Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Išbandžiau ir aš tinginių napaleoną,tik dariau truputi kitaip.Vietoj kondencuoto pieno dejau rududu,saldytos uogos ir razinos smile.gif į kremą įmaišiau ir nemažą šlakelį romo ax.gif gavosi labai geras skonis ir aromatas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Labai drėgnas, truputį gal net guminis tongue.gif Kai norisi ko nors saldaus ax.gif

Pyragas puodelyje

1 nedidelis kiaušinis
4 v. š. cukraus
2 v. š. saldžios kakavos (arba 1 v. š. paprastos)
3 v. š. aliejaus
3 v. š. pieno
4 v. š. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių

Puodelyje išplakti kiaušinį, supilti aliejų, pieną, kakavą, išmaišyti, pilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti, galima įdėti šokolado gabalėlių (aš dėjau juodo - labai skanu). Mikrobangų krosnelėje kepti apie 2 minutes.

P.S nepamirškite pasidėti puodelio ant lėkštutės! Maniškis buvo taip iškilęs, kad beveik prodėjo bėgti, tai aš vidury kepimo išjungiau, padėjau lėkštutę, vėl įdėjau kepti... per tą laiką jis subliuško. O tešlos buvo mažiau nei pusė puodelio! Net netvintis pradėjau, kad neišbėgtų ir mikrobangės valyt nereiktų.. biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(poniajurate @ 2014 02 23, 13:59)
Išbandžiau ir aš tinginių napaleoną,tik dariau truputi kitaip.Vietoj kondencuoto pieno dejau rududu,saldytos uogos ir razinos smile.gif į kremą įmaišiau ir nemažą šlakelį romo  ax.gif  gavosi labai geras skonis ir aromatas smile.gif



Vaaau, kaip skaniai atrodo bigsmile.gif norėčiau ir aš tokį napaleoniuką pagamint, tik kažkaip neprisiruošiu blush2.gif
Atsakyti
Tobulos bandelės


user posted image

Bandelės su cinamonu
Reikia:

250 ml pieno
60 g rudojo cukraus
7 g sausų mielių
50 g sviesto
390 g miltų
Padažui:

100 g sviesto
70 g rudojo cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. malto muskato

Eiga: pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau, kad taip įkyriai neliptų prie pirštų galima juos pasitepti aliejumi ir ilgainiui tešla nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.

Padažui: sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.

Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.

Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skaniausios, kokios tik kada esu iškepusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2014 02 19, 12:26)
Trapūs žagarėliai


Vakar kepiau,nerealiai patiko visiemsir vyras dar užsiprašė kad iškepčiau biggrin.gif
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 02 23, 15:16)
Labai drėgnas,  truputį gal net guminis  tongue.gif Kai norisi ko nors saldaus  ax.gif

Pyragas puodelyje


Išbandyta, tikrai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambiziukė* @ 2014 02 24, 10:56)
Vakar kepiau,nerealiai patiko visiemsir vyras dar užsiprašė kad iškepčiau biggrin.gif
Norėčiau Netikro Napaleono receptuko blush2.gif


Senoje temoje ieškokit, buvo bent keli smile.gif
Atsakyti

Norėčiau Netikro Napaleono receptuko blush2.gif
[/quote]
http://irri-style.bl...napoleonas.html dariau pagal si smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2014 02 23, 20:03)
Tobulos bandelės


Bandelės su cinamonu



Jei naudočiau baltą cukrų, kažin skonis labai pasikeistų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 02 24, 19:20)
Jei naudočiau baltą cukrų, kažin skonis labai pasikeistų?  g.gif


kepiau su baltu cukrum, nes rudo nebeturėjau. nemanau, kad labai didelis skonių skirtumas būtų...
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2014 02 24, 19:49)
kepiau su baltu cukrum, nes rudo nebeturėjau. nemanau, kad labai didelis skonių skirtumas būtų...


Savaitgalį bandysiu smile.gif labai gražiai atrodo - plutelė traški, o vidus minkštas... wub.gif
Atsakyti
user posted image
Kokosinis pyragas.
Reikes:1 kiausinis,1 st.kefyro(jogurto),3/4 st.cukraus,10 gr.kepimo miltelių,1,5 st.miltu,Viska ismaisyti ir supilti i kepimo skarda.
Pyrago virsui reikes:3/4 st.cukraus sumaisyti su 100 gr.kokoso drozliu ir 1 pok.vanilinio cukraus.Sausame dubenyje sumaisyti viska ir uzpilti ant teslos.Kepti 180-200 temp.apie 25-30 min.(priklausomai nuo orkaites).Kad virsus neapdegtu,po 10 min.galima pridengti folija.
Iskepusi pyraga dar karsta palaistyti 1 st.grietineles 20 proc.(as palaisciau dvaro 35 proc.)
Atsakyti
Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"

user posted image

26-28 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. minkšto sviesto
320 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 gr. varškės (9 % riebumo)
200 gr. grietinėlės (35-36 % riebumo)
2 kiaušiniai (M,L dydžio)
200 gr. mėlynių (galima šaldytų)
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

Įdaras. Taigi, iš pradžių rekomenduoju pasidaryti įdarą. Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau, nes mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilame grietinėlę ir viską gerai išplakame mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja. Sudedame mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišome. Jei naudosite šaldytas mėlynes, atšildę nupilkite sultis.

Pagrindas. Kiaušinius su cukrumi ir druska mikseriu išplakame, kol ištirpsta cukrus. Sudedame minkštą sviestą ir dar kartą išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Į kepimo formos dugną patiesiame kepimo popierių, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Dugną subadome šakute. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Išimame, ir jei tešla visgi labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštu, ir tilptų įdaras. Supilame įdarą ir kepame 35 min. 180°C orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti. Iškeptą visiškai atvėsiname bent kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve). Skanaus!

P.S. Pasaka, ne pyragas smile.gif Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 cm. formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrindas ir šiek tiek įdaras).

http://aj-receptai.b...e-melynoji.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 16 kovo 2014 - 11:26