Įkraunama...
Įkraunama...

Pudeliai (4-oji tema)

Sveikos, oi kiek daug praleidau, kada jūs čia spėjot tiek prirašyt blink.gif . Dėl šėrimosi kažkas klausė, tai galiu patvirtint, kad pudeliai nesišeria. Na gal vieną kitą plaukelį ir randu plaudama grindis, bet šiaip tikrai nėra jų niekur, nei ant rūbų , nei ant baldų. Buvo kartą, kaip aš galvojau, kad pradėjo šertis, tikrai daugiau plaukų rasdavau, bet jis tuo kart pastebėjau, kad kasytis buvo pradėjęs. Gal kažkas nuo maisto, įtariau, vištieną. Kai ją apribojau minimaliai, lyg ir nebesikaso ir nebesišeria. O ir kūdlas buvom užsiauginę ilgas biggrin.gif Kai apsikirpom, tai plaukų tik šukose randu, o ir tų labai nedaug.
Šiaip tai labai džiaugiuosi, kad išsirinkom šią veislę. Tiesiog įsimylėjau pudelius. Geras, ramus ir protingas namie, o lauke, tai neišsenkančios energijos užtaisas, atrodo, kad jam ir visos dienos maža būtų išsidūkt .
O dabar tai niekaip neapsisprendžiam dėl kastravimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2014 02 26, 12:42)

Sveika sugrįžus smile.gif
Gal gali parodyti kaip broliukas išgrąžėjo ax.gif
Atsakyti
Neturiu nei vienos gražios mūsų mylimuko nuotraukos ax.gif Na niekaip nepavyksta gražiai nufotkint. Tą juodį sunku gražiai nufotkint. Kažkoks nefotogeniškas biggrin.gif Turbut reiks kreiptis pas tą, kas turi gerą fotiką, pačiai nepavyksta. doh.gif
Atsakyti
Ne tas žodis kaip faina kai nesi aplipęs plaukais,man pudelis mano kaip minkštas,šiltas pliušinis žaisliukas biggrin.gif
Kažkada teko auginti amerikiečių kokerspanielį,tai labai mielas šuo,bet plauko-užtektinai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2014 02 26, 12:42)
O dabar tai niekaip neapsisprendžiam dėl kastravimo  g.gif

Jums lengviau biggrin.gif , dovanų vistiek neparneš hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na štai ir mes ketvirta diena po sterilizacijos. Sunku žiūrėti į šunį. Su ta "gėdos kepure" (kaip sūnus vadina, iš filmuko kažkokio), stovi visa kaip stabo ištikta, uodega nuleista, galva irgi. Paeina kiek žingsnių ir vėl taip pat stovi. Vaikščiotis lauke nenori, dreba, nors visus "reikaliukus" tvarkingai atlieka ir valgo gerai. Nuo laiptų nunešti reikia, paeina kiek ir sustoja, matosi kad šuniui skauda, bet užlipa į viršų pati. Kai vedam į lauką ir maitinam, kepurę nuimam, bet palikti be jos būtų nesaugu, tuoj pat prie pilvo lenda. Davė man vetė vaistukų nuo skausmo, 3 dienas daviau tabletes, ir kas antrą dieną leidžiu švirkštą (turbūt nuo infekcijos apsauga).
Bože, bože, turbūt neištversim ir mes ir šuva iki siūles išims kitą šeštadienį, nes ir ją ta būsena ir mus jos būsena veda iš proto. doh.gif
Atsakyti
O patelei galima daryt sterilizacija kada nori, na po rujos, po suniuku atsivedimo... ar yra kazkokios taisykles?
Atsakyti
4u.gif nesupykit,bet ar tikrai butina ta sterilizavija daryt.Rujoja mano kales kas 9 menesiai,nieko ten tragisko.smarkiau pakraujuoja tik keleta dienu.net kelnaiciu nededu jokiu.o del augliuku ir Vizune yra minejusi,kad nelabai tam itakos turi sterilizacija.ju pasitaiko ir sterilizuotom, ir ne kalem.Mano viena kalyte turi augliuka prie kruties.bet jos ir mama ji turejo.tai cia gal daugiau genai veikia.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 03 01, 21:27)
4u.gif nesupykit,bet ar tikrai butina ta sterilizavija daryt.Rujoja mano kales kas 9 menesiai,nieko ten tragisko.smarkiau pakraujuoja tik keleta dienu.net kelnaiciu nededu jokiu.o del augliuku ir Vizune yra minejusi,kad nelabai tam itakos turi sterilizacija.ju pasitaiko ir sterilizuotom, ir ne kalem.Mano viena kalyte turi augliuka prie kruties.bet jos ir mama ji turejo.tai cia gal daugiau genai veikia.

Bet zmones ismanatys veterinarija labai daug ir pliusu pasako sterelizacijos, kaip prevencine priemone pries daug ligu. Pliusai jos tikrai ne tik del nepatogumu per ruja ir nepageidaujamo kraicio, del to dauguma ir priima toki sprendima..butina nera jei pirkimo sutartis nereikalauja.
Atsakyti
QUOTE(Sherbet @ 2014 03 01, 13:07)
Sveikos,

Na štai ir mes ketvirta diena po sterilizacijos. Sunku žiūrėti į šunį. Su ta "gėdos kepure" (kaip sūnus vadina, iš filmuko kažkokio), stovi visa kaip stabo ištikta, uodega nuleista, galva irgi. Paeina kiek žingsnių ir vėl taip pat stovi. Vaikščiotis lauke nenori, dreba, nors visus "reikaliukus" tvarkingai atlieka ir valgo gerai. Nuo laiptų nunešti reikia, paeina kiek ir sustoja, matosi kad šuniui skauda, bet užlipa į viršų pati. Kai vedam į lauką ir maitinam, kepurę nuimam, bet palikti be jos būtų nesaugu, tuoj pat prie pilvo lenda. Davė man vetė vaistukų nuo skausmo, 3 dienas daviau tabletes, ir kas antrą dieną leidžiu švirkštą (turbūt nuo infekcijos apsauga).
Bože, bože, turbūt neištversim ir mes ir šuva iki siūles išims kitą šeštadienį, nes ir ją ta būsena ir mus jos būsena veda iš proto. doh.gif

Nieko, nieko išgyvensit wink.gif .Išims siūlus ir viskas vėl bus gerai.
Tikrai sunkus tas periodas, kai matai kaip šuniukui sunku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 03 01, 22:03)
Bet zmones ismanatys veterinarija labai daug ir pliusu pasako sterelizacijos, kaip prevencine priemone pries daug ligu. Pliusai jos tikrai ne tik del nepatogumu per ruja ir nepageidaujamo kraicio.

O nuo kokiu "daug ligu" apsaugo? ax.gif Jei nepaslaptis aisku..
Nes as tai maniau,kad tik nuo pulinio gimdos uzdegimo ir jos vezio.
Atsakyti
QUOTE(vizune @ 2014 03 02, 20:51)
O nuo kokiu "daug ligu" apsaugo?  ax.gif Jei nepaslaptis aisku..
Nes as tai maniau,kad tik nuo pulinio gimdos uzdegimo ir jos vezio.

Mano isilavinimas ne veterinares,labai gincyts tikrai negaliu, bet daugumoj saltiniu radau tai:
Sterilizuotoms kalytėms sumažėja rizika susirgti pieno liaukų, gimdos ar kiaušidžių vėžiu. Taip pat sumažėja gimdos infekcijų tikimybė. Visa tai, plius išvengiama neplanuoto susikergimo rizika.
Kastruodami savo augintinį apsaugosite jį nuo sėklidžių vėžio ir padėsite išvengti prostatos problemų. Taip pat sumažėja perianalinių auglių ir išvaržų tikimybė.

Na akivaizdu,kad pliusai tikrai ne tik ,kad nebesitaskys per ruja, ir nebus rizikos jog parnes kraiti.
As nesakau,kad esu labai uz..tiesiog zinau pliusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilgelyt: 02 kovo 2014 - 20:06