Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 03, 20:29)
Man nė kiek neužkliuvo mobi, nes skaityklė jama ir šitą formatą  biggrin.gif

juk vyras kitas nurodoma skaityklė ir skirta mobi laikmenoms, tad natūralu, kad skaito šį formatą smile.gif
Na, nesvarbu, svarbiausia jums patogu. Kai sutiksit kitokius formatus, įsirašysit dar vieną skaityklę smile.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 03, 20:34)
Nuo grietines viduriuoju  g.gif

verysad.gif me too... vakar kavą su grietinėle sugalvojau gerti. Blogas sprendimas.
O šiandien įsijungiau Marlene Zuk knygą Paleofantasy, kur ji bando paneigti paleo taisykles. O knygoje ji teigia, kad nesąmonė, jog suaugę žmonės negali valgyti pieno produktų, kadangi jie genetiškai išsivystė turėdami geną, kuris lemia laktazės (t. y. fermento, virškinančio laktozę) gamybą. Aha, galvoju, aš kažkokia neišsivysčiusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 02 03, 16:38)
O tos širdies kaip nors iki supjaustymo apdoroti nereikia? Nei numirkyti? Tiesiog supjaustyti ir troškinti?
Niekada nesu nieko gaminusi iš širdies... bet norėčiau  mirksiukas.gif

pabandyk, nieko mirkyti nereikia 4u.gif
QUOTE(SOWELU @ 2014 02 03, 16:38)
O kokia širdis? kieno?? Aš vištų dar galiu valgyt...bet kai pamatau prakybos centruose kiaulių, galvijų širdis... unsure.gif Man jos nevalgomos atrodo  blush2.gif O reiktų

jaučio, kiaulės - stambios tokios.
Vištų - man tie kraujai kiekvienoj mažoj širdelėj nervuoja, kol iškrapštau juos, kol perplaunu...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 03, 17:27)
kiek skaičiau, narkomanija, alkoholizmas yra anabolinio disbalanso pasekmė, ir tik E.Revici mokėjo per keletą parų narkomaną ar alkoholiką pervesti (tam tikromis medžiagomis) į priešingą disbalansą- katabolizmą ir priklausomybė iškart dingdavo.
Anaboliniai procesai organizme nutrūksta, kai organizme energijos gamybai pradedami  naudoti riebalai. Gal ir valgymo sutrikimų atveju  reiktų to [pa]siekti?

Neprisimenu pavardes, bet gydytoja vokiete taip gydydavo valgymo sutrikimu sergancius zmones, rezultatas 20% remisija 3 metai, 80% nei velnio neveike.
pas mus daug kas svori meta mazo kcal ketonine diena, ketozej isbuna po 12-16 men numeta didziulius svorius, ir dazniausiai vel gryzta priauge. Idomiausia, kad negryzta kol nepriauga 50-60 kg, juk logiskai galvojant, jau matai, kad priaugai 10-15 kg ir eik pagalbos ieskoti, bet ne smegenys veikia kitaip. Viskas cia ne taip paprasta, kaip paskaicius atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 02 03, 19:41)
Aha, galvoju, aš kažkokia neišsivysčiusi biggrin.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif
O man ziuriu atvirksciai, rauginti pieno produktai netinka, zarnytese burbulizmai prasideda. O nuo grietineles man nieko, bet is principo nevartoju biggrin.gif sviestas man skaniau lydytas. Nu duok die gal mascarpone problemu nepridarys rolleyes.gif

Nenoriu gryzti prie ankstesnes mitybos. Dabar tiesiog fantastika kaip skaniai valgom. Ir gaminasi viskas super greitai. Pasikeite ir poziuris i maista. Aisku, as jau gal paranoiskai i etiketes ziuriu, bet maistas jau tapo ne tik malonumu, bet ir naudos, sveikatos bei energijos saltiniu. Kas ryta paziurejus i veidrodi matau svaria, lygia veido oda. Man tai vienas is stimulu testi ka pradejau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 03, 20:03)
Aisku, as jau gal paranoiskai i etiketes ziuriu,

Aš irgi savyje paranoikę pažinau mirksiukas.gif
Atsakyti
Egliukasz, pasidalink salotu uzpilais, minejai kad salotas megsti su ivairiais uzpilais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2014 02 03, 21:11)
Egliukasz, pasidalink salotu uzpilais, minejai kad salotas megsti su ivairiais uzpilais ax.gif

Alyvuogiu al./makadamijos riesutu al. ( na koky turi, bet geros kokybes) su:

1. trintu cesnaku, saldzia paprika, siek tiek druskos ir pipiru, citrinos ar laimo sulciu ( viska sublendinu )
2. su tahiniu ( sezamo seklu pasta), citrina, svieziom petrazolem
3. grietines ir svogunu laisku padazas
4. naminis majonezas su dziugu
5. guacamole ( trintas avokadas su melynuoju svogunu, daug petrazoliu ir laimo sultys)
6. kartais tiesiog apslakstau greipfruto sultim ax.gif

Kai noriu sociai, tai grybus pakepinu su siek tiek sonines ir svogunu, saukstas grietines ir salia salotu su ridikais niam niam smile.gif

Nors dazniausiai dabar jauciu, ko noris, ta ir dedu, tai kaskart vis kitaip gaunas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2014 02 03, 18:23)
as dabar stengiuosi valgyti, ka as noriu, bet patikekit, tai labai sunku....

Man labai įdomi tavo patirtis, Wallis, mažai pas mus apie tai kalbama. O tu užsieny, kaip supratau? Kreipeisi į kažkokį sutrikimų centrą?
O tai ko tu iš tiesų nori valgyti? Ne tai, kas sveika ar ką reikia, bet ko tau norisi? Nes jei aš valgyčiau tai, ko noriu, tai būtų pats nesveikiausias maistas. Kodėl? Nes jis skanesnis.
Atsakyti
Jei as valgyciau ka noriu, tai butu sriubu daug, kepta suskrudus vista ir kebabai biggrin.gif ne taip ir toli nuo paleo, ka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2014 02 03, 21:24)
Jei as valgyciau ka noriu, tai butu sriubu daug, kepta suskrudus vista ir kebabai biggrin.gif ne taip ir toli nuo paleo, ka biggrin.gif

na, jei kebabą įsisuktum į salotos lapą - visai šalia paleo! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 03, 21:27)
na, jei kebabą įsisuktum į salotos lapą - visai šalia paleo! biggrin.gif

Aaa, tai jau ne kebabas biggrin.gif nors irgi skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 03, 20:12)
deja, mano organizmas  nebepripažįsta tų išsiurbtų pervirtų gardėsių už naudingą maistą ir per žarnyną paleidžia tranzitu, jau  triskart kart bandžiau ir vis kitą dieną apsireiškia tryda ir granato žieve tekdavo gelbėtis.  lotuliukas.gif
Rašau tam, kad žinotum nuo ko, jei kada taip nutiks.
O taip mėgau tuos kauliukus apgraužinėti ir čiulpais pasimėgauti.
Nesenai viriau jauno šerno kaulus, tai po 30 val tikrai visi trupėjo, paspaudus pirštais.
Papildyta:

kvėpavimo parametrai keičiasi, kai persijungiama į energijos gamybą iš riebalo.
Nidulia tikrai sąžiningai laikosi, tačiau pas ją perjungimo knopkė  nuo didelio saldumynų valgymo pastrigo ir nebenori persijungt. Tad ne visiems iš karto  pasiseka.

Del sultinio, tai as niekaip be jo smile.gif Man jis tinka, patinka ir zarnynas nuoto tikkatuciu ploja smile.gif Keista, kad vorestai tranzitu jis eina. Gi jame tiek gerio - ypac keleta amino rugsciu kurios vienos pagrindiniu zarnyno lasteliu sudedamuju daliu smile.gif. Na, gal pas Voresta nera ko lopyti todel ir praleidzia. Pas mane buvo 2 autoimuniai , tad manau zarnynas buvo pralaidus ir vis dar ten yra ka lopyti smile.gif
Keista, kad kazkam kaulai netrupejo. Pabandyk verdant keleta saukstu abuoliu acto nefiltruoto ar puse citrino ispausti. Tai pades geriui is kaulu lengviau pasilanti.
As siandien per pietus uzkaiciau nauja partija zverienos ir versienos kaulu. Baigs virti tik ryt vakare. Tai bus apie 30h. Jei turesiu laiko, papostinsiu kaip atrodo trupantys tarp pirstu kaulai.

Del energijos gamybos is riebalo, tai as visiskai tikras, kad nidulia paslysta kartais. O norint viska pakeisti kitiems ir menesio ar dvieju nepakanka. Tad imetus koki kata daugiau angliu (kaip pvz tos slyvos su sokoladu, jei geraipamenu) tai grazina labai netoli starto linijos. Patikekit zinau ka kalbu, nes viska praejau ne karta. Kaip ne karta bandziau save raminti, kad keletas bananu ar koks melionas retsykiais nieko blogo, taciau turintiens bedu, tai vis del to turetu buti atideta geresniems laikams. Sveikam zmgui vienas kitas vaisius pirmos dienos puseje tikrai dideliu bedu nepridarys, taciau autoimuninikams pirmiausia reiketu sulopyti save kiek imanoma daugiau ir tik isitikinus, kad didziausios bedos praeity , kisti nagus prie geru angliu (UOGOS ir mazesni kieki fruktozes turintys vaisiai).

Cia dar ikvepimui pacituosiu kelis neurologes zodzius, kuri ziurejo i mano paskutinio galvos ir stuburo magnetinio rezonanso nuotraukas -"Tai kur tie zidiniai", Hmmm, labai idomu ...." Ir siulo i santarsikes atsigulti rimciau mane patyrineti ir issiaiskinti kas cia ir kaip.

Kazkuriame poste patiko Elatos zodziai apie valia keltis i darba, isvesti suni ir pan. Tame ziauriai daug tiesos. Dabar vis sunkiau suprantu kaip galima nerasti valios skaniai ir sociai valgyti. BE TO, DAR IR SVEIKAI smile.gif

Atsakyti