Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta - gyvenimo būdas Nr. 28

Apklausa: Laikantis Paleo dietos Jūsų krūtines dydis: (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man tai su kolorijomis ir riebalais - kazkokia mistika. Kartais lyg ir graziai valgai ir koloriju surenku apie 1700. Siandien valgiau du kartus, tikrai sociai, iki siol visa pilna, o koloriju suskaiciavau per diena - 1289. Riebalu pas mane vis dar gaunasi daugokai, mano galva, apie 105-120 g. Bet prapuole noras virves ieskotis, tik neaisku kip elgsis svoris.
Papasakosiu ka valgiau siandien, nes tikrai man buvo labai sotu, bet koloriju tik 1289. O gal skaiciuokle gryba pjauna? Nu negali taip buti, kad tiek priputus , tiek mazai kcal surinkta.
Ryte: bananas (pusryciu niekada nevalgau, ns as ju nenoriu)
Pietus: 13.30h. Virta jautiena 200g., raugintu kopustu 210g., kokosu aliejaus 16g.
Vakariene:20.00h. sviezi kopustai 112g., grietine 30% 157g.,kiaulienos mente su morkomis 100 g.
Pakomentuokit prasau, gal ka negerai darau? Jei ne bananas, tai angliu butu tik 17.46. Nu bet daugiau sukisti I save kopustu per viena valgi, nelabai galeciau. Ir tai, per pietus kazkiek liko, bet is principo davalgiau, kad nesverti kiek te ju liko:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 02, 23:05)

Pakomentuokit prasau, gal ka negerai darau?

man atrodo, kad tu turi ne tik angliavandenius žiūrėti, bet ir ląstelienos/inertinų dalį juose ir tos dalys turi būt daugmaž tolygios...Kai suvalgai bananą tada ląstelienos gauni visai mažai,o energinių daug.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 02, 23:18)
man atrodo, kad tu turi ne tik angliavandenius žiūrėti, bet ir ląstelienos/inertinų dalį juose ir tos dalys turi būt  daugmaž tolygios...Kai suvalgai bananą tada  ląstelienos gauni visai mažai,o energinių daug.

O kopustai visokiuose pavidaluose, argi neturi inertinu?
O mano valgomi riebalu kiekiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 02 vasario 2014 - 22:31
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 02, 23:30)
O kopustai visokiuose pavidaluose, argi neturi inertinu?
O mano valgomi riebalu kiekiai?

paprastuose kopūstuose mažai ir energinių anglių ir inertinų, todėl negalima vien jais pasitenkinti, reikia dadėti kažko, kas jų daugiau turi.
Pvz briuselinis kopūstas tinka labiau-
Angliavandenių - iš viso 6.30 g
Skaidulinių medžiagų 4.20 g, t.y daugiau nei pusė
O baltagūžis kopūstas :
Angliavandenių - iš viso 5.40 g
Skaidulinių medžiagų 2.00 g t.y,mažiau nei pusė.
. Neišeina sėdėt vien ant paprastų kopūstų.
O tavo suvalgomi riebalų kiekiai turi mažėti, nes baltymų turi suvalgyti tiek pat, kiek suvalgai riebalų- o to tikrai nėra.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 03, 00:24)
O tavo suvalgomi riebalų kiekiai turi mažėti, nes baltymų turi suvalgyti  tiek pat, kiek suvalgai riebalų- o to tikrai nėra.

Neziurint to, kad riebalu turi buti 40%, baltymu 30%, gramais sie abu turi buti vienodai?
Radau, kad sparagines pupeles dar neblogai inertinu turi. Kitas darzoves permeciau, tai visos maziau nei puse turi inertinu.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
perskaičiau, ką per savaitgalį pripliurpėt ir kelis kartus doh.gif buvo. Kuri skundėsi, kad kol rijo, tol svoris nekrito ir darė išvadą, jog paleo nėra "valgau ir lieknėju". Dar kartą perskaitykit, ką parašėt. Ryti nereiškia valgyti. Paleo be abejo nėra "ryju ir lieknėju". Niekada nebus taip, kad rysit daugiau nei norisi ir svoris kris. Valgymas yra veiksmas iki pasisotinam fiziškai, o ne valgymas tol, kol nebelieka nieko aplinkui, nes "juk leidžiama valgyti kiek norisi".
Antras dalykas yra tas, kad jei miego ir streso sritys nesutvarkytos, tai svoriui bus sunku nukristi, ypač jeigu turit tik kelis papildomus kilogramus. Nes kalorijos nėra viskas.
Cushy teisingai sakė, kad raumeningų žmonių svoris bus didesnis nors atrodys lieknesni. Bet raumenų daugiau turintiems ir svoris greičiau kris. Net jei jaunystėj tik buvo sportininkai (turiu omeny rimtą sportą, ne aerobiką kartą į mėnesį), svoris greičiau kris.
Iš pradžių pradėjus valgyti paleo po prastos mitybos laikotarpio porcijos bus didesnės, nes organizmui trūksta medžiagų, jausis vis alkis, o vėliau jis praeis, kaip kažkas ir rašė, kad pradedi galvot, jog jau ir nebenori, jau ir sotus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 03 vasario 2014 - 09:24
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 03, 02:12)
Neziurint to, kad riebalu turi buti 40%, baltymu 30%, gramais sie abu turi buti vienodai?

Aš gavau iš Roko exelio lentelę, kuri paskaičiuoja procentus. Tada aiškiau pasidaro. Nors aš tai neskaičiuoju dabar gramas į gramą..džiaugiuosi po 4mėn. grįžusiomis jėgomis wub.gif wub.gif O valgau maždaug taip pat kaip visada, tik riebalo pamažinu
Atsakyti
tai jei as esu besote,tai kaip as galiu neryti.Pvz.as gyvenime nesu jautusies alkana.Tai jei pagal sia dieta galima valgyti kiek nori kol jausiuosi soti taip ir kimsau i save,bet tai koks rezultatas?O ir dabar ribodama as tikrai nesijauciu soti,galeciau esti ir esti,ir galit cia ka norit rasyti kad galima valgyti kiek nori,nesamone,mano kunai tai netinka
Atsakyti
QUOTE(ciurlionis @ 2014 02 03, 11:25)
Pvz.as gyvenime nesu jautusies alkana.

O ir dabar ribodama as tikrai nesijauciu soti

Man čia kažkaip galai nesueina. Tai jei niekada nesijauti alkana, kaip tada žinai, jog nesi soti?
Man irgi gyvenime vienu momentu nuo begalinių dietų ir badavimų buvo sutrikęs alkio pojūtis - galėdavau nieko nevalgyti, nebūdavo poreikio. Bet pradėjus laiku ir normaliai maitintis, alkis sugrįžo, o valgydama jaučiu, kada jau gana.
Atsakyti
tai jei as esu besote,tai kaip as galiu neryti.Pvz.* as gyvenime nesu jautusies alkana.Tai jei pagal sia dieta galima valgyti kiek nori kol jausiuosi soti taip ir kimsau i save,bet tai koks rezultatas?O ir dabar ribodama as tikrai nesijauciu soti,galeciau esti ir esti,ir *galit cia ka norit rasyti kad galima valgyti kiek nori,nesamone,mano kunai tai netinka

* O tai kam kemsi, jei net nesijauti alkana?? Jei as nejausciau alkio, tai apskritai pamirsciau pavalgyti.
* Tai panos ir raso, kad negalima kimsti kiek nori, norint numesti svorio, tai yra nelogiska.
Papildyta:
QUOTE(SOWELU @ 2014 02 03, 11:24)
Aš gavau iš Roko exelio lentelę, kuri paskaičiuoja procentus. Tada aiškiau pasidaro. Nors aš tai neskaičiuoju dabar gramas į gramą..džiaugiuosi po 4mėn. grįžusiomis jėgomis  wub.gif  wub.gif O valgau maždaug taip pat kaip visada, tik riebalo pamažinu

Pasidalink, ka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 03, 02:12)

ar ne toks racionas? lygtai B30 R30 A40? juk turi laikytis duoto santykio tu, ne aš.
Papildyta:
tai jei as esu besote,tai kaip as galiu neryti.Pvz.as gyvenime nesu jautusies alkana.Tai jei pagal sia dieta galima valgyti kiek nori kol jausiuosi soti taip ir kimsau i save,bet tai koks rezultatas?O ir dabar ribodama as tikrai nesijauciu soti,galeciau esti ir esti,ir galit cia ka norit rasyti kad galima valgyti kiek nori,nesamone,mano kunai tai netinka

jei sutrikęs leptino, kuris turėtų pranešti apie sotumą, darbas, tai turi atstatyti jo jautrumą. Pasigooglink apie jį.
Svoris krenta, kai išlaikomos dvi sąlygos: sumažinama angliavandenių ir sumažinama insulino išskyrimas. Man atrodo, jei persivalgoma - neišlaikoma antroji:
Nevalgykite daug baltymų turinčio maisto ir nevalgykite labai daug. Didelis baltymo kiekis ar didelis maisto kiekis padidina insulino kiekį kraujyje
Nors mano porcijos tikrai didelės- virš 800 gr, bet kai valgau tik sykį, nesijaučiu persivalgiusi, tik soti, o svoris stovi vietoj, kaip 70 taip 70, nei auga, nei krenta.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 03, 12:03)
ar ne toks racionas? lygtai B30 R30 A40? juk turi laikytis duoto santykio tu, ne aš.

B 30%, R 40%, A 30%
Voresta, gal esi radusi platesni darzoviu sarasa, kur surasytos skaidulines medziagos, nes sita - labai siaura.
http://www.dieta.lt/.....r]=Pasirinkti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 03 vasario 2014 - 11:24