QUOTE(Sherbet @ 2014 03 13, 10:41)
Sveiki, sveiki. Kaip Aš Jums pavydžiu
, kaip smagu prie jūros.
O Jūs jau paleidžiate nuo pavadėlio? Nors gal ir aš paleisčiau, jei nieko nebūtų, nei žmonių, nei šunų, nes man atrodo, kad mes turim rimtų bėdų su elgesiu.
Nežinau gal visi pudeliai tokie aktyvūs, bet man savąją reikia pastoviai drausmint. Vos ne taip, kad kai mes išeinam į lauką, visi kiti šunys bėga namo (čia aišku apie mažesnius eina kalba). Tina taip aktyviai puola bendraut: raunasi iš vietos, kartais ir lot pradeda (aš taip suprantu ji žaist kalbina), uždeda letenas ant kito šunio nugaros, šokinėja aplink ir pan. vnž,. ne kartą esu paprašyta tvarkyti savo šunį, o vyras net gavo patarimą uždėti antsnukį
Aš jau kartais veduosi pavadėlį sumažinus iki 1 m.
Nors namuose ji rami, gera- pavyzdingas augintinis.
Papasakokit apie saviškius.
Mūsų irgi nori be proto žaisti su kitais šunimis. Ir kiek pastebėjau ji nėra tokia drąsi be pavadėlio
Mes pradėjom be pavadėlio tik pas mamą kaime kur yra užtverta teritorija, ji ten gali laisvai išsidūkti su mamos augintiniais. Ir niekada negaudydavom per prievartą, visada su skanėstu pasikviesdavom.
Po to dukra pradėjo po truputį parke paleisti prie pažįstamų šunų. Ir kai nori eiti namo kažkaip nėra problemų, kad neatbėgtų, nors reikia duoti laiko išsdūkti, nes aktyvumu nesiskundžia, kol kitas šuo apsisuka aplink savo ašį, ji jau būna penkis ratus apie jį apibėgusi
Aišku apie jokį paleidimą aktyvesnėj vietoj nėra nė kalbos su jos aktyvumu
Ar neturit kokio šuniuko draugo su kuriuo galėtumėt nuvažiuoti į kokią užtvertą teritoriją ir duoti jiems gerai išsilakstyti laiks nuo laiko?
Mes tai jau ir tokią statistiką padarėm
mažiausiai su mūsiškę nori žaisti jorkšyrai ir pekinai, draugiškiausiai žaidžia neveisliniai ne didesni už ją šuniukai
O prie jūros tai dėjo vaizdų
Kur kopos susikerta su mišku, toks skardis buvo, tai ji kaip kalnų ožka šokinėjo