Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Nidulia, taip ir laikykis thumbup.gif
Šiandien pirmam valgymui- garuose virtas omletas, pirmą kart dariau, labai skanu, bet užtrunka daugiau laiko. Darysiu dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 06, 20:12)
Blyyn... rolleyes.gif O kas gali išversti knygą ? Yra kažkokie reikalavimai? Na, kokie filtrai sustabdytų mane nuo iniciatyvos imti, išversti ir nueiti į leidyklą? rolleyes.gif

Na, teisiškai tu negali nieko versti, kol neturi autorių sutikimo. Leidyklų toks ir darbas, kad jos ieško pelningų kūrinių, kuriuos galėtų išversti ir išleisti, radę kontaktuoja su autoriais ir autorines teises į knygą turinčiais asmenimis, sutaria dėl visų honorarų, tada samdo vertėją, kuris išverčia, o tada jau leidžia.

QUOTE(vyras kitas @ 2014 02 06, 22:12)
na standartiskai nieko saldaus, kruopu, pieno produktu nevartoju.

Sporto dienomis rytais grikiu kose su darzovem pradejau valgyti

Grikiai yra kruopos, bet bent gerai, kad gliuteno neturi.

Mesa/ zuvi kiekviena diena po kelis kartus, nes kitaip jegu nebuna vakare ( irgi dazna paleo problema ne vien man). Riebalu manau tikrai uztektinai vartoju.
<...>nes po sporto visiskai issekes bunu ir man tai nepriimtina. Atrodo valgau daug o jegu nebuna.
<...>Riesutu beveik nebevartoju, ty karta per savaite. Kiekviena diena saltienos stengiuosi pakabinti.

Baltymai jėgų neduos, tad arba riebalų mažai, arba angliavandenių sporto dienomis padidinti reiktų. Kiek, jūsų nuomone, yra pakankamai riebalų? Koks tas suvartojamas kiekis? Kiek jau laiko su paleo? Nes tikrai žinau sportuojančių (ir rimtai sportuojančių), kurie perėję prie paleo, turėjo problemų su energijos stoka, bet po mėnesio susitvarkė ta problema (na, tiesiog organizmas įprato prie pasikeitusio energijos šaltinio).
Jei būtent sporto dienomis jaučiatės išsekęs, reiktų atsižvelgti ir į sportą. Jei tai ištvermės sportas (pvz., ilgo nuotolio bėgimai), angliavandenių reiktų daugiau. Na, ir šiaip ištvermės sportas nėra patartinas. O jei tai jėgos sportas, tuomet gal tikrai dar tik pradžia su paleo.

Dėl sąnarių skausmo siūlyčiau pašalinti grikius iš raciono, o taip pat ir riešutus, ir kokosą (aliejus tinka). Bent laikinai, kad pažiūrėtumėt, kaip sąnariai po to jausis.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 06, 22:28)
o man bijau akmenys vel inkstuose......  unsure.gif

skauda nugarą?

QUOTE(Hippie @ 2014 02 06, 23:24)
Ant kiek moliūgo 2 kiaušiniai? Kokosų miltus pirkot ar pati drožles pamalėt?

kokie 2 puodeliai tarkių buvo. Miltų kokoso niekur neradau pirkti, malu pati.

QUOTE(Nidulia @ 2014 02 06, 23:45)
Bijau pasigirti, bet visa savaite gyvenau neblogai, nebuvo "nieko nenoriu ir negaliu, neturiu jegu niekam". Kazkaip atsigaunu, tikiuosi neistisiu kaip meduza vel:)

džiaugiuosi už tave thumbup.gif

pirmą kart virsiu kiaulės pusgalvę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 06, 23:28)

o man bijau akmenys vel inkstuose......  unsure.gif

Leisiu sau paspėlioti šia tema: jei žiūrėsim iš metabolizmo pusės- tau būdingi kataboliko simptomai (pagal tavo bėdas sprendžiant) tokiu atveju šlapimas turėtų būti labai rūgštus -pH apie 5, o gal ir dar žemiau. Tai yra sąlygos susidaryti akmenims, akmenys auga, kai šlapimo pH > 7 auga vienoki, arba, jei pH < 5 – šlapimo rūgšties akmenys. Kadangi variantas su šarminiu šlapimu būdingas anabolikams, atkrenta, lieka prielaida- šlapimas rūgštėja , nes per daug baltymo mityboje. Gali pasidaryt tą tyrimą , jei nori įsitikinti. Bet gali laukti, kol Rokas paskirs racioną.
Darau išvadas: tu per daug valgai baltymo ir per mažai daržovių. Jei per tą laiką, kurį jau laikaisi paleo, tavo mityboje būtų buvę daugiau šarminančio maisto(daržovių) jau senai šlapimo pH būtų pasikeitusi ir artėtų prie normos.
Čia tik mano paspėliojimai- aš vis dar mokausi ir galiu klysti . tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 06, 22:40)
Jaicy, tau ziuriu vienos bedos. Ka ne taip darai?

na, tos bedos buvo ir yra. niekur nedingo. jau gal 3 m nebuvo akmenu..
nzn ka ne taip darau. gal baltymo per daug vartoju
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 09:39)
Leisiu sau paspėlioti šia tema: jei žiūrėsim iš metabolizmo pusės- tau būdingi kataboliko simptomai (pagal tavo bėdas sprendžiant) tokiu atveju šlapimas turėtų būti labai rūgštus -pH  apie 5, o gal ir dar žemiau.  Tai yra sąlygos susidaryti akmenims, akmenys auga, kai šlapimo  pH > 7 auga vienoki, arba, jei pH < 5 – šlapimo rūgšties akmenys. Kadangi variantas  su šarminiu šlapimu  būdingas anabolikams, atkrenta, lieka prielaida- šlapimas rūgštėja , nes per daug baltymo mityboje. Gali pasidaryt tą tyrimą , jei nori įsitikinti. Bet gali  laukti, kol Rokas paskirs racioną.
Darau išvadas:  tu per daug valgai  baltymo ir per mažai daržovių. Jei per tą laiką, kurį jau laikaisi paleo, tavo mityboje būtų  buvę daugiau šarminančio maisto(daržovių) jau senai šlapimo pH būtų pasikeitusi ir artėtų prie normos.
Čia tik mano paspėliojimai- aš vis dar mokausi ir galiu klysti . tongue.gif

jo, gali but. jei mesa(kad ir riebi) priskiriama prie baltymo-tai matyt jo. didinu darzoviu kieki.
Papildyta:
QUOTE(Mantilė @ 2014 02 07, 09:21)
skauda nugarą?

jo, viena puse.....
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 07, 10:42)

jo, viena puse.....

na, jei tik tai, tai dar nebūtinai akmenys. Gal dar kas nors.
Atsakyti
kitas vyras, turbut pasiilgai skalpo seborejos ir galvos kasymosi, kad nori pareiti prie ankstesnes/senosios mitybos:)
Atsakyti
Labas visiems,

intensyviai ieskau Kijeve aerometru. Jau trecia firma atrase, kad deja butent tokiu neturime:( bet tikiuosi dar rasiu:)
O man atrodo dvylikapirstes uzdegimas atsinaujino, degina zemiau skranzio desinej pusej Ir man atrodo, kad del to kad sumazinau baltymo ir padidinau angliavandenius. Voresta, ar gali buti taip?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 07, 12:04)
kitas vyras, turbut pasiilgai skalpo seborejos ir galvos kasymosi, kad nori pareiti prie ankstesnes/senosios  mitybos:)

nepasiilgau, todel ir noriu issitirti koks maistas man netinka, kad likusi gyvenima zinoti o ne spelioti ir negalvoti apie maista visa diena smile.gif) nes cia irgi ne gyvenimas..
Nzn kas blogiau kasyti galva ar buti invalidu smile.gif man tik 33 ir sanariu dalykai manau labai ne pagal amziu, esu gan judrus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 07 vasario 2014 - 11:47
QUOTE(vyras kitas @ 2014 02 07, 12:45)
nepasiilgau, todel ir noriu issitirti koks maistas man netinka, kad likusi gyvenima zinoti o ne spelioti ir negalvoti apie maista visa diena smile.gif) nes cia irgi ne gyvenimas..
Nzn kas blogiau kasyti galva ar buti invalidu smile.gif man tik 33 ir sanariu dalykai manau labai ne pagal amziu, esu gan judrus

kad ir taip aisku, kuris maistas nei vienam zmogui netinka. O jau proporcijos ir t.t., tai metabolinis tyrimas gali paaiskinti. Man tas maisto netoleravimo testas - nesamoniu nesamone. Gali parodyti, kad puikiai toleruoji, bet patikrinus ant saves, aisku, kad visai netinka. Jei sutraskejo sanariukai, kodel save invalidams pripaisai? Skaitei silverio postus? Tai jis su sia mityba "islipo ". Bet tai tik tavo asmeninis reikalas:)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 07, 10:25)
na, jei tik tai, tai dar nebūtinai akmenys. Gal dar kas nors.

gal. bet kazkaip pazistu jau ta jausma/skausma.....

Papildyta:
vakar sveikuose produktuose uzmaciau toki sokolada
http://www.sveikipro...kologiskas-38-g

sudomino sudetis.
uk raso kad turi ir kokoso bigsmile.gif
http://www.google.lt...ed=0CMwBEK0DMCY
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 07 vasario 2014 - 12:08
QUOTE(JolkitaS @ 2014 02 07, 12:41)

O man atrodo dvylikapirstes uzdegimas atsinaujino, degina zemiau skranzio desinej pusej Ir man atrodo, kad del to kad sumazinau baltymo ir padidinau angliavandenius. Voresta, ar gali buti taip?

neturiu jokios minties .
O kada tau skausmai reiškiasi? ? Pavalgius, nevalgius, daugiau dieną, naktį?
Atsakyti