Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Mėlynė** @ 2014 07 05, 12:57)
nedėjau alkoholio, ir tiesą sakant, nesuprantu ką jis padaro, gal iškelia?  g.gif



romas, brendis duoda aromatą ir lengvą prieskonį, alkoholis kėlimui nepadeda smile.gif beja, gavęs temperatūros alkoholis tiesiog išgaruoja, todėl kepamuose dalykuose nebijau jo naudoti net kai valgo vaikai.
Atsakyti
QUOTE(Cinamonine @ 2014 05 16, 15:25)
Sveiki. Gal kas pasakys, kur butu galima nusipirkti tokio daikto kaip chocolate chips? Tokie specialus sokolado gabaliukai.

Kaune Urmo bazėje pažiūrėkit 4u.gif
Atsakyti
Tiramisu pagal šį receptą :http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/desertai/tiramisu.html

user posted image
Atsakyti
o kur tiramisu receptas g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 07 13, 11:33)
o kur tiramisu receptas g.gif

nors as ne ugnieska22, dar karta ikeliu :

http://www.neringa-b...i/tiramisu.html
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 04 11, 19:07)
Pyragas su varške


aciu uz receptuka 4u.gif tikrai super skanus ir dregnas pyragas wub.gif
Atsakyti
NUTELLA DUONOS PYNĖ

user posted image

Receptas čia: http://bakingsecrets...ed-nutella.html

3 1/2 puodelio (apie 530 g) miltų
1/2 puodelio (125 ml) pieno
1/2 puodelio (125 ml) šilto vandens
1/4 puodelio (60 g) cukraus
1/4 puodelio (60 g) tirpinto sviesto
7 g sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 puodelis (250 ml) 'Nutella' kremo

1. Mažame dubenėlyje sumaišykite šiltą vandenį, šaukštą cukraus ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti, suburbuliuos.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską.
3. Į miltų mišinį pilkite mieles, ištirpintą sviestą, pieną. Pradėkite minkyti.
4. Minkykite apie 7 minutes, kol tešla taps glotni. Aš tešlą dariau, minkia su pastatomu mikseriu.
5. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol tešla dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo jūsų kambario temperatūros. Aš visuomet tešlą palieku tiesiog ant stalo, nededu specialiai kur šilčiau. Tešla puikiai iškyla.
6. Kai tešla pakils, padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvienos dalies iškočiokite 20 cm pločio stačiakampį. Ištepkite nutella kremu, palikdami kraštus per piršto storumą nepateptus. Suvyniokite į vyniotinį pradėdami vynioti nuo ilgosios dalies. Perpjaukite vyniotinį išilgai, tik palikite viršutinę dalį neperpjautą, kad lengviau būtų suvynioti. Tada susukite į pynę. Užtvirtinkite galus.
7. Dėkite pynes į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, laisvai uždenkite plėvele ir palikite dar pusvalandžiui pakilti.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir kepkite 20-25 minutes arba kol gražiai apskrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BakingSecrets: 27 spalio 2014 - 15:57
QUOTE(Nova @ 2014 02 19, 12:26)
Trapūs žagarėliai

1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui

Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.

http://www.aj-recept...zagareliai.html


Kazi kiek ju gaunasi pagal si recepta? smile.gif
Atsakyti
Beatos rikotos sūrio pyragas su persikais[B]

user posted imageuser posted image

receptas čia: http://www.beatosvir...ersiku-pyragas/

mano pastebėjimai:
citriną dėjau tik vieną vietoje dviejų, tačiau man vistiek buvo pernelyg ryškus jos skonis, kitą kartą dėčiau pusę. Pyragas drėgnas, nesprangus, pagaminti nesudėtinga, padą dariau iš avižinių sausainių, į jį manau kitą kartą dėčiau kepintų žemės riešutų. Šiaip gardus ir kartotinas smile.gif
Atsakyti
Moliugu keksiukai su dziovintomis spanguolemis.
user posted image

17 įprasto dydžio pyragaičių iškepsite iš:
3 didelių kiaušinių
160 g cukraus
150 g sviesto
200 g miltų
150 g tarkuoto moliūgo
100 g džiovintų spanguolių
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 nutarkuotos citrinos žievelės
Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite geltonąją jos žievelės dalį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir išsijokite. Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies ir leiskite jam šiek tiek pravėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purių gelsvų putų. Į jas supilkite sviestą, įsijokite birius produktus, suberkite citrinos žievelę ir atsargiai išmaišykite iki vienalytės masės. Galiausiai įmaišykite stambia tarka susmulkintą moliūgą, džiovintas spanguoles. Tešla išeis vidutinio tištumo, bus oranžinė ir kvepės citrinomis bei moliūgais. Dėkite po kupiną šaukštą masės į keksiukų formeles ir kepkite pyragaičius 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20-30 min. (priklausomai nuo to, kaip veikia jūsų orkaitė) smile.gif
http://keksiukuistor...s-spanguolemis/
Atsakyti
user posted image
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis
½ puodelio sviesto
½ puodelio rudo cukraus
½ puodelio balto cukraus (balto cukraus dėjau tik 1 v.š. aš visada pamažinu)
1 kiaušinio
1 a.š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1¼ puodelio miltų
1 puodelio avižinių dribsnių
½ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
1 puodelio arba šokoladinių lašelių, arba kaip dariau aš - puodelį pripildžiau kokoso drožlėm, nekepintom saulėgrąžom bei moliūgo sėklom. Visi lygiom dalim, pilnas puodelis
1 puodelis granato sėklų (maždaug išeina vienas vaisius )
Sviestą ištrinti su cukrumi (aš pamiršau išimti jį anksčiau, tai tiesiog ištirpdžiau mikrobangėje), įmušti kiaušinį, supilti vanilę.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei suberti avižinius dribsnius. Sudėti likusius priedus, t.y. arba naudojamą šokoladą, arba saulėgrąžas, kokosą...
Sumaišyti sausus ingredientus su sviesto mase kol viskas susijungs, atsargiai įmaišyti išdarinėtą granatą.
Kai kurios sėklytės susispaus ir išbėgs sultys, nieko baisaus, sultys suteikia drėgnumą sausainiams.

Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių. Kepimo skardą ištiesti popieriumi, šaukšto pagalba arba padrėkinus rankas formuoti nedidelius rutuliukus, juos sudėti į skardą paliekant tarpus. Sausainius šiek tiek paploti šakute ir dėti kepti apie 12-15 min. kol gražiai paruduos, patikrinus mediniu pagaliuku bus sausas. Jei sausainiai didesni ir storesni, gali kepti ilgiau, plonesniems reiks, žinoma, mažiau laiko, tad būtina stebėti!

Iškepusius leisti atvėsti, nes karštos granatų sėklytės gali išskirti dar sultis.Jei galvojate, kad sėklytės "maišysis" kramtant, ( nes žinau, kad yra žmonių, kurie jų nevalgo, išspjauna) taip nėra, jos suminkštėja kažkiek, bet palieka tas traškumas, kuris puikiai tinka su saulėgrąžom bei moliūgų sėklom.
Tikrai negailiu nei vieno gero žodžio, nežinau kam gali nepatikt smile.gif Nebent tiems, kas visai nemėgsta granatų ir avižinių sausainių!
Laikyti sandariai, išsilaikė minkšti ir kvapnūs!
REceptas is cia:
http://belgija.blogs...o-seklomis.html
Atsakyti
Keksiukai su bananais ir Karvutės saldainiais
4 kiaušinių
140 g. sviesto
200 g. kvietinių miltų
200 g. grikių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
12 valgomųjų šaukštų cukraus
100 ml. kefyro
1 banano
4 Karvutės saldainių
Kiaušinius sumaišome su kefyru ir cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ištirpintą sviestą supilame į kiaušinių masę. Miltus suberiame į skystą mas ir išmaišome. Sudedame gabalėliais pjaustytą bananą bei Karvutės saldainius ir išmaiome.
Į keksiukų formeles dedame po kupiną šaukštą ar kiek daugiau tešlos ir kepame 190 C karštumo orkaitėje apie 25- 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.
Šaltinis: http://www.beatosvir...atos-keksiukai/
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 12 gruodžio 2014 - 10:46