži kopūstai raugintiems priduoda švelnumo, juos sumaišius.
Kaip ruošiate juodąjį ridiką? Nežinau, kaip jį valgyti.
Daržoves perku, kai nuolaida būna, nes iš naminių tik kopūstai ir svogūnai beliko. Net burokėlius jau suvalgėm, ko nė vienais metais nebuvo - vis likdavo po žiemos ir išmesdavau. Apie suvalgytų iš savo daržo morkų kiekį tai visai patyliu... Jei kas rudenį būtų pasakęs, kad tiek suvalgysim ir dar pritrūksim, būčiau tikrai nepatikėjus. Jau dabar prisipirkau daržovių sėklų du kartus daugiau negu anksčiau 4u.gif Savos daržovės yra savos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 23:29)
tik grizom is darbo- pridariau visa kalna salotu su kumpiu ir alyvuogem nestuke.gif

Cia mano pusrytukai tuoj bus biggrin.gif Patogu darbe valgyt, nei sildyt ka, tik salotas nusiplovei, alyvuoges susimetei, kumpio pasiplesei, avokado ypjaustei ir vualia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 02 08, 09:07)

Pas mane vakarienei dažniausiai būna troškintos daržovės su trupučiu kokoso aliejaus: kalafiorai, salieras, morkos, svogūnas, baklažanas ar moliūgas. Arba troškinti rauginti+švieži kopūstai su trupučiu kokoso aliejaus. Švieži kopūstai raugintiems priduoda švelnumo, juos sumaišius.
nematau baltymo, o vakarienei baltymas turėtų būti.

. Jau dabar prisipirkau daržovių sėklų du kartus daugiau negu anksčiau  4u.gif Savos daržovės yra savos  thumbup.gif

Patarimas- augink daugiau daržovių, kurios neturi karotino, jis nėra labai gerai kiekvieną dieną didelėm porcijomis.
tinkamų daržovių sąrašas :
Lapinės – lapinės salotos, gūžinės salotos, Pekino salotos (kopūstai), baltieji kopūstai, raudonieji kopūstai, savojiniai kopūstai, Briuselio kopūstai, špinatai, garšvos, dilgėlės, notros ir pan.
Stiebinės – ropiniai kopūstai (kaliaropės), žiediniai kopūstai (kalafiorai), brokoliai, šparagai, salierai, rabarbarai, barščiai ir pan.
Vaisinės – pomidorai, paprikos, baklažanai, agurkai, cukinijos, aguročiai, patisonai, moliūgai, šparaginės pupelės, žalieji žirneliai, avokadai, alyvuogės.
Šakninės – pastarnokai, petražolių šaknys, griežčiai, ropės, topinambai, morkos, burokai, baltieji ridikai, juodieji ridikai, ridikėliai, varnalėšų šaknys, gelteklių šaknys ir pan. Sėdama pastarnokus, į jų sėklą įmaišyk ridikėlių- pastarnokai labai lėtai dygsta, ridikeliai palengvins ravėjimą, nes žolės užauga daug anksčiau nei pasirodo pastarnokas.
O pati pernai užsiauginau lapkotinių salierų krūvą ir nevalgiau- smirdi jie man guminiais kaliošais iš tolo. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 23:38)
Bet kur tokio gaut, LT PC įdomu yra 90-100% rolleyes.gif

IKI yra Lindt šokoladas 85 pr. 8,99 Lt. Šiandien kaip tik pažiūrėjau kokio yra pirkti šokolado, bet pirkti nesiruošiu schmoll.gif

QUOTE(Gricė @ 2014 02 08, 08:07)
Kokio riebumo varškę valgote ir kokį kiekį suvalgote vakarienei?

aš perku 9 pr. riebumo varškę ir visą pakelį suvalgau. Baltymo manau pakankamai gaunu g.gif
Atsakyti
Merginos, sokolado paieskokit saldziuose majuose, ten jie dabar visokiausio turi (kalbu apie 85%).
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 08, 13:19)
Merginos, sokolado paieskokit saldziuose majuose, ten jie dabar visokiausio turi (kalbu apie 85%).

Majuose esu radusi 92proc šokoladą. Ir kaina dar pusė velnio, apie 6Lt 100gr
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 07, 22:56)

Kiek kartu per diena sokdinai insulina? 

Klausykit, o skrendant, I priduodama bagaza ar galima lasiniu palti isideti? 

Ne daugiau trijų tongue.gif

Galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 02 08, 13:20)
Majuose esu radusi 92proc šokoladą. Ir kaina dar pusė velnio, apie 6Lt 100gr

žiūrėkit ne tik į kakavos kiekį, bet ir į riebalą, koks panaudotas- tinka kakavos ir/ar kokosų, netinka sukietinti ar hidrinti augaliniai aliejai.
Atsakyti
Elataaa gelbek, kaip daryti sonine su sokoladu? orakiteje pakepinti sonine ir apvolioti paskui sokolade? nebus per kartu(100% )
galvoju ne ant pagaliuko mauti, o tokios cipsus padaryt.
uz keliu valandu sveciu ateis!
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 08, 14:20)
Elataaa gelbek, kaip daryti sonine su sokoladu? orakiteje pakepinti sonine ir apvolioti paskui sokolade? nebus per kartu(100% )
galvoju ne ant pagaliuko mauti, o tokios cipsus padaryt.
uz keliu valandu sveciu ateis!

As ne Elata, bet kiek esu skaicius, sonine reikia kepti keptuvej ar orkaitej plonai supjauscius, kol traski pasidaro.
O sokolada islydyt ir tada apvoliot, arba geriau aptept, jei teptuka turi, kad nesuluztu.
100% gali but kartu, paragauk viena padarius.
Jei ka, siek tiek maisyciau su kokoso aliejum ar drozlem del saldumo.
Niekad negaminau, net neysivaizduoju, kas per skonis smile.gif
Atsakyti
http://www.wikihow.c...Chocolate-Bacon
step by step biggrin.gif tik pačiai nerekomenduočiau taip suskrudintą lašinį valgyt.
Atsakyti
aciu merginos 4u.gif
Atsakyti