Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 13:06)
vakar sveikuose produktuose uzmaciau toki sokolada
http://www.sveikipro...kologiskas-38-g

sudomino sudetis.
uk raso kad turi ir kokoso  bigsmile.gif
http://www.google.lt...ed=0CMwBEK0DMCY

Tai juk ir Sveikuose produktuose yra Kokosų skonio šokolado. Bet man tai sąžinė neleidžia pirkti tokio mažiuko šokoladuko už tokią kainą (nors dovanas mielai priimčiau).
Atsakyti
Sveikos,

Vakar valgiau vieną kartą, apie 17val.-buvo reikalų smile.gif

QUOTE(cushy @ 2014 02 07, 08:06)
Šiandien pirmam valgymui- garuose virtas omletas, pirmą kart dariau, labai skanu, bet užtrunka daugiau laiko. Darysiu dar smile.gif

Kaip jį gamini? 4u.gif

QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 08:28)
Na, ir šiaip ištvermės sportas nėra patartinas. O jei tai jėgos sportas, tuomet gal tikrai dar tik pradžia su paleo.

Nežinojau kaip paaiškint SB kodėl ištvermės sportas nėra patartinas (jis bėgioja).

QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 12:33)
Bet man tai sąžinė neleidžia pirkti tokio mažiuko šokoladuko už tokią kainą (nors dovanas mielai priimčiau).

drinks_cheers.gif 35g. 10lt. cool.gif
Papildyta:
Merginos, jei visgi valgom Aguoninį pyragą su medum, tai gal mums retai galima ir su stevia ar kokiu steviolio glikozidu, kuo jie skiriasi nuo kokoso cukraus naudojamo tame Ombar?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 11:33)
Tai juk ir Sveikuose produktuose yra Kokosų skonio šokolado. Bet man tai sąžinė neleidžia pirkti tokio mažiuko šokoladuko už tokią kainą (nors dovanas mielai priimčiau).
tiek vienam tiek kitam mazai kakavos ir daug cukraus rolleyes.gif
Atsakyti
Gavau iš SP alyvuogių aliejų- kurjerio mašinoj ir sandėly, matyt, šalta- tai sustingęs visai. Gavau ir kakavos pupelių - na, tikrai nenuvylė skonis. Gal tik riebumo nesijaučia. Tris sukramčiau ir akys nušvito . tongue.gif
Manau, geriau pačias kakavos pupeles pirkt ir kažką susimakaliuot, nei kažkokį mažą šokoladuką už tooookią kainą pirkt.

skaičiau vakar vienos moteriškutės dienoraštį

buvusi nekūda
user posted image

suplonėjo mažaangliavandenės mitybos dėka

user posted image
tačiau po to sugrįžo prie angliavandenių, vėl atsipenėjo iki ~100 kg, vėl numetė. Dabar meta svorį trečią kartą, tačiau taip išsibalansavo, kad tam, kad svoris kristų, ji turi/gali valgyti tik kas antrą dieną (tačiau porcijos baisinės).
Mityba klaiki, į maisto poveikį sveikatai nežiūrima, bile be angliavandenių ir bile sukūdėti. lotuliukas.gif
Vienu žodžiu- daro nesąmones ir ragina kitas ir dar biznį iš to daro lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 14:14)
tiek vienam tiek kitam mazai kakavos ir daug cukraus  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif nebūtinai visi ten parduodami produktai yra "sveiki" mūsų požiūriu. Biznis yra biznis, ten gi ir kruopas pardavinėja...ekologiškas biggrin.gif
Atsakyti
matosi, kad galvoj ne viskas gerai...

jau kuri laika nebesilankau anose "sveiko maisto" parduotuvese. maisto ten nedaug, daugumoj tik skanestai, kainos uzraitytos ir geras marketingas uzsuktas... pinigu palieki kruva, o iseini praktiskai tusciom rankom. geriau uzsuksiu pas mesininka ir prigriebsiu karves skobu, 4.50eur/kg biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 14:37)
geriau uzsuksiu pas mesininka ir prigriebsiu karves skobu, 4.50eur/kg biggrin.gif

o kas tas yr?
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 12:37)
matosi, kad galvoj ne viskas gerai...

jau kuri laika nebesilankau anose "sveiko maisto" parduotuvese. maisto ten nedaug, daugumoj tik skanestai, kainos uzraitytos ir geras marketingas uzsuktas... pinigu palieki kruva, o iseini praktiskai tusciom rankom. geriau uzsuksiu pas mesininka ir prigriebsiu karves skobu, 4.50eur/kg biggrin.gif

Labas rytas . Siandien uzmaciau pardej triju rusiu vistas pigiausios 3£ 4£ baltos . Geltonos sertos su kukuruzais 6£ 7£ cia pagal svory ir buvo viena tipo ekologisga jos kaina siekia netoli 10£ paziurejau ir nuejau bet seimynai nupirkau avies kulksny buvo atpiginimas pasimarinavau. Tai vakarienej troskinciu . Tai kuri is tu vistu sveikiausia ekologiska turbut biggrin.gif o kaip ta kur kukuruzais maitinta kazi kaip ji ? Pas mus sveikuoliu pardei daugiausia vitaminai ir soju gaminiai ir visokie riesutai . Ju pardei maciau kokoso alieju vieno kaina 10£uz 500 gramu o kito 15£ uz tiek pat gamintojas skiriasi ir kaina didesne . doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 12:33)

o man negalima pikrit didelio.... nes as galiu ji suesti visa unsure.gif
bet parduotuvej jie neturejo dideliu, tik ta maziuka vienos rusies
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 02 07, 13:14)
tiek vienam tiek kitam mazai kakavos ir daug cukraus  rolleyes.gif

bet atseit kokoso cukraus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 07 vasario 2014 - 13:56
QUOTE(Hippie @ 2014 02 07, 14:11)

Nežinojau kaip paaiškint SB kodėl ištvermės sportas nėra patartinas (jis bėgioja).

Merginos, jei visgi valgom Aguoninį pyragą su medum, tai gal mums retai galima ir su stevia ar kokiu steviolio glikozidu, kuo jie skiriasi nuo kokoso cukraus naudojamo tame Ombar?

ištvermės sportas vargina širdutę labai (nors visi bėgiojantys puola ginčytis, jog nieko panašaus, širdis gali viską atlaikyti, bet iš tiesų tai yra neatsinaujinantis raumuo, kurio įplyšimai gali nekokias pasekmes sukelti). Ir toks sportas didina streso lygį organizme, nuvargina antinksčius. Štai kodėl visi besiruošiantys maratonams, priauga svorio, nes organizmas stresuoja ir kaupia atsargas, iš kurių galėtų gauti energijos. Kaip sakoma: jei nori bėgioti - bėgiok, bet ne dėl sveikatos smile.gif

Šiaip jau paleo receptų knygas leidžiantys autoriai dabar įtraukia ir kokoso cukrų kaip retkarčiais vartotiną produktų. Kadangi cukrus yra cukrus yra cukrus, tai ir medus, ir kokoso cukrus, ir rudasis cukrus (ne tas dažytas) vienodas pasekmes turi, tiesiog jei jau nusprendi kažkada naudoti, tai renkiesi kažką, kas be angliavandenių dar turi ir kažkokių teigiamų medžiagų, kaip kad medus pvz. Kokoso cukraus nedidelis glikeminis indeksas (35, kai tuo tarpu balto cukraus 60), jame yra visokių mikroelementų. Žodžių, kokoso cukrus sveikesnis nei baltas cukrus, tačiau jokio cukraus būtų dar sveikiau.
O stevijos aš asmeniškai negaliu vartoti, nes man jos bjaurus skonis, be to kaip jau kažkada kalbėjom, jos kontraceptinės savybės manęs irgi nežavi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 13:31)
Gavau ir kakavos pupelių - na, tikrai nenuvylė skonis. Gal tik riebumo nesijaučia. Tris sukramčiau ir akys nušvito . tongue.gif

Bet vis tiek "kavos" kita forma reikia biggrin.gif (kraujagysles plečiantis junginys, diuretikas, širdies veiklos stimuliatorius.)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 13:31)
Gavau ir kakavos pupelių - na, tikrai nenuvylė skonis. Gal tik riebumo nesijaučia. Tris sukramčiau ir akys nušvito . tongue.gif
Manau, geriau pačias kakavos pupeles pirkt ir kažką susimakaliuot, nei kažkokį mažą šokoladuką už tooookią kainą pirkt.

aš Šiaulių Rūtos krautuvėlėj pirkau kakavos pupeles. Vienas kramtyti labai sprangu- tai įsimaišau į varškę su aliejum, dar kakavos užsiberiu ir su kavute skanauju.

QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 14:03)
Kokoso cukraus nedidelis glikeminis indeksas (35, kai tuo tarpu balto cukraus 60), jame yra visokių mikroelementų. Žodžių, kokoso cukrus sveikesnis nei baltas cukrus, tačiau jokio cukraus būtų dar sveikiau.

o tas kokoso cukrus panašus į cukrų (forma) ?

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 07, 14:03)
ištvermės sportas vargina širdutę labai (nors visi bėgiojantys puola ginčytis, jog nieko panašaus, širdis gali viską atlaikyti, bet iš tiesų tai yra neatsinaujinantis raumuo, kurio įplyšimai gali nekokias pasekmes sukelti). Ir toks sportas didina streso lygį organizme, nuvargina antinksčius. Štai kodėl visi besiruošiantys maratonams, priauga svorio, nes organizmas stresuoja ir kaupia atsargas, iš kurių galėtų gauti energijos. Kaip sakoma: jei nori bėgioti - bėgiok, bet ne dėl sveikatos smile.gif

O stevijos aš asmeniškai negaliu vartoti, nes man jos bjaurus skonis, be to kaip jau kažkada kalbėjom, jos kontraceptinės savybės manęs irgi nežavi.

O kaip tą širdutę treniruoti, nes aš, kai dariau Rufjė testą, tai man išaiškino, kad mano labai silpna, netreniruota širdis (blogas atsistatymas po fizinio krūvio) ir, žinoma, primygtinai ją siūlė treniruoti ištvermės pratimais-bėgiojimu. O kaip ją iš tiesų reiktų stiprinti ir treniruoti? g.gif

Sakai ne dėl sveikatos..., o žinai ką man atsako viena pažįstama bėgiotoja, kad jai pabėgiojus super nuotaika būna, depresinės nuotaikos tolsta, o psichinė, psichologinė būklė, tai juk irgi sveikata...

Man stevia skani tuo savo karstelnumu, bet jei estrogenų kiekį įtakoja, tai ne kas...
Atsakyti