Išbandžiau ir aš tinginių napaleoną,tik dariau truputi kitaip.Vietoj kondencuoto pieno dejau rududu,saldytos uogos ir razinos į kremą įmaišiau ir nemažą šlakelį romo gavosi labai geras skonis ir aromatas
Labai drėgnas, truputį gal net guminis Kai norisi ko nors saldaus
Pyragas puodelyje
1 nedidelis kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. saldžios kakavos (arba 1 v. š. paprastos)
3 v. š. aliejaus
3 v. š. pieno
4 v. š. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
Puodelyje išplakti kiaušinį, supilti aliejų, pieną, kakavą, išmaišyti, pilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti, galima įdėti šokolado gabalėlių (aš dėjau juodo - labai skanu). Mikrobangų krosnelėje kepti apie 2 minutes.
P.S nepamirškite pasidėti puodelio ant lėkštutės! Maniškis buvo taip iškilęs, kad beveik prodėjo bėgti, tai aš vidury kepimo išjungiau, padėjau lėkštutę, vėl įdėjau kepti... per tą laiką jis subliuško. O tešlos buvo mažiau nei pusė puodelio! Net netvintis pradėjau, kad neišbėgtų ir mikrobangės valyt nereiktų..
Papildyta:
Vaaau, kaip skaniai atrodo norėčiau ir aš tokį napaleoniuką pagamint, tik kažkaip neprisiruošiu
Pyragas puodelyje
1 nedidelis kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. saldžios kakavos (arba 1 v. š. paprastos)
3 v. š. aliejaus
3 v. š. pieno
4 v. š. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
Puodelyje išplakti kiaušinį, supilti aliejų, pieną, kakavą, išmaišyti, pilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti, galima įdėti šokolado gabalėlių (aš dėjau juodo - labai skanu). Mikrobangų krosnelėje kepti apie 2 minutes.
P.S nepamirškite pasidėti puodelio ant lėkštutės! Maniškis buvo taip iškilęs, kad beveik prodėjo bėgti, tai aš vidury kepimo išjungiau, padėjau lėkštutę, vėl įdėjau kepti... per tą laiką jis subliuško. O tešlos buvo mažiau nei pusė puodelio! Net netvintis pradėjau, kad neišbėgtų ir mikrobangės valyt nereiktų..
Papildyta:
QUOTE(poniajurate @ 2014 02 23, 13:59)
Išbandžiau ir aš tinginių napaleoną,tik dariau truputi kitaip.Vietoj kondencuoto pieno dejau rududu,saldytos uogos ir razinos į kremą įmaišiau ir nemažą šlakelį romo gavosi labai geras skonis ir aromatas
Vaaau, kaip skaniai atrodo norėčiau ir aš tokį napaleoniuką pagamint, tik kažkaip neprisiruošiu
Tobulos bandelės
Bandelės su cinamonu
Reikia:
250 ml pieno
60 g rudojo cukraus
7 g sausų mielių
50 g sviesto
390 g miltų
Padažui:
100 g sviesto
70 g rudojo cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. malto muskato
Eiga: pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau, kad taip įkyriai neliptų prie pirštų galima juos pasitepti aliejumi ir ilgainiui tešla nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.
Padažui: sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.
Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.
Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skaniausios, kokios tik kada esu iškepusi
Bandelės su cinamonu
Reikia:
250 ml pieno
60 g rudojo cukraus
7 g sausų mielių
50 g sviesto
390 g miltų
Padažui:
100 g sviesto
70 g rudojo cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. malto muskato
Eiga: pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau, kad taip įkyriai neliptų prie pirštų galima juos pasitepti aliejumi ir ilgainiui tešla nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.
Padažui: sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.
Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.
Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skaniausios, kokios tik kada esu iškepusi
QUOTE(Nova @ 2014 02 19, 12:26)
Vakar kepiau,nerealiai patiko visiemsir vyras dar užsiprašė kad iškepčiau
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 02 23, 15:16)
Labai drėgnas, truputį gal net guminis Kai norisi ko nors saldaus
Pyragas puodelyje
Pyragas puodelyje
Išbandyta, tikrai skanu
QUOTE(Bambiziukė* @ 2014 02 24, 10:56)
Vakar kepiau,nerealiai patiko visiemsir vyras dar užsiprašė kad iškepčiau
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko
Senoje temoje ieškokit, buvo bent keli
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko
[/quote]
http://irri-style.bl...napoleonas.html dariau pagal si
QUOTE(adiaVT @ 2014 02 23, 20:03)
Jei naudočiau baltą cukrų, kažin skonis labai pasikeistų?
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 02 24, 19:20)
Jei naudočiau baltą cukrų, kažin skonis labai pasikeistų?
kepiau su baltu cukrum, nes rudo nebeturėjau. nemanau, kad labai didelis skonių skirtumas būtų...
QUOTE(adiaVT @ 2014 02 24, 19:49)
kepiau su baltu cukrum, nes rudo nebeturėjau. nemanau, kad labai didelis skonių skirtumas būtų...
Savaitgalį bandysiu labai gražiai atrodo - plutelė traški, o vidus minkštas...
Kokosinis pyragas.
Reikes:1 kiausinis,1 st.kefyro(jogurto),3/4 st.cukraus,10 gr.kepimo miltelių,1,5 st.miltu,Viska ismaisyti ir supilti i kepimo skarda.
Pyrago virsui reikes:3/4 st.cukraus sumaisyti su 100 gr.kokoso drozliu ir 1 pok.vanilinio cukraus.Sausame dubenyje sumaisyti viska ir uzpilti ant teslos.Kepti 180-200 temp.apie 25-30 min.(priklausomai nuo orkaites).Kad virsus neapdegtu,po 10 min.galima pridengti folija.
Iskepusi pyraga dar karsta palaistyti 1 st.grietineles 20 proc.(as palaisciau dvaro 35 proc.)
Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"
26-28 cm. apvaliai formai
Pagrindui:
2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. minkšto sviesto
320 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gr. varškės (9 % riebumo)
200 gr. grietinėlės (35-36 % riebumo)
2 kiaušiniai (M,L dydžio)
200 gr. mėlynių (galima šaldytų)
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras. Taigi, iš pradžių rekomenduoju pasidaryti įdarą. Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau, nes mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilame grietinėlę ir viską gerai išplakame mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja. Sudedame mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišome. Jei naudosite šaldytas mėlynes, atšildę nupilkite sultis.
Pagrindas. Kiaušinius su cukrumi ir druska mikseriu išplakame, kol ištirpsta cukrus. Sudedame minkštą sviestą ir dar kartą išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Į kepimo formos dugną patiesiame kepimo popierių, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Dugną subadome šakute. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Išimame, ir jei tešla visgi labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštu, ir tilptų įdaras. Supilame įdarą ir kepame 35 min. 180°C orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti. Iškeptą visiškai atvėsiname bent kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve). Skanaus!
P.S. Pasaka, ne pyragas Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 cm. formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrindas ir šiek tiek įdaras).
http://aj-receptai.b...e-melynoji.html
26-28 cm. apvaliai formai
Pagrindui:
2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. minkšto sviesto
320 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gr. varškės (9 % riebumo)
200 gr. grietinėlės (35-36 % riebumo)
2 kiaušiniai (M,L dydžio)
200 gr. mėlynių (galima šaldytų)
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras. Taigi, iš pradžių rekomenduoju pasidaryti įdarą. Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau, nes mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilame grietinėlę ir viską gerai išplakame mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja. Sudedame mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišome. Jei naudosite šaldytas mėlynes, atšildę nupilkite sultis.
Pagrindas. Kiaušinius su cukrumi ir druska mikseriu išplakame, kol ištirpsta cukrus. Sudedame minkštą sviestą ir dar kartą išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Į kepimo formos dugną patiesiame kepimo popierių, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Dugną subadome šakute. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Išimame, ir jei tešla visgi labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštu, ir tilptų įdaras. Supilame įdarą ir kepame 35 min. 180°C orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti. Iškeptą visiškai atvėsiname bent kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve). Skanaus!
P.S. Pasaka, ne pyragas Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 cm. formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrindas ir šiek tiek įdaras).
http://aj-receptai.b...e-melynoji.html