QUOTE(spacemew @ 2016 05 12, 08:52)
Sveikos,
Esu ilgą laiką auginusi pudeliuką, deja stipriai susirgo ir netekau jo. Po ilgo laiko pagaliau vėl esu pasiruošusi turėti naują draugą (net nežinau iš tiesų ar taip galima pavadint, nes buvsęs šuo buvo draugas - brolis - paslapčių saugotojas ir t.t.
). Tačiau susidūriau su šiokiom tokiom problemom, nes nerandu atsakymų į kai kuriuos klausimus.
Pavyzdžiui, ar galima rasti kokį visą sąrašą veislynų, kas pudelius augina/veisia? Nes LKD puslapyje nepavyko rasti tokios info.
Ilgą laiką jau stebiu skelbimus, bet tai irgi negelbsti. Atrodo, kad tu pudeliukų daug pas mus Lietuvoje, bet vadų kažkaip nematyti. Nesuprantu kodėl. Dar klausimas, ar pas mus nykštukinius ar mažuosius pudelius kas nors veisia? Nes apie šiuos iš viso negirdėti. Nes jei jau būna kas apie pudelius tai pagrinde toy arba vienas kitas didysis.
p.s. parodose dalyvauti neketinu, todėl neiškau ,,gerų tėvelių'' šuniuko (tėvelių titulai nelabai domina).
Iš anksto dėkoju už informaciją ar nukreipimą.
Labas
Iš tiesų veislynų ne tiek ir daug. Aš pati, kai ieškojau, radau tris oficialius: Gamtos Harmonija (mažieji ir toy), Tauro (mažieji) ir Juodoji gaida (didieji). Anksčiau buvo Lietaus simfonija (mažųjų ir nykštukinių), bet veislyno tokio kaip ir nebėra, kaip suprantu, tik kartais jų šunys palikuonių susilaukia. Galite dar e.kinologija.lt duomenų bazėje paieškoti pastaruoju metu gimusių, gal dar kokių veisėjų aptiksit. Yra FB grupė Poodle/Pudeliai, ten būna kartais skelbimų, ne tik iš Lietuvos. O skelbiu.lt ir pan. skelbimuose, jei neparašyta, kad šuniukai su LDK dokumentais, tai jie ir nebus veisliniai, o tiesiog daugintojų šuniukai. Tie visi toy, kiek teko matyti skelbimus, tai padauginti būna... Mažųjų pudelių rudenį turėjo Tauro veislynas, o sausį Gamtos Harmonija (mano šuo iš tos vados, gali būti, kad dar yra likę neparduotų šuniukų). Beje, abiejų veislynų skelbimai buvo ir skelbiu.lt, keista, kad nematėt
O jei tėveliai bus be titulų, tai šuniukai bus neveisliniai, nes netituluotų tėvų šuniukams niekas dokumentų neduos