Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(*jolantab* @ 2014 05 26, 12:25)
Taip  bigsmile.gif
Gal galite parašykite apytikslės ingredientų proporcijas?
Ačiū  4u.gif

1 pokelis vaflių lakštų
1 indelis mascapone sūrelio
1 indelis ru du du kremo
100 gr. sviesto

Šiltą sviestą išplakti su maskapone ir sumaišyti su ru du du kremu. Gerai išsukti.
Pertepti vaflius ir paslėgus palaikyti bent porą valandų.
Supjaustyti patogiais valgyti gabalėliais.
Atsakyti
user posted image

Pyragas su riešutiniu-šokoladiniu morengu

170 g minkšto sviesto
125gr . cukraus
2 tryniai
375gr. miltų
3 a.š. vanilinio cukraus

100 g lazdyno riešutų
100 g juodo šokolado
2 baltymai
80gr cukraus
truputis citrinos rugšties

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje[aš naudojau silikoninę28cm skersmens] .

Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180c apie 30 min.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 05 27, 22:27)


Pyragas su riešutiniu-šokoladiniu morengu


Labai sudomino smile.gif Kaip skonis pyragelio? Ar ne per sausas?
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2014 05 27, 22:23)
Labai sudomino smile.gif Kaip skonis pyragelio? Ar ne per sausas?


nu ne,sausas nera...skanus wub.gif
Atsakyti

Traškūs vafliai:-)
200 gr sviesto
250 gr cukraus
5 kiaušiniai
200 -250 gr miltų
žiupsnis vanilinio cukraus
šaukstas romo arba brendžio:-)
Sviestą ištirpdom,ir ištrinam su cukrumi,išplakę kiaušinius supilame i sviestą su cukrumį, įberiame maišydamos miltus ir ipilame brendžio! Kepame vaflinėje kol gražiai apskrus. Skanaus.


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bambiziukė* @ 2014 05 26, 15:29)
1 pokelis vaflių lakštų
1 indelis mascapone sūrelio
1 indelis ru du du kremo
100 gr. sviesto

Šiltą sviestą išplakti su maskapone ir sumaišyti su ru du du kremu. Gerai išsukti.
Pertepti vaflius ir paslėgus palaikyti bent porą valandų.
Supjaustyti patogiais valgyti gabalėliais.

laba diena, sakykit maskarpones maziukas indelis ar didelis (500g) ? 4u.gif
Atsakyti
[attachmentid=232393]

Šaldytas braškinis Tiramisu
(Daugiau)

1 st. stiprios kavos

Savoiardi sausainių (apie 20-25 arba pusė didelio pakelio)

3 v.š. braškių likerio (amareto, kokosų likerio, Vana Tallin ar kt.)

3 kiaušinio trynių

0,5 st. cukraus

250 g maskarponės sūrio

200 g grietinėlės

1 st. smulkiai pjaustytų braškių (puikiai tiktų ir kitos vasaros uogos, pvz. mėlynės, avietės)



Pasiruošiame standartinę kekso formą – išklojame ją maistine plėvele. Kiaušinių trynius su cukrumi ir 3 v.š. kavos pilame į nedidelį karščiui atsparų dubenį ir plakame virš garų vonelės, kol cukrus visai ištirps ir masė bus standi. Dubenį padedame, kad kiek pravėstų. Likusią kavą (šaltą!) sumaišome su likeriu ir sumirkome sausainius (sausainiai neturi permirkti, nepersistenkite). Grietinėlę išplakame iki standumo. Maskarponę sumaišome su kiaušiniais iki vientisos masės ir viską sujungiame su grietinėle – kremas paruoštas.

Sluoksniuojame Tiramisu. Ant keksinės dugno pilame pusę braškių, paskirstome. Tada pilame pusę kremo, išlyginame ir ant viršaus išdėliojame sausainių sluoksnį. Dar kartą viską pakartojame su likusiais produktais. Paruoštą Tiramisu palaikome valandą šaldytuve, kad įsigertų skoniai, o po to, dedame į šaldiklį 4 val. arba nakčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 17 birželio 2014 - 12:06
Desertas su braškėmis ir varškės kremu


schmoll.gif user posted image

4-5 nedidelėms stiklinėms

200 gr. braškių
300 gr. kreminės varškės President (arba Rikotos, Maskarponės ar kt.)
200 gr. grietinėlės 35 %
100 gr. sausainių (Selga, Gaidelis)
30 gr. sviesto
5 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
Grietinėlę išplakame su 3 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
Braškes šiek tiek patriname su 2 v.š. cukraus.
Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t.t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!

P.S. Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!

http://aj-receptai.b...skes-kremu.html
Atsakyti
Pyragas su rabarbarais ir morengu

user posted image

170 g minkšto sviesto
125gr . cukraus
2 tryniai
375gr. miltų
3 a.š. vanilinio cukraus
morengui
2 baltymai
150gr cukraus
truputis citrinos rūgšties
3-4 rabarbarų stiebai+3-4 šaukštai cukraus

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje[aš naudojau silikoninę28cm skersmens] .
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti kubeliais,apipilti cukrumi,išmaišyti,palikti pusvalandžiui.
Ant tešlos sudėti rabarbarus[susidariusį skystį nupilti].Kepti 180c apie 20min.Tuo tarpu išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių blizgių putų.Išplaktus baltymus paskirstyti ant pyrago ir dar pakepti apie 10min.Skanaus..

Atsakyti
Pyragėliai ,Svajonė'

user posted image

Vasarą,kai aplink pilna įvairių sodo ir miško gėrybių,būtina pasigaminti šiuos,burnoi tirpstančius pyragaičius...

tešlai.
170 g minkšto sviesto
125gr . cukraus
2 tryniai
375gr. miltų
3 a.š. vanilinio cukraus
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.
idarui
400gr varškės
1 v.š krakmolo
1 kiaušinis
2 v.š tarkuoto šokolado
pagal skonį cukraus
mėgstamų uogų

tešlą iškočioti,išspausti apskritimus ir jais iškloti silikonines keksiukų formeles.
Įdarui skirtus produktus sumaišyti.Dėti po šaukštą įdaro i formelę ir kepti 180c apie 20min.Iškepusius ir atvėsintus krepšelius papuošti mėgstamom uogom ir apibarstyti cukraus pudra...iš šitos normos išeina apie 30 pyragėlių.Skanaus...
Atsakyti
Labai tinka vasarai, gaivus, skanus, lengvai pagaminamas
300gr sausainiu(man skaniau su SELGOS)
500gr varskes(skaniau su plombyrine)
5-6 saukstai cukraus(bet jei dedu plombyrine , tai cukraus nededu0
truputis pieno
50gr zelatino
300gr braskiu(dedu is akies)
smulkiai supjaustau uogas, sutrupinu sausainius, varske isuku su pienu, istirpau zelatina, atvesinu, supilu i varske, dedu sluoksni sausainiu, uogu , uzpilu varske ir taip sluoksniuoju, papuosiu braskemis, laaabai skanus, gaivus, kaiptik vasarai
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lavega @ 2014 06 03, 17:10)
Traškūs vafliai:-)
200 gr sviesto
250 gr cukraus
5 kiaušiniai
200 -250 gr miltų
žiupsnis vanilinio cukraus
šaukstas romo arba brendžio:-)



Geras, šiandien kaip tik kepiau drinks_cheers.gif Tik dėjau visko po 200 g. ir 6 kiaušinius, nedėjau alkoholio, ir tiesą sakant, nesuprantu ką jis padaro, gal iškelia? g.gif

maniškiai:

user posted image


Atsakyti