Dekui dėkui dėkui merginos už nuomones ir patirtis
Kazkaip didieji pudeliai man atrodo pakantesni daug kam, o mažieji va tokie su charakteriu (buten panašiai ir įsivazdavau, kaip taskelis95 aprašė)
Todėl ir idomu, ar pudeliai dažniau draugauja su vaikais, ar tik juos toleruoja?
Nes pati šuns neturėjau, bet artimoje aplinkoje šunų buvo, tai tarkim taksas ir "kieminis" (su kuriais "draugavau" nuo savo gimimo) mane toleravo, na, taksas dar kaip reikiant ir išnaudodavo (pvz jau bunant paaugle jį nešdavau i 4-tą aukstą ant rankų, nes jis aiškiai parodydavo, kad nepalipa, o kadangi buvo senas, tikėjau kol..1-ą sykį neišėjom pasivaiksčioti su šeiminiku ir.. pamačiau kuo puikiausiai laiptais šuoliuojantį "senuką" , o psichiškai traumuotas ir agresyvus spanielius mane tiesiog dievindavo, aš jam buvau tiesiog viskas, o su juo susipažinau jau bųdama didesnė, gal 9 m)..nors net šeimininkai jo bijodavo, aš jį ir prausiau, ir šukavau, ir kaltūnus kirpau, ir stipriai stipriai laikydavau, kai i kambari įeidavo BETKAS..nes jis puldavo visus, įskaitant šeimininkus, kad kas būdavo tam pačiam kambary kaip aš.
..tokia skirtinga mano patirtis, todėl ir dvejoju..manau, kad vaiko amžius ir šuns veislė yra svarbu..svarbu ir šuns asmenybė, žinoma, bet tikiu, veislė vistiek šiektiek ją "aprėmina" . O laukt, kol vaikui sueis 6m. tikrai nebegaliu, visą gyvenima svajoju apie savo šuni, bet tai tas, tai anas, tad jau laukiu, kol vaikui sueis nors 5m., nes taip jau nusiteikus dar iki tol susilaikyt..daugiau tikrai laukt tiesiog nebegaliu
QUOTE(uba @ 2014 06 16, 21:25)
Dėl vaikų tikslai nežinau, bet pudeliai išties labai draugiški šunys, nors mano ir turi tą charakterio bruožą dėl ramybės, bet šiaip ji labai draugiška tiek su vaikais, tiek su kitais šunimis, ji mielai pažaistų ir su sesers katinu, bet deja jis nesileidžia į draugystes , ir šiaip labai žaisminga ir protinga.
Kas labai gerai jūsų situacijoje, kad šuns norite jūs, o ne vaikui. O jei kaip minėjote jūsų vaikas ramus ir klusnus, ir jei pasitaikytų šuns charakteris kaip manosios, paprasčiausiai paaiškinsit vaikui, kad prie miegančio šuns negalima lysti.
Tik labai neskubėkit pirkti, išsirinkit tinkamą šuniuką. Ir kadangi vaikas tokio amžiaus, kol dar šuniukas bus prie mamos, manau ne vieną kartą turit nuvažiuoti ir stebėti kaip šuo reaguoja į vaiką įvairiuose situacijuose, tiek žaidžiant, tiek miegant ir t.t......Manau suprasit koks charakteris bus šuniuko, nes manoji ramybės norėjo nuo pirmos dienos kai parsivežėm.
O mūsų ne tokia ir maža, mūsiškė ,,mažoji pudelė,, čia iškart po karališkų
Sveikos, damos,
***** atsiprašant... ką daryt?? Akytės ašaroja ir ašaroja, niekas nepadeda, maista bandėm keist iki brangiausių, nepadėjo, veterinaras tik chemijas visokias balinančias kiša, nenoriu aš jų, po to kitos ligos lyst pradės... patarkit ką daryt
Papildyta:
p.s. mačiau užvakar, kauno centre pudeliukų nemažai vedėsi panelės, gal kažkurios iš jūsų? su persikiniais ir juodais pudeliukais nykštukiniais/toy jei neklystu )
***** atsiprašant... ką daryt?? Akytės ašaroja ir ašaroja, niekas nepadeda, maista bandėm keist iki brangiausių, nepadėjo, veterinaras tik chemijas visokias balinančias kiša, nenoriu aš jų, po to kitos ligos lyst pradės... patarkit ką daryt
Papildyta:
p.s. mačiau užvakar, kauno centre pudeliukų nemažai vedėsi panelės, gal kažkurios iš jūsų? su persikiniais ir juodais pudeliukais nykštukiniais/toy jei neklystu )
Mums ašarojimas susitvarkė pradėjus šerti Specific CID Digestive Support maistu.Jis buvo skirtas dėl kitų priežasčių,bet akim taip pat suveikė,dabar pamiršom ką reiškia nubėgusios "akys".
Bet reikia kantrybės, rezultatas pasirodys po dviejų tryjų savaičių,ir jokio kito maisto nedavėm,griežtai šitas maistas ir vanduo daugiau nieko į burną kad ir kokiom gailio akytėm prašytų.
Bet reikia kantrybės, rezultatas pasirodys po dviejų tryjų savaičių,ir jokio kito maisto nedavėm,griežtai šitas maistas ir vanduo daugiau nieko į burną kad ir kokiom gailio akytėm prašytų.
QUOTE(Ugnyteee @ 2014 07 07, 13:11)
Sveikos, damos,
Papildyta:
Papildyta:
Nemanau,kad kas pades,tiesiog buna jautrios akys,kartais tai pranyksta su amziumi.Susitaikykit su tuo ir viskas.
Ta,kuri buvo su juodais pudeliukas ,tai buvau as
Vasarojam
QUOTE(Ugnyteee @ 2014 07 07, 13:11)
Sveikos, damos,
Musiskei akys asarojo beprotiskai. Kirpeja pasake, kad gali buti alergija nuo vistienos ir is miltu nieko neduot. Buvo baisu, dabar viskas susitvarke. Nuo stalo duodam nebe viska.
QUOTE(*RK* @ 2014 07 13, 23:00)
Musiskei akys asarojo beprotiskai. Kirpeja pasake, kad gali buti alergija nuo vistienos ir is miltu nieko neduot. Buvo baisu, dabar viskas susitvarke. Nuo stalo duodam nebe viska.
as duodu tik veiseju ideta maista ir nieko nieko nuo stalo ir asaroja taip, kad nepadeda net moliukas (moliukas tepamas prie vidiniu akies kampu ,kad sudziutu ir sugertu asaras taip apsaugodamas balta kaili nuo demiu) daugumai tai padeda,o mano suniui moliukas jau po 10 minuciu pavirtsa kose nuo nuolatinio asarojimo...kasdien plaunu ir kelis kartus per diena sausinu akis servetelem,tad labai rudu demiu nera,bet visa laika slapias kailis po akim
Priezasciu mano atveju ieskoti sunku,nes tai gali buti ir dygstantys nuolatiniai dantys,ir artejanti ruja ir kardinaliai pasikeitusi aplinka ir t.t
Ugnyte as tavo atveju pas lb gerus vetus padaryciau chlamidijos bakterijos tryima ( jei ja turit ruduoja todel, isigydzius nustos) ,ir akies latakus patikrinciau (gal uzsikimse).
Sveikos, jungiuosi prie jusu ir as. Greitu laiku, turesiu ir as zaislini pudeliuka. Jau po 2savaiciu, dziaugsiesiu ir as sios veisles atstovu, tik idomu butu suzinoti, koki siu sunu charakterio minusai.
O cia mano laukiamas Agatas
QUOTE(nikita123 @ 2014 08 02, 15:14)
Sveikos, jungiuosi prie jusu ir as. Greitu laiku, turesiu ir as zaislini pudeliuka. Jau po 2savaiciu, dziaugsiesiu ir as sios veisles atstovu, tik idomu butu suzinoti, koki siu sunu charakterio minusai.
Sveika prisijungus
Kaži ar šie šunys turi kažkokį masinį minusinį bruožą. Pas vienus jie yra labai aktyvus šunys, pas kitus labai ramūs. Čia tikriausiai priklauso daugiau nuo auklėjimo, arba nuo žmonių gyvenimo būdo.
Mano, asmeniškai nėra labai aktyvi, ji tokia ramensnė. Kai nori, bėga ratais iki nukritimo, o paskui guli visą laiką. Vieną kart sugalvojau su dviračiu pasivažinėti, o kadangi ji jau žinojo ką tai reiškia ir visą dieną buvo dūkusi, tai nebėgo su manim, palydėjo akimis ir nebėgo kartu , nors šiaip manęs beveik iš akių nepaleidžia, teko vienai pasivažinėti .
Kai paskaitau tokį straipsnį, tai šiurpas nueina, pagalvoju kiek tos sąžinės pas žmones bėra: http://bendraukime.l...tm#.U997maOEtEu
Sveiki, noriu paklausti ar ne anksti 8mėn. šuniuką kastruoti? Gal ką galėtumėt patarti šiuo klausimu, ką daryti, nes šiandien buvom svečiuose ir ten buvo kalė labradoro tai jis lipo ant jos nors anksčiau to nedarydavo, ankščiau išvis jos bijodavo o šiandien erelį vaidino, nenoriu kad šuo pradėtu lakstyti paskui kales ka jūs manot?