Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 03, 14:25)
Nevadinkit pusryciu pusryciais, gal bus paprasciau. Sakykit - pirmas valgymas:)  Siandien per 10 min stai ka susitaisiau.
Ant keptuves (man patogiau tusinti ant keptuves, nei puode) patusinau smulkiai supjaustytos kiaulienos mentes 120 g. (galima vistos krutineles) patusinau kokias 5 min (kuo smulkiau supjaustyta, tuo greiciau pasigamina) po to , ant virsaus, imeciau 350g. gabaliukais supjaustyto moliugo, dar 3 min. viska patusinau. Isjungus kaitra idejau sauksta grietines ir padruskinau. Psio. Man labai skanu. leksteje moliuga dar sumaigiau sakute, tai tokia kose baltame padaziuke - pasakele smile.gif
Vakare virsiu brokoliu ir ziediniu kopustu. Juos uzpilsiu pakeptu ant kokoso al  farsu (gal net su pievageybiais, o gal ir be ju). Jei leis riebalu lentele, tai pagardinsiu mazu sauksteliu grietines arba sviesto. Man prirasyta dauginti sociuju riebalu. Kol kas tokiu turiu tik is grietines,sviesto, kokoso al..

pirma moliūgą dėk keptuvėn, o mėsą pabaigoje, nes moliūgo kaitinimu nesugadinsi.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 03, 14:48)
. Man patiko McKennos mintis, kad pirmiausia su savo kūnu reikia susidraugauti, jį gerbti ir mylėti, suvokti jį kaip atskirą "vienetą", kuris nėra šiukšlių dėžė, kurį turim tausoti ir pasisotinus negrūsti jam dar ir dar, kol pasidaro bloga.

Teip, teip, juk kunas yra sielos indas, o anas turi buti grazus I psio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 02 03, 13:57)
Norfoj išimtos, o turguj galima rasti smulkiau sukapotu galvų, tada mažiau atpažįstamos..ne taip britku.

vai, baikit britkintis ,yra ir tokių delikatesų.

užvakar man papjovė kiauliuką, nusvilino, nuplovė ir virtuvėn atnešė (visas svoris gyvo ~20 kg) ant stalo pasidėjau, išsidarinėjau, ir jokio britkumo.
Na, netgi kai mudu dar jauni buvom, kiaulę savo vestuvių baliui abu patys susitvarkėm (tais laikais jaunavedžiams kolūkis savo darbuotojų vestuvėms kiaulę skirdavo)
Keiskit požiūrį, pakeitėt gi požiūrį į riebalą, į grūdus, pasikeis ir į tai.
Akis toks dalykas, kad kai kuriose tautose tik labai garbingam svečiui patiekiama.
Atsakyti
ananasas laikiau labai cukruotu, bet paziurejus cia..... cukruas 0?...... netikiu...
http://www.dieta.lt/...uktas/ananasai/
Papildyta:
QUOTE(ciurlionis @ 2014 02 03, 13:35)
is kur busiu alkana,jei as visuomet ka nors kimsdavau.Maistas man yra malonumas.Ir valgau pietus ir vakariene uz tai kad yra toks metas , o ne del to kad as alkana.O ir dabar lygiai taip pat elgiuosi.Ir galiu valgyti ir valgyti nesustodama uz tai kad man malonu.

valgyt nesustodama- manau yra nepasotinamas alkis. o ne malonumas.
gal pabandyk nevalgyt jei nesi alkana?
juk jei nieko nesi pagaminus, ir jis nestovi salia, ir alkio nejauti - kaip gali kazko noreti valgyt del to kad malonu?
man cia failai nesueina niekaip...
suprasciau edima kai vis nepasisotini ir vis norisi, nes riebalu mazai..bet siaip, valgau bile valgyt -nesuprantu kaip tai paaiskint.....
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 03, 14:53)
pirma moliūgą dėk keptuvėn, o mėsą pabaigoje, nes moliūgo kaitinimu nesugadinsi.

Tuomet jau geriau viska is karto, nes juk moliugas greitai kose virsta:)
Jau tie kiausia sysiuose doh.gif Berniuku iki 10-ies metu sysius geriausias lotuliukas.gif O jei jis eda grudus, bulkas, sokoladus, koka kola uzsigerdamas, vo geras sysius gaunasi biggrin.gif tfu...
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 03, 14:48)
Manau, kad būtent tai ir yra daugumos sutrikimas. Jei klausytume kūno, reaguotume į realų alkį, suprastume, kiek apskritai nedaug  maisto mums užtenka. Man patiko McKennos mintis, kad pirmiausia su savo kūnu reikia susidraugauti, jį gerbti ir mylėti, suvokti jį kaip atskirą "vienetą", kuris nėra šiukšlių dėžė, kurį turim tausoti ir pasisotinus negrūsti jam dar ir dar, kol pasidaro bloga.
--
Gražaus kūno pagrindas yra mityba. Sportas tik priedas. Gali sportuot trigubu krūviu, bet jei nežiūrėsi maisto, rezultatų neturėsi arba turėsi baisesnį - raumeningą kūną su riebalų sluoksniu ant viršaus.

thumbup.gif
būtent ir šnekam, kad maistas yra fiziniam alkiui numalšinti, ne psichologiniam, nors nemažai žmonių su tokia problema susiduria. Aš, beje, tarp jų, nes aš jausdama stresą ar nerimą, nuobodulį ar stokodama džiaugsmo, galiu suvalgyti viską, kas papuola į akiratį. Tačiau tai, kad galiu, nereiškia, kad aš nesu soti. Mitybos pakeitimas psichologinių dalykų netvarko, todėl savęs apgaudinėti, jog valgau paleo taisykles atitinkatį maistą, tad galiu valgyti be soties ir būsiu sveika ir laiminga, nereikia.
Maistas kuo puikiausiai gali būti malonumas, tačiau ne pagrindinis ir vienintelis. Valgant maistu reikia mėgautis, bet juk negalim jo padaryti visa ko pagrindu.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 03, 14:03)
suprasciau edima kai vis nepasisotini ir vis norisi, nes riebalu mazai..bet siaip, valgau bile valgyt -nesuprantu kaip tai paaiskint.....

tai ir nesuprasi nepabuvus mano kaili biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 02 03, 14:03)
ananasas laikiau labai cukruotu, bet paziurejus cia..... cukruas 0?...... netikiu...
http://www.dieta.lt/...uktas/ananasai/
---
valgyt nesustodama- manau yra nepasotinamas alkis. o ne malonumas.
gal pabandyk nevalgyt jei nesi alkana?

esu radus ir 9g, ir 16g, o kiek tiksliai, neaišku. Bet nuostabiai skanus vaisius.
--
Čia net ne alkis, mano manymu, tai sutrikimas, kurio pavadinimo dar nežinau. Aš anksčiau taip valgydavau ir dabar kartais užplaukia. Bet sutinku, kad tai nenormalu.
Priežasčių kažkokių emocinių kaip ir nėra. Dažniausiai - iš neturėjimo, ką veikt.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2014 02 03, 14:05)
Maistas kuo puikiausiai gali būti malonumas, tačiau ne pagrindinis ir vienintelis. Valgant maistu reikia mėgautis, bet juk negalim jo padaryti visa ko pagrindu.

Bet labai sunku nuo to pasveikti, labai. Gal padėtų tam tikrų knygų skaitymas (savo laiku, man atvėrė akis McKennos knyga), kažkokie praktiniai užsiėmimai, net nežinau.
Atsakyti
QUOTE(ciurlionis @ 2014 02 03, 15:09)
tai ir nesuprasi nepabuvus mano kaili  biggrin.gif

as suprantu, nes pas mane buvo saldainiu edimas vakarais nesustojamas smile.gif Juk ne is bado juos edziau tiesiog norejau baisiai. Arba vakare, prie tv ar knygos - reikia kazka kramtyti, nors tu ka.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 03, 15:09)
Čia net ne alkis, mano manymu, tai sutrikimas, kurio pavadinimo dar nežinau. Aš anksčiau taip valgydavau ir dabar kartais užplaukia. Bet sutinku, kad tai nenormalu.
Priežasčių kažkokių emocinių kaip ir nėra. Dažniausiai - iš neturėjimo, ką veikt.

taip, tai mitybos sutrikimas. Angliškai jis binge eating vadinasi, o lietuviškai galbūt būtų nuolatinis persivalgymas.
Atsakyti
Mergaitės gal galite pasidalinti internetine Chronometro nuoroda? Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fazanas: 03 vasario 2014 - 14:47
QUOTE(fazanas @ 2014 02 03, 15:47)
Mergaitės gal galite pasidalinti internetine Chronometro nuoroda? Iš anksto dėkoju 4u.gif

http://www.kalorijos.lt/
http://www.cronometer.com/#
Atsakyti