Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis
½ puodelio sviesto
½ puodelio rudo cukraus
½ puodelio balto cukraus (balto cukraus dėjau tik 1 v.š. aš visada pamažinu)
1 kiaušinio
1 a.š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1¼ puodelio miltų
1 puodelio avižinių dribsnių
½ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
1 puodelio arba šokoladinių lašelių, arba kaip dariau aš - puodelį pripildžiau kokoso drožlėm, nekepintom saulėgrąžom bei moliūgo sėklom. Visi lygiom dalim, pilnas puodelis
1 puodelis granato sėklų (maždaug išeina vienas vaisius )
Sviestą ištrinti su cukrumi (aš pamiršau išimti jį anksčiau, tai tiesiog ištirpdžiau mikrobangėje), įmušti kiaušinį, supilti vanilę.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei suberti avižinius dribsnius. Sudėti likusius priedus, t.y. arba naudojamą šokoladą, arba saulėgrąžas, kokosą...
Sumaišyti sausus ingredientus su sviesto mase kol viskas susijungs, atsargiai įmaišyti išdarinėtą granatą.
Kai kurios sėklytės susispaus ir išbėgs sultys, nieko baisaus, sultys suteikia drėgnumą sausainiams.
Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių. Kepimo skardą ištiesti popieriumi, šaukšto pagalba arba padrėkinus rankas formuoti nedidelius rutuliukus, juos sudėti į skardą paliekant tarpus. Sausainius šiek tiek paploti šakute ir dėti kepti apie 12-15 min. kol gražiai paruduos, patikrinus mediniu pagaliuku bus sausas. Jei sausainiai didesni ir storesni, gali kepti ilgiau, plonesniems reiks, žinoma, mažiau laiko, tad būtina stebėti!
Iškepusius leisti atvėsti, nes karštos granatų sėklytės gali išskirti dar sultis.Jei galvojate, kad sėklytės "maišysis" kramtant, ( nes žinau, kad yra žmonių, kurie jų nevalgo, išspjauna) taip nėra, jos suminkštėja kažkiek, bet palieka tas traškumas, kuris puikiai tinka su saulėgrąžom bei moliūgų sėklom.
Tikrai negailiu nei vieno gero žodžio, nežinau kam gali nepatikt
Nebent tiems, kas visai nemėgsta granatų ir avižinių sausainių!
Laikyti sandariai, išsilaikė minkšti ir kvapnūs!
REceptas is cia:
http://belgija.blogs...o-seklomis.html