Įkraunama...
Įkraunama...

Pudeliai (4-oji tema)

QUOTE(Oragė @ 2014 11 10, 09:20)
Šiaip tikrai įdomu, nes Tauro veislyne, šuniukas ne veisimui, kainuoja beveik triskart daugiau.  g.gif

Jau vien del to, kad jusu paminetas veislynas yra zymus "prekinis zenklas" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2014 11 10, 09:20)
Šiaip tikrai įdomu, nes Tauro veislyne, šuniukas ne veisimui, kainuoja beveik triskart daugiau.  g.gif Bet ačiū už nuorodas, jau pudelytė pas draugę namuose. thumbup.gif

"Tauro" veislyno savininkė yra "Kikos", "SilverCity", "Zapyškio medelyno" ir fabriko, gaminančio lietuviškus šunų/kačių pašarus savininkė, manau tai viską pasako biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 10 lapkričio 2014 - 14:37
QUOTE(cile @ 2014 11 10, 11:15)
Jau vien del to, kad jusu paminetas veislynas yra zymus "prekinis zenklas"  rolleyes.gif

QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 10, 14:36)
"Tauro" veislyno savininkė yra "Kikos", "SilverCity", "Zapyškio medelyno" ir fabriko, gaminančio lietuviškus šunų/kačių pašarus savininkė, manau tai viską pasako  biggrin.gif

Aaaaaaa, dabar jau aišku. Ačiū labai 4u.gif Yra kaip yra, reiškiasi draugė "brandinį" pudeliuką įsigyjo. Ai, bet svarbu, kad jos atrado viena kitą ir augtų laimingos ir mylimos abi. Čiupinau tą mažytę mergytę wub.gif Beveik ir mano šuo galėtų būti pudeliukas. wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vis dažniau pamąstom apie naują šeimos narį ax.gif Nors kol kas gyvename bute (vedžiojimui, pasilakstymams plotų pakanka), namie 2 katinai (orientalai) ir 2 vaikai, galvojam apie pudelį ax.gif
Klausimas, kaip jie sutaria su katėmis? ar pabūtų visą dieną namie be žmonių? Šuniuką planuotume po kokių metų ax.gif o kol kas renkuosi info ax.gif
Atsakyti
Mano Agato, katės pačios geriausios draugės biggrin.gif Bet buvimas namie vieniems...veda juos iš proto. Pažįstamas būtent todėl ir atsikratė savo pudelio, nes kaip likdavo vienas, grauždavo viską. Net į spintą įlįsdavo ir drabužius sugrauždavo. Mano Agatas likęs vienas ir graužia ką randa. Gerai kad į spintą neįlenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2014 11 10, 21:40)
Mano Agato, katės pačios geriausios draugės biggrin.gif Bet buvimas namie vieniems...veda juos iš proto. Pažįstamas būtent todėl ir atsikratė savo pudelio, nes kaip likdavo vienas, grauždavo viską. Net į spintą įlįsdavo ir drabužius sugrauždavo. Mano Agatas likęs vienas ir graužia ką randa. Gerai kad į spintą neįlenda biggrin.gif

Bet ar bent vienas sunelis savo noru rinktusi buvima namie vienam..?reikia tinkamai juos su sita realybe sutaikyt, na ir kitu laiku adekvaciai skirt laiko ir demesio, kad sunelis gautu fizines ir protines veiklos bigsmile.gif
Nuo grauzimo jauname amziuje tai narvas gelbsti...o kates siaip turetu visai nebloga draugija suneliui sudaryt smile.gif
Atsakyti
Manau tinkamas fizinis krūvis ir dėmesys šuniui išsprendžia graužimo-griovimo problemas.
Mano VA per 10 metų bute nesugriaužė nei vieno daikto. Bet pirmus du metus lauke aktyviai praleisdavom ne mažiau nei keturias valandas, vėliau tris smile.gif
Manau daug ką klaidina pudelio veislės aprašymai, kad jis prisitaiko prie gyvenimo būdo, kad mielai guli ant sofos prieš TV biggrin.gif
Su pudeliais nesu susidūrusi, tai įdomu, koks fizinis krūvis jiems iš tiesų reikalingas?
Ar jie turi bent kokį apsaugos instingtą, ta prasme, svetimam įėjus į butą, kiemą ar lotų?
Kokios dažniausios jų sveikatos problemos?
Dresuotojas kžkada minėjo, kad veislės populiarumas padarė savo juodą darbą - dauguma pudelių bailūs ir net isteriški. Gal populkiarumui mažėjant situacija keičiasi?

Prieš tris savaites išlydėjau savo numylėtąją VA verysad.gif Trūksta žodžių kaip sunku ir tuščia...
Bet kažkada turi atsirasti kitas šuo. Noriu visai kitokio, kad nebūtų pagundos lyginti (bijau, kas naujasis šuo pralaimėtų, nes turėjau idealų šunį), tai ir klausinėju 4u.gif
Atsakyti
Nors mūsų pudeliukė dar "paauglė" ir tik trys mėn. pas mus, tad patirties tikrai nedaug. Visgi labai abejoju, ar katinai palaikys draugiją, kai šuniukas bus vienas. Mūsiškė labai labai mėgsta dėmesį. Gerai, kad dukra grįžta iš mokyklos, tai nereikia visą dieną vienai kankintis. Ir naktimis ilgai "verkė", "kiauksėjo", bet ne dėl to, kad mamos ilgėjosi, o dėl to, kad ne su mumis lovoj miega.

Elia, užuojauta netekus draugo 4u.gif
Dėl fizinio krūvio - manau tikrai prisitaiko. Nes kai ištisą dieną lijo, arba sirgau, tai tikrai nereikalavo, nestovėjo prie durų, o su manimi vos ne visą dieną lovoj praleido.
Mūsiškė tik pradeda rodyti balsą - kai pro mūsų namą kas nors eina, suloja. Namie tik žaidžiant esu girdėjusi balsą.
Dėl bailumo, tai tikrai didele drąsa nepasižymi. Kol kas bijo naujų vietų, tamsos metu išsigąsta šešėlių ir pan. Bet dirbam tuo klausimu.
Aš asmeniškai šią veislę rinkausi dėl kailio nesišėrimo ax.gif O dabar matau didžiulį privalumą - prisirišimą prie mūsų, meilumą, gana lengvai dresuojama.
Apie sveikatos problemas dar nieko negaliu pasakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 10 lapkričio 2014 - 22:06
QUOTE(Adeliutė @ 2014 11 10, 23:05)
Aš asmeniškai šią veislę rinkausi dėl kailio nesišėrimo  ax.gif  O dabar matau didžiulį privalumą - prisirišimą prie mūsų, meilumą, gana lengvai dresuojama.
Apie sveikatos problemas dar nieko negaliu pasakyti.

Ju turbut vienintelis trukumas, kad yra gana jautrus.
Labai svarbus dalykas, kad jie iki gilios senatves islieka zaismingi ir siaip geros formos...kiek teko girdet apie +/- 17metu isgyvenusius sunelius, tai dauguma butent pudeliukai bigsmile.gif Va ir siais metais dveji biciuliai atsisveikino su savo senoliukais, buvusiais agility varzybu nugaletojais...abiem buvo butent po 17 metu...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 10, 22:17)
Ju turbut vienintelis trukumas, kad yra gana jautrus.
Labai svarbus dalykas, kad jie iki gilios senatves islieka zaismingi ir siaip geros formos...kiek teko girdet apie +/- 17metu isgyvenusius sunelius, tai dauguma butent pudeliukai  bigsmile.gif Va ir siais metais dveji biciuliai atsisveikino su savo senoliukais, buvusiais agility varzybu nugaletojais...abiem buvo butent po 17 metu...

drinks_cheers.gif
Aš tikiuosi, kad socializacija kažkiek padės.

Man dabar didžiulis galvosūkis, nagrinėju visus už ir prieš dėl kalytės sterilizacijos doh.gif Ir gaila, ir nesinori, bet iš kitos pusės - gal reikia g.gif Veterinarai labai už, bet...
Kaip ir ne ta tema, bet gal kas pasisakysite tuo klausimu, būčiau dėkinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 10 lapkričio 2014 - 22:26
QUOTE(Adeliutė @ 2014 11 10, 23:26)
Man dabar didžiulis galvosūkis, nagrinėju visus už ir prieš dėl kalytės sterilizacijos  doh.gif  Ir gaila, ir nesinori, bet iš kitos pusės - gal reikia  g.gif  Veterinarai labai už, bet...
Kaip ir ne ta tema, bet gal kas pasisakysite tuo klausimu, būčiau dėkinga.

Na, pas mane ne pudelytes, bet dvi kalytes sterilizuotos...taksiukei 7,5 metu gimda supuliavo ir teko skubiai salinti, po operacijos absoliuciai nieks nei elgesy nei isvaizdoj nepasikeite, isgyveno 16metu.
baltoji ale kurtuke turedavo labai stipriai isreikstus "tariamus nestumus"...vis bijojau as tos sterilizacios ir vis atidevau iki kito karto...taip tempiau guma taipogi iki 7.5 metu...tfu tfu tfu, kol kas nieko blogo, praejo 1.5 metu nuo operacijos.
Jusu vietoj bent pirma ruja praleisciau, paskui galima galvot...Siaip pateles labai daznai turi bedu su reprodukcine sistema, o kai jos nelieka, tai ir bedu maziau...

Atsakyti
Aciu, cile.
As baiminuosi,kad neatsirastu slapimo nelaikymas. Ar del amziaus ir narkozes siulote palaukti? Neuzilgo (6mėn.) reiks salinti dantis, pagalvojau,ar nebutu gerai per ta pacia narkoze sterilizuoti g.gif
Atsakyti