Samosa - indiški pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis Apie 20 nedidelių samosųTešlai:350 gr. kvietinių miltų
150 ml. vandens
100 gr. sviesto
žiupsnelis druskos
Įdarui:3 dideli obuoliai
40 gr. sviesto
2 saujos razinų
5 v.š. rudojo cukraus (arba pagal skonį)
1 a.š. cinamono
aliejaus kepimui
cukraus pudros pyragėlių pabarstymui
Tešla. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, užpilkite tirpintu sviestu, išmaišykite ir rankomis trinkite, kol gausite trupinius. Supilkite vandenį ir užminkykite minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Suformuokite rutulį, apšlakstykite jį vandeniu ir palikite pusvalandžiui uždengtame dubenyje, kad išbrinktų miltai.
Įdaras. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tuomet suberkite cukrų, cinamoną, ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ims karamelizuotis, ir keptuvėje visiškai neliks skysčio (man užima apie 10 min.). Suberkite razinas, išmaišykite ir palikite įdarą atvėsti.
Formavimas. Tešlą padalinkite į 20 dalių. Iškočiokite iš gabaliuko tešlos ploną skritulį (apie 8-9 cm), dėkite įdaro, kraštus stipriai suspauskite ir suvyniokite kraštą į "kaselę". Puode įkaitinkite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų pyragėlius ir jie virtų, kaip spurgos) ir pavartydami virkite, kol gražiai pagelsta. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Samosas galite daryti ir didesnes, tuomet tešlą dalinkite į mažiau dalių. Formuoti irgi galima įvairiai, bet man gražiausios su "kasele" http://www.aj-recept...ageliai-su.html
"I breath in Love, I breath out Love, everything is Love, I'M LOVE."