Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų epilepsija

QUOTE(Rima58 @ 2013 05 08, 16:31)
Na  nusilpimas as nezinau ar galima butu itarti kadangi jinai yra ganetinai aktyvi ir begalo edri, papildomai gauna vitaminus, kalci.

Is akies paskirtus tai istiesu su jumis sutinku, kadangi veterinare neatliko jokiu tyrimu, tiesiog apziurejo suni, pasvere.
Tai jus siulitumet nutraukti vaistu davima?

Gal tada patartumet kur nebrangiai(nes jakovo esu dariusi, jei ima nezmoniskas sumas ir nekokybiskai suteikia paslaugas...cia mano asmenine nuomone kadangi esu labai pikta ant ju uz praita mano suns mirti)
Taciau Vilniuje yra pilna puikkiu veterinariju tik nevisuose atlieka tam tikrus tyrimus.
Kokius tyrimus ir kurioj klinikoj patartumete?

Matote, tokie traukuliukai, kurie be putų ir greitai baigiasi ir neatrodo itin rimti ir dažni net nuo karščio gali būti. Tuo manau ir viskas pasakyta. Todėl man baisu yra iš karto girdėti apie porą rūšių vaistų, kai neatlikti tyrimai.
Aš nežinau daug Vilniaus veterinarijų, o kiek skaitau ir įsimenu, tai labai prie daug kurių darbo galima būtų prikibti. Man pačiai imponuoja ramios, žmonių neužkištos gydyklos, kur galima ilgiau pasikalbėti, pasitarti, o ne gauti konvejerio darbo principą. Tai tokį vetą žinau vieną, Arvydas Galminas. Tik nežinau ar jis pas save atlieka visus reikiamus traukuliukams tirti tyrimus, nes čia priežasčių gali būti n. Nedėkinga liga taip pavadinkime, reikia ištirti visą organizmą, nes tiek fizinės tiek neuro priežastys gali būti.
Atsakyti
Na  nusilpimas as nezinau ar galima butu itarti kadangi jinai yra ganetinai aktyvi ir begalo edri, papildomai gauna vitaminus, kalci.

Is akies paskirtus tai istiesu su jumis sutinku, kadangi veterinare neatliko jokiu tyrimu, tiesiog apziurejo suni, pasvere.

Gal tada patartumet kur nebrangiai(nes jakovo esu dariusi, jei ima nezmoniskas sumas ir nekokybiskai suteikia paslaugas...cia mano asmenine nuomone kadangi esu labai pikta ant ju uz praita mano suns mirti)
Taciau Vilniuje yra pilna puikkiu veterinariju tik nevisuose atlieka tam tikrus tyrimus.
Kokius tyrimus ir kurioj klinikoj patartumete?

Kiek žinau, dėl epilepsijos jokių normalių tyrimų Lietuvoj neatlieka. Ji diagnozuojama atmetimo būdu.
Atsakyti

Pirmiausia reiktų išsiaiškinti, ar tai tikrai epilepsija - gana dažnai priepuoliai būna dėl kitų priežasčių, epilepsija patvirtinama tik ilgesnį laiką stebint šunį ir priepuoliams besikartojant. Kaip epilepsijos požymį vistik galima pripažinti apsisysiojimą ir apsikakojimą po priepuolio. Jei to nebuvo - su priešepilepsiniais vaistais skubėti tikrai nereikia.

Kiek esam darę tyrimus epileptikams, net ir tuoj po priepuolio, tyrimai nerodo jokių kraujo, inkstų ar kepenų pakitimų. Dėl to juos daryti kaip ir netikslinga, nekaltinkit veterinarijos gydytojo smile.gif

Plečiančius vaistus, gerinančius kraujagyslių veiklą paduokit, jie tikrai nepakenks prie tokios būklės. O vat priešepileptinius vaistus tai pasidėkit vėlesniam laikui (jei jų prireiks). Kol nediagnozuota epilepsija, jų skirti tikria nereikėtų.

Dabar apie tyrimus: yra galimybė pasidaryti kraujo tyrimą-neurologinį profilį (Gliukozė, urea, Ca, PO4, tulžies rūgštys) - kraujas siunčiamas į Vokietiją. Iš šio tyrimuko galima spręsti, ar kažko gali trūkti organizme, ar tai vistik tikrieji epilepsijos traukuliai.

O ką galit padaryti vieyoje - dėl šventos ramybės pasidaryti inkstų ir kepenų parametrų tyrimą bei bendrą kraujo morfologinį tyrimą, taip pat kruopščiai susirašyti visas priepuolio aplinkybes bei datą - tai padės ateityje, jei priepuoliai kartotųsi.
Atsakyti
Kykute Labai dekoju uz toki issamu ir tikslu atsakyma smile.gif Zynokit net nuotaika pakilo smile.gif ACiu jums uz ikveptas optimistiskas mintis 4u.gif
Atsakyti
Straipsnis apie epilepsiją
Atsakyti
Sveiki.

Diagnozė dar nepatvirtinta, bet gali būti, kad mano jauniklė irgi epileptike tapo (jai dabar 6,5 m.).
Pirmas priepuolis buvo lapkričio 1 d. (ryte). Vaikštinėjom lauke. Ir staiga ji kad šovė kaip kulka (iškart negera nuojauta apėmė, nes tokiu reaktyviniu greičiu ji nelekia net katę pamačiusi). Nuskuodusi kokius 50 m, griūdama ant šono, apsiverčia, metasi į kitą kelio pusę ir sukniumba. Bando keltis - kojos neklauso, svirduliuoja. Pribėgu, pritupiu ir apsikabinu, kad nesiblaškytų. Lekuoja stipriau, šiek tiek seilės bėga. Mobilaus nepasiėmusi, nieks pro šalį neina - neįsivaizduoju, ką daryt. Panika man. Bet negi sėdėsi vidury lauko ir lauksi nežinia ko. Imu ant rankų ir namo. Sunku nešt. Panešu kažkiek, stabteliu pailsėt, pastatau ant žemės. Vieno tokio stabtelėjimo metu trumpas, bet stiprus drebulys ją nupurto. Kai nurimsta, vėl pakeliu ir panešu. Beveik prie pat namų atsigauna ir kaip niekur nieko. Laiptais į 5tą aukštą visa žvali sau užlipa. Ir kitą dieną buvo tokia, kaip visada. Nieko kitaip/blogiau nebuvo. Tada vet'ės mintis - galbūt mikroinsultas. Deja, sausio 23 d. apie pietus, namie pasikartojo priepuolis - eiga analogiška (tik tiek, kad nebuvo vietos, kur lėkt, tai vos į spintą neįsimūryjo...). Na, ir dar pabaigoje šiek tiek pasituštino. Tiesą sakant, aš nė nežinau, ar tai buvo antras priepuolis. Galbūt jų ir daugiau būta, kai nieko namuose nebuvo.

Todėl noriu pasitart, kokius tyrimus būtų tikslingiausia/reikalingiausia atlikt?
QUOTE(himalaia @ 2012 03 21, 07:42)
Dariau tokius tyrimus:
pilną kraujo (svarbu gliukozės kiekis, kepenų rodikliai...)
šlapimo
išmatų
kompleksinį dėl širdies kirmino, laimo ligos ir ehrlichia
skydliaukės
toksoplazmozės

Dėl cinko... Vitaminų/ mineralų trūkumas gali sukelti traukulius.
Aš dar skaičiau, kad trūkstant B grupės vitaminų ir kailis gali šiurkštus pasidaryti, daugiau šertis, ir traukuliai atsirasti.

Papildyta:
QUOTE(kykute @ 2012 03 20, 09:41)
galima įtarti kad riebalų rūgščių trūksta, bet čia labai individualu, reikia žiūrėti kiekvieną šunį atskirai.

O tai nustatoma, tarkim, iš kraujo ar tik nuspėjama?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2014 01 30, 13:06)
Todėl noriu pasitart, kokius tyrimus būtų tikslingiausia/reikalingiausia atlikt?

Kol kas neskubėk su diagnoze. Pasidarykit tyrimus, kad išaiškėtų, ar nėra kokios antrinės problemos ir būtų aiški bendra šuns būklė.
Detaliai užsirašyk "priepuolių" datą, trukmę ir požymius - bus naudinga analizuojant situaciją.

O tai nustatoma, tarkim, iš kraujo ar tik nuspėjama?

Nuspėjama. Galim įtarti iš kailio būklės: jis būna sausas, šiurkštokas. Kraujo tyrimas šito parametro neparodys.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2014 01 31, 10:01)
Kol kas neskubėk su diagnoze. Pasidarykit tyrimus, kad išaiškėtų, ar nėra kokios antrinės problemos ir būtų aiški bendra šuns būklė.

Išplėstinis kraujo tyrimas parodė, kad visi rodikliai yra normos ribose.
Tomografiją/rezonansą turbūt mažai prasmės daryt, ane?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2014 02 17, 14:28)
Tomografiją/rezonansą turbūt mažai prasmės daryt, ane?

Tikrai mažai...
O priepuoliai nebesikartojo?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2014 02 18, 08:26)
O priepuoliai nebesikartojo?

Kol kas ne.
Bet per daug nesitikiu, jog daugiau niekad nepasikartos.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2014 02 18, 16:42)
Bet per daug nesitikiu, jog daugiau niekad nepasikartos.

Kad priepuoliai nelabai specifiniai buvo, 100% epilepsijai nėra būdingi. Reikia tikėtis, kad nesikartos 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi nelaimės draugai, jei kas dar užsuksit į šią temą smile.gif

Ar jau susidūrėte su problema įsigyti vaistų? Tik šiandien sužinojome, kad veterinarai jau nebegali jų parduoti. Ir sakė, kad vaistinėje lygtai galima bus įsigyti tik miltukų, bet į vaistinę jau nespėjome, buvo uždaryta. Mes buvome taip sėkmingai įpratę tuos vaistus įdėti į mažą mėsos gabalėlį, neįsivaizduoju kaip žaist su milteliais. Ar kam nors jau teko pirkti vaistus nuo liepos 2 dienos?
Atsakyti