Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 04, 09:50)
As tai suslegciau, nes kazkada bandziau fermentuot tai suds ten gavos tik patraiskius doh.gif

Tai vat gi, gal kaip ir raugintuose kopūstuose turi sultys apsemt nuo spaudimo? Aš tik druskos ir citrinos sulčių užspaudžiau, bet radau, kad viskas turi būt apsemta salierų sultim. O saliero šaknies ar lapkočių, įdomu, tų sulčių reikia g.gif Ir, jei vienoj vietoj rašo, kad tik saliero sulčių, tai kitoj-tik druskos. Vienoj, kad kitą dieną gali valgyt, o kitoj, kad, jei žiemą, tai tik po savaitės doh.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 11:10)
užplikius turi gautis košė,  tirštesnė, nei blynams,  jei mažą kiekį įmaišei, užplikei, tai ir šiluma neilgai išsilaiko.  Užplikydama miltus supildavau visą arbatinį, 1.7 litro vandens.

Aš savo gyvenime niekada šitiek daržovių nevalgiau, kaip dabar, kai maitinuos paleo.

Blyn cool.gif Niu, dabar jau su raugu stovi, jei vėl nieks nesigaus, tai šuva apsiris neiškilusios duonos cool.gif

drinks_cheers.gif Jau vien dėl to Paleo-super.

QUOTE(xiuke @ 2014 02 04, 11:51)
ar daržovės čia turi karaliauti...kaip lašinius valgote be duonos? ar kažkiek vistiek suvartojat jos?

Daržovės. Lašinius valgau su kiaušiniais keptais (tiesiog ant šiltų pasipjaustau), įvairiuose padažuose, žalių (sūdytų) pasipjaustau prie daržovių troškinio, įlėkštę pridedu prie žalių salotų.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2014 02 04, 15:11)
O kodėl taip įdomiai procentai suskaičiuoti?? Čia kalorijų procentus skaičiuoji??
o taip, be abejo, juk riebaluose dukart daugiau energijos.

QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 15:16)
... Vienoj, kad kitą dieną gali valgyt, o kitoj, kad, jei žiemą, tai tik po savaitės  doh.gif
hm, vis paragauk kasdien ir kada jau bus skanu, tada valgyk biggrin.gif as taip kopustelius vis valgiau, kasdien vis rugstejo, rugstejo, skanejo... reiktu vel pasidaryt.
Atsakyti

Anglistės, skimmed milk-paprastas pienas? O creme fraiche-paprasta grietinė? cool.gif O kaip angl. saliero kotai? Celery sticks?

Kai kalbama apie šoninę (bacon), tai paprastai kalbama apie žalią ar apie rūkytą? Nes jie taip dažnai receptuose ją mini, bet kaskart galvoju blyn, jei žalia, tai kaip sunku plonai gražiai jos atpjaut, kai ten tie šonkauliai dar painiojasi po peiliu mad.gif

QUOTE(jautiena @ 2014 02 04, 15:38)
atsimenu greitineles tokius mazus pakiukus tais laikais pardavinejo, gal 100ml? tai prakirpdavo kampiuka ir gerk tu vaikeli.

neekologiska vista yra slyksti ir smirdanti, tokios jau seniai nebeperku. kaina eko ir paprastos skiriasi apie 4x, bet kadangi man daugiau nieko nereikia (is daiktu), tai galiu sau leisti.

siandien pusryciam 12:30val  sugebejau vieno kiauso tryni paleisti - kaip nefaina, labai megstu skysta.

biggrin.gif fainai..

Nusipirkau šiandien pusė eklogiškos-22lt. doh.gif Jaučiu reikia pradžioj sultinį/sriubą iš to gėrio išvirt, kaip manot? g.gif Nesupratau "nieko nereikia iš daiktų"? Iš kokių daiktų? wacko.gif Visiškai nieko? biggrin.gif O drabužiai, batai ir pan.?

Aš irgi pusryčiavau 12:30 smile.gif thumbup.gif 2 kaimiški nepaleisti yess.gif kiaušai su avokadu, 50g. lašinio, raugintas agurkas, rauginti kopūstai. Vakarienei bus burokėlių+keptas svogūnas+žirneliai mišrainė su druskyte ir aliejuku, o baltymo, tai kas liks nuo mano govados-gal lašišos gabalas.

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 04, 17:38)
o taip, be abejo, juk riebaluose dukart daugiau energijos.

Na man pagal Roko lentelę gavosi taip:
Gramais B31,8 R79,3 A21,6 Inertinai 7,9
Procentais B 22,6 R56,4 A15,4 I5,6

Na pagal mane ne kalorijas čia procentaliai skaičiuoja g.gif Bet aš ne matematikė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 15:46)
Anglistės, skimmed milk-paprastas pienas? 2% rieb
O creme fraiche-paprasta grietinė? cool.gif  paprasta - sour creme, nors is tiesu nelabai zinau skirtumo, bet sita creme fraiche kiek pastebejau buna itin tirsta ir riebi, paskutine kur pirkau, tai peiliu pjausciau
O kaip angl. saliero kotai? Celery sticks?  taip

Kai kalbama apie šoninę (bacon), tai paprastai kalbama apie žalią ar apie rūkytą? Nes jie taip dažnai receptuose ją mini, bet kaskart galvoju blyn, jei žalia, tai kaip sunku plonai gražiai jos atpjaut, kai ten tie šonkauliai dar painiojasi po peiliu mad.gif
berods apie tokia jie kalba, pas mus vadinasi "streaky rashers" - neperku, nes sh privaryta ir pramonine kiauliena prasta mesa, vat
user posted image

Nusipirkau šiandien pusė eklogiškos-22lt. doh.gif Jaučiu reikia pradžioj sultinį/sriubą iš to gėrio išvirt, kaip manot? g.gif
Nesupratau "nieko nereikia iš daiktų"? Iš kokių daiktų? wacko.gif Visiškai nieko?  biggrin.gif  O drabužiai, batai ir pan.?

virk virk, morku svoguno, lauro lapu, pipiru mmm... drabuzius ir batus paprastai stengiuosi secondhand nukauti, per skelbimus, ebay, nauju perku labai mazai; namu apyvokos daiktai, kosmetika ir pan - minimaliai, na stengiuosi, kad visko butu po viena ir tik esminiai dalykai, is elektronikos - viskas eina tol kol sugenda arba jau nebeimanoma naudot, pvz mano telefonas 2006 ar 07metu gimimo biggrin.gif kai issitraukiu - visi tik "kas cia?"

ps. pas mus slyksti vistiena 3.99eur uz nedideli visciuka iki 1.5kg berods, ir 10eur+ uz tokio pat dydzio ekologiska. kukuruzais sertas 6-7eur - nesmirdi, bet klausimas del jo geroves kyla...

QUOTE(SOWELU @ 2014 02 04, 15:51)
Na pagal mane ne kalorijas čia procentaliai skaičiuoja  g.gif Bet aš ne matematikė  blush2.gif
cia gramais proporcijos suskaiciuotos - kodel? nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 04 vasario 2014 - 17:24
QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 17:46)
Anglistės, skimmed milk-paprastas pienas? O creme fraiche-paprasta grietinė? cool.gif O kaip angl. saliero kotai? Celery sticks?

biggrin.gif fainai..

skimmed milk - nugriebtas pienas (0-0,5 proc.)
creme fraiche - kažkas tarp grietinės ir jogurto, nes tai riebi grietinėlė, kurią apdoroja bakterijos. Bet kažkaip LT neteko matyti pirkti, tad naudok paprastą riebią grietinę arba riebų graikišką/turkišką jogurtą.
bacon - sūdyta, rūkyta šoninė (žalia šoninė pas juos kitaip vadinas)

Papildyta:
QUOTE(SOWELU @ 2014 02 04, 17:51)
Na man pagal Roko lentelę gavosi taip:
Gramais B31,8  R79,3  A21,6  Inertinai 7,9
Procentais B 22,6  R56,4  A15,4  I5,6

Na pagal mane ne kalorijas čia procentaliai skaičiuoja  g.gif Bet aš ne matematikė  blush2.gif

Čia gramai procentais suskaičiuoti, bet geresnis klausimas būtų: kam?
Nes protingiau būtų gaunamą energijos vertę skaičiuoti: 14/77/9, o toks pasiskirstymas, mano kuklia nuomone, neprotingas, nes tiek numažinti angliavandenius ir gyventi vien riebalais reiškia problemas ateityje. Na, bet Rokas yra Rokas.
Atsakyti
Sveikos, visoms po balioneli 4u.gif
Siandien buvo tik vienas valgymas: du maltos jautienos kotletukai, gabalas vakarykcio triusio (bo gaila ismest), didziausias kalnas salotu (kopustas, avokadas, spinatai), du saukstai mascarpones, saujele brazilisku riesutu.
Siandien nusilaksciau, tampiau dezes, visa diena needus, i vakara net kazkokia euforija pradejau jausti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 04, 19:40)
nes tiek numažinti angliavandenius ir gyventi vien riebalais reiškia problemas ateityje. Na, bet Rokas yra Rokas.

O kaip aš suprantu šitiek sočiųjų riebalų yra būtinybė antinksčių veiklai atstatyti. Ypač autoimuninių problemų atveju- katabolikams.

Jei norite šią problemą spręsti iš esmės, tai turite vienokiu ar kitokiu būdu sumažinti riebiųjų rūgščių kiekį organizme. Bet tai paprasta pasakyti, bet ne padaryti, nes kūnas sudarytas vienaip ar kitaip iš riebiųjų rūgščių. Faktiškai, žmogus turi pakeisti visą savo organizmo riebalų sudėtį. Kaip tai padaryti?

Pirmiausia – dieta, pagrindų pagrindas. Be teisingos dietos išgyti nuo autoimuninių susirgimų, įskaitant ir diabetą, neįmanoma.
Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 04, 15:03)
Geriau tada turbut gratinas, su grietineles ir grybu padazu mmm wub.gif sorry Nidulia uz gundyma vel lotuliukas.gif

Tavo laime, kad as ka tik priputau, kitaip - lupciau tau kaili lotuliukas.gif Kalnas virtu darzoviu, geras saukstas patusinto farso ir zinoma, saukstas tavo zymiojo padaziuko is lasinuku, svoguneliu, sampinjonu ir grietines smile.gif
Jautiena tai vel su savo foto, bet irgi atleidziu, nes soti iki ausu smile.gif
Istrigo vorestos pasakymas, kad per diena reikia suvalgyti 800-1000g darzoviu. Dabar aisku, kad mesos salia tokio kalno darzoviu bus labai mazai, kitaip I skrandi niekas netilps. Vienas saukstas farso vos vos tilpo.
Berods jautiena sake, kad labai jau ilgu ziaumoti zalias salotas. Nu tiksliai, darbe ilgai ziaumojau kalna lapiniu salotu. Virtos - daug greiciau susoka I skrandi:)
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 19:46)

Siandien buvo tik vienas valgymas:

Klausimas: valgei du -tris kart, svoris krito, dabar valgai vieną- du. O svoris stovi vietoj? Na, aš visai nemanau kad tau reikia dar kūdėt- tik šiaip įdomu. Maisto gi mažiau?
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 04, 19:46)
Sveikos, visoms po balioneli  4u.gif
Siandien buvo tik vienas valgymas:

Jau tu ir taip I coliuke panasi:) Ir man siandien darbe viena moteris pasake labai grazu komplimenta. Sake, kad mano talija kaip pas barbe, vo:) Gerai, kad nepridure,- "sena barbe" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 20:03)
[i]Jei norite šią problemą spręsti iš esmės, tai turite vienokiu ar kitokiu būdu sumažinti riebiųjų rūgščių kiekį organizme. Bet tai paprasta pasakyti, bet ne padaryti, nes kūnas sudarytas vienaip ar kitaip iš riebiųjų rūgščių. Faktiškai, žmogus turi pakeisti visą savo organizmo riebalų sudėtį. Kaip tai padaryti?

Argi gali buti kad nuo vienokio maisto pas zmogu vienoks riebalas , o nuo kitokio - kitoks ?
Ar as nesuprantu kazko.
Atsakyti