QUOTE(Tiga @ 2015 05 07, 03:45)
Sveikos, planuojame kelione spalio viduryje, busime 8 dienas, 7 naktis
Ka manot apie toki marsruta?Ar realu? Baisiai nelekiant..
Atskrendam i Bergama per pietus, pasiemam masina ir lekiam tiesiai link Cinque terre, 2 nakvynes ten, tikriausiai La spezia (pigiau ir patogiau nei kuriam nors miestely). Toliau vaziuojam i Piza, paskui i Florencija. Nakvyne ten, ar kokiam netoliese miestelyje. Sekancia diena vykstam i Venecija, ten 1 nakvyne, turbut kempinge (ar nebus salta nakti spalio viduryje?). Is Venecijos vykstam link Gardos, apsistojam 3 naktims kur nors prie ezero. Planuojam dienas praleisti vaziuojant aplink ezera, i kalnus, i Verona ir Gardaland parke.
Manau Florencijoj bus mazokai laiko, gal visai ja isbraukti is marsruto? Dar noreciau viena nakti praleisti kalnuose, galbut po Venecijos vykti tiesiai link dolomitu?
Florencija - nuostabi. Jei jau važiuosit į Pizą, būtinai aplankykit ir Florenciją. Pizai pakaks 2 valandų, o Florencijai - mažiausiai 4 (jei tik probėgom lankysit garsiausias vietas).
Man jūsų plane kliūna ta naktis Venecijoje. Jei iš Florencijos važiuosit į Veneciją, užtruksit kokias 5 valandas, dar kol įsikursit, tai pačiai Venecijai laiko kaip ir neliks. Siūlyčiau Venecijoje apsistoti bent 2 naktims. Pirmą vakarą pavaikščiosit po miestą, o tuomet antrą dieną galėtumėte įsigyti dienos transporto bilietus ir praplaukti Didžiuoju kanalu, nuplaukti į salas. Nebent norite tik užsidėti pliusą prie Venecijos, tuomet gal pakaks ir poros valandų. Tačiau per tokį trumpą laiką miesto visai nepajusit. Aš jūsų vietoj arba palikčiau Veneciją kitam kartui (juk ten galima nuskristi kitą kartą), arba skirčiau 2 naktis.
Dėl Dolomitų. Keliai ten sudėtingi, greitai nepalėksi. Man jūsų plane vietos kalnams visiškai nesimato. Google maps žiūrint, viskas atrodo paprasta, bet vietos reljefas įneša savų korekcijų. Manau, bandote perdaug visko apimti per 8 dienas. Bus tik lėkimas, o jokio malonumo.
Jei norėsite apvažiuoti visą Gardos ežerą, prireiks visos dienos. Gardalendui irgi reikėtų dienos.
Apibendrinant: jūsų kelionės planas beveik tobulas, apimantis visus įdomiausius miestus, tačiau jo vykdymui turite per mažai laiko (mano manymu). Jei nenorite lėkti kaip akis išdegę, siūlau išmesti kurį nors tašką (Veneciją, kalnus, o gal ir Pizą su Florencija).