Įkraunama...
Įkraunama...

Rugsėjinukai, 2009 m.

QUOTE(prilijo @ 2014 01 28, 18:54)
Negaila paleist,bet jam o tais dar kompanijos ir masovkes nereik.Zaidzia sau ramiai namie su mazom masinytem ir laimingas.O va mergina vos nulaikyt namie eina-jei gi keramika,sokiai,bega net pasisokinedama.Pradejau regzt minti juos i viena grupe sukist,bet kazin ar nebus jiems patiem ar vienam kazkuriam blogiau.Kaip galvojat?

As tavo vietoj nekisciau schmoll.gif
Kiekvienas po savo saule - nes darze vienoj grupej daznai buna, kad vyresneliai maziukus brolius ar seses dusina... Bent jau aukletojos salo, kad turi daugiau darbo, kad islaviruot.
Atsakyti
QUOTE(Dikė @ 2014 01 28, 17:23)
Čia vien berniukų mamos žiūriu rašo, nes pas mus visai kiti multikai, visokie Ilgo plauko istorijos, My Liitle Pony ir pan.  biggrin.gif

Ilgo plauko istorija Domui labai patiko, susižavėjo Auksaplauke smile.gif Ir dar sekmadieniais 11 val. per Tv3 rodo vis skirtingas Barbės istorijas, tai žiūri prilipęs. Patinka jam gražios mergaitės smile.gif

QUOTE(zirzia @ 2014 01 28, 17:59)
Arba kai jau pirmokai bus? Kur juos per vasaros atostogas det? Nu vieno astuonmecio namie palikt biski nenoreciau  schmoll.gif

O kur juos kasdien reikės dėti, kol darbą baigsi? Pamokos gi anksti baigsis. Na tarkim, kažkokia užklasinė veikla dar, būreliai, bet turbūt tikrai ne iki 17:30 val.
Exbendradarbė tai studentę mergaitę samdė, kad paimtų po visų būrelių ir į darbą atvestų. Tai ten ir palaukdavo, kol mama darbus baigs. Bet ne į visus darbus gali vaiką atsivesti. Oij oij... geriau negalvoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vik_torija @ 2014 01 28, 19:13)
O kur juos kasdien reikės dėti, kol darbą baigsi? Pamokos gi anksti baigsis. Na tarkim, kažkokia užklasinė veikla dar, būreliai, bet turbūt tikrai ne iki 17:30 val.
Exbendradarbė tai studentę mergaitę samdė, kad paimtų po visų būrelių ir į darbą atvestų. Tai ten ir palaukdavo, kol mama darbus baigs. Bet ne į visus darbus gali vaiką atsivesti. Oij oij... geriau negalvoti  doh.gif

gerai jei mokykla šalia.
o jei toliau... kaip kad dabar daržas - visą miestą pervažiuoju doh.gif

mokyklose būna prailginta grupė - dažnai tėvai susimeta kad būtų iki darbų pabaigų. bent kaune taip girdėjau.

žodžiu, man baisu unsure.gif
aš net rezgu minty kaip nors darbe susiorganizuot 0,75 etato doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzia @ 2014 01 27, 22:47)
O beje rifa, kaip ten tie tavo reikalai su namu? Judat ar vis ant vietos?

Judam ant vietos biggrin.gif Trumpai tariant projektas kaip ir gatavas, bet .... Nu nenoriu as tos paskolos imt doh.gif o tuom viskas ir pasakyta. Musu kaimas arti, nezinau ar verta i nama investuoti. Vis pakalbam su vyru, vis nauju planu atsiranda, taip kad nesakau ne, bet nesakau ir taip. Galbut biggrin.gif
Papildyta:
O kaip smagu, kad ne mane viena tokie pamastymai "pakankina" bigsmile.gif Ale bus kazkaip, reik dagyvent cool.gif
Atsakyti
Urte labai atsakinga ir del jos pergyvenu,kad primesta bus jai atsakomybe uz broli.
Ugniaus tai nieks nenuskriaus,jis uz save pastovet moka,greiciau dar jis ka savo jega stumtels ir uzgaus netycia,nes parako jam netruksta.Neissikrauna vaikinas...Jau net krepsinio lenta namie pastatem,kad pasportuotu,paspirtuku po buta varo su daina,bet batareikos nenuseda.

Nezinau,va labiausiai tai del mokyklos ir pergyvenu,nes vienas eis i mokykla,o kitas iprates but kartu darze,nebesupras,kodel jo nevedam.Ir kaip cia geriau pasielgt g.gif
Atsakyti
Rytas 4u.gif
kokia palaima, girdžiu abiem ausimis bigsmile.gif

Jonelis mėgsta ir "berniukiškus" ir "mergaitiškus" multikus. Va savaitgaliais labai laukia mažųjų ponių. Spranų dar nematė, reiks parsisiųst. Makvynas kaip ir atsibodo jau.

prieš metus aš irgi stradalinau kas bus kai vyresnėlė pradės eiti į mokyklą, ta ateitis mane gąsdino. Na ir ką - ne taip jau baisu. Kadangi mūsų darželis vasarą neatostogauja, tai būsimi pirmokai gali lankyti darželį iki paskutinės rugpjūčio dienos. Ką mes ir darėm. Mokykloj yra prailginama grupė, kuri dirba iki 18 valandos. Kaina už prailginamą grupę - jei vaikas būna iki 15val. tai 6Lt dienai, jei iki 18 val. tai 10 Lt dienai. Maniškė būna iki 18 val., nes Jonelį pasiimu iš daržo apie 17:30, tada prieš pat 18 val. ją paimu. Prailginta grupe esu patenkinta, mokytoja ne vien tam kad vaikai sprando nenusisuktų, bet ir prižiūri kaip pamokas ruošia, sugalvoja visokios veiklos jiems. Jei vaikas lanko kažkokį būrelį mokykloj, tai irgi jam pasibaigus, vėl grįžta į prailginamą grupę. Jei oras gražus, tai ir į lauką visi išeina.
Va ką vasarą darysiu dar nesugalvojau g.gif visą dieną maniškė tikra neišbus viena. Gal su aukle tarsiuos. O dar nuo kovo mano tėtei pensija prasideda, bet dar pats neapsisprendė ar išeis į ją ar dar liks dirbti. Na žodžiu sugalvosim ką nors.
Dėl Jonelio visiškai rami esu, Rasutė bus jau paaugusi, tai ir į mokyklą drauge nueis, ir grįžt iš jos drauge jau galės, namie kartu pabus (tikiuosi). Va tik bus blogai, jei Rasutė ketvirtoj klasėj papuls į popietinę pamainą, tada Joniukui teks taip pat į prailginamą eiti.

QUOTE(zirzia @ 2014 01 28, 19:10)
As tavo vietoj nekisciau  schmoll.gif
Kiekvienas po savo saule - nes darze vienoj grupej daznai buna, kad vyresneliai maziukus brolius ar seses dusina... Bent jau aukletojos salo, kad turi daugiau darbo, kad islaviruot.

vasarą trumpai, kai grupės buvo sujungtos, Rasutė ėjo drauge su Joneliu į vieną grupę. Po poros savaičių auklėtoja pasitengė ją iškelt į kitą grupę. Ne Rasutė Jonelį dusino, o jis ją bigsmile.gif pamiršo ir kaip rengtis ir kaip valgyti - sesė kaip apie ponaitį šokinėjo.
Atsakyti
QUOTE(zirzia @ 2014 01 28, 19:10)
As tavo vietoj nekisciau  schmoll.gif

mano buvo vienoj grupeje. maciau tik pliusus, nes sese gerai pasirupino broliu. O kadangi mazas dar neatpasakojo dienos, tai is vyresnes zinojau abieju vaiku dienos aktualijas.
Atsakyti
Nuska, tai tokiu gėrių ne visur tikrai jau bebūna, kad ir darželiai neužsidaro, ir prailgintos grupės iki 18 val. pas mus man rodos nėra, nebent paskutiniu metu atsirado, bet prieš kelis metus nebuvo iš viso jokių prailgintų grupių klaipėdoj.o neužsidarančių darželių tai turbūt kokie 25 metai kaip nėra (nes pamenu savo dukterėčias, kurios jau suaugusios, amžina problema būdavo kur kišti) . ir ir Viulius mano 1-2 klasėj lankė prailgintą, tai buvo tik iki 15 val. ir paskui daryk ką nori. kai šviesu, tai pareidavo, o kai tamsu, lėkdavom kuris nors iš darbų pasiimti/
šiaip kas mergaites turit, gal lengviau, jos tokios savarankiškesnės, atsakingesnės man rodos, lyginant su draugių ar seserų dukrom. mano dičkis tai iki 10 metų kaip leliukas buvo, bijodavom namų raktus patikėti, kad durų neužrakintų nepaliktų, padebesiais kažkur skrajojo.
Atsakyti
QUOTE(Rifa @ 2014 01 28, 23:55)
O kaip smagu, kad ne mane viena tokie pamastymai "pakankina"  bigsmile.gif Ale bus kazkaip, reik dagyvent cool.gif

tai tu gi mamuką turi wub.gif . Beje, kaip jos sveikata?
Atsakyti
QUOTE(Vik_torija @ 2014 01 28, 19:13)

Sveiki atvykę į mano pasaulį biggrin.gif Šiaip prailgintos dienos grupės yra, būrelius galima padėlioti, kažkaip sukamės.
Zirzia, bent mūsų darže, pasibaigus priešmokyklinei grupei, iki rugsėjo galima vesti vaikus į daržą tiesiog pasibuvimui, nemeta lauk. Pasidomėk ir savo darže, gal tas pats.
Atsakyti
Song, bet tai tavo vyresnėlis gal jau pats parvažiuoja? ar su viešuoju transportu iki jūsų namų ne kas? O jis su vidurinėle tą pačią mokyklą lanko? gi galėtų drauge parvažiuoti.
Nors kai pagalvoji, tai tarp taviškių toks amžiaus skirtumas, kad ne lygis rūpintis jaunesne sese. Pamenu, kad aš irgi nelabai rūpinausi kaip grįžta mano brolis namo blush2.gif

Aš va galvoju, kad pavasariop reikės pradėt bandyti Rasutei būti prailginamoje grupėje iki 15 val., o tada kad pati pareitų ir palauktų kol mes grįšim. Ne kiek kad pinigų pataupyt, bet kad treniruotųsi savarankiškai pabūti. Paskui gal ir visa diena nebebus baisi.
Atsakyti
Mes tarybiniais laikais pareidavom, kuprinę numesdavom ir į lauką iki pat vakaro lotuliukas.gif , dar atsimenu, kaip sugrauždavau kotletą iš keptuvės biggrin.gif
Atsakyti