Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Melajja @ 2016 02 22, 12:49)
Klausima keliavusiom su auto. Kiek reiktu skirti laiko CINQUE TERRE pakrantei? Be proto noriu ten patekti, mastau ar bunant prie Gardos apsimoketu dienai palekti iki la spezia ir pereiti cinque terre keliu ir atgal i garda, ar cia visiska nesamone ir  geriau imti bent 2 nakvynes kur nors la spezia, pereikti neskubant ta pakarnte plius dar kazka aplankt ?

Visko neapeisit, nes ir dalis takų uždaryta. Meilės tako berods iki šiol netidarė.
O nuo Gardos lėkti manau tikrai neapsimoka- nors vieną nakvynė ten pasiimkit- juk vien kelio pirmyn atgal 600 km , o Italijoj ne Vokietijos autobanai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2016 02 22, 15:10)
Dienai palekti bunant prie Gardos, tikrai neapsimoka. Nes tai bus tik lekimas. Jau geriau imti 2 nakvynes ir neskubant pereiti bent viena atstuma. Nes visko neapeisite.
Pernai mEs  atostogavome savaite, taip mums patiko, Kad siemet ( vietoj planuotos Amalfi pakrantes), mes gryztame vel I Cinque terre. Net nuolaida gavom uzsisakant ta pati buta/ apartamentus , kaip Ir pernai. Mes apsistojam Manaroloje.

O kiek reiktu laiko norint viska apeiti Cinque terre? Ka dar siulytumet ten apsistojus aplankyt? Tiek visi giria Cinque terre mastau, gal gardai skirti maziau dienu, bet kur nors aplink La spezia apsistoti kokiom 4, tik va kaip ten su papludymiais, skaiciau, kad beveik vien viesbuciu plezai nusidreke pakrante ir visi jie mokami?
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 02 22, 16:38)

aš patyrinėjau norimas aplankyt vietoves,pasirinkau miestą per viduriuką,ten apsistosim ir po dieną skirsim norimoms vietoms aplankyti,atstumai nėra dideli,tai taip bus praktiškiau,nei dar užsiimt persikraustymu...,lakstyt irgi nesinori,kartu ir paatostogauti norim,visko tikrai apžiūrėti neįmanoma,tai iš anksto susidariau planelį,nereikės blaškytis,vakarai laisvi bus,pagrilinsim,patinginiausim thumbup.gif

aš rinkčiausi Gardą ir ten bent keturias dienas,nes tikrai yra ką pamatyti,vaizdai nerealūs,Malčesinėj pusdienis praskriejo,o dar keltuvu pasikėlus kiek veiklos....,Limonė,Sirmionė... ir tikrai nereikia niekur toliau lėkt,jei su vaikais,tai Gardalendui visa diena...
jei rinkčiausi La Spezia,tai ten ir apsistočiau,pora dienų tai vietai ir dar nuvažiuot po dieną į ''šonus''
važinėjant mokamais keliais kažkiek susitaupo laiko,bet nukenčia akys,ne taip gražu schmoll.gif

na aš čia apie save rašau biggrin.gif ,o jums teks atsirinkti mirksiukas.gif

Atsakyti
Tolokai man atrodo Cinque Terre nuo Gardos, kad verta butu dienai lekt. Kita vertus, mane neramina sis straispsnis, gal tik gandai? Busi unespejus Cinque Terre pamatyt.

http://pasaulis.lryt...is-ne-visus.htm
Atsakyti
Tikekimes, Kad tai tik propaganda.
Vakar uzsisakem buta Manaroloje, bendravom su savininke, bet ji nieko apie tai neuzsimine.

QUOTE(abiga @ 2016 02 22, 20:27)
Tolokai man atrodo Cinque Terre nuo Gardos, kad verta butu dienai lekt. Kita vertus, mane neramina sis straispsnis, gal tik gandai? Busi unespejus Cinque Terre pamatyt.

http://pasaulis.lryt...is-ne-visus.htm

Papildyta:
Kiekvienam individualiai, Kiek laiko skirti cinque terre. Grubiai sakant, vaiksciojant su malonumu, o nelekiant ( nelabai ten kur Ir nuleksi), uztektu 4 d.
Bet, mes dar viena diena su traukiniu vaziavom iki Santa margharetta Ir nuo jos ejom iki Portofino ir agal.
Kita diena ejom iki Portovenere. Tai buvo 7-8 Val zygis. Su pavalgymais , atsigerimais ir t.t. Jei paziuretumet I zemelapi, suprastumet apie ka kalbu. O kur dar punte mesca...nuo sios vietos galima eiti iki Levante. Mes nejome. Siemet tai padarysi . O kur dar kelione,trumpute, iki Grappo, kur gamina Cinque terre vynus...
Vienzo, ka veikti tikrai yra.

Del pliazu- mokamos kedes. Kiek pamenu 18€/ dienai. Nereikia kedes, tai maudaisi, deginiesi uz dyka. Tokia kaina buvo Monterosso al Mare. Norint gauti kedes su vaizdu I jura, kaip supratau, reiktu ateiti anksti. Mes atejom po pietu, tai jura tik girdejom, o matem kitu pliaziniu kedziu nugareles.

QUOTE(Melajja @ 2016 02 22, 15:38)
O kiek reiktu laiko norint viska apeiti Cinque terre? Ka dar siulytumet ten apsistojus aplankyt? Tiek visi giria Cinque terre mastau, gal gardai skirti maziau dienu, bet kur nors aplink  La spezia apsistoti kokiom 4,  tik va kaip ten su papludymiais, skaiciau, kad beveik vien viesbuciu plezai nusidreke pakrante ir visi jie  mokami?

Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 02 22, 15:38)
O kiek reiktu laiko norint viska apeiti Cinque terre? Ka dar siulytumet ten apsistojus aplankyt? Tiek visi giria Cinque terre mastau, gal gardai skirti maziau dienu, bet kur nors aplink  La spezia apsistoti kokiom 4,  tik va kaip ten su papludymiais, skaiciau, kad beveik vien viesbuciu plezai nusidreke pakrante ir visi jie  mokami?

Iš tikrųjų, tai teik tas, tiek kitas kraštas įdomūs ir gražųs ir aį lygiai taip pat rinčiaus arba vieną, arba kitą. Šalia Gardos yra ir kitas ežeras Lago D'Isero - mažiau turistams žinomas. Vien apie Gardą yra labai gražių vietų. O jei sugalvosit vis tik pasirinkti 5 žemes, tai ten tokių visur ekskliuzyvinių kaimukų yra, visai neturistinių ir labai įdomių.
Atsakyti
Aciu patarusiom, vienadiene kelione is gardos i clinique terre atmetu negriztamai.
Is vis, as is pradziu masciau tik apie Garda, bet jau kelinta savaite kur tik einu ten clinique terre matau biggrin.gif Knygas, deliones parduotuvese su spalvotais namukais, na negleciau sau leist bunant vos uz nepilnai 300 km ten nenuvykti biggrin.gif Tai galvojam Gardai skirti 3-4 dienas, o clinique terre turetu uztekti 3 nakvyniu.
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 02 23, 11:57)
Tai galvojam Gardai skirti 3-4 dienas, o clinique terre turetu uztekti 3 nakvyniu.

Na va,visai kitas reikalas,daugiau pamatysite thumbup.gif
Atsakyti
Prie Cinque Terre mes gyvenome Lerici miestelyje. Is jo labai patogu visai dienai isplaukti laivu per visus penkiu zemiu kaimus. Tik reik turet omeny, kad i miesteli su masina neivaziuosi - visur centre, link juros "zona tarfico limitato". Bet yra didelis parkingas is kurio daznai kursuoja nemokamas "shuttle". Visai patogu.
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2016 02 05, 20:55)
Merginos, būtent jūsų, besiduodančių po Italiją, ir ieškojau  smile.gif . Gelbėkit, padėkit. Šį birželį planuojame kelionę automobiliu su šeima į Toskaną, gal net labiau Etruskų pakrantę. Iki tol Italijoje esu buvusi tik prie Gardos-Veronoje-venecijoje. Gal galėtumėte rekomenduoti kokius nors Etruskų pakrantės arba Livorno - Pizos kaimelius (nes mes mėgstam kaimus, o ne miestus poilsiui) apsistoti? Labiausiai patiktų ant jūros kranto, kur rytais būtų galima pašildyti šonus, o nuo pietų iki vakaro važinėti į Florenciją, Sieną ir t.t. Dar svarstau variantą ieškotis kaimo turizmo sodybų su baseinais netoli jūros - kaip, jūsų manymu, geriau? Ačiū už pagalbą.

Man atrodo toloka gyventi prie jųros, o važinėti į Florenciją ar Sieną. Pažiūrėkit kilometražus - ten ne Vokietijos greitkeliai, 50 km kartais važiuoji 2 valandas.
Be to, geriau šonus šildyti po pietų, o rytais lankyti vaizdingus objektus, nes karštis atmuša norą slankioti akmeninėmis gatvėmis. Man rodos, protingiau būtų skirti kažkiek dienų prie jūros, o kelias išsinuomoti agroturizmo apartamentus, ar viešbutį Toskanoje, netoli lankytinų objektų.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2016 02 24, 09:48)
Prie Cinque Terre mes gyvenome Lerici miestelyje. Is jo labai patogu visai dienai isplaukti laivu per visus penkiu zemiu kaimus. Tik reik turet omeny, kad i miesteli su masina neivaziuosi - visur centre, link juros "zona tarfico limitato". Bet yra didelis parkingas is kurio daznai kursuoja nemokamas "shuttle". Visai patogu.

kaip tik ziurineju kur apsistoti kuo atciau cinque terre, bet kiek ziuriu problema visur su parkingu, turbut geriausiai ieskoti nakvynes kuo atciau uosto is kur plukdina i 5 kaimus, arba prie traukiniu stoteles, nes kaip suprantu traukinuku galima i tuos kaimelius patekti. O i pacia cinque terre turbut is vis neaimanoma su auto ivazuot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 24 vasario 2016 - 11:51
QUOTE(Mamce @ 2016 02 24, 11:19)
ten ne Vokietijos greitkeliai, 50 km kartais važiuoji 2 valandas.

blink.gif jau baisu darosi biggrin.gif
jeigu rimtai,tai kodėl? ta prasme keliai prasti? siauri? greitis ribojamas? posūkiuota smarkiai?
mes Lukoj apsistosim,netoli mokama autostrada,galvojau ja greičiau nulėksim iki Pizos,iki jūros,na ir aišku svajonėse Florencija,bet jeigu reikės gaišti laiką kelionei,tai nežavi ta mintis schmoll.gif ,ne per vieną dieną žinoma viskas,man geriau mažiau aplėkt,bet daugiau pamatyt ir ramiai,gi atostogos
gražios lankytinos vilos visai šalia būsto,ten manau greitai pateksim,bet kaip su Florencija? g.gif
Ačiū,jei atsakysit 4u.gif
Atsakyti