QUOTE(Nuska @ 2014 02 13, 13:32)
Laba
su daržovėm pas mus blogai. Dukra valgo tik žalią agurką
apie iš jo gaunamą naudą, ypač tokiu metų laiku, geriau net negalvoti. Jonelis kartais valgo
raugintus kopūstus. Jokių salotų neįkiščiau nei pro kur. Ir deja, bet savo vaikų man nepavyko išauklėti taip kaip mano mamai mane - kas yra lėkštėje, tą ir reikia valgyti. Suvalgo tik tai ką nori. Tai visa laimė, kad Joniukas mėgsta troškinius, jam sueina ir šparaginės pupelės, morkos, kalafiorai. Dar mėgsta burokėlių sriubą. O dukra tai total košmar - pamatys troškinį ir iš karto pareiškia, kad valgys tik mėsytę. Na ir žinoma agurko reikia papjaustyt. Jai net į mokyklos lauknešėlį aš turiu įdėti papjaustyto riekutėmis agurko. Jei tik tas agurkas turėtų kokios nors vertės vitaminų ar elementų prasme, tai duočiau kilogramais. Ale dabar gi vanduo grynas.
Mano mazius va sita reikala labai megsta - raugintus agurkelius, kopustus..raugintu kopustu sriuba jam turbut pati skaniausia, bet beda, kad kazko panasaus suvalgius jam ismusa aplink burnyte ir zandus raudonai, tik nesuprantu ar cia alergija ar tiesiog oda jautri, nes valgydamas visas gi issiterlina, o po geros valandos ar dvieju viskas praeina
Beje, kazkada pavyko abiem isiulyt zaliu morku - supjausciau lazdelem ir leidau svelniai mirkyt i cukru - tai sukapojo visa lekste. Bet po prieziura, nes kitaip butu vien cukru laize
O del to ipratinimo suvalgyt viska kas leksteje tai as pries, nemanau, kad cia geris
Mane pacia vaikystej taip moke, bet nepalauze
- esu labai isranki maistui. Todel, kad jeigu suvalgau ko nemegstu ar nenoriu - mane butinai veliau supykina, tiesiog jautrus skrandis. Uztat mano vyras totaliai ismustruotas - nepaliks nei trupinelio lekstej, nes neva negalima/negrazu/netaupu ir pan, bet veliau verkia, kad bloga, skauda skrandi ir bega ieskot tableciu
As vaikams leidziu valgyt tiek kiek ir ko jiems norisi ar telpa. Bet jei nedavalgo - tiesiog stengiuos jau tuomet uzkanduku neduot, laukia kito rimto maitinimo. Buna, kad patys grizta prie lekstes ir pabaigia ko pries tai nenorejo.