Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Mantilė @ 2014 02 07, 18:13)
kiek kartų dienoje galiu pasidaryti inhaliacijas su arbatmedžio aliejumi?
sloga užpuolė, prie šalčių nesirgau, o dabar še tau- nekokia savijauta verysad.gif

prie salciu nieks neserga. man geriausi orai - 5-10.

as snd ryte ir sakiau- atsilo ir visi prades sirgt ir nesiot bacilas..
manau galima iki 3 kartu kveuot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 07 vasario 2014 - 19:01
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 16:39)
mes dviese apie 100eur per savaite suvalgom, UK gal siek tiek pigiau maistas  g.gif
pabandyk ta geltona vista, maloniai atrodo, mamos kaime auginta primena. zverienos pas mus tesco ir kituose supermarketuose yra. o zuvies geros pas mus isvis nera. tik kartais vietinis mesininkas lasisos uzsiveza - tai kad ir fermoj auginta, bet tokia standi, nepraskydus, jauciasi, kad sviezia, nepalyginsi su supermarketo - paiimu kartais gabaleli sau, nes MB nemegsta...

Selma: baltai pavydziu... o kaip oras ten, silta? man taip saules norisi.

Mano seima is keturiu asmenu reik paskaiciuoti kiek isleisiu dabar nes nebeperku ir nebegaminu niekam is grudiniu ir bulviu neperku. Bet mesa kaiusiniai kiekviena diena su darzovem thumbup.gif . MB vakar sako tau akivaizdiai svoris krenta o man tavo dieta nepadeda . Sakau cia ne dieta cia sveikas maistas . Sakau vaisiu atsisakyk nebevalgyk ir svoris kris prasiklausiau litanijos vakar o siandie ryte matau vaisiu net nepalietes klausiu kodel nesiimi juk sakei kad ir vaisiu nevalgai tu biggrin.gif nori numest svorio sveria jis daugokai . Gerai kad jis pas mane mesedis , su darzovem biski sunkiau ypac brokoliais nemegsta jis ju ir vsio doh.gif tikiuosi ir jam kristi prades svoris nors bus kazkokia paspirtis ir susidomejimas . Vakar feisbuke uzmate bankuhino pyraga sako kaip skanei atrodo iskepk jis man o paskuj bet negalim mes juk miltu nevalgom thumbup.gif man yra keista labai nes jis ne is tokiu kurie dietom dometusi bet as dziaugiuosi .
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 18:39)

o kaip oras ten, silta? man taip saules norisi.

Buvo apie 10-15, kaip mūsų gegužį- ant saulytės (o jau akinanti kokia! Be saulės akinių niekaip) nusirengi, papučia vėjas žvarbokas vėl striuke segiausi smile.gif

QUOTE(Mantilė @ 2014 02 07, 18:50)
o avokadų niekas nedavė ?

Davė. Pavijo ir dar dadėjo laugh.gif Radau avokadus tik 3 dieną (keista, dairiausi, o nė vienam prekybcentį, gal koks nesezonas? Ale pas mus juk pilna...), dideli tokie, minkštučiai wub.gif Dairausi kainos- nėra. Paėmiau du, nekainuos gi karvė. Išmuša čekį- vienas virš dviejų eurų blink.gif lotuliukas.gif Kiek spirgau juos valgydama lotuliukas.gif Bet skanūūūūūsssss rolleyes.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 18:59)

irrrrr???? nemirei kita diena nuo jos?

Lengva agonija buvo- vaistus gėriau nuo galvos skausmo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
nu viskas, vyro nebeturėsiu, dieną naktį bokštelyje sėdės, tai ir taip jo pomėgis, o čia dar ir primokės .

Atsakyti
Sveikos, paleolietės!

Aš vis dar maitinuosi pagal Paleo - atrodo, kad per ateinantį gyvenimo laikotarpį tik pagal šią mitybą teks maitintis, nes kitaip jau nebemoku:) Bet nesijaudinu, nes man visai taip patinka:)
Paprastai maitinuosi taip:
pusryčiai : 2-3 kiaušiniai su pašildytais lašinukais arba kokosų aliejumi ir žaliomis daržovėmis(avokadas,pomidoras,špinatai,salotos ir kt.), arbata.
pietūs : mėsa virta/lašinukai su žaliomis daržovėmis arba mėsos troškinys su daržovėmis(kopūstas,morkos,juodasis ridikas ir kt.)
vakarienė : varškė su grietine ir mažyčiu šaukšteliu medaus, arbata.
Kavą geriu be cukraus, be pieno tarp pusryčių ir pietų.

Svorio numečiau nuo 65kg iki 51-52kg. Labai noriu, kad svoris daugiau nekristų. Jei tenka daug dirbti ir tą dieną išeikvoju daug energijos, tai svoris kitą dieną iškart -1kg. Po to jau susirūpinu daug ir sočiai valgyti:)

Sveikata gera, tikrai skųstis negaliu, niekur neskauda, kraujo tyrimą eisiu pakartoti balandžio viduryje (kaip gydytojas sakė - po 6 mėn.).

Labai norėčiau paįvairinti savo mitybą, bet neturiu laiko ieškotis receptų, eksperimentuoti, ar man patiks, ir šiaip neturiu laiko, gaminu tai, ką esu įpratusi. Labiausiai laukiu pavasario, kada galėsiu užsiauginti darže savo žalių daržovių ir daug, kad nereiktų pirkti ioš prekybos centrų.

Merginos, ar galite parašyti, kaip jūs maitinatės per dieną?
Perskaičiusi galbūt rasiu kažko naujo sau prisitaikyti, taip reikia įvairovės mano meniu:)
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2014 02 07, 20:50)
MB vakar sako tau akivaizdiai svoris krenta o man tavo dieta nepadeda . Sakau cia ne dieta cia sveikas maistas . Sakau vaisiu atsisakyk nebevalgyk ir svoris kris prasiklausiau litanijos vakar o siandie ryte matau vaisiu net nepalietes klausiu kodel nesiimi juk sakei kad ir vaisiu nevalgai tu  biggrin.gif nori numest svorio sveria jis daugokai . Gerai kad jis pas mane mesedis , su darzovem biski sunkiau ypac brokoliais nemegsta jis ju ir vsio  doh.gif tikiuosi ir jam kristi prades svoris nors bus kazkokia paspirtis ir susidomejimas . Vakar feisbuke uzmate bankuhino pyraga sako kaip skanei atrodo iskepk jis man o paskuj bet negalim mes juk miltu nevalgom  thumbup.gif man yra keista labai nes jis ne is tokiu kurie dietom dometusi bet as dziaugiuosi .

su mano vyru viskas buvo lygiai taip pat, kaip tu pasakoji. Nu vienas prie vieno. Irgi niekada jokiu dietu ar sveiku mitybu nepripazino. Vaisiai, saldainiai, bulkos medus ir t.t., liejosi per krastus.Menesi stebejo mane ir tada jau puole stacia galva:) Ir as negalejau patiketi. Kai pastebejo, kad jam krenta svoris, azartas dat labiau pagavo:)

QUOTE(Šelma @ 2014 02 07, 21:28)
juos valgydama  lotuliukas.gif  Bet skanūūūūūsssss  rolleyes.gif
Lengva agonija buvo- vaistus gėriau nuo galvos skausmo  doh.gif  biggrin.gif

Kiek kartu per diena sokdinai insulina? biggrin.gif Klausykit, o skrendant, I priduodama bagaza ar galima lasiniu palti isideti? lotuliukas.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 22:13)
nu viskas, vyro nebeturėsiu, dieną naktį bokštelyje sėdės,

tikesimes, kad neisklysi is doros kelio, pajutusi laisve lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2014 02 07, 22:42)
Sveikos, paleolietės!

Aš vis dar maitinuosi pagal Paleo - atrodo, kad per ateinantį gyvenimo laikotarpį tik pagal šią mitybą teks maitintis, nes kitaip jau nebemoku:) Bet nesijaudinu, nes man visai taip patinka:)

Merginos, ar galite parašyti, kaip jūs maitinatės per dieną?
Perskaičiusi galbūt rasiu kažko naujo sau prisitaikyti, taip reikia įvairovės mano meniu:)

sveika, pražuvėle.
Senai galvoju, kad reikia tave perspėti- tai yra balansavimas kaip sūpuoklės, iš anabolizmo tu perėjai į kitą pusę, tačiau turi žiūrėti kad tas sūpuoklių galas nenusvirtų per daug. Tau reiktų pasidaryt metabolizmo tyrimą, kad galėtum išsiaiškinti, kokia pas tave dabar padėtis- ar ne per toli nuėjai į kitą pusę. Kad nenueitum per toli ir neatsidurtum katabolizme. Aš tik perspėju- daryk ką nori.
Jei nori stabdyti svorio kritimą ir net šiek tiek atgal susigrąžinti- vakarais pagerk pieno, su grietinėle. Arba lauk vasaros- šią vasarą jau gali mėgautis uogomis ir vaisiais (aišku, ne po kilogramą iškart) be baimės, leisk sau priaugt 3-5 kg.
Manau, kad jau gali būti rami dėl to, ką tau paišė daktarai, atsipalaiduok.
Dėl mitybos- kadangi čia viskas greit užpliurpiama, receptukus daugiau rašom
paleo mitybos forume
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 07 vasario 2014 - 22:00
QUOTE(Šelma @ 2014 02 07, 20:28)

Lengva agonija buvo- vaistus gėriau nuo galvos skausmo  doh.gif  biggrin.gif

och... n u gerai kad baisiau nebuvo!
Papildyta:
QUOTE(renatele2828 @ 2014 02 07, 19:50)
Mano seima is keturiu asmenu reik paskaiciuoti kiek isleisiu dabar nes nebeperku ir nebegaminu niekam is grudiniu ir bulviu neperku. Bet mesa kaiusiniai kiekviena diena su darzovem  thumbup.gif . MB vakar sako tau akivaizdiai svoris krenta o man tavo dieta nepadeda . Sakau cia ne dieta cia sveikas maistas . Sakau vaisiu atsisakyk nebevalgyk ir svoris kris prasiklausiau litanijos vakar o siandie ryte matau vaisiu net nepalietes klausiu kodel nesiimi juk sakei kad ir vaisiu nevalgai tu  biggrin.gif nori numest svorio sveria jis daugokai . Gerai kad jis pas mane mesedis , su darzovem biski sunkiau ypac brokoliais nemegsta jis ju ir vsio  doh.gif tikiuosi ir jam kristi prades svoris nors bus kazkokia paspirtis ir susidomejimas . Vakar feisbuke uzmate bankuhino pyraga sako kaip skanei atrodo iskepk jis man o paskuj bet negalim mes juk miltu nevalgom  thumbup.gif man yra keista labai nes jis ne is tokiu kurie dietom dometusi bet as dziaugiuosi .

o mano vytinta kumpi paskaiciavo ir nusistebejo kiek daug kainuoja doh.gif

tik grizom is darbo- pridariau visa kalna salotu su kumpiu ir alyvuogem nestuke.gif
Papildyta:
sakau tavo 3 snikersai tiek kainuoja! bebe.gif
Atsakyti
Taip ir jaučiausi - pražuvėle, bet jūsų nepamiršau, įdomus darbas, šeimos reikalai laiką suryja:)
Tiesa, ir aš manau, kad reiktų metabolizmo tyrimą pasidaryti, tik reikia nutarti kada.
Sužinočiau kažką konkrečiai apie save.
Smagu kuo greičiau sulaukti vasaros ir mėgautis jos malonumais - uogomis ir vaisiais.
Ačiū už patarimus, einu skaityti mitybos forumąsmile.gif
Papildyta:
O kaip prisijungti forume?
Atsakyti
spausk- registruotis.

dar- dabar, kai pamatei kad tikrai galima mityba įtakoti tokius rimtus dalykus, tu pati turėtum pati išmokti daugmaž sekti savo būklę, tada tau visad būtų aišku, kokia tavo padėtis . Bet tai- jau tavo reikalas.
Onkologine liga sirgęs ir pasveikęs žmogus tolimesniame gyvenime turi ypatingą dėmesį skirti anaboliniam - kataboliniam balansui savo organizme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 07 vasario 2014 - 22:42
QUOTE(renatele2828 @ 2014 02 07, 19:50)
Gerai kad jis pas mane mesedis , su darzovem biski sunkiau ypac brokoliais nemegsta jis ju ir vsio 

Man irgi buvo didelė staigmena, kad MB prisijungė. Buvo mamos pripratintas žiauriai prie miltinių patiekalų, sausainių, saldainių, užkandžiavimų, sintetinių tortų, gėrimų ir kt. š, bet va, jau trys su puse mėnesio kartu vienodai maitinamės thumbup.gif Tik gerai, kad maniškis visaėdis biggrin.gif O dėl brokolių, tai pabandykit juos užpilt mergaičių čia išgirtu grietinės, spirgų ir grybukų padažu wink.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 21:57)
Arba lauk vasaros- šią vasarą jau gali mėgautis uogomis ir vaisiais (aišku, ne po kilogramą iškart) be baimės, leisk sau priaugt 3-5 kg.

Kurią ŠIĄ? Kiek laiko laikantis Paleo jau vasarą galima mėgautis uogom?

Whole'o pabaigą su SB atšventėm sukramsnoję po 4 saulėje džiovintas, nemirkytas sirupe ir neapdorotas sieros junginiais datules smile.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 07, 15:16)
Norit kazko skanaus - 85-90% kakavos sokolado 25 gr. ir ramu smile.gif

Bet kur tokio gaut, LT PC įdomu yra 90-100% rolleyes.gif

QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 15:31)
megstu riebia zuvi, krevetes, sardines.

Sardinės riebios?

QUOTE(cushy @ 2014 02 07, 15:40)
Hippie, suplakiau du kiaušinius su kažkiek kokosų pieno (vietoj paprasto), žiupsnelis druskos. Dubenėlį ištepiau sviestu, supyliau kiaušinius, į garų puodą, 20 min ir pagaminta  smile.gif  Ant viršaus uždėjau sviesto ir valgiau kabindama šaukštu. Reiks tokį daiktą su cinamonu, ar kakava pabandyt  smile.gif

4u.gif Užsisakiau pas SB ryt pirmam valgymui, žiūrėsim kuo baigsis hihihi.gif

QUOTE(renatele2828 @ 2014 02 07, 16:27)
o maniskis visada stresuoja jei maista perka nes kai suma gaunasi jam plaukiai siausiasi 

Maniškis irgi pardžių lyg velnias kryžiaus baidosi, nes mums tai matai plaukai nesišiaušia nuo sumų mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 22:38)
...
Sardinės riebios?
...
nea, sitas perku skardinese savo sultyse - jos buna su visais zvynais, kaulais, zarnom ir visa kuo kitu, tai del to ir perku, nom nom biggrin.gif

siandien issiviriau ghee letapuody (slow-cooker), gavosi labai gerai, tik truputi uztruko - 3val ax.gif
Atsakyti