Klausimai buvusioms prie Gardos ežero:
- ar vanduo jame tinkamas (t.y.ne per šaltas) maudynėms birželio gale/liepos pradžioje?
- ar tinkama vieta ne kaip pravažiuojamoji, o kaip galutinis kelionės tikslas, norint pailsėti su vaikais, o tuo pačiu - ir kažką gražaus pamatyti?
- kaip orai, ar nėra toje vietoje kokio neprognozuojamo "kalninio" klimato, ar negresia lietūs?
-Aruna minėjo, kad prisibijo variantų, kuriuose prašo užstato (paprastai - 100 Eur) - kodėl? Būna, kad be pagrindo negrąžina?
Dar domina mašinos parkavimo niuansai, kainos - ar visur įmanoma rast vietą, ar brangu.
QUOTE(I.Elija @ 2014 02 03, 17:37)
.Seip labiausiai megstu Portugalija.Ten nuostabu viskas,netgi kainos .Su. 100litu zmogui galima jaustis milijonieriumi.
OHo aš Portugalijoj tikrai taip nesijaučiau Va,Kambodžoj,tai taip
O jei į temą,tai noriu paklausti.Vasarą vaikams pažadėta kelionė prie jūros,''kur šilta'' Tai sugalvojau,ka gal reiktų palėkti iki Italijos pajūrio,kad dar ir ką nors įdomaus pamatyti.Kol kas galvoju apie kempingą prie Ravenos.Klausimas:ar iki tos vietos realu normaliai nuvažiuot nemokamais keliais?ar neverta gaišti?Ir kas tas ''brangu'',kalbant apie Italijos kelius?
QUOTE(I.Elija @ 2014 02 14, 11:12)
Del brangumo tai taip.Bet pasiviam poilsoij tai tikrai nuostabu.Is viso Italija brangesne kaip ispanija,portugalija ir graikija.Jau nesnekant apie turkija ir balkanus.
Gal ir nuo regiono ir metu laiko priklauso... Mums kaip tik pasirode gerokai pigesne Italija, nei Prancuzija, Portugalija.... Bet cia individualu manau, nuo kiekvieno poreikiu priklauso.
Siaip, Aruna, Sardinijoj, Sicilijoj tikrai brangiau. Turekit tai omeny. Busta galima pigiai susirasti, bet siaip kainos ten gali dideles pasirodyt. Pazistami vieni pakraupe grizo, nes kelione uzsisake pigiai, bet tiek pinigu islaidoms neplanavo ir nesitikejo
QUOTE(flight @ 2014 02 14, 14:57)
Klausimai buvusioms prie Gardos ežero:
- ar vanduo jame tinkamas (t.y.ne per šaltas) maudynėms birželio gale/liepos pradžioje?
- ar tinkama vieta ne kaip pravažiuojamoji, o kaip galutinis kelionės tikslas, norint pailsėti su vaikais, o tuo pačiu - ir kažką gražaus pamatyti?
- kaip orai, ar nėra toje vietoje kokio neprognozuojamo "kalninio" klimato, ar negresia lietūs?
-Aruna minėjo, kad prisibijo variantų, kuriuose prašo užstato (paprastai - 100 Eur) - kodėl? Būna, kad be pagrindo negrąžina?
Dar domina mašinos parkavimo niuansai, kainos - ar visur įmanoma rast vietą, ar brangu.
Ežere nesimaudžiau, tai dėl vandens nieko negaliu pasakyt.
Aš asmeniškai labai norėčiau būtent paatostogaut prie Gardos. Apsistot kokiam mažam miestelyje, ne Sirmione (nes ten žmonių ...) ir tiesiog visą ežerą apvažiuot. Jo šiaurinė ir pietinės dalys labai skirtingos.
Orai geri. Patys visai netoli atostogavom, tai tik vieną pusdienį tokio krapnojančio lietučio gavom. Bet ir per jį vaikščiojom, buvo visai smagu
Užstato ne todėl nenoriu mokėt, kad negrąžina. O kam mokėt, jei gali rast kur nemokėt. Kam man reikia, kad užšaldytų mano dalį pinigų. Kai kuriose vietose radau užstatą 300-500 eu. Tai sakyčiau net visai nemaži pinigai.
Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2014 02 14, 15:01)
O jei į temą,tai noriu paklausti.Vasarą vaikams pažadėta kelionė prie jūros,''kur šilta'' Tai sugalvojau,ka gal reiktų palėkti iki Italijos pajūrio,kad dar ir ką nors įdomaus pamatyti.Kol kas galvoju apie kempingą prie Ravenos.Klausimas:ar iki tos vietos realu normaliai nuvažiuot nemokamais keliais?ar neverta gaišti?Ir kas tas ''brangu'',kalbant apie Italijos kelius?
Bent jau ta gabala iki Gardos esam važiavę ir būtent nemokamais. Keliai geri, ir neapkrauti kaip mokami, tarp kitko. Visiškai realu ir bent jau šitam gabale ir laiko nesugaišit ypatingai daugiau Ten važiuoji ir matai kaip šalia mokamų varo ištisinis auto srautas. O čia sau važiuoji laisvai
Pro Venostą būtinai pasukit, prie Resio ežero - patiks ir vaikams
QUOTE(rasa32 @ 2014 02 14, 15:01)
OHo aš Portugalijoj tikrai taip nesijaučiau Va,Kambodžoj,tai taip
Brangu tai man nuvaziuoti is Venecijos iki Pizos is uzsukti i Florencija kainavo apie 70 euru.Venecijoj iejimas i vos ne kiekviena baznycia mokamas.Kaip ir Pizoj.O as pati pries du metus du menesius Ravenoj buvau kamandiruotej tai nuo venecijos yra tiesus kelias per Cioggia man rodos A55.Nemokamas ir labai geras.O dar is Cioggia i Venecija yra keltai kurie plaukia apie val laiko per dauguma Venecijietiskos lagunos salu.Vaizdas nuostabus.Ir masina palikti Cioggia daug patogiau negu pacioj Venecijoj.Or keltai svartuojasi prie pat St.Marko aikstes.Labai patogu.O kas Jums portugalijoj buvo brangu keliai pigus,gyvenimas pigus,kavines ir tos pigios.Prancuzija tai taip brangu viskas.
QUOTE(Aruna @ 2014 02 14, 17:02)
Aš asmeniškai labai norėčiau būtent paatostogaut prie Gardos. Apsistot kokiam mažam miestelyje, ne Sirmione (nes ten žmonių ...) ir tiesiog visą ežerą apvažiuot.
Tą ir galvojame daryt. Dabar žiūrinejuosi, dėliojuosi, kas ten įdomaus aplinkui yra.
Deja,šįmet turėsim labai nedaug laiko atostogoms, apsiėmiau aš projektų ant savo galvos , tai truputį abejoju, ar išvis verta važiuoti tokiam trumpam laikui. Per dvi dienas realu nuvažiuoti su mašina iš Lt iki Gardos? Žinoma, jokių tarpinų apžiūrėjimų jau nebebūtų, tik pernkavojimas...O pačiai Italijai liktų max 10 dienų, ir tada vėl - dvi dienos kelionei atgal.
QUOTE(VVaiva @ 2014 02 14, 15:02)
Gal ir nuo regiono ir metu laiko priklauso... Mums kaip tik pasirode gerokai pigesne Italija, nei Prancuzija, Portugalija.... Bet cia individualu manau, nuo kiekvieno poreikiu priklauso.
Siaip, Aruna, Sardinijoj, Sicilijoj tikrai brangiau. Turekit tai omeny. Busta galima pigiai susirasti, bet siaip kainos ten gali dideles pasirodyt. Pazistami vieni pakraupe grizo, nes kelione uzsisake pigiai, bet tiek pinigu islaidoms neplanavo ir nesitikejo
Ir mums taip buvo ir ne karta.Vasara bustai subranksta tris kartus,masinos dvigubai,kavines irgi brangios.Net tie patys ledai kaip kausiukas kainuoja 1.80 -2.00tai sardinijoj 3.20-3.50.Toks ir skirtumas.Bet mylim mes ta Sardinia nors tu ka.
QUOTE(I.Elija @ 2014 02 14, 17:13)
Brangu tai man nuvaziuoti is Venecijos iki Pizos is uzsukti i Florencija kainavo apie 70 euru.Venecijoj iejimas i vos ne kiekviena baznycia mokamas.Kaip ir Pizoj.O as pati pries du metus du menesius Ravenoj buvau kamandiruotej tai nuo venecijos yra tiesus kelias per Cioggia man rodos A55.Nemokamas ir labai geras.O dar is Cioggia i Venecija yra keltai kurie plaukia apie val laiko per dauguma Venecijietiskos lagunos salu.Vaizdas nuostabus.Ir masina palikti Cioggia daug patogiau negu pacioj Venecijoj.Or keltai svartuojasi prie pat St.Marko aikstes.Labai patogu.O kas Jums portugalijoj buvo brangu keliai pigus,gyvenimas pigus,kavines ir tos pigios.Prancuzija tai taip brangu viskas.
Venecijoj esam porą kartų buvę,šį sykį gal nevažiuosim.Dėl kelių,ačiū,reiks susižiūrėt.
O dėl Portugalijos,tai su Jūsų uždarbiu(kaip suprantu,gyvenat UK) ,žinoma,kad nebrangu ,o su lietuvišku atlyginimu ir 3 vaikais milijoniere nesijaučiau
QUOTE(rasa32 @ 2014 02 14, 18:38)
Venecijoj esam porą kartų buvę,šį sykį gal nevažiuosim.Dėl kelių,ačiū,reiks susižiūrėt.
O dėl Portugalijos,tai su Jūsų uždarbiu(kaip suprantu,gyvenat UK) ,žinoma,kad nebrangu ,o su lietuvišku atlyginimu ir 3 vaikais milijoniere nesijaučiau
Tai kad ir pas mus bendroj kruvoj try mergaites.(viena mano dvi vyro).Dvi studentes taip kad irgi islaikom ir dar mamos senutes..As paprasciausiai lyginau.Maisto,keliu,viezbuciu kainas.Buvom trys suauge Porto uz trivieti kambari sumokejom 90 euru su pusryciais trim diemon,keliai kainavo apie 4 eurus i sant Jose.Kavinej valgem sriuba,antra pasirinktinai,koldunus,po lekste salotu,pyragaitis ir litras vyno uz tris 22 eurai.Maisto kainos parduotuvese panasios kaip ir europoj.Iejimai i baznycias nemokami,antikinis muziejus 5 eurai zmogui.Kazkaip tokiu kainu europoj mazai kur rasi.
Ai, tai gal Porto pigiau Nes mes Algarvej atostogavom, tikrai pigu nepasirode Ten iskart iskart po savaites Andaluzijoj atvaziavom, tai Portugalijoj pasirode brangiau, nei Ispanijos pietuose...
QUOTE(flight @ 2014 02 14, 17:19)
Tą ir galvojame daryt. Dabar žiūrinejuosi, dėliojuosi, kas ten įdomaus aplinkui yra.
Deja,šįmet turėsim labai nedaug laiko atostogoms, apsiėmiau aš projektų ant savo galvos , tai truputį abejoju, ar išvis verta važiuoti tokiam trumpam laikui. Per dvi dienas realu nuvažiuoti su mašina iš Lt iki Gardos? Žinoma, jokių tarpinų apžiūrėjimų jau nebebūtų, tik pernkavojimas...O pačiai Italijai liktų max 10 dienų, ir tada vėl - dvi dienos kelionei atgal.
Tikiuosi skaitot rusiškai
http://venividi.ru/node/17725
http://venividi.ru/node/14137
http://venividi.ru/node/14331
http://venividi.ru/node/22059
Ir principo turit nuvaziuot per dvi dienas. Non stop po 1000 km i diena. Jeigu keiciates uz vairo, tai tikrai.