Sezaminiai sausainiai
Reikės:
100 g cukraus
50 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
150 g sezamo sėklų
55 g sviesto
2 kupinų v.š.miltų
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kiaušinį išplakti iki purumo. Suberti sezamo sėklas, išmaišyti. Suberti dviejų rūšių cukrų, supilti išlydytą sviestą ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai sudėti miltus, dar kartą permaišyti ir rankomis formuoti mažus rutuliukus, kuriuos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant tarpus. Kepti apie 8 minutes arba kol švelniai paruduoja. Išimti iš orkaitės, leisti atvėsti ir tik tada skanauti.
Skanaus!
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 04 11, 18:07)
kokio dydzio skarda naudojot?
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 05 10, 12:03)
25x34 mazdaug
Dekui, kepiau apvalioj 26cm.viskas puikiai gavosi.vesta dabar ant spinteles, neiskentus atsipjoviau dar silto gabaliuka, nu labai skanu, manau bus vienas megstamiausiu
Gaivus varškės desertas
Ingredientai:
Varškė, 400 gramų
Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Želatina, 3 arbatiniai šaukšteliai
Pienas, 0,8 stiklinės
Uogos, arba konservuoti vaisiai, 1 stiklinė
Migdolų riešutai, skrudinti sausoje keptuvėjė, 1 sauja
Želatiną sudėkite į pieną ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Tada garų vonelėje kaitinkite pieną, kol granulės ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, supilkite pieną ir elektriniu plaktuvu išplakite masę. Sudėkite uogas ir riešutus bei pamaišykite. Masę sukrėskite į tortinę ir padėkite į šaldytuvą stingti.
http://www.receptai....s-desertas-8482
Ingredientai:
Varškė, 400 gramų
Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Želatina, 3 arbatiniai šaukšteliai
Pienas, 0,8 stiklinės
Uogos, arba konservuoti vaisiai, 1 stiklinė
Migdolų riešutai, skrudinti sausoje keptuvėjė, 1 sauja
Želatiną sudėkite į pieną ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Tada garų vonelėje kaitinkite pieną, kol granulės ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, supilkite pieną ir elektriniu plaktuvu išplakite masę. Sudėkite uogas ir riešutus bei pamaišykite. Masę sukrėskite į tortinę ir padėkite į šaldytuvą stingti.
http://www.receptai....s-desertas-8482
QUOTE(Vedrynelis @ 2014 05 11, 16:52)
Dekui, kepiau apvalioj 26cm.viskas puikiai gavosi.vesta dabar ant spinteles, neiskentus atsipjoviau dar silto gabaliuka, nu labai skanu, manau bus vienas megstamiausiu
man skaniausias pilnai atveses smagu,kad viskas gavosi
Sveiki. Gal kas pasakys, kur butu galima nusipirkti tokio daikto kaip chocolate chips? Tokie specialus sokolado gabaliukai.
QUOTE(Cinamonine @ 2014 05 16, 14:25)
Sveiki. Gal kas pasakys, kur butu galima nusipirkti tokio daikto kaip chocolate chips? Tokie specialus sokolado gabaliukai.
As perku prieskoniu parduotuveje Anyziukas Panevezyje,jie ten sveriami,visokio dydzio buna.Manau ir kituose miestuose ir sveriamu prieskoniu krautuvelese buna. Delonoje yra ju va tokie
Reikėtų pagalbos
Senokai esu radusi čia labai skanų perteptų vaflių receptuką, bet pamečiau
Žinau, kad pertepimui reikia maskarponės sūrio, sviesto... O kas dar?
Gal kažkas gamina kažką panašaus?
Senokai esu radusi čia labai skanų perteptų vaflių receptuką, bet pamečiau
Žinau, kad pertepimui reikia maskarponės sūrio, sviesto... O kas dar?
Gal kažkas gamina kažką panašaus?
QUOTE(Vedrynelis @ 2014 05 11, 16:52)
Dekui, kepiau apvalioj 26cm.viskas puikiai gavosi.vesta dabar ant spinteles, neiskentus atsipjoviau dar silto gabaliuka, nu labai skanu, manau bus vienas megstamiausiu
smagu,kad patiko
QUOTE(*jolantab* @ 2014 05 21, 10:52)
Reikėtų pagalbos
Senokai esu radusi čia labai skanų perteptų vaflių receptuką, bet pamečiau
Žinau, kad pertepimui reikia maskarponės sūrio, sviesto... O kas dar?
Gal kažkas gamina kažką panašaus?
Senokai esu radusi čia labai skanų perteptų vaflių receptuką, bet pamečiau
Žinau, kad pertepimui reikia maskarponės sūrio, sviesto... O kas dar?
Gal kažkas gamina kažką panašaus?
Čia gal kažkada mano rašyto....Tada reikia dėt kondensuoto pieno dar
QUOTE(Bambiziukė* @ 2014 05 26, 10:51)
Čia gal kažkada mano rašyto....Tada reikia dėt kondensuoto pieno dar
Taip
Gal galite parašykite apytikslės ingredientų proporcijas?
Ačiū