Įkraunama...
Įkraunama...

Pudeliai (4-oji tema)

QUOTE(taskelis95 @ 2015 04 06, 18:57)
Suprantu, kad fiziškai sunku perskaityti 4 temas, bet tai ne vieną kartą jau buvo aptarta  smile.gif  . Ir pas mus tipai yra 4:
Pudelis harmoningai sudėtas, vidutinio dydžio, garbanotas. Pagal dydį pudeliai skirstomi į keturias grupes:
    Didieji (karališkieji), kurių ūgis ties gogu 45-58 cm.
    Mažieji, kurių ūgis ties gogu 35-45 cm.
    Nykštukiniai (miniatiūriniai), kurių ūgis ties gogu 28-35 cm.
    Žaisliniai, iki 28 cm.

Atsiprašau tada, dėl pabodusio klausimo, bet labai ačiū už atsakymą 4u.gif o dėl veislynų pasiskaitinėsiu buvusias temas, turbūt ten rasiu ieškomą info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2015 04 07, 10:55)
Atsiprašau tada, dėl pabodusio klausimo, bet labai ačiū už atsakymą 4u.gif o dėl veislynų pasiskaitinėsiu buvusias temas, turbūt ten rasiu ieškomą info smile.gif

Manau greičiau rasit atsakymą jei pagooglinsit 4u.gif .
Jei rimtai nusiteikusi esat, senas temas būtina perskaityti, tikrai rasit naudingų patarimų.

Liepa27, kaip tavo mergytės sveikata? O kuriai čia, baltąjai ar juodąjai?

Užsisakiau lašų, bet niekaip neatsiunčia, tai taip bijau blink.gif . Kažkur užskaičiau, kad erkės nemėgsta arbatmedžio eterinio aliejaus, tai aš jo ant ankaklio palašinu ir šiaip per kūną perbraukiu einant į lauką, tai rods ir nelenda. Tiesa, dukra atostogom buvo į kaimą išvykusi, tai lėkė į mišką, išėjusi iš jo rado per nugarą ropojančią blink.gif , bet tik tiek. Paskui iščiupino, bet nieko daugiau nerado, sunku mums ant tos juodulės pamatyti ką ax.gif

Atsakyti
4u.gif aciu,kol kas nieko bloga nepastebejau.sestadieni antra doze vaistu gavo,veterinaras paklauses sirdutes,pasake,kad uzesiukas yra,bet neaisku ar cia nuo babeziozes ar nuo anksciau.sake per menesi paprastai islenda pasekmes ligos.tikuosi ju nebus.sviesesne cia susirgus buvo.
Atsakyti
QUOTE(taskelis95 @ 2015 04 07, 13:40)
Manau greičiau rasit atsakymą jei pagooglinsit  4u.gif .
Jei rimtai nusiteikusi esat, senas temas būtina perskaityti, tikrai rasit naudingų patarimų.

Nors kol kas tik ieškau informacijos ir domiuosi šia veisle, o pirkimas dar tikrai nenusimato. Nesu visai naujokė kalbant apie šią veislę, kai buvau paauglė, močiutė augino pudelytę (be dokumentų), o dabar vis dažniau pagalvoju, kad norėčiau būtent šios veislės šuns, bet su dokumentais, tik "pagooglinus" susidaro toks įspūdis, kad dabar juodą nykštuką pudeliuką su dokumentais Lietuvoje įsigyti tikrai nemenkas iššūkis.. Pardavimų portalai pilni "veislinių bedokumenčių", o apie pudelių veislynus visagalyje google nerandu daug info :ax ir šiaip, kaip nuspręsti, ar veislynas patikimas ir geras, vien tik iš jo internetinės svetainės.. žinau, kad info internete nėra pagrindas renkantis veislyną, norėčiau ir į parodas nuvažiuoti, pasižvalgyti ir pabendrauti su veisėjais, augintojais, bet kolkas tam nėra galimybės. Todėl ir atėjau čia pas Jus, augintojus, pirmiausia pasiskaityti blush2.gif 4u.gif Bet kad senųjų temų kaip suprantu nebeįmanoma perskaityti, nes 1psl nurodyta nuoroda neveikia, o per visus "Šunys" potemės 19psl irgi nėra tų temų.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute91: 10 balandžio 2015 - 17:30
QUOTE(saulute91 @ 2015 04 10, 18:26)

Keista g.gif , tikrai nebėra senų temų.
Tai ištikro turit per parodas pasivažinėti, arba tiesiog pasiskambinti į veislynus, gal kas ir turi tokį?
Kažkodėl nemanau, kad LT pudelių veisėjai būtų nesąžiningi (aš nekalbu apie daugyklas), kadangi pudeliai Lietuvoje nėra populiarūs, juos augina žmonės, kurie tikrai šią veislę myli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(taskelis95 @ 2015 04 10, 20:51)
Keista  g.gif , tikrai nebėra senų temų.
Tai ištikro turit per parodas pasivažinėti, arba tiesiog pasiskambinti į veislynus, gal kas ir turi tokį?
Kažkodėl nemanau, kad LT pudelių veisėjai būtų nesąžiningi (aš nekalbu apie daugyklas), kadangi pudeliai Lietuvoje nėra populiarūs, juos augina žmonės, kurie tikrai šią veislę myli  wub.gif

Iš tikrųjų tikėjausi, kad pudeliai bus populiaresnė veislė, nei pasirodo, kad yra,.. unsure.gif kolas žinau tokius pudelių veislynus:
"Gamtos Harmonija"-bet jie kiek supratau veisia tik sidabrinius mažuosius
"Sidabrinė kulka" - veisia irgi sidabrinius
"Draugužis" nebeveisia pudelių?
"Užburtoji fleita" veisia mažuosius
"Amber" toy pudeliukus
"Auksine Banga" irgi veisia mažuosius
"Gintarinė sala" veisia toy pudeliukus.
va tokia skurdoka mano info rasta apie veislynus. (nesupykit, jei ji neteisinga blush2.gif )
Ir, jei gerai žinau, tai pudelius galima veisti tik tokios pat spalvos ir tokio pat tipo? Tada išeitų taip, kad jei pvz veisėjai augina tik toy abrikosinius pudeliukus, tuomet vadose jie tikrai neturės juodos spalvos nykštuko? ar aš neteisingai čia kažką suprantu?
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2015 04 10, 20:12)
Ir, jei gerai žinau, tai pudelius galima veisti tik tokios pat spalvos ir tokio pat tipo? Tada išeitų taip, kad jei pvz veisėjai augina tik toy abrikosinius pudeliukus, tuomet vadose jie tikrai neturės juodos spalvos nykštuko? ar aš neteisingai čia kažką suprantu?

Manau, kad gali skirtingas spalvas. Manoji yra iš Gamtos harmonijos, mama pilka, tėtis juodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taskelis95: 10 balandžio 2015 - 19:21
QUOTE(saulute91 @ 2015 04 10, 17:26)
Nors kol kas tik ieškau informacijos ir domiuosi šia veisle, o pirkimas dar tikrai nenusimato. Nesu visai naujokė kalbant apie šią veislę, kai buvau paauglė, močiutė augino pudelytę (be dokumentų), o dabar vis dažniau pagalvoju, kad norėčiau būtent šios veislės šuns, bet su dokumentais, tik "pagooglinus" susidaro toks įspūdis, kad dabar juodą nykštuką pudeliuką su dokumentais Lietuvoje įsigyti tikrai nemenkas iššūkis.. Pardavimų portalai pilni "veislinių bedokumenčių", o apie pudelių veislynus visagalyje google nerandu daug info :ax ir šiaip, kaip nuspręsti, ar veislynas patikimas ir geras, vien tik iš jo internetinės svetainės.. žinau, kad info internete nėra pagrindas renkantis veislyną, norėčiau ir į parodas nuvažiuoti, pasižvalgyti ir pabendrauti su veisėjais, augintojais, bet kolkas tam nėra galimybės. Todėl ir atėjau čia pas Jus, augintojus, pirmiausia pasiskaityti blush2.gif  4u.gif  Bet kad senųjų temų kaip suprantu nebeįmanoma perskaityti, nes 1psl nurodyta nuoroda neveikia, o per visus "Šunys" potemės 19psl irgi nėra tų temų..  g.gif

Nuvaziuokite i parodas mirksiukas.gif
As uzaugau tarp pudeliu wub.gif neatmetu galimybes kazkada vel tureti..
man parodoje is LT veislynu uzstrigo geltonais svarkeliais apsirenge hendleriai,ans svarkiuku pudeliu rastas..gaila nezinau pavadinimo,bet ir runys grazus wub.gif

O siaip jai pirkciau dairyciausi visgi uzsieni pudeliu smile.gif dabar galimybes dydesnes pas zmones, turetu buti kazkokia duomenu baze pudeliu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 balandžio 2015 - 22:20
QUOTE(erikiuxxx @ 2015 04 10, 22:20)
Nuvaziuokite i parodas  mirksiukas.gif
As uzaugau tarp pudeliu  wub.gif  neatmetu galimybes kazkada vel tureti..
man parodoje is LT veislynu uzstrigo geltonais svarkeliais apsirenge hendleriai,ans svarkiuku pudeliu rastas..gaila nezinau pavadinimo,bet ir runys grazus  wub.gif

O siaip jai pirkciau dairyciausi visgi uzsieni pudeliu smile.gif dabar galimybes dydesnes pas zmones, turetu buti kazkokia duomenu baze pudeliu g.gif

Sveikos man asmeniskai kiek ziurineju pudeliukus dk ir lt tai lt grazesni nzn kodel.... :-) bet cia tik mano nuomone :-)kadangi jais tik domiuosi dar ;-)
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2015 04 10, 20:12)
Iš tikrųjų tikėjausi, kad pudeliai bus populiaresnė veislė, nei pasirodo, kad yra,..  unsure.gif kolas žinau tokius pudelių veislynus:
"Gamtos Harmonija"-bet jie kiek supratau veisia tik sidabrinius mažuosius

Šis veislynas mažųjų pilkųjų pudelių jau keli metai kaip nebeveisia, dabar pas juos būna mažųjų juodųjų bei kelių spalvų nykštukų, retkarčiais tojų. Jei esate rimtai apsisprendusi įsigyti pudelį, siūlau parašyti būtent į šį veislyną, pasiklausinėti apie jų "planus" ir "atsistoti į eilę" norimo dydžio ir spalvos pudeliui įsigyti. Kol jūsų norimas šuniukas gims ir paaugs greičiausiai praeis nemažai laiko.
Atsakyti
Sakykite, kur galėčiau paskaityti, kokie yra toy ir nykštukinių pudelių charakterių ypatumai?
Gasl padėtų apsispręsti, renkantis tarp toy ir nykštukinio pudeliųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mencike @ 2015 04 15, 21:18)
Sakykite, kur galėčiau paskaityti, kokie yra toy ir nykštukinių pudelių charakterių ypatumai?
Gasl padėtų apsispręsti, renkantis tarp toy ir nykštukinio pudeliųsmile.gif

Mane tas irgi domintų drinks_cheers.gif

Ir dar norėjau paklausti, kaip ten su tais šuniukų peraugimais...? viena forumietė minėjo, kad net žaisliukų tėvų palikuoniai gali užaugti iki tarkim 30cm.. kas, kaip suprantu reiškia, kad pagal ūgio standartus šunelis jau ne toy, o nykštukinis? jis ir parduodamas būna kaip nykstukinis, ar kaip toy tik neveisimui, o namams?
Atsakyti