Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 19:10)
Klausimas: valgei du -tris kart, svoris krito, dabar valgai  vieną- du. O svoris stovi vietoj? Na, aš visai nemanau kad tau reikia dar kūdėt- tik šiaip įdomu. Maisto gi mažiau?

Jo, vienas-du valgymai ir stovi vietoj. Svarstykles kaip ikaltos rodo 57, bet aplinkiniai sako, kad vis dar dziunu, skeletu pravardziuoja. Nesamone, slaunys mano mesos turi, sakau cia ta talija vizualiai apgauna biggrin.gif juk as nedidele, tik 1,60m, tai tas svoris nera per mazas. Turiu ir ant pilvo lasinuko, bet nebesuku galvos visiskai del svorio, man dabar labai gerai rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 04, 19:13)
Jau tu ir taip I coliuke panasi:) Ir man siandien darbe viena moteris pasake labai grazu komplimenta. Sake, kad mano talija kaip pas barbe, vo:) Gerai, kad nepridure,- "sena barbe"  lotuliukas.gif

Nu tu duodi lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Azu @ 2014 02 04, 19:21)
Argi gali buti kad nuo vienokio maisto pas zmogu vienoks riebalas , o nuo kitokio - kitoks ?
Ar as nesuprantu kazko.

Cia gal labiau santyki turi omenyje ir greiciausiai lasteliniame lygyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 20:03)
O kaip aš suprantu šitiek sočiųjų riebalų yra būtinybė antinksčių veiklai atstatyti. Ypač autoimuninių problemų atveju- katabolikams.

Jei norite šią problemą spręsti iš esmės, tai turite vienokiu ar kitokiu būdu sumažinti riebiųjų rūgščių kiekį organizme. Bet tai paprasta pasakyti, bet ne padaryti, nes kūnas sudarytas vienaip ar kitaip iš riebiųjų rūgščių. Faktiškai, žmogus turi pakeisti visą savo organizmo riebalų sudėtį. Kaip tai padaryti?

Pirmiausia – dieta, pagrindų pagrindas. Be teisingos dietos išgyti nuo autoimuninių susirgimų, įskaitant ir diabetą, neįmanoma.
Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus.

na, kaip žinia, aš su Tavimi, "voresta", dažniausiai nesutinku. Bet kad ir čia gaunasi ne mėsa, mėsa, mėsa, o riebalai, riebalai, riebalai. Aišku, tingiu ginčytis dėl kažkieno dietos ir beprasmiškai įrodinėti, nes aš juk ne nuostabusis unimed, tad bene tik kažkam gerai.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 20:28)
Cia gal labiau santyki turi omenyje ir greiciausiai lasteliniame lygyje  g.gif

O tai riebalu lasteles ne atskirai nuo kitokiu lasteliu buna ? Ir is ko tada tas santykis? As tikrai nesikabineju tiesiog tokie sakiniai (vorestos citatoje) sugriauna mano menka anatomijos zinojima sad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 04 vasario 2014 - 19:38
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 04, 20:06)

Istrigo vorestos pasakymas, kad per diena reikia suvalgyti 800-1000g darzoviu. Dabar aisku, kad mesos salia tokio kalno darzoviu bus labai mazai, kitaip I skrandi niekas netilps.

per vieną kartą netilps, bet per tris? Visai nedaug. Jei angliavandenių bus daugiau- pvz kaip Briuselio kopūstai, pastarnokas- jų bus mažiau.
Tai nėra taikoma tau konkrečiai, turi nurodymus ir laikykis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 20:49)
per vieną kartą netilps, bet per tris? Visai nedaug. Jei angliavandenių bus daugiau- pvz kaip Briuselio kopūstai, pastarnokas- jų bus mažiau.
Tai nėra taikoma tau konkrečiai, turi nurodymus ir laikykis. mirksiukas.gif

As du kartus valgau. Tiesiog norejau pasakyti, kad dabar aiskiau suprantu, kaip turi atrodyti lekste. Kol nesveriau ir neskaiciavau, atrode visai kitaip.
Teisingai merginos ir komentavo, kad kazkuri laika pazaidi su sverimais ir skaiciavimais ir labai greitai ismoksti be svarstykliu susideloti teisinga porcija. Var ir patarimas naujokems - reikia pazaisti su svarstyklemis, nes be to pazaidimo sunkoka suvokti teisingas proporcijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 04 vasario 2014 - 20:01
QUOTE(Azu @ 2014 02 04, 19:37)
O tai riebalu lasteles ne atskirai nuo kitokiu lasteliu buna ? Ir is ko tada tas santykis? As tikrai nesikabineju tiesiog tokie sakiniai (vorestos citatoje) sugriauna mano menka anatomijos zinojima sad.gif .

Ne ne, ne apie riebalu lasteles, bet bendrai apie lasteles membranas. Taip iseina, kad jeigu jose dominuoja polinesociosios riebalu rugstys, tai ne tik membranos laidumas didesnis, bet ir peroksidacija vyksta (degeneracinis oksiduojantis procesas, kuris modifikuoja membranas), jeigu tai vyksta mitochondrijose (lasteles energijos gamybos organelese), tada jau sakutes kvepavimo grandinei, lasteles zuva arba issigimsta.
Membranose turi buti atitinkamas santykis tarp riebiuju rugsciu (fosfolipidu) ir cholesterolio.
Cia as ne is unimedo rasau, bet is bendro lasteles biologijos kurso.
Atsakyti
Skauda kepenis cool.gif Čia gal dar atgarsiai mano to neaišku ko, kas savaitę nedavė ramybės g.gif

Kaip keliat foto į SM iš telefono?

QUOTE(jautiena @ 2014 02 04, 17:19)
virk virk, morku svoguno, lauro lapu, pipiru mmm...

drabuzius ir batus paprastai stengiuosi secondhand nukauti, per skelbimus, ebay, nauju perku labai mazai; namu apyvokos daiktai, kosmetika ir pan - minimaliai, na stengiuosi, kad visko butu po viena ir tik esminiai dalykai, is elektronikos - viskas eina tol kol sugenda arba jau nebeimanoma naudot, pvz mano telefonas 2006 ar 07metu gimimo  biggrin.gif kai issitraukiu - visi tik "kas cia?"

ps. pas mus slyksti vistiena 3.99eur uz nedideli visciuka iki 1.5kg berods, ir 10eur+ uz tokio pat dydzio ekologiska. kukuruzais sertas 6-7eur - nesmirdi, bet klausimas del jo geroves kyla...

Taip ir bus. Dar paskaičiavau, kad tos "pusės" vištos už kurią sumokėjau 22lt. (1900g.) mūsų 5 asmenų šeimai pilnai 2k. papietaus 9sriuba ir antras patiekalas), tai gaunasi 2-3lt./žm.-ne taip ir brangu.

Kaip baltai pavydžiu tokios savybės 4u.gif Aš dar tik gijimo procese (kad pradėt mažiau vartot), dabar kiti prioritetai-norisi vaikams įspūdžių daugiau suteikt, kaip nors pasitaupyti ir pakeliauti, nes 5-iems tai gaunasi labai nemažai kaskart. Nes anksčiau vien skudurai, papildai, ėdalai, visokie saldėsiai, skanumynai, junk food'as ir pan. Telefą, tai už 1lt. vis gaunu biggrin.gif Bet, kai pradedi mažint vartojimą, tai dar ryškiau pamatai kaip visi viską grūdą, perša, kiša doh.gif

Pas mus naminis 12lt./kg, bet jie nemaži, nes va, puselė veik 2kg svėrė smile.gif, rajone dar pigiau.

QUOTE(Elata @ 2014 02 04, 18:40)
skimmed milk - nugriebtas pienas (0-0,5 proc.)
creme fraiche - kažkas tarp grietinės ir jogurto, nes tai riebi grietinėlė, kurią apdoroja bakterijos. Bet kažkaip LT neteko matyti pirkti, tad naudok paprastą riebią grietinę arba riebų graikišką/turkišką jogurtą.
bacon - sūdyta, rūkyta šoninė (žalia šoninė pas juos kitaip vadinas)

4u.gif Nusipirkau žalios-MB įpareigotas supjaustyt gražiai cool.gif

Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 21:18)
Ne ne, ne apie riebalu lasteles, bet bendrai apie lasteles membranas. Taip iseina, kad jeigu jose dominuoja polinesociosios riebalu rugstys, tai ne tik membranos laidumas didesnis, bet ir peroksidacija vyksta (degeneracinis oksiduojantis procesas, kuris modifikuoja membranas), jeigu tai vyksta mitochondrijose (lasteles energijos gamybos organelese), tada jau sakutes kvepavimo grandinei, lasteles zuva arba issigimsta.
Membranose turi buti atitinkamas santykis tarp riebiuju rugsciu (fosfolipidu) ir cholesterolio.

teisingai, Lumi. ok.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 21:18)

Aciu labai, o jau buvau issigandus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 21:24)
4u.gif Nusipirkau žalios-MB įpareigotas supjaustyt gražiai cool.gif

O ką iš jos gaminsit? Kokie planai? Aš kaip tik turiu virtos, tai su raugintais agurkėliais valgau... dievų maistas biggrin.gif

Aš kažkada IKI paprašiau žalią šoninę plonomis juostelėmis supjaustyti, tai į mane kaip į nevisprotę pažiūrėjo biggrin.gif Bet iš tiesų žiauriai sunku pjaustyti ją būtų, nes ji tokia minkšta. Dėdė kažkada padovanojo mėsos pjaustyklę (na, toks besisukantis diskas, kur galima reguliuoti juostelės plotį... ir iš principo viską pjaustyti, bet mes tik dešras, kumpius ir šoninę pjaustom), tai net su ja sunku plonai supjaustyti rūkytą šoninę, o žalios net nebandžiau.
O beje, pas mus turguj rūkyta šoninė kokia brangi... dvigubai brangesnė nei lašinukai. Man kažkaip neleidžia sąžinė jos pirkti... perku lašinukus su daugiau mėsos ir gerai būna.
Atsakyti
o jeigu ja pirma i saldikli, o tada bandyti pjaustyti?
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 04, 21:26)
O ką iš jos gaminsit? Kokie planai? Aš kaip tik turiu virtos, tai su raugintais agurkėliais valgau... dievų maistas biggrin.gif

Aš kažkada IKI paprašiau žalią šoninę plonomis juostelėmis supjaustyti, tai į mane kaip į nevisprotę pažiūrėjo biggrin.gif Bet iš tiesų žiauriai sunku pjaustyti ją būtų,

Kažkiek pakepsiu, kažkiek paliksiu apvyniojimui jalapeno pipirų puselei +datulės ketvirtis+faršiukas ir pakept. Ar kokiam šparagui apvirtam apvyniot ir apkept.

biggrin.gif visai kaip MB į mane pažiūrėjo, supjaustė, bet nelabai plonai cool.gif
Atsakyti