Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 15:21)
Bet vis tiek "kavos" kita forma reikia biggrin.gif (kraujagysles plečiantis junginys, diuretikas, širdies veiklos stimuliatorius.)

na juk sakiau- narkomanija, priklausomybė- ale bent ne degėsiai užplikyti lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 14:03)
ištvermės sportas vargina širdutę labai (nors visi bėgiojantys puola ginčytis, jog nieko panašaus, širdis gali viską atlaikyti, bet iš tiesų tai yra neatsinaujinantis raumuo, kurio įplyšimai gali nekokias pasekmes sukelti). Ir toks sportas didina streso lygį organizme, nuvargina antinksčius. Štai kodėl visi besiruošiantys maratonams, priauga svorio, nes organizmas stresuoja ir kaupia atsargas, iš kurių galėtų gauti energijos. Kaip sakoma: jei nori bėgioti - bėgiok, bet ne dėl sveikatos smile.gif

tai gl kaip tik numeta?smile.gif
nemaciau nevieno begiojancio storo smile.gif
mano kolega ir jo mergina numete daug svorio begiodami/ruosdamasi maratonams
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 13:10)
neturiu jokios minties .
O kada tau skausmai reiškiasi? ? Pavalgius, nevalgius, daugiau dieną, naktį?

Siaip visa diena jauciu, ypac pavalgius daugiau anglevandeniu turinti maista, pvz burokeliu. Bet labiausiai tai ryte, kai nubundu, toks diegiantis skausmas, palengveja tik uzvalgius. Ir atrodo, kad uzvalgius baltymu geriau. Bandysiu padidint baltymu, nes paskutiniu metu numazinau labai
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 14:31)
Man stevia skani tuo savo karstelnumu, bet jei estrogenų kiekį įtakoja, tai ne kas...

as nesu jos ragavus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 14:47)
as nesu jos ragavus unsure.gif

Irgi augalinis, natūralus saldiklis. Ne visi jie karstelni, aš naudojus visai ne kartų, iherbe didelis jų pasirinkimas. mama dabar kaulija, jaučiu reiks atiduot.
Atsakyti
Laba diena,
žinau ką reiškia, kai rūgštys skrandyje kyla. Bet antra diena burnoje lyg degtų, lyg perštėtų g.gif Nežinau, kaip įvardinti tą pojūtį? Vėl sukils rūgštys? Nesuprantu, nuo ko? Nuo daržovių? Pietums valgiau trintą daržovių sriubą ir silkės su troškintom morkom+salieru+svogūnų+pomidorų pasta. Vakar irgi buvo daug troškintų daržovių g.gif O taip neseniai sau pasidžiaugiau, kad baigiu pamiršti padidėjusį rūgštingumą ir skausmus skrandyje...
Atsakyti
Labas 4u.gif As turiu ta kokoso cukru, skanus, degintos karameles skonio, atidarytas pokutis taip ir stovi, gal tik puse saukstelio paragautas pries men. laiko biggrin.gif Nesvarbu, koky cukru kuo keisi, vistiek tai cukrus cool.gif Nesvarbu kokiam pavidale smile.gif Norit kazko skanaus - 85-90% kakavos sokolado 25 gr. ir ramu smile.gif
Man rugsty kelia dauguma angliavandeniu ( netgi grikiai, ryziai, kynva ir t.t.), pomidorai ypac, paprikos.
Kaip zmogus su sirdies yda, galiu paantrinti Elatai - ilgi begimai mane labai isvargina, mokykloj gavau atleidima nuo fizinio tik tada, kai begant maratona 15 km po finiso vemiau unsure.gif O trumpas 15-20 min. intensyus sportas, sprintai, man nemazai energijos suteikia, visas kunas pasikroves buna visai dienai thumbup.gif
Tie sokoladai jusu anksciau ydeti tikrai neverti tokiu kainu panos schmoll.gif Esu ragavaus dauguma sveikuolisku a la brangiu desertu, skanu, bet ziauriai saldu - namie is tu paciu ingredientu gaminant skonis toks nesigauna, todel ytariu, kad cukraus pavaro tikrai nemazai unsure.gif
Tfu tfu tfu saldumynams poreikio neturiu, valdo dabar salotos su alyvuogem ir kumpiu biggrin.gif
Elata, tu sakei, kad mazaangliavandene dieta ilgainiui yra nenaudinga ir zalinga, kuo ypac? g.gif Uzstrigo sitas teiginys, nes as jau 2 sav. kaip angliu nevirsiju max. 30-50 gr. - tiek jegos sportuot, koncentracijos is pat ryto visai dienai nesu turejus blink.gif Ziuresim, kaip bus, kai sonai nutirps man, riebalu atsargos isgaruos, bet jauciu didesnius privalumus negu su 100-150 gr. pvz.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 07, 00:45)
Bijau pasigirti, bet visa savaite gyvenau neblogai, nebuvo "nieko nenoriu ir negaliu, neturiu jegu niekam". Kazkaip atsigaunu, tikiuosi neistisiu kaip meduza vel:)

Ai, kaip džiugu clap.gif:

QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 15:03)
ištvermės sportas vargina širdutę labai (nors visi bėgiojantys puola ginčytis, jog nieko panašaus, širdis gali viską atlaikyti, bet iš tiesų tai yra neatsinaujinantis raumuo, kurio įplyšimai gali nekokias pasekmes sukelti). Ir toks sportas didina streso lygį organizme, nuvargina antinksčius.

O visiškai nepriklauso kaip greit bėgi? Tarkim aš risnoju, šalia einantis žmogus, spartesniu žingsniu, tikrai neatsiliktų. Pulsas mano ramus, tolygus. Gal kenkia tiems, kas bėga ne komforto zonoje. Niu niekaip negaliu suprasti, kad tai kas mane atpalaiduoja, pakrauna ir nuramina, gali kenkti ax.gif

QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 15:31)

Sakai ne dėl sveikatos..., o žinai ką man atsako viena pažįstama bėgiotoja, kad jai pabėgiojus super nuotaika būna, depresinės nuotaikos tolsta, o psichinė, psichologinė būklė, tai juk irgi sveikata...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 02 07, 16:00)
Laba diena,
žinau ką reiškia, kai rūgštys skrandyje kyla. Bet antra diena burnoje lyg degtų, lyg perštėtų  g.gif Nežinau, kaip įvardinti tą pojūtį? Vėl sukils rūgštys? Nesuprantu, nuo ko? Nuo daržovių? Pietums valgiau trintą daržovių sriubą ir silkės su troškintom morkom+salieru+svogūnų+pomidorų pasta. Vakar irgi buvo daug troškintų daržovių  g.gif O taip neseniai sau pasidžiaugiau, kad baigiu pamiršti padidėjusį rūgštingumą ir skausmus skrandyje...

neturiu tau patarimo, teks pačiai suktis. O pas tave yra kokios rimtesnės fizinės veiklos?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 12:50)
o kas tas yr?
biggrin.gif karves sonkauliai, tik nepliki, o su mesa kiek ten jos buna.
QUOTE(renatele2828 @ 2014 02 07, 12:55)
Labas rytas . Siandien uzmaciau pardej triju rusiu vistas pigiausios 3£ 4£ baltos . Geltonos sertos su kukuruzais 6£ 7£ cia pagal svory ir buvo viena tipo ekologisga jos kaina siekia netoli 10£ paziurejau ir nuejau bet seimynai nupirkau avies kulksny buvo atpiginimas pasimarinavau. Tai vakarienej troskinciu . Tai kuri is tu vistu sveikiausia ekologiska turbut  biggrin.gif  o kaip ta kur kukuruzais maitinta kazi kaip ji ? Pas mus sveikuoliu pardei daugiausia vitaminai ir soju gaminiai ir visokie riesutai . <...>
ir pas mus tas pats tuose ala "health shop", sveikatos ten nereiketu ieskot, tai tik alternatyvi vaistine.
avies koja yra geresne uz vista, nebent ta vista pacios uzsiauginta. avys bent jau pas mus istisus metus lauke ant zoles, aisku gauna kazkiek sausu dribsniu, vis matau salia musu ukininkas pabarsto jom kazko is maisu, bet ne kasdien, tai greiciausiai bus tik papildai.
perku kartais kukuruzinius visciukus, nes jie nesmirdi ir uzrasyta "free range". ekologiska aisku geriausia, kainyte ir pas mus panasi, dazniausiai griebiu kai akcija atrakcija, arba kai prisakau MB vista nupirkt - tas i kainas nereaguoja, zino turi but "organic", tai ir ima pirma tokia. mesa vertinu taip zveriena>eriena>jautiena>vistiena>kiauliena smile.gif del zuvies susilaikau - neaisku kaip ten is tiesu yra, nors megstu riebia zuvi, krevetes, sardines.

as taip pat nemanau, kad begimas gali kenkti. juk zmogus yra prisitaikes ilgom distancijom. kenkia tik tada, kai persistengiama su distancijom, daznumu, per mazai poilsio. na kaip ir visa kita - gero daikto taip pat gali buti per daug. aisku geriausia butu begioti naturalia danga, pvz zole, misko takeliu, pajuriu.
as pati nemegstu begiot, bet galiu ilgai pasikaifuodama vaziuoti dviraciu, o pulsas buna labai panasus i ta begant, 150-160dpm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 07 vasario 2014 - 15:33
QUOTE(JolkitaS @ 2014 02 07, 15:47)
Siaip visa diena jauciu, ypac pavalgius daugiau anglevandeniu turinti maista, pvz burokeliu. Bet labiausiai tai ryte, kai nubundu, toks diegiantis skausmas, palengveja tik uzvalgius. Ir atrodo, kad uzvalgius baltymu geriau. Bandysiu padidint baltymu, nes paskutiniu metu numazinau labai

šiaip baltymams virškint reikalinga druskos rūgštis, tačiau dvylikapirštėjė aplinka turi būt šarminė. pasiskaityk gal čia visai ne ji kalta?
Gal pamėgink linų sėmenų nuoviro prieš valgydama išgerti, pusę stiklinės.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 15:31)
O kaip tą širdutę treniruoti, nes aš, kai dariau Rufjė testą, tai man išaiškino, kad mano labai silpna, netreniruota širdis (blogas atsistatymas po fizinio krūvio) ir, žinoma, primygtinai ją siūlė treniruoti ištvermės pratimais-bėgiojimu. O kaip ją iš tiesų reiktų stiprinti ir treniruoti? g.gif

Sakai ne dėl sveikatos..., o žinai ką man atsako viena pažįstama bėgiotoja, kad jai pabėgiojus super nuotaika būna, depresinės nuotaikos tolsta, o psichinė, psichologinė būklė, tai juk irgi sveikata...

širdutę galima treniruoti ir sparčiai vaikštant, tiesiog būnant aktyvesniam. Be to, tas cardio lygis priklauso nuo žmogaus pasirengimo. Tarkim ilgą laiką nesportavus yra pavojinga pradėti sportuoti dideliu krūviu, geriau pradėti nuo pasivaikščiojimų, spartesnių vaikščiojimų.
O kad bėgiojimas sukelia endorfinų antplūdį, tai seniai žinoma. Tačiau tie endorfinai iš tiesų yra smegenų atsakas į stresą, kai jau organizmas jaučia, kad nebegali bėgti, o smegenys išleidžia endorfinus, kad nuslopintų skausmą ir leistų toliau "bėgti nuo pavojų". Čia šiek tiek daug apie tai, tik kad anglų kalba.
Ir šiaip aš nesu nusiteikusi bėgiojimo priešė. Man patinka tas jausmas, kuris užlieja parbėgus - atrodo visą pasaulį galiu užkariauti. Ir pats principas tokio sporto patinka, tačiau nemanau, kad mano 30 min. lengvi 5k kenktų tiek, kiek 4 val. nepertraukiamo bėgimo.

QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 15:45)
tai gl kaip tik numeta?smile.gif
nemaciau nevieno begiojancio storo smile.gif
mano kolega ir jo mergina numete daug svorio begiodami/ruosdamasi maratonams

Tai matyt mažai bėgiojančių sutikai ir matei biggrin.gif Suprantama, kad bėgiodamas kasdien 20-30 kg nepriaugsi, tačiau ruošiantis maratonui, distancijos būna ne 5 km, o 20 km ir 30 km, o tokios distancijos išvargina organizmą. Be to, jeigu teko kada ant cardio treniruoklio sportuoti, ant jų dažniausiai būna sužymėta, koks pulsas rodo, kad organizmas energijai naudoja riebalus (fat burning zone), o koks rodo, kad tam reikalingi angliavandeniai, gliukozė (cardio zone). 5 km nubėgti turimų angliavandenių ir glikogeno atsargų užteks, bet kai reikia bėgti 42,2 km, jų ima trūkti, tuomet bėgikai patiria tą the wall", sieną, kai atrodo viskas, kojos nebeklauso, jėgų, noro nebėra ir bėgti nebegali.
Žinai, jei kolega ir jo mergina turėjo antsvorio, tai suprantama, kad padidinus energijos poreikius, svorio galėjo nukristi. Tačiau tie, kurie yra sveiko svorio, ruošdamiesi maratonui, priauga 3-5 kg.
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2014 02 07, 16:17)
Ai, kaip džiugu clap.gif:
O visiškai nepriklauso kaip greit bėgi? Tarkim aš risnoju, šalia einantis žmogus, spartesniu žingsniu, tikrai neatsiliktų. Pulsas mano ramus, tolygus. Gal kenkia tiems, kas bėga ne komforto zonoje. Niu niekaip negaliu suprasti, kad tai kas mane atpalaiduoja, pakrauna ir nuramina, gali kenkti  ax.gif
drinks_cheers.gif

be abejo, kad priklauso. Šnekam apie long distance bėgimus, ne apie 20-30 min. bėgimo. Juk jei tas žmogus eitų ne 5 km šalia, o 40 km, tai jis irgi nebūtų labai atsipalaidavęs ir laimingas tuos kilometrus nuėjęs.
Atsakyti