moliūgo blyneliai-
moliūgo gabalą sutarkavau burokine tarka, įmušiau 2 kiaušinius, 1 šaukštelis kokoso aliejaus, 3-4 šaukštai kokoso miltų, jei vaikams kepsit ir norit saldžių- įdėti cinamono ar agavos sirupo (medaus kam galima). Kepiau ant kokoso aliejaus kelias keptuves ir kelias ant taukų. Man skanesni buvo kepti su taukais, todėl kitakart dėsiu druskos čiut čiut, o ne cinamono.
Keisti dalykai dedasi su manimi nuo to laiko kai pradejau paleo - pradejo trasketi sanariai, ir kelio sanarys pradejo persteti, butent nuo tada kai pradejau paleo maitintis. Viena beda dingo - kita atsirado..
Pasirodo ne man vienam http://paleohacks.co...rack-and-m.html
Gal turite minciu ka ne taip darau? Jau noras grizti prie iprastos mitybos vis dazniau aplanko ) arba gal reikia padaryti maisto toleravimo testa? Ka manote?
Gal turite minciu ka ne taip darau? Jau noras grizti prie iprastos mitybos vis dazniau aplanko ) arba gal reikia padaryti maisto toleravimo testa? Ka manote?
QUOTE(vyras kitas @ 2014 02 06, 21:29)
Gal turite minciu ka ne taip darau?
kaip galima ką nors pasakyti, nežinant tavo Paleo . Čia kiekvienas pagal save ją adaptuojasi.
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 06, 21:52)
kaip galima ką nors pasakyti, nežinant tavo Paleo . Čia kiekvienas pagal save ją adaptuojasi.
na standartiskai nieko saldaus, kruopu, pieno produktu nevartoju. Atrodo viska darau pagal paleo, po 1-2 vaisius per diena. Mesa/ zuvi kiekviena diena po kelis kartus, nes kitaip jegu nebuna vakare ( irgi dazna paleo problema ne vien man). Riebalu manau tikrai uztektinai vartoju. Sporto dienomis rytais grikiu kose su darzovem pradejau valgyti, nes po sporto visiskai issekes bunu ir man tai nepriimtina. Atrodo valgau daug o jegu nebuna. Valgau daug darzoviu ( brokoliai, ziediniai kopustai, spinatai, salotos, morkos kopustai). Riesutu beveik nebevartoju, ty karta per savaite. Kiekviena diena saltienos stengiuosi pakabinti. Pora sav vartoju gliukozamina + msm, nelabai jauciu pagerejimo. Rytais buna ok, bet pajudejus kelyje perstejimas grizta
O gal pamazink mesa (ty baltyma)
Ir sultinio pagerk, nereiks jokiu gliukozaminu
Ir sultinio pagerk, nereiks jokiu gliukozaminu
QUOTE(vyras kitas @ 2014 02 06, 19:29)
Keisti dalykai dedasi su manimi nuo to laiko kai pradejau paleo - pradejo trasketi sanariai, ir kelio sanarys pradejo persteti, butent nuo tada kai pradejau paleo maitintis. Viena beda dingo - kita atsirado..
tam psl kur imetei, kalba apie suvartojamu baltymu kieki - ar ne per daug, ir siulo daugiau vandens gert. gal is tiesu per daug baltymu suvartoji ir apkrauni inkstus? dar ten pat yra siulymas nenumazint angliu per daug.Pasirodo ne man vienam http://paleohacks.co...rack-and-m.html
o bendrai, tai as netikiu, kad kazkam pageretu miltu su cukrum uzkapojus...
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 02 06, 18:14)
aš virtą burokėlį pasipjaustau riekutėmis ir užsitepu pašteto
o, reik pamegint! aciu!
Papildyta:
o man bijau akmenys vel inkstuose......
Jaicy, tau ziuriu vienos bedos. Ka ne taip darai?
QUOTE(jautiena @ 2014 02 06, 23:04)
tam psl kur imetei, kalba apie suvartojamu baltymu kieki - ar ne per daug, ir siulo daugiau vandens gert. gal is tiesu per daug baltymu suvartoji ir apkrauni inkstus? dar ten pat yra siulymas nenumazint angliu per daug.
siom savaitem kaip tik tik padidinau baltymu, nes sportuot pradejau
Miltu ir cukraus jau senai atsisakiau ir negrisiu prie ju, tik man aplamai paleo - krastutinumas, nors yra tiesos nemazai.
Siaip ar taip manau vartosiu grikius, nes juose labai daug mineralu ir mano manymu sveikiau nei mesa ar pieno produktai
QUOTE(vyras kitas @ 2014 02 06, 22:12)
na standartiskai nieko saldaus, kruopu, pieno produktu nevartoju. Atrodo viska darau pagal paleo, po 1-2 vaisius per diena. Mesa/ zuvi kiekviena diena po kelis kartus, nes kitaip jegu nebuna vakare ( irgi dazna paleo problema ne vien man). Riebalu manau tikrai uztektinai vartoju. Sporto dienomis rytais grikiu kose su darzovem pradejau valgyti, nes po sporto visiskai issekes bunu ir man tai nepriimtina. Atrodo valgau daug o jegu nebuna. Valgau daug darzoviu ( brokoliai, ziediniai kopustai, spinatai, salotos, morkos kopustai). Riesutu beveik nebevartoju, ty karta per savaite. Kiekviena diena saltienos stengiuosi pakabinti. Pora sav vartoju gliukozamina + msm, nelabai jauciu pagerejimo. Rytais buna ok, bet pajudejus kelyje perstejimas grizta
matai tu į šitą mitybą greičiausiai atėjai tikrai ne su idealia sveikata. Dabar tavo organizmas nebeperkraunamas netinkamu maistu ir pagaliau gali pats save pertvarkyti. Kas vyksta? Apie tai metabolizmo būklės reguliavimo apraše parašyta:
Organizmo būklės nukrypimų atsidengimas
Organizmas, siekdamas kiek įmanoma geriau funkcionuoti esant išbalansuotai būklei, pats papildomai išderina kitas sistemas. Kai atsiranda reguliuojantis poveikis iš išorės, pirmiausia atsistato šios, paties organizmo išderintos, sistemos taip atsiranda fiziologinių parametrų nuokrypių, atitinkančių tam tikrus iki tol nepastebėtus organizmo būklės nukrypimus, tai vadinama pamatinių organizmo būklės nukrypimų atsidengimu (šia atsidengimui pastebėti ir objektyviai įvertinti ir atliekami pakartotiniai tyrimai). Atsidengus tam tikriems nukrypimams, kartu su jais pasireiškia ir juos atitinkantys simptomai, dažniausiais tai yra:
virškinimo sutrikimai
vidurių užkietėjimas arba viduriavimas
pilvo pūtimas
nerimas
depresija
galvos skausmai
sąnarių skausmai
PMS
Šie simptomai nėra šalutinis OBReM poveikis tai tiesioginis poveikis atidengti ir leisti organizmui pačiam pašalinti organizmo būklės nukrypimus.
Taigi visko pradžioje gali būti.
Tad, jei tau šita mityba tinka ir norėtum laikytis jos toliau, tau reiktų darytis ne kažko netoleravimo testą, o metabolizmo tyrimą, po kurio gautum tiksliai tavo būklę atitinkantį racioną. Mano nuomone tai būtų kur kas pigiau ir naudingiau
Dar straipsnis kuriame paprastai išaiškintas traškėjimo galimas atsiradimas.
Taip pat panagrinėtos baltymo pertekliaus pasekmės- jis tikrai neturėtų sudaryti labai didelės dalies racione.
Jei labai neramu, gali pasidaryti tyrimus http://www.sorpo.lt/...b...alas_(UREA)
jie parodytų ar čia kaltas baltymo perteklius.
Klausykit, ar pirkot kuri tą rafinuotą kokosų aliejų Sanitex'e, kur 20kg? Ar parduoda tik įmonėms jį?
Aa, šitą turiu. Tai ji-ISWF vertimas?
O man kaip buvo nelabai, taip ir liko. Niu man irgi panašiai, tik, kad vyno negėriau, vaisių nevalgiau, pieno produktų ir kavos negėriau lyginant su paprastu Paleo.
Ant kiek moliūgo 2 kiaušiniai? Kokosų miltus pirkot ar pati drožles pamalėt?
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 06, 19:26)
Aa, šitą turiu. Tai ji-ISWF vertimas?
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 02 06, 19:34)
Man tai oda visai gerai, nors nuo paleo pradžios su ja lyg viskas tvarkoj.
Dar pasikartosiu - neįkvėpė manęs tas whole, gal kada ir kartosiu, bet neaišku
Dar pasikartosiu - neįkvėpė manęs tas whole, gal kada ir kartosiu, bet neaišku
O man kaip buvo nelabai, taip ir liko. Niu man irgi panašiai, tik, kad vyno negėriau, vaisių nevalgiau, pieno produktų ir kavos negėriau lyginant su paprastu Paleo.
QUOTE(Mantilė @ 2014 02 06, 19:56)
moliūgo blyneliai-
moliūgo gabalą sutarkavau burokine tarka, įmušiau 2 kiaušinius, 1 šaukštelis kokoso aliejaus, 3-4 šaukštai kokoso miltų, jei vaikams kepsit ir norit saldžių- įdėti cinamono ar agavos sirupo (medaus kam galima). Kepiau ant kokoso aliejaus kelias keptuves ir kelias ant taukų. Man skanesni buvo kepti su taukais, todėl kitakart dėsiu druskos čiut čiut, o ne cinamono.
Ant kiek moliūgo 2 kiaušiniai? Kokosų miltus pirkot ar pati drožles pamalėt?
Bijau pasigirti, bet visa savaite gyvenau neblogai, nebuvo "nieko nenoriu ir negaliu, neturiu jegu niekam". Kazkaip atsigaunu, tikiuosi neistisiu kaip meduza vel:)