mūsų rezervuoto kempingo aprašyme radau tokias nuostatas:
- būtinos maudymosi keupraitės naudojantis baseinais (kur tokių rasti? turbūt karšta su jomis? O kaip kūdikiai, jiems irgi kepurytės privalomos? )
- vyrams kategoriškai draudžiama dėvėti maudymosi šortus-bermudus (kas čia per draudimai )
- vaikai iki 18 metų turi būti nuolat stebimi suaugusiųjų, kur bebūtų - tualete, žaidimo aikštelėje, baseine.. (mano vyresnėliui vienuolika metų, tai ką, turėsiu nuolat paskui jį lakstyti? Net į wc lydėti? )
Gal kas pakomentuotų..Kakaip labai jau griežtai ten viskas..
QUOTE(lyrika @ 2014 06 03, 21:12)
salose patirties turiu ir viskas priklauso nuo nusiteikimo. galima viena syki nuskristi ir aplekti viska skresai isilgai, o kita syki praguleti kelias dienas tiesiog papludimy, neturint jokiu lukesciu keliauti. cia kaip Turkijoje, gi daugelis niekur ir nevaziuoja, o tiesiog guli.
tai va ir pagalvojau apie tiesiog gera papludimi, aisku, jei keltu tokios kainos..
miesteliai man patinka, tik beda ta, kad ilgai keliaujant, jie darosi vienodi. net ir miestai vienodi tampa.. todel reikia pamaisyt vaizdus su gamta
tai va ir pagalvojau apie tiesiog gera papludimi, aisku, jei keltu tokios kainos..
miesteliai man patinka, tik beda ta, kad ilgai keliaujant, jie darosi vienodi. net ir miestai vienodi tampa.. todel reikia pamaisyt vaizdus su gamta
Naaaaaa tai priklauso nuo to ar norite tik pralekti ar ir pasiziureti.Pvz tokiems miestams kaip Roma kaip min skirciau 3 dienas,Florencijai - dvi,Pizai diena,Venecijietiskai lagunai 3 kaip min.(Lido saloje neblogi plezai tik kad ten vykdoma daug zvejybos).Veronai uztenka ir pusdienio.Man labai patinka Ravenna.Ir tai parasiau minimalu laika.Mes i miestus vazinejam ziemos metu ir negulim.Bet cia kiekvienas kitaip.
Toj pacioj Sardinijoj buvau 12 kartu ir visko nemaciau.Nes tikrai gamta ant tiek nuostabi kad nuvaziavus i viena vieta nesinori visa diena is ten isvaziuoti.
O Italija ne ta salis kurioje patarciau guleti.Tai ganetinai brangi salis pvz palyginus su Ispanija.Ir paveldas ganetinai ispudingas.N veltui sukaupta apie 70 procentu istoriniu vertybiu.
O del misinio su gamta tai ir siulau pavaziuoti link Gardo.Milana palikit kitam kartui.
Dar pasiskaitinekit sita foruma.Cia tikrai labai daug patarimu.Zmones aptureja labai idomias ir ispudingas keliones nuosirdziai dalinasi savo patirtimi.Linkiu sekmes ir geru ispudziu.
QUOTE(flight @ 2014 06 03, 22:17)
- būtinos maudymosi keupraitės naudojantis baseinais (kur tokių rasti? turbūt karšta su jomis? O kaip kūdikiai, jiems irgi kepurytės privalomos? )
- vyrams kategoriškai draudžiama dėvėti maudymosi šortus-bermudus (kas čia per draudimai )
- vaikai iki 18 metų turi būti nuolat stebimi suaugusiųjų, kur bebūtų - tualete, žaidimo aikštelėje, baseine.. (mano vyresnėliui vienuolika metų, tai ką, turėsiu nuolat paskui jį lakstyti? Net į wc lydėti? )
- Taip, maudymosi kepuraitės baseine iš tiesų būtinos. Kartą įlindau be jos, tačiau baseino prižiūrėtoja mane stebėjo tokiu žvilgsniu, kad daugiau protestuoti nebenorėjau. Jas dėvi visi. Jų galima įsigyti kempingų parduotuvėlėse ir jos nėra brangios, dabar tiksliai nepamenu, bet apie 1-2 eurus kainuoja. Su tomis kepurėlėmis nekaršta, jos medžiaginės. Išlipus į krantą mes jas nusiimdavom. Dėl kūdikių nelabai galiu pasakyti, nes jiems skirtuose baseinuose nesilankėm. Tačiau bet kuriuo atveju, juk kūdikio galva turi būti apsaugota nuo saulės, todėl ta kepurėlė labai geras sprendimas. Ji nespaudžia, todėl jokio diskomforto nesukelia.
- Mano šeimos vyrai maudydavosi su šortais. Nors iš ankstesnės kelionės po Prancūziją buvo atsivežę ir tuos prigludusius maudmenis. Bent jau mūsų kempinge šio reikalavimo nebuvo griežtai paisoma.
- Mes buvome su 13 ir 15 metų vaikais. Jie visur vaikščiodavo vieni ir jokių pastabų niekada nesulaukė. Išskyrus prie baseino ar ežero maudytis - vienų ten neleisdavom.
Manau, tokiu būdu kempingo administracija tiesiog nori apsidrausti.
Papildyta:
QUOTE(I.Elija @ 2014 06 03, 17:25)
Kaip ir rase Linole papludimiai italijoj nelabai kokie.Grynas makalas visur(isskyrus Sardinija ir Sicilija).
Smėlio paplūdimių yra Toskanos pakrantėse, šalia Viareggio. Smėlis beveik kaip Palangoje, tik nemokami pliažai ganėtinai netvarkingi.
Nuo ten iki Pizos - apie 30 km, iki Florencijos apie 100 km.
QUOTE(flight @ 2014 06 03, 22:17)
Del kepureliu tai galiu patvirtinti-tikrai butinos ir dar baseinas greiciausiai bus uzdarytas ramybes valandomis 13-15val,tada net su masina i kempinga ivaziuoti neleidzia Draugam tokiu metu leido tik isistumti neuzvesta masina
O del 11-mecio,tai gal nebus taip grieztai.
hmm,o ka tada veikti su judriais vaikais,kai baseinai uzdaryti? pietu miego juk nemiegos..pasodint prie kompu? o su tom kepuraitem nekarsta?
QUOTE(rasa32 @ 2014 06 04, 10:06)
Del kepureliu tai galiu patvirtinti-tikrai butinos ir dar baseinas greiciausiai bus uzdarytas ramybes valandomis 13-15val,tada net su masina i kempinga ivaziuoti neleidzia Draugam tokiu metu leido tik isistumti neuzvesta masina
QUOTE(flight @ 2014 06 04, 11:14)
hmm,o ka tada veikti su judriais vaikais,kai baseinai uzdaryti? pietu miego juk nemiegos..pasodint prie kompu? o su tom kepuraitem nekarsta?
O tai negi ruosiates visa diena kenmpinge buti? Manau noresit daug ka pamatyti
QUOTE(flight @ 2014 06 04, 11:14)
Kempinguose pre Adrijos juros jokiu kepuraiciu nereikia, nemaciau ne vieno, bernai su sortais maudesi, kai pecius nusvildavo-ir su maikutem.
Pietu pertraukai baseino neuzdarydavo, kas norejo, tas maudesi, kas nenorejo-tas ilsejosi.
Ne vieno vaiko nelydejau i wc, net nakti. Maziui buvo 5 metai. O apie dickius-net nesneku, vieni nueidavo, vieni pareidavo i/is baseinu kada noredavo.
Bet gal prie Gardos ezero kitaip, negaliu komentuoti
QUOTE(Aruna @ 2014 06 04, 12:19)
O tai negi ruosiates visa diena kenmpinge buti? Manau noresit daug ka pamatyti
Planuojam sugrįžinėt pietums, mano idėja buvo - kol gaminu valgyt, vaikai baseinuose turškiasi Nežinau kaip bus dėl daug pamatymo šįkart - mūsų kūdikis baisiai nemėgsta važiuoti , klausom koncertų ir sirenų...
QUOTE(flight @ 2014 06 04, 14:55)
Planuojam sugrįžinėt pietums, mano idėja buvo - kol gaminu valgyt, vaikai baseinuose turškiasi Nežinau kaip bus dėl daug pamatymo šįkart - mūsų kūdikis baisiai nemėgsta važiuoti , klausom koncertų ir sirenų...
O kurioj vietoj Jusu kempingas?nes jeigu ten isvazineti tik keliom valandom tai neverta isviso niekur judeti.Geriau pietus veztis su savimi ir baseine turkstis rytais pries pusrycius ir vakarais.
QUOTE(I.Elija @ 2014 06 04, 15:09)
O kurioj vietoj Jusu kempingas?nes jeigu ten isvazineti tik keliom valandom tai neverta isviso niekur judeti.Geriau pietus veztis su savimi ir baseine turkstis rytais pries pusrycius ir vakarais.
Netoli San Felice del Benaco. O kodėl neverta keliom valandom? Pvz., iki Sirmionės - apie 25 km, manyčiau, visai spėtume suvažinėti, apžiūrėti ir sugrįžti papietauti.
QUOTE(flight @ 2014 06 04, 15:44)
Netoli San Felice del Benaco. O kodėl neverta keliom valandom? Pvz., iki Sirmionės - apie 25 km, manyčiau, visai spėtume suvažinėti, apžiūrėti ir sugrįžti papietauti.
Mazesnius miestelius tai taip.Bet as kazkaip is patirties sakau ar verta draskytis.Kazkaip pusvalandos kol nuvaziuoji,kol surandi kur pasistatyti masina,kol su vaikucius surikiuoji ir paskui viskas begute kad pamatyti ir dar grizti iki masinos ir dar parvaziuoti.Na......teoriskai tai imanoma bet as taip nenoreciau.O jus kaip nuvaziuosit tai nuspresit vietoj kaip Jums geriau.
Na, mes irgi dar taip nebandėm (t.y. grįžinėti). Bet atstumai ten labai nedideli - nebent kamščiai kokie būtų ar kt. trukdžiai, o šiaip, tai bent kol kas atrodo nesudėtinga pirmyn- atgal sulakstyti. O kaipbus - matysime.
Visai dienai tąsytis su kūdikiu, o ypač - su žviegiančiu kūdikiu mašinoje - irgi nesinori. Jaučiu, šįkart bus toks labai "light" ekskursinis variantas.
Visai dienai tąsytis su kūdikiu, o ypač - su žviegiančiu kūdikiu mašinoje - irgi nesinori. Jaučiu, šįkart bus toks labai "light" ekskursinis variantas.