QUOTE(Elata @ 2014 02 04, 20:29)
na, kaip žinia, aš su Tavimi, "voresta", dažniausiai nesutinku. Bet kad ir čia gaunasi ne mėsa, mėsa, mėsa, o riebalai, riebalai, riebalai. Aišku, tingiu ginčytis dėl kažkieno dietos ir beprasmiškai įrodinėti, nes aš juk ne nuostabusis unimed, tad bene tik kažkam gerai.
Elata, visad man tavo komentarai patinka, bet ...
O griztant, prie tu riebalu ar mesos
Tai ne tik i Unimed reiketu baksnoti pirstu. Yra ir daug kitu - ketogenine dieta, LCHF diet (dietdoctor.com) ir kt. Beje pastarasis nutukima ir diebeta butent taip ir siulo gydyti (isskyrus pirmo tipo). Sia tema "uz" pasisako labai daug rimtu dakataru/profesoriu ir vis garsiau kalbama apie tai. Jeigu vakar ziurejai interviu su Ameer Rosic, kur idejau nuoroda, taip pat siulo MS ir kitas autoimunines nervu ligas gydyti labai ribojant anglius ir valgant geruosius riebalus. Yra ir realiu pavyzdziu
Beje, manau ir as jau galesiu vadintis vienas is ju.
Visai kita kalba apie sveikus ar pasveikusius. Tada tu drastisku priemoniu manau tikrai nebereikia. Galima tiesiog maitintis paleo, atsiskant tik to, kas is tikro nera gerai. (Grudai, cukrus, krakmolas, kai kam pienas ir jo produktai ir tt.)
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 21:18)
Ne ne, ne apie riebalu lasteles, bet bendrai apie lasteles membranas. Taip iseina, kad jeigu jose dominuoja polinesociosios riebalu rugstys, tai ne tik membranos laidumas didesnis, bet ir peroksidacija vyksta (degeneracinis oksiduojantis procesas, kuris modifikuoja membranas), jeigu tai vyksta mitochondrijose (lasteles energijos gamybos organelese), tada jau sakutes kvepavimo grandinei, lasteles zuva arba issigimsta.
Membranose turi buti atitinkamas santykis tarp riebiuju rugsciu (fosfolipidu) ir cholesterolio.
Cia as ne is unimedo rasau, bet is bendro lasteles biologijos kurso.
Spaudziu "Patinka"