Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(NY @ 2015 07 22, 13:16)
Maistas pagrinde restoranuose buvo  makaronai, juros gerybes ir pica.
Man jis nepasirode brangus ( lyginu su Amerika). Mano vyras nemegsta juros gerybiu , tai jis valge mesa. Kelis kartus jam pakliuvo nedakepus. Gal ten visi virejai specializuojasi makaronu paruosime. Brangiausia uz maista
Sumokejom Parmoje (130€)  Tikrai buvo skanu. Labiausia man patiko , kad nereikia tipsu/arbatpinigiu palikti. Buvo iskaiciuotas aptarnavimo mokestis (cooperta) uz zmogu.
Kai kur 2€, kai kur 2,5€ ir daugiausia buvo 3€. Venecijoj
Isvis atnese saltus makaronus su juros gerybemis. Nors kartais, jei tikrai skaniai pavalgydavome, palikdavom arbatpinigiu.
Parduotuveje pirkom tik vandeni.

Na, Italija - pizza ir pasta, ko jūs kitko galite tikėtis, jie tame ekspertai biggrin.gif thumbup.gif O mėsytė gal tiesiog tokia turi būti, italai - puikūs kulinarai, neperkepa mėsos ir neperverda makaronų mirksiukas.gif Man tai brangiausia kol kas buvo pietūs Venecijoje tongue.gif Italijoje niekur nereikia palikti arbatpinigių.
Atsakyti
Brangiausias "coperto" buvo Portofino restoranuose, po 5€ nuo žmogaus, kituose kiek pigiau, po 3€. Bet ne visur yra Italijos turistinių miestų restoranuose tas "staltiesės mokestis", tad reikia žiūrėti konkrečioje vietoje.
Atsakyti
Gal truputi ne I tema, bet mes "haikinom" is Santa Margharita iki Portofino. Niekaip nesuprantu Kuo tas Portofino ispudingas. Pietu metu restoranai buvo tusti, pora prabangiu jachtu ilankoj stovejo, prabangios parduotuves tuscios ir siaip pats miestas man pasirode kaip ir kiti Ligurijos pakranteje isikure miesteliai. Ilanka, prieplauka, namukai "lipa" I kalna...
Gal tas pakabintas raganosis idomiai atrode. O tuos ruzavus
Kurmiukus dar ir Milane matem.

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 07 22, 14:25)
Brangiausias "coperto" buvo Portofino restoranuose, po 5€ nuo žmogaus, kituose kiek pigiau, po 3€. Bet ne visur yra Italijos turistinių miestų restoranuose tas "staltiesės mokestis", tad reikia žiūrėti konkrečioje vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY: 22 liepos 2015 - 13:37
Man aplankyti Portofino buvo gyvenimo svajonė, tai negaliu būti iki galo objektyvi biggrin.gif Bet man jis iš visų matytų "kaimų" labiausiai patiko savo prašmatnumo prieskoniu, kurio neatimsi, nors ir ne "kaimas" iš tos penketo serijos, bet panašiai. Dar patiko, kad nepergrūstas žmonių kaip kaimukuose, daugiau erdvės. O pustuščiai restoranai tik keli, kituose, brangiausiuose, pietų metu nebuvo nei vieno laisvo staliuko, tad kaip pataikysi. Na ir kainos ten nemažos, tad gal todėl neužsėdę visų laisvų vietų. Būtent Portofino norėčiau apsistoti ilgesniam laikui ramiam poilsiui, ir tikiu, kad kada nors gyvenime taip ir įvyks.
Atsakyti

To ir palinkeciau ! 4u.gif
As tai uzsikreciau " haikinimo" bacila ir jau kuriu planus kitai vasarai pasivaikščiot po Amalfi pakrante (coast). Mintyse galvojam apsistot Positano. Kažkada esam buve Sorento..
Nors kai paziuriu paveikslėlius ta pakrante niekuo nesiskiria
nuo Ligurijos pakrantes. Tik miestu pavadinimais rolleyes.gif
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 07 22, 14:53)
Būtent Portofino norėčiau apsistoti ilgesniam laikui ramiam poilsiui, ir tikiu, kad kada nors gyvenime taip ir įvyks.

Atsakyti
Positano viena iš tų gražių dar neaplankytų vietų, kuri ir manąjame sąraše smile.gif, tokia gal kiek ir per turistinė, bet verta to, drauge ir su kitais taškais toje pusėje.

Šiaip dar svajonėse nulėkti iki "kulniuko", ten labai daug įdomių lankytinų vietų ir visai kitokie "dizainai", bet vis atidedu vėlesniems laikams, nes nemažas atstumas automobiliu, tai reikia nusiteikti ir dar to laiko reikia gerokai daugiau.
Atsakyti
I šių metu kelione norejau įtraukti Puglia ir aplankyti truli
namukus, ( nors jie ir nelabai " kulniukyje"), bet pagalvojau, kad įspūdžių bus per daug. Tai liks kitam kartui.
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2015 07 22, 15:17)
As tai uzsikreciau " haikinimo" bacila ir jau kuriu planus kitai vasarai pasivaikščiot po Amalfi pakrante (coast). Mintyse galvojam apsistot Positano. Kažkada esam buve Sorento..
Nors kai paziuriu paveikslėlius ta pakrante niekuo nesiskiria
nuo Ligurijos pakrantes. Tik miestu pavadinimais rolleyes.gif

Fantastiški jūsų planai. wub.gif Esu vaikščiojusi Amalfio pakrante, nuostabu. Galėčiau ten dar bent kelias haikingo keliones susiorganizuoti - būtų ką pamatyti. Cicerone gidas "Walking on the Amalfi cost" galima sakyti liko nepaliestas.
Ligūrija ir Penkios žemės mano vizijoje tai priartėja, tai nutolsta. Bet reiktų priartinti, jei sakote, kad ten nuostabu, kaip ir Amalfio pakrantėje. thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos, merginos, nors perskaiciau sia tema, bet klausimu vistiek daug. Rugsejo gale spalio pradzioje vykstame savaitei i Italija. Atskrisime i Roma, iskrisime is Bergamo. Romoje issinuomosime auto ir keliausime i virsu. Mazdaug isivaizuoju toki marsruta Roma-Siena-San Gimignano-Florencija-Pisa-La Spezia-Genuja-Sirmione-Verona-Bergamas. Sis marsrutas preliminarus, labai noretusi po Florencijos pasukt i San Marina ir po to i Bolonija, parma, bet gaunasi, jog labai jau nutolstame nuo tos pakrantes ir gaunasi ratas. turime isvis 6 nakvynes, tai reikia kazkaip susideliot, mastau, jog 2 romoje, 2 toscanoje, 1 la spezia, 1 Sirmione. Cia toks pirminis variantas. turiu tokiu klausimu:

1. Kaip suprantu, Romoje masina nelabai reikalinga, lankytinas vietas apeit pestute arba viesuoju transportu? Kaip ten su masinos parkavimu? Nes gyvensime nuo Romos centro gal 30 km. Siaip nesu megeja visokiu muzieju, uztenka man apziuret juos is isores, bet gal yra visgi kazkoks, kuris tikrai vertas demesio?
2. Kokiose vietose pasiulytumete apsistoti Toscanoje? Man svarbu vaizdas ir skanus maistas, nes dabar tokioje busenoje gyvenu, kai pavalgyt, svarbiausias dalykas pasaulyje, todel pasirinkau tinkamiausia laika aplankyti Itallija ax.gif
3. Rekomenduokite vietas, kur skaniausiai valgete mano marsruto zonose ax.gif .
4. Gal kas patars, kur butu verta apsistoti aplink La Spezia.
5. Su masinos nuoma ypac nepatiko tas dalykas, jog reikalauja 1500 eur depozito... dar niekur kelionese nereikalavo tokios sumos doh.gif . Be to, jei palieki masina ne tame paciame taske, is kur paemei, papildomi mokesciai. Isbandziau visokius paieskos variantus, bet nieko geriau uz rentalcars.com nerandu. 160 eur uz 6 naktis kaina be draudimo per firefly kompanija (cia hertz dukterine). Skaiciau, jog tokiam laikui kur kas pigiau nuomavote. Anksciau rinkdavausi economycarrentals, bet sikart nieko geriau jie nepasiule, gal jus rekomenduosite kokiu kitu nuomos kompaniju? Beje, kaip ten vairavimo salygos? Ar nuomodami imate papildoma draudima?
6. Is Bergamo isskrisime 15 val, tai galvoju, jog dar paskutine diena gal Milana spesime pamatyt kazkiek.
7. Ar Rugsejo gale verta veztis ten maudymosi kostiumeli? cool.gif

aciu uz jusu atsakymus, kritikuokite, keiskite ir komentuokite mano marsruta, nes tik su jusu pagalba susideliosiu geriausia varianta wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *DEiZY*: 23 liepos 2015 - 07:11
Jau matau tai, kad Toskanoje reikia nakvoti Florencijoje wink.gif Tokiu būdu pirma diena Toskanoje bus važiavimas per ją aplankant San Gimignano ir Sieną, o antra diena bus turas po Florenciją ir jau iš jos važiavimas į Pisą ir toliau į La Spezia.

Patys gražiausi tikrieji toskaniški vaizdai yra visur, bet jei išsukus iš pagrindinės trasos vingiuoti (na ir tuo pačiu gaištamas laikas, o jis deja brangus) pro Montepulciano ir Montalcino, ten yra tie gražiausi žydinčių saulėgrąžų laukai iš Van Gogo paveikslų biggrin.gif O kur dar nuostabioji Cortona. Cortona yra nuostabioji. Bet tam reikia laiko, viskam jo reikia. Todėl Toskanai dviejų dienų žiauriai per mažai. Bet iš to ką suplanavote jau gerai.
Atsakyti
San Gimignano pagrindinėje aikštėje yra nepaprastai skanių ledų ledainė, kažkada laimėjusi pirmą vietą pasaulio ledų čempionate wink.gif Kokybė jų nereali, o ir įdomūs skoniai labai vilioja. Tad ten būtina suvalgyti ledų va čia http://www.gelateria...lato-maker.html Net jei eilė, ji juda labai sparčiai, ten jau jie "prasikalę" ant greito, bet kokybiško aptarnavimo.
Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2015 07 22, 08:28)
Apartamentus nuomavote iš anksto ar vietoje? Kokio kainos? kaip manoma, ar realu kažką nebrangaus rasti rugpjūčio antroje pusėje? Ačiūsmile.gif

Jei uzsakinesit is anksto, pvz pusmeti ir anksciau, tikrai realu. Butai visada pigiau nei viebuciai .

Galit paziuret kokios savaitei skirtingos kainos http://www.traum-fer...n/la_spezia.htm

o cia nakciai

http://www.fewo-dire.../manarola/r9517

labai graziai matosi kainu kitimas
http://vacanza.urlaub-ligurien.de/

rugpjutis pats brangiausias menuo, nes visa Europa atostogauja, todel ir reikia vietu ieskotis gerokai is anksto
Atsakyti