Įkraunama...
Įkraunama...

Pudeliai (4-oji tema)

QUOTE(ORNELLA @ 2014 10 24, 22:03)
Bet dabar jau pradėjau abejoti dėl jūsų mašinėlės galingumo, jei rašote kad galvutė prisisuka varžteliais ir pirkot pačią pigiausia  g.gif gal vis dėlto jos galingumas ne 35W? Kaip tiksliai modelis vadinasi?

Kai taip parašėt, pati suabejojau, ėjau žiūrėti biggrin.gif , nu tikrai ne 35W, bet 30W, BASS firmos. Ir ji neturi, kaip žmogiškos, to šone reguliatoriaus, turi tik papildomai 4 uždedamas šukeles. Tai va, ir sakau, kojom ir snukiui jos užtenka, bet kailio neima schmoll.gif , arba aš nemoku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(taskelis95 @ 2014 10 25, 10:34)
Kai taip parašėt, pati suabejojau, ėjau žiūrėti  biggrin.gif , nu tikrai ne 35W, bet 30W, BASS firmos. Ir ji neturi, kaip žmogiškos, to šone reguliatoriaus, turi tik papildomai 4 uždedamas šukeles. Tai va, ir sakau, kojom ir snukiui jos užtenka, bet kailio neima  schmoll.gif , arba aš nemoku  ax.gif

Nesu mačiusi kaip atrodo BASS ir neteko rankose jos laikyti bei bandyti kaip kerpa. Teko net googlinti kas čia per nauja firma rolleyes.gif nežinojau kad lenkai pradėjo šunų kirpimo mašinėles gaminti rolleyes.gif
Teoriškai mašinėlė su tokiu galingu varikliu ir kuri pozicionuojama kaip aukštos kokybes, profesionali gyvūnų kirpimo mašinėlė turi be vargo kirpti pudelio kailį.
O kaip jūs valote galvutę rolleyes.gif jos nenuimdama?
Jei jūsų toks modelis http://urmokaina.lt/...sinele-30w.html tai ji su keičiamomis galvutėmis, dvi yra to paties gamintojo (1,6mm ir 2,5mm, tik neradau parašyta kurį iš jų įeina į komplektą su mašinėle) http://urmokaina.lt/...iniai-peiliukai
Ir gamintojas rašo kad jai tinka Moser ir Oster peiliukai. Tokiais peiliukais prekiauja Ogmina, o taip pat jais prekiaujama didelėse tarptautinėse šunų parodose (pigiau kainuoja).
O dar galite užeiti į Krinonos parduotuvę, ji prekiauja ANDIS peiliukais (jie pigesni), kurie tinka Moser ir Oster mašinėlėms, taigi gal tiktų ir jūsų mašinėlei., tik aišku reikia matuot/žiūrėt. Čia galite pažiūrėti kiek yra skirtingų peiliukų http://www.krinona.l...p...240&lang=lt
Tik prieš tai paklauskite pas savo veisėją Rūtą kokio tiksliai numerio galvutės kokio ilgio plauką palieka ir pagalvokite kokios galvutės jums reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 10 25, 16:03)
Nesu mačiusi kaip atrodo BASS ir neteko rankose jos laikyti bei bandyti kaip kerpa. Teko net googlinti kas čia per nauja firma  rolleyes.gif nežinojau kad lenkai pradėjo šunų kirpimo mašinėles gaminti rolleyes.gif
Teoriškai mašinėlė su tokiu galingu varikliu ir kuri pozicionuojama kaip aukštos kokybes, profesionali gyvūnų kirpimo mašinėlė turi be vargo kirpti pudelio kailį.
O kaip jūs valote galvutę  rolleyes.gif jos nenuimdama?
Jei jūsų toks modelis http://urmokaina.lt/...sinele-30w.html tai ji su keičiamomis galvutėmis, dvi yra to paties gamintojo (1,6mm ir 2,5mm, tik neradau parašyta kurį iš jų įeina į komplektą su mašinėle) http://urmokaina.lt/...iniai-peiliukai
Ir gamintojas rašo kad jai tinka Moser ir Oster peiliukai. Tokiais peiliukais prekiauja Ogmina, o taip pat jais prekiaujama didelėse tarptautinėse šunų parodose (pigiau kainuoja).
O dar galite užeiti į Krinonos parduotuvę, ji prekiauja ANDIS peiliukais (jie pigesni), kurie tinka Moser ir Oster mašinėlėms, taigi gal tiktų ir jūsų mašinėlei., tik aišku reikia matuot/žiūrėt. Čia galite pažiūrėti kiek yra skirtingų peiliukų http://www.krinona.l...p...240&lang=lt
Tik prieš tai paklauskite pas savo veisėją Rūtą kokio tiksliai numerio galvutės kokio ilgio plauką palieka ir pagalvokite kokios galvutės jums reikėtų.

blush2.gif ax.gif Perskaičiusi supratau, kad aš nieko nesuprantu apie kirpimą. Niekada man nešovė į galvą mintis, kad tą galvutę reiktų atsukti ax.gif , kadangi komplekte jokio atsuktuvo nebuvo, tai ir galvojau, kad čia gamyklinis užsukimas ax.gif , o pavalau su šepetėliu, kiek užkišu, kiek įlenda tiek, žiūrint per šoną niekas ten nėra užsikimšę. Ant galvutės yra užrašyta didelis skaičius 10 ir 1,6mm. Ir plius keturios užmaunamos šukelės 3, 6, 9 ir 12 milimetrų. Kai vasarą pamėginau užsidėjusi šukeles apkirpti, tai nieko nesigavo doh.gif , o kadangi pavyko tik iškandžioti, tai nukirpau tik su galvute. Ji tai ima, bet aš norėčiau ilgesnio kailiuko.
Dabar pažiūrėjau skelbimą, tai tos šukelės ir vadinasi galvutėmis g.gif ?

Jau supratau kaip nusiima ta pagrindinė galvutė 4u.gif , ačiū, kad užvedėt ant kelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taskelis95: 25 spalio 2014 - 17:58
QUOTE(taskelis95 @ 2014 10 25, 18:45)
Dabar pažiūrėjau skelbimą, tai tos šukelės ir vadinasi galvutėmis  g.gif ?

Kaip vadina lenkai ir išvertė lietuviai aš nežinau smile.gif
Kirpėjai galvute vadina metalinę galvutę, kuri tiesiogiai kerpa plaukus (nors turbūt lietuviškiau ir teisingiau būtų vadinti ne galvutėmis, o peiliukais)
O tos "šukelės" turėtų vadintis antgaliais, nes jos užsimauna ant kerpančios galvutės-peiliuko ir tik reguliuoja galvutės atstumą nuo šuns odos.
Gal yra kirpėjų kurie sėkmingai naudoja tuos plastmasinius antgalius-šukeles, bet man su tokiais bendrauti neteko. Kad mašinėlė paliktų skirtingo ilgio kailį yra naudojami skirtingo numerio galvutės-peiliukai.

QUOTE(taskelis95 @ 2014 10 25, 18:45)
Jau supratau kaip nusiima ta pagrindinė galvutė  4u.gif , ačiū, kad užvedėt  ant kelio

Ideale po kiekvieno kirpimo reikia galvutę nuimti, išardyti, gerai išvalyti ir sutepti su alyva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 25 spalio 2014 - 22:47
QUOTE(ORNELLA @ 2014 10 25, 23:46)
Ideale po kiekvieno kirpimo reikia galvutę nuimti, išardyti, gerai išvalyti ir sutepti su alyva.

Taip ir padariau 4u.gif gerai, kad netyčia atsilenkė, o tai bučiau su atsuktuvu viską ten išardžiusi biggrin.gif

Ta galvutė-peiliukas tai be problemų kerpa, bet vat tie antgaliai tai niekam tikę. Reiks man pasieškoti galvutės su ilgesniu atstumu.
Atsakyti
Ah... O mano Agatas, meta dantis...Nemaniau, kad kritimas dantų, ir dar šuniui, gali suteikti netik bado dienas bet ir tiek daug liūdesio. Jau antra savaitė, mano šuo, suėda per dieną apie 80g. (prieš dantų kritimą, svėrė 5kg. Dabar net nesveriu nes bijau pamatyti žiauru rezultatą...) Jeigu gerai užmačiau, tai liko tik apatinis iltinis, kuris jau kliba. Gaila šunelio unsure.gif
Per Vėlines buvo svečių, tai kaip mažas vaikas, pasitiko visus pasisveikindamas biggrin.gif Atsisėdo šalia visų, sėdi, dairosi biggrin.gif Tik kaip pradėjom valgyti, žemyn nuvijau. Visa laiką, buvo toks protingas ir draugiškas smile.gif Visus, o ypač vaikus, sužavėjo Agatas smile.gif Džiaugiausi, kad nors kartą, pavyko įsigyti protingą ir tikrą šeimos narį smile.gif
Būtų įdomu sužinoti, ką jūsų pudeliukai moka ir supranta, kas jiems galima ir nea, ir visi kiti gyvenimiški dalykai su kuriais kiekviena diena susiduria smile.gif

Nuotrauka po maudynių. Kadangi ėjom miegoti, nerišau plaukų ir leidau išdžiūti patiems smile.gif
Atsakyti
Sveikos pudelių mylėtojos.

Gal galėtumėte padėti. Draugė ieško nusipirkti mažojo pudelio. Sakykit, ar Lietuvoje yra veislynų, kurie juos veisia? (googl'ą išnarsčiau skersai išilgai, išskyrus toi pudelių ir nykštukinių nerandu nieko). Taip pat labai įdomu ir maždaug kaina. Radom vienintelį skelbimą, kad šuniukas su kilmės dokumentais kainuoja 1000 lt. Man asmeniškai tai atrodo neįprastai maža kaina. Ar gali tiek kainuoti? Gal pasidalintumėt kokiais kontaktais patikimų veisėjų 4u.gif Ačiū iš anksto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2014 11 07, 16:05)
Sveikos pudelių mylėtojos.

Gal galėtumėte padėti. Draugė ieško nusipirkti mažojo pudelio.

Sveiki,
man atrodo, kad veislynas gamtos harmonija tokių turi, svetaine: gamtosharmonija.lt
ir taurokennel.lt tokius veisia - tai ieskokite per juos - kiek zinau spalva - juoda
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2014 11 07, 19:44)
Sveiki,
man atrodo, kad  veislynas gamtos harmonija tokių turi, svetaine: gamtosharmonija.lt
ir taurokennel.lt tokius veisia - tai ieskokite per juos - kiek zinau spalva - juoda

Ačiū labai 4u.gif

Paieškojau. Įdomioji dalis kainoje. skelbimas. g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 07 lapkričio 2014 - 21:16
QUOTE(Oragė @ 2014 11 07, 16:05)
Taip pat labai įdomu ir maždaug kaina. Radom vienintelį skelbimą, kad šuniukas su kilmės dokumentais kainuoja 1000 lt. Man asmeniškai tai atrodo neįprastai maža kaina. Ar gali tiek kainuoti? Gal pasidalintumėt kokiais kontaktais patikimų veisėjų  4u.gif Ačiū iš anksto.  4u.gif

Deja, bet didžioji dalis nykštukinių ir mažųjų pudelių Lietuvoje tiek ir kainuoja (išimtis - toy pudeliai). Nenori lietuviai už pudelius daugiau mokėti biggrin.gif
Pagal skelbiu.lt skelbimą iš veislyno Gamtos harmonija (Inesa, 37068436916) tikrai drąsiai galite pirkti - šuniukas bus ir gražus, ir puikaus charakterio, o iš veisėjos gausite visą reikalingą infomaciją apie priežiūrą ir auginimą.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 08, 20:00)
Nenori lietuviai už pudelius daugiau mokėti  biggrin.gif

Lietuviai gi bais "madinga" tauta - duokit jiems jorka, westa, "kauke", toitika...jei neturi pinigu, tai bent jau be dokumentu ima...o pudeliukas, kazkada buves toks populiarus ir mylimas nunai mazai ka bedomina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 08, 19:00)
Deja, bet didžioji dalis nykštukinių ir mažųjų pudelių Lietuvoje tiek ir kainuoja (išimtis - toy pudeliai). Nenori lietuviai už pudelius daugiau mokėti  biggrin.gif
Pagal skelbiu.lt skelbimą iš veislyno Gamtos harmonija (Inesa, 37068436916) tikrai drąsiai galite pirkti - šuniukas bus ir gražus, ir puikaus charakterio, o iš veisėjos gausite visą reikalingą infomaciją apie priežiūrą ir auginimą.

Šiaip tikrai įdomu, nes Tauro veislyne, šuniukas ne veisimui, kainuoja beveik triskart daugiau. g.gif Bet ačiū už nuorodas, jau pudelytė pas draugę namuose. thumbup.gif
Atsakyti