Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Silver79 @ 2014 02 03, 22:06)
Cia dar ikvepimui pacituosiu kelis neurologes zodzius, kuri ziurejo i mano paskutinio galvos ir stuburo magnetinio rezonanso nuotraukas -"Tai kur tie zidiniai", Hmmm, labai idomu ...." Ir siulo i santarsikes atsigulti rimciau mane patyrineti ir issiaiskinti kas cia ir kaip.

aga, ir paieskoti ane?
nifiga! super kad nera! thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2014 02 03, 23:41)
na ir siaip, kai as pavalgau ir zinau, kad galesiu valgyti kada vel noresiu, o ne tarkime po 6 valandu, as daug geriau jauciuosi ir tiek daug apie ta valgyma nebegalvoju.

va, čia ir yra vinis. Kai nėra rėmų, mes esam laisvi žmonės, o laisvas žmogus visada yra protingas ir sugeba atsirinkti. Bet man tai labiau panašu ne kiek į binge eating, kiek į ortoreksiją, apsėsta maisto manijos. Bet kuriuo atveju, Wallis, žiauriai įdomi tavo patirtis, smagu, kad pasipasakojai 4u.gif
Elata, pritariu. Man atrodo, kad natūraliai liekni žmonės yra ne dėl to, kad jie mažiau valgo ar nepersivalgo, o kad pas juos galvoj tiesiog viskas tvarkoj.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Pumpica, ner uz ka 4u.gif Reikia prisesti is tikro y foruma normaliai ir prirasyt receptu - nes kartais pati kuriuos uzmirstu, o veliau visai pravercia mirksiukas.gif

Nidulia - man tas padazas su brokoliais ir kalafiorais ( sorry uz sita zody, bet nuo vaikystes taip vadinu biggrin.gif ) irgi labai wub.gif O MB valge net 3 kartus thumbup.gif Reiks kada pabandyt salieru kugely issikept prie sito padaziuko cool.gif
Kazkaip tavo kunas turi persiversti ant to riebalu vaziavimo. Juk atletai irgi ant sonu riebalu tiek neturi, bet ir sportuoja tokiais kruviais, ir puikiai jaucias. Kazkas man ne taip g.gif

http://www.marksdail.../#axzz2sKwUuCBd

http://www.marksdail.../#axzz2sKwUuCBd

Man rodos tau butinai pasportuot reikia, kad ir ner tos energijos. Bet is kur jinai tau uzsikurs nieko nepradejus daryt g.gif Koks tavo fizinis aktyvumas per diena - tik ofisas ir namai/masina ir t.t.?

xiuke - gal tiksliai surasytumet ka valget ir kokiais kiekiais? 4u.gif

Wallis - as didziuojuos tavim labai friends.gif Todel, kad pripazinti ir kreiptis pagalbos yra toks didelis zingsnis, daugelis juk to nedaro ir kencia nuo to daugely metu verysad.gif Kaip TB?Gal daugiau paramos sulauki? 4u.gif

Elata - labai pritariu del tavo minciu. Bet man labiausiai veikia atvirkstinis variantas - jeigu pradedu saves gailet, kad cia liga, cia ne as ir t.t. Tai dar labiau uzsikabliuoju est. Bet jeigu nusprendziu, kad NORIU pasikeist, net jei man nepavyksta, bandau vel ir vel, tada galiu toli nuvaziuot. Deja kaip ir sakei, veliau tik atleidi vadzias ir gryzti y pradzia doh.gif Ne taip lengva cia. MB sako eik profesionaliai sportuot, uzsirasinek y fitneso varzybas, tada zinosi, kad negali pasiduot biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 01:43)
Fermntuoju daržoves (burokas, baltas ir raudonas kopūstas, morkos). Tik nežinau ar gerai supjausčiau g.gif Kopūstus kaip rauginimui, morkas ir buroką mažais kubeliais, užspaudžiau citriną, druskos ir pipirų kiek, viską ištraiškiau ir palikau. [u]Kaip manot, suslėgt ir uždengt prieš naktį ar palikt taip laisvai jas

As tai suslegciau, nes kazkada bandziau fermentuot tai suds ten gavos tik patraiskius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 04, 09:47)
MB sako eik profesionaliai sportuot, uzsirasinek y fitneso varzybas, tada zinosi, kad negali pasiduot biggrin.gif

Nėra visai taip, kaip mes įsivaizduojam dėl tų sportininkų. Turiu artimoj aplinkoj žmogų, kuris yra linkęs pilnėti, bet kartais dalyvauja fitness varžybose (vyras, beje), taip, prieš varžybas porą mėnesių dirba, sportuoja, valgo tam tikrą maistą, džiūna akyse. Po varžybų porą menesių kaskart jį pamačius matau papildomus 2 kg kaip minimum. Ir vėl ratu. Čia ne taisyklė, tik kaip pavyzdys. Ssusitvarkytume galvas, visi būtume liekni ir gražūs, bet būtent mintis ir sunkiausia pakeist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 04 vasario 2014 - 09:52
QUOTE(nefifi @ 2014 02 04, 10:41)

O man matai geriau valgyt karta ar du per diena, nes as jauciu didely stresa, kad vel kazka reikia valgyt, vel gamint, va produkto kazkokio ner ir jau to patiekalo neiseis pasigamint, ka tada valgyt reiks ir t.t. doh.gif Man tie 5 kartai per diena yra peilis, nebent kokie du trys kartai yra vaisiaus suvalgymai. Nemegstu gamint, todel ir norejau zaliavalgiaut, kad galeciau atsisedus darzoves traskint ir jokiu ten smiri piri keptuviu ar puodu kaitimo biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2014 02 04, 10:51)
Nėra visai taip, kaip mes įsivaizduojam dėl tų sportininkų. Turiu artimoj aplinkoj žmogų, kuris yra linkęs pilnėti, bet kartais dalyvauja fitness varžybose (vyras, beje), taip, prieš varžybas porą mėnesių dirba, sportuoja, valgo tam tikrą maistą, džiūna akyse. Po varžybų porą menesių kaskart jį pamačius matau papildomus 2 kg kaip minimum. Ir vėl ratu. Čia ne taisyklė, tik kaip pavyzdys. Ssusitvarkytume galvas, visi būtume liekni ir gražūs, bet būtent mintis ir sunkiausia pakeist.

As ir turiu pazystamu, zinau, kad jiem nera lengva, bet bent jie rutina turi, kurios laikos ir del to prisilaiko daugiau maziau, kas mano manymu irgi neleidzia visiskai sukirmyt. O kai tiek laiko ir pastangu investuoji, tai gaila gadint rezultata schmoll.gif
Aisku galva susitvarkyt reikia, bet padety lengvina kai issikeli sau tiksla, kodel tai nori daryti ir to sieki. Kaskart norint pasiduot bent gali sau primint del ko tai pradejai daryti.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 04, 10:41)
va, čia ir yra vinis. Kai nėra rėmų, mes esam laisvi žmonės, o laisvas žmogus visada yra protingas ir sugeba atsirinkti. Bet man tai labiau panašu ne kiek į binge eating, kiek į ortoreksiją, apsėsta maisto manijos.

Ne, iš tiesų ortoreksija yra kiek kitokia liga, ten esmė, kad esi apsėstas maisto manijos, bet ne valgymo, o nuolatinės kontrolės: tam tikru laiku, tam tikrais kiekiais, smerki kitus, kurie valgo kitaip ir pan. Užtat paleo daug kam polinkį į ortoreksiją paaštrina. Tačiau iš tiesų nereikia tiek to maisto sureikšminti. Ir tai, kad voresta valgo tik kartą per dieną, kažkas - du, nereiškia, jog ir mes turim tik kartą ar du valgyti, o daugiau negalim. Tiesiog išmokti reikia klausyti organizmo. Nors ir labai sunku.
QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 04, 10:50)
Elata - labai pritariu del tavo minciu. Bet man labiausiai veikia atvirkstinis variantas - jeigu pradedu saves gailet, kad cia liga, cia ne as ir t.t. Tai dar labiau uzsikabliuoju est. Bet jeigu nusprendziu, kad NORIU pasikeist, net jei man nepavyksta, bandau vel ir vel, tada galiu toli nuvaziuot. Deja kaip ir sakei, veliau tik atleidi vadzias ir gryzti y pradzia doh.gif Ne taip lengva cia.

Jo, excuse'ų rasti visur galima ir visokių smile.gif Ir reikia savęs ne gailėti, bet suprasti, kodėl taip elgiesi. O kai supranti, tada geriau žinai, kaip elgtis. Na, tarkim, dauguma maistui priklausomybę turinčių žmonių turi ir antsvorio, ir net nutukimą. Retas jų galvoja, kad čia liga, kadangi visuomenė seniai jiems įteigė, kad tai jų kaltė, jų valios trūkumas. Užtat ir norėtųsi, kad jie suprastų, kad tai nėra kažkoks jų blogas būdo bruožas, o iš tiesų yra liga, kurią galima pažaboti.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 02 04, 01:43)

Tiesa, duona BE CUKRAUS pirmą kartą nesigavo (arba per šalta buvo arba per didelį kiekį miltų pradžioj užplikiau). >>>voresta, kokiu santykiu miltų ir verdančio vandens reikia juos užplikant? Nes gaunasi labai toks posausis gumulas..

užplikius turi gautis košė, tirštesnė, nei blynams, jei mažą kiekį įmaišei, užplikei, tai ir šiluma neilgai išsilaiko. Užplikydama miltus supildavau visą arbatinį, 1.7 litro vandens.

QUOTE(xiuke @ 2014 02 04, 01:03)
sveikos 4u.gif
vėl kreipiuosi į Jus...
jau kelios dienos, kai bandau pagal šią mityba, prisiminiau, kad pan. valgiau kažkada, na taip reikėjo, tik tada lb riebalų bijojau biggrin.gif ...neužkandžiauju viskas ok...tik nežinau  kaip su vaisiais, kada juos galima ir kokius, beto vienas blogumas prasidėjo, jau antra diena maudžia inkstų srityje, aš nesuprantu, ką ne taip darau...angliavandenių praktiškai nenaudoju (išskyrus daržoves), Vorestos duotas nuorodas į forumiuką, perskaičiau...dėl svorio kritimo dar nepastebėjau, bet kažkaip per apimtis laisviua (gal kelnės išsitampė  biggrin.gif )

jei tavo lėkštėj labai daug baltymo, jei turi/turėjai problemų su inkstų akmenimis, tai visko gali būti.
Mūsų mityba- tai labai daug daržovių lėkštėje, su mėsa, žuvimi ar kiaušiniais. O riebalo - vizualiai jo visai nedaug.
Pabandyk suvesti savo maistą į http://www.kalorijos.lt/ , kad būtų aiškiau, ko ir kiek tu gauni. Paleo- tai nėra vien mėsos valgymas. Aš savo gyvenime niekada šitiek daržovių nevalgiau, kaip dabar, kai maitinuos paleo.

QUOTE(nefifi @ 2014 02 04, 10:51)

oho, rentgenas, sugebi pamatyti porą kg ant žmogaus? blink.gif
Tavo standartai labai griežti, nes pora kg išvis neturi užkliūti. Ir apskritai, sveiki žmonės turi turėt šiokį tokį poodinių riebalų sluoksniuką.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 04, 11:10)
oho, rentgenas, sugebi pamatyti porą kg ant žmogaus?  blink.gif
Tavo standartai labai griežti, nes pora kg išvis neturi užkliūti. Ir apskritai, sveiki žmonės turi turėt šiokį tokį poodinių riebalų sluoksniuką.

Taip, tam tikra prasme aš esu rentgenas, nes matau net minimalius žmogauss svorio pokyčius. Gal kad pačiai tai visad aktualu ir tiek. Standartai mano... hm, turbūt, taip. Man praktiškai nebūna per lieknų žmonių, jei jis ne ligonis. Sutinku, kad tai irgi tam tikras mano sutrikimas. O savo tą draugą aš matau kiekvieną savaitgalį, kaskart jis man vis pilnesnis, ir, atvirkščiai, kaskart vis kūdesnis prieš varžybas.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 04, 10:36)
aga, ir paieskoti ane?
nifiga! super kad nera!  thumbup.gif

Na, man jau pora kartu skambino is Vilniaus ir siule, bet a vis turejau priezasciu nevaziuoti smile.gif Kazkaip kuo toliau tuo labiau nesinori ten kojas vel kelti. Nors is kitos puses gana idomu, kad nuodugniai viska istirtu... Na bus matyti. Sake, pasiskambinti paciam.

Taip, voresta, zidiniu nemato. Na, pas mane nebuvo ju labai daug, kaip pas kai kuriuos sergancius, bet faktas , kad ju nebesimato.

Griztant prie sultinio, aciu uz patikslinima, nes tikrai butu nesuvokiama, kad ypac vertingos amino rugstys tranzitu praeina per zarnyna smile.gif Julab , kad kai kurios ju yra pagriundines to zarnyno lasteliu statybines medziagos.
Siaip as naudoju tik skysti, kuri dar nukosiu per marle, o visa kita lekia lauk. Net riebalus nugraibau kai sustingsta, nes po tiek valandu virimo, nemanau, kad tuose riebaluose lieka kazko gero.

Gal kas dar neziurejote sito http://paleocon.com/ameer-rosic/
Butinai autoimunininkai paziurekit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 04, 09:40)
Ne valia, o organizmo poreikis. Jeigu per dieną negaunama tam tikrų medžiagų, jeigu organizmas jaučiasi išsekęs, nes neturi iš kur gauti energijos, kadangi visą dieną buvo valgyta pagrinde angliavandeniai ir insulinas bangomis šokčiojo aukštyn žemyn, vakare dažniausiai trūks energijos, todėl net ir nesąmoningai norėsis to šokolado gabalo ar kažko pan. Aš žinau, kad sunku suprasti, kol pats to nepatiri (ir jeigu nesupranti, vadinasi ir nepatyrei ar patyrei lengva forma).

Gali buti, kad as nepilnai suvokiu sia problema, nes visada maniau, kad neturiu valios atsisakyti naktiniu saldumynu edimo. Na, juk netrukdavo man visiskai energijos vakare, tiesiog bais didelis kaifas, kai jau visi issilakste i savo kampus, visas laikas tik mano, igriuti su knyga i sofke ir esti saldainius ar kokia bandele o ant virsaus dar atsinesti kokio surio ar mesgali. Zinau, kad negerai, bet sau sakau, kad nuo ryt galvosiu ka darau, nes nakciai esti saldesius- i jokius vartus netelpa. Kita diena prisizadu, kad dar nuo kitos dienos, tai jau tikrai bus tvarka. Tai taip ir nesuprantu, ar tai buvo mano valios neturejimas, ar sutrikimas. O tu saunuole, viskas tau bus supper:)

QUOTE(Egliukasz @ 2014 02 04, 10:50)
Labas rytas 4u.gif

Nidulia - man tas padazas su brokoliais ir kalafiorais ( sorry uz sita zody, bet nuo vaikystes taip vadinu  biggrin.gif ) irgi labai wub.gif O MB valge net 3 kartus thumbup.gif  Bet su juo reikia atsargiau, nes per jusu tokius gardumynus as ir padauginu riebalu:) Mazoji nepatingejo ryte pasigaminti sita padazabiggrin.gif Reiks kada pabandyt salieru kugely issikept prie sito padaziuko cool.gif
Kazkaip tavo kunas turi persiversti ant to riebalu vaziavimo. Juk atletai irgi ant sonu riebalu tiek neturi, bet ir sportuoja tokiais kruviais, ir puikiai jaucias. Kazkas man ne taip g.gif

Man rodos tau butinai pasportuot reikia, kad ir ner tos energijos. Bet is kur jinai tau uzsikurs nieko nepradejus daryt g.gif Koks tavo fizinis aktyvumas per diena - tik ofisas ir namai/masina ir t.t.?
Jo, taip ir yra+sestadieni - namu tvarkymasis. Vasara, dar su suniu i miska, gelynai, siltnamis ir kelios ezios darzoviu, laistymas ir psio.As sutinku su tavim 800proc. Kursiu energija sportu:)

Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2014 02 04, 11:03)
dekui uz padazu idejas 4u.gif
tai baltymo gal labai daug suvartojat? g.gif

manau daug...angliavandenių visiškai nėra...na iš daržovių...ryte dažniausiai kiaušiniai (viską kepu ant taukų) su kokiu garnyru: pekino kopūstas, brokėliai virti, tarkuotos morkos, rauginti kopustai, ar pomidoras, na ką turiu tuo metu...pietums mėsa arba žuvis (maždaug sveriuos apie 160g ), vakarienei sunkiausia sugalvoti-varskes kokios, ar surio varskinio su arbata, pieno kokią stiklinę, dieną arbatos geriu...su inkstais nėra buvę problemų, toks maudimas jaučiasi skada strėnas kaip sakant...ypač atsisėdus jaučiasi...turbūt neįkirsiu esmės šios mitybos:baltymai? riebalai? ar daržovės čia turi karaliauti...kaip lašinius valgote be duonos? ar kažkiek vistiek suvartojat jos?daug neaiškumų, dar skaitinėjuos...beja ryte -1kg...turiu daug antsvorio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 04 vasario 2014 - 11:59
QUOTE(xiuke @ 2014 02 04, 12:51)
manau daug...angliavandenių visiškai nėra...na iš daržovių...

nejuokauk, apsinuodysi baltymų skilimo produktais, inkstai nespės jų išvesti. Pasidomėk daugiau. Negali šokti aklai- va mėsą valgysiu ir bus OK.
angliavandenių privaloma bent 30-50 gr/parai, o tai- yra ~600- 1000 gr daržovių per dieną. Kartu turi būti ir riebalų- negalima valgyt baltymus be riebalų.
Atsakyti