Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Nova @ 2014 03 16, 11:24)
Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"



Nu sunervavot Jūs mane su šituo pyragu, mirtinai prisireikė ir man jį iškepti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 23 kovo 2014 - 10:18
QUOTE(Twiggy @ 2014 03 18, 22:42)
Nu sunervavot Jūs mane su šituo pyragu, mirtinai prisireikė ir man jį iškept



.....ką galiu pasakyti - mane taip pat sunervavot mirksiukas.gif o dar labiau neramu,kad turiu tik trintas mėlynes doh.gif doh.gif doh.gif
Kad aryt- nebus per daug skysta g.gif g.gif aišku, gal reiktu nuvarvint ta skysti daugiau, kaži g.gif g.gif g.gif
nu bet laaaaaaaaaaaaaaabai jau užsinorėjau, pasigailėjau net,kad atsliūkinau čia 4u.gif
Atsakyti
O aš visai jokių šaldytų uogų neturiu, o pirktinių dėti nenoriu. Galvoju gal visai jokių nedėti, arba džiovintas dėti? g.gif Slyvas gal?
Atsakyti
Kepiau šį pyragiuką su mėlynėmis - tikrai skanus, lengvai pagaminamas. Aš pirkau paprastą varškę (ne kreminę), sudėjau varškę, cukrų ir kiaušinius į kombainą ir jis per porą minučių ją sutrynė iki kremo biggrin.gif tada supyliau grietinėlę ir viskas išsiplakė. Tad beliko tik tešlą pagaminti ir viskas. Dėjau aš mėlynes, bet galima ir be jokių uogų - vistiek bus skanu. Galima dar gal kokių razinų norint įdėti, nes jos visad tinka prie varškės. Bet šiuo atveju mėlynės duoda tokio skanaus gaivumo ir tuomet ta varškė įgauna tokį lyg kokių ledų skonį mmmm... 4u.gif
Atsakyti
Pyraga galima su bet kokiom uogom kepti. Jei turit tik trintu melyniu - tiesiog maziau ju dekit, ir manau, kad viskas pavyks. Apsidraudimui galite dar viena nedideli kiausini idet, kad labiau sustandintu idara, jei matysit, kad labai skystas.

Melynes su varske idealiai dera. Valgiau ir galvojau, ka man primena tas kremo skonis.. Ogi tikrai ledus smile.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 25 kovo 2014 - 09:22
Samosa - indiški pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

user posted image

Apie 20 nedidelių samosų

Tešlai:

350 gr. kvietinių miltų
150 ml. vandens
100 gr. sviesto
žiupsnelis druskos

Įdarui:

3 dideli obuoliai
40 gr. sviesto
2 saujos razinų
5 v.š. rudojo cukraus (arba pagal skonį)
1 a.š. cinamono

aliejaus kepimui
cukraus pudros pyragėlių pabarstymui

Tešla. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, užpilkite tirpintu sviestu, išmaišykite ir rankomis trinkite, kol gausite trupinius. Supilkite vandenį ir užminkykite minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Suformuokite rutulį, apšlakstykite jį vandeniu ir palikite pusvalandžiui uždengtame dubenyje, kad išbrinktų miltai.

Įdaras. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tuomet suberkite cukrų, cinamoną, ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ims karamelizuotis, ir keptuvėje visiškai neliks skysčio (man užima apie 10 min.). Suberkite razinas, išmaišykite ir palikite įdarą atvėsti.

Formavimas. Tešlą padalinkite į 20 dalių. Iškočiokite iš gabaliuko tešlos ploną skritulį (apie 8-9 cm), dėkite įdaro, kraštus stipriai suspauskite ir suvyniokite kraštą į "kaselę". Puode įkaitinkite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų pyragėlius ir jie virtų, kaip spurgos) ir pavartydami virkite, kol gražiai pagelsta. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Samosas galite daryti ir didesnes, tuomet tešlą dalinkite į mažiau dalių. Formuoti irgi galima įvairiai, bet man gražiausios su "kasele" smile.gif

http://www.aj-recept...ageliai-su.html
Atsakyti
Nekeptas meduolių tortas

1 kg kaimiškų arba šokoladinių meduolių
500 gr grietinės
4 bananai
2-3 šaukštai cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
1 pakelis mėgstamo skonio želė

meduolius susmulkinti iki smulkių trupinių,aš tai padariau smulkintuvo pagalba.Grietinę išmaišyti su cukrum ir vanile.Žele ištirpinti 60 ml karšto vandens,kai atvės supilti į grietinę ir suplakti mikseriu,padėti į šaldytuvą,kad truputį sutirštėtų kremas.
Paimti didelę lėkštę,į ją dėti tortinės formą be dugno,pilti ten sluoksnį meduolių trupinių,užpilti kremo,uždėti griežinėliais supjaustytų bananų,vėl pilti trupinių ir vėl kremo/bananų,viršutinis sluoksnis su trupiniais.Formos skersmuo 24cm.Padarytą tortą dėti į šaldytuvą,aš laikiau 1 parą.
Laaabai skanus,net nesitikėjau,kad bus toks nuostabus...verta gaminti,skanaus..
user posted image
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 03 27, 21:47)
Nekeptas meduolių tortas

o kaip atrodo tie bananai pjuvyje? negadina vaizdo pajuodave?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2014 03 27, 21:53)
o kaip atrodo tie bananai pjuvyje? negadina vaizdo pajuodave?

normaliai atrodė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2014 03 16, 11:24)
Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"

Kepiau šį pyragą smile.gif Mano klaidosir pastebėjimai:
*Dėjau lydytą sviestą, o ne taip kaip parekomenduota, dėl to teko daug daugiau miltų dėti - klaida, nors abejoju, ar įtakojo tešlos skonį.
*Neturėjau jokių uogų, dėjau konservuotas slyvas - mano skoniui netiko, per blankus skonis.
*Būtinai pertrinčiau varškę kitą kartą, supratau, kad su grūdeliais man nelabai patinka biggrin.gif

Atsakyti
Kondensuoto pieno pyragas
1 skard. saldaus kondensuoto pieno
4 kiaušiniai
150 g miltų
½ a.š. kepimo miltelių
50 g lydyto sviesto
Visus produktus gerai išplakti ir supilti į kepimo formą. Kepti 45 min. 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą dar 10 min. palaikyti orkaitėje ir tada išimti. Skanaus!

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2014 03 28, 15:46)
Kepiau šį pyragą smile.gif Mano klaidosir pastebėjimai:
*Dėjau lydytą sviestą, o ne taip kaip parekomenduota, dėl to teko daug daugiau miltų dėti - klaida, nors abejoju, ar įtakojo tešlos skonį.
*Neturėjau jokių uogų, dėjau konservuotas slyvas - mano skoniui netiko, per blankus skonis.
*Būtinai pertrinčiau varškę kitą kartą, supratau, kad su grūdeliais man nelabai patinka biggrin.gif

Nors aš ne pyrago autorius, bet kepu jų nemažai, o šį jau kelis kart spėjau pagaminti. Tad jūsų pastebėjimai labai teisingi smile.gif Sviestą reikia išplakti su cukrupi, tuomet įplakti kiešinius ir jau tada miltų ir kepimo miltelių eilė. Gaunasi puiki tešla. Įdaras taip pat skanus ir burnoje tirpstantis bus tuomet kai varškė bus lyg kremas. Jei turit kombainą tai dėkit į jį varškę, cukrų, kiaušinius, po poros minučių pilkit grietinėlę ir jis viską atliks užjus, beliks tik ant pagrindo supilti mirksiukas.gif
Dėl kitų uogų nežinau - kepu visad su mėlynėm, nes pilnas šaldiklis šio gėrio smile.gif
Atsakyti