ačiū, taip labai skanūs, jeigu trmpai teišsilaikė
tinginukas
Reikės:
400g. mėgstamų sausainių,
75 g sviesto,
90 ml pieno,
100 g cukraus,
šaukšto kakavos,
šaukšto kondensuoto pieno,
kelių gabaliukų juodojo šokolado,
saujos riešutų.
Sausainius sulaužom, ant karšto vandens vonelės sudedam visus produktus ir išlydom iki vientisos masės, paskui ją supilam ant sausainių ir gerai išmaišom, sudedam į formą, gerai suspaudžiam ir paliekam keliom valandom, o dar geriau nakčiai sustingti.
receptukas imtas is cia recepto saltinis
Reikės:
400g. mėgstamų sausainių,
75 g sviesto,
90 ml pieno,
100 g cukraus,
šaukšto kakavos,
šaukšto kondensuoto pieno,
kelių gabaliukų juodojo šokolado,
saujos riešutų.
Sausainius sulaužom, ant karšto vandens vonelės sudedam visus produktus ir išlydom iki vientisos masės, paskui ją supilam ant sausainių ir gerai išmaišom, sudedam į formą, gerai suspaudžiam ir paliekam keliom valandom, o dar geriau nakčiai sustingti.
receptukas imtas is cia recepto saltinis
Receptą kažkada išsisaugojau iš Delfi
Citrininis pyragas:
1 pok.sausainių,0,5 pok.sviesto,2 citrinų sulčių(man per daug rugštu gavos,dečiau tik 1 ),1 citrinos tarkuotų žievelių,1 ind.kondensuoto pieno,2 tryniai,saują šaldytų bruknių uogų(aš dėjau spanguoles ir šilauoges).
Sausainius sumalti blenderiu ar kitaip susmulkinti iki smulkių trupinių,įdėti dalį citrinos žievelės ir supilti ištirpdytą sviestą,išmaišyti ir ta mase iškloti kepimo skardą,kepti 10 min. 170 temp.Kol keps padas kondensuotą sumaišyti su citrinų sultimis,likusiomis citrinos žievelėmis ir įsukti trynius,įmaišyti uogas.Užkeptą pagrindą užpilti kremu ir kepti dar 15 min.Atvėsinti ir skanaus.
Citrininis pyragas:
1 pok.sausainių,0,5 pok.sviesto,2 citrinų sulčių(man per daug rugštu gavos,dečiau tik 1 ),1 citrinos tarkuotų žievelių,1 ind.kondensuoto pieno,2 tryniai,saują šaldytų bruknių uogų(aš dėjau spanguoles ir šilauoges).
Sausainius sumalti blenderiu ar kitaip susmulkinti iki smulkių trupinių,įdėti dalį citrinos žievelės ir supilti ištirpdytą sviestą,išmaišyti ir ta mase iškloti kepimo skardą,kepti 10 min. 170 temp.Kol keps padas kondensuotą sumaišyti su citrinų sultimis,likusiomis citrinos žievelėmis ir įsukti trynius,įmaišyti uogas.Užkeptą pagrindą užpilti kremu ir kepti dar 15 min.Atvėsinti ir skanaus.
Mano pyragas pagal aukščiau nurodytą receptą, tik aš dedu daugiau sausainių ir 3 trynius na ir šįkart pasirinkau avietes.
http://s28.postimg.o...7522509_n_1.jpg
http://s28.postimg.o...7522509_n_1.jpg
Uogų putėsiai su kondensuotu pienu
200 ml. vandens
200 gr. bet kokių uogų (tinka ir šaldytos)
80 gr. cukraus
190 gr. saldaus sutirštinto kondensuoto pieno (pusė indelio)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. želatinos
Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską mikseriu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame mikseriu (mažu greičiu). Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!
P.S. Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!
http://www.aj-recept...uotu-pienu.html
200 ml. vandens
200 gr. bet kokių uogų (tinka ir šaldytos)
80 gr. cukraus
190 gr. saldaus sutirštinto kondensuoto pieno (pusė indelio)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. želatinos
Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską mikseriu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame mikseriu (mažu greičiu). Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!
P.S. Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!
http://www.aj-recept...uotu-pienu.html
QUOTE(poniajurate @ 2014 02 02, 12:17)
QUOTE(zilkute @ 2014 02 08, 10:44)
Mano pyragas pagal aukščiau nurodytą receptą, tik aš dedu daugiau sausainių ir 3 trynius na ir šįkart pasirinkau avietes.
Kepiau keletą kartų šį pyragą, svarbu nepadauginti citrinos sulčių (dedu 1,5 cirtinos), šiaip laabai skanus
QUOTE(Nova @ 2014 02 10, 13:01)
Uogų putėsiai su kondensuotu pienu
Kaip dabar noriu tokio deserto, kaip tik po pietu!
Visko turiu apart uogu, jau sudorojom visas. Tai dabar kyla visokios mintys. Turiu ir paprasto sutirstinto pieno, bet saldytuve kaip tik stovi aitdarytos puse bonkutes karamelizuoto sutirstinto pieno. Ar tiktu jis su kokiom uogom? Bet pagalvojau, kad karamele tiktu su bananais, bet kaip tada elgtis su jais, ar taip pat juos reiketu pavirti vandenyje?
Aciu!
QUOTE(Renata123 @ 2014 02 10, 16:57)
Kaip dabar noriu tokio deserto, kaip tik po pietu!
Visko turiu apart uogu, jau sudorojom visas. Tai dabar kyla visokios mintys. Turiu ir paprasto sutirstinto pieno, bet saldytuve kaip tik stovi aitdarytos puse bonkutes karamelizuoto sutirstinto pieno. Ar tiktu jis su kokiom uogom? Bet pagalvojau, kad karamele tiktu su bananais, bet kaip tada elgtis su jais, ar taip pat juos reiketu pavirti vandenyje?
Aciu!
Visko turiu apart uogu, jau sudorojom visas. Tai dabar kyla visokios mintys. Turiu ir paprasto sutirstinto pieno, bet saldytuve kaip tik stovi aitdarytos puse bonkutes karamelizuoto sutirstinto pieno. Ar tiktu jis su kokiom uogom? Bet pagalvojau, kad karamele tiktu su bananais, bet kaip tada elgtis su jais, ar taip pat juos reiketu pavirti vandenyje?
Aciu!
Renata123, pieno sitam musui reikia ne karamelizuoto, o paprasto kondensuoto sutirstinto... Nors ka gali zinot, gal ir skanu butu? Bananu tai nevirciau, tiesiog sutrinciau blenderiu.
QUOTE(Nova @ 2014 02 10, 17:03)
Renata123, pieno sitam musui reikia ne karamelizuoto, o paprasto kondensuoto sutirstinto... Nors ka gali zinot, gal ir skanu butu? Bananu tai nevirciau, tiesiog sutrinciau blenderiu.
Taip, taip, as supratau, kad reikia paprasto kond. pieno. Bet rasiau, kad butent dabar saldytuve stovi atidaryta bonkute karamelizuoto, tai mastau ar gautusi kas su juo. Bet turbut darant pirma karta neeksperementuosiu, rytoj nusipirksiu saldytas uogas ir pagal jusu nuostabu recepta bandysiu.
Aciu uz puikius receptus!
Labai skanus - drėgnas, purus keksas
Kondensuoto pieno keksas
pusė indelio kondensuoto saldinto pieno
pakelis (200 g. ) minkšto sviesto
180 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
50 g. cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 v. š. nesaldintos kakavos miltelių
3 kiaušiniai
Sviestą išsukti iki mikseriu purumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti. Įmaišyti išplaktus kiaušinius, vėl išmaišyti. Tešlą padalinti per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, padalinti į dvi dalis. Į vieną įdėti kakavos. Supilti miltus į tešlas - su kakava į vieną, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti, ir kekso formą ištepus sviestu, supilti tešlas. Pirmiausia baltą, vėliau kakavinę. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje valandą.
Skanaus!
Kondensuoto pieno keksas
pusė indelio kondensuoto saldinto pieno
pakelis (200 g. ) minkšto sviesto
180 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
50 g. cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 v. š. nesaldintos kakavos miltelių
3 kiaušiniai
Sviestą išsukti iki mikseriu purumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti. Įmaišyti išplaktus kiaušinius, vėl išmaišyti. Tešlą padalinti per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, padalinti į dvi dalis. Į vieną įdėti kakavos. Supilti miltus į tešlas - su kakava į vieną, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti, ir kekso formą ištepus sviestu, supilti tešlas. Pirmiausia baltą, vėliau kakavinę. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje valandą.
Skanaus!
Trapūs žagarėliai
1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui
Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.
http://www.aj-recept...zagareliai.html
1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui
Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.
http://www.aj-recept...zagareliai.html