Manų kruopų gardėsis su žemės riešutais/ Şambalı Tatlısı
8 asmenims
2 stikl. manų kruopų
1 1/2 stikl.. cukraus
1 2/3 stikl. natūralaus jogurto
1 valg. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto (nenaufojau, vietoje jos naudojau 1 arb. š. vanilinio cukraus)
Apie 1/2 stikl. nesūdytų žemės riešutų
1 arb.š. sviesto (kepimo indui patepti)
Sirupui:
2 stikl. vandens
1 1/2 stikl. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Didelį kepimo indą ištepkite sviestu.
2. Dubenyje sumaišykie manų kruopas ir cukrų, supilkite jogurtą, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą (mano atveju vanilinį cukrų). Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo indą, ant viršaus išdėliokite žemės riešutus. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes.
3. Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Vandenį ir cukrų supilkite į puodą ir statykite ant
ugnies. Kai sirupas užvirs, pavirkite 5 minutes, tada supilkite citrinų sultis ir dar pavirkite apie 3-4 minutes.
4. Išimkite pyragą iš orkaitės ir kelias minutes palikite atvėsti. Aštriu peiliu supjaustykite į ilgus stačiakampius. Neišimkite iš kepimo indo. Ant viršaus supilkite sirupą ir leiskite visiškai atvėsti apie 1 valandą. Patiekite su arbata ar kava.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 295
Mano pastebėjimai: Skanus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Tik man kažkodėl susirodė, kad stiklinė yra ne 250 ml. talpos, o 180 ml. todėl tešla gavosi itin tiršta ir sirupo mažiau pagaminau, bet vis vien pyragas buvo tikrai skanus.
Kakaviniai sausainiai su manų kruopomis ir aguonomis/ Şekerpare
Gaminau iš pusės normos, visai normai reikės:
1 1/2 stiklinės miltų
125 g svesto
4 valg. š. cukraus
1 kiaušinis
2 valg. š. manų
2 valg. š. kakavos
1 valg. š. kepimo miltelių
1 valg. š. maltų lazdynų riešutų
100 ml aguonų
Sirupui:
2 stikl. cukraus
2 1/2 stikl. vandens
1/2m citrinos sultys
1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės, tada įmuškite kiaušinį, vėl išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, manų kruopas, maltus lazdynų riešutus ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.Lėkštėje paskleiskite aguonas ir jose pavoliokite tešlos rutuliukus. Lėkštėje paskleiskite aguonas ir jose pavoliokite tešlos rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Sausainukus kepkite apie 30 minučių.
4. Kol sausainiai kepa, išvirkite sirupą. Sumaišykite cukrų ir vandenį, užvirkite ir virkite 3 minutes, tada supilkite citrinų sultis, vėl užvirkite, virkite dar 5 minutes ir atvėsinkite.
5. Iškeptus sausainius užpilkite sirupu ir palaukite, kol visiškai atvės.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 281
Gaminau iš pusės normos, visai normai reikės:
1 1/2 stiklinės miltų
125 g svesto
4 valg. š. cukraus
1 kiaušinis
2 valg. š. manų
2 valg. š. kakavos
1 valg. š. kepimo miltelių
1 valg. š. maltų lazdynų riešutų
100 ml aguonų
Sirupui:
2 stikl. cukraus
2 1/2 stikl. vandens
1/2m citrinos sultys
1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės, tada įmuškite kiaušinį, vėl išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, manų kruopas, maltus lazdynų riešutus ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.Lėkštėje paskleiskite aguonas ir jose pavoliokite tešlos rutuliukus. Lėkštėje paskleiskite aguonas ir jose pavoliokite tešlos rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Sausainukus kepkite apie 30 minučių.
4. Kol sausainiai kepa, išvirkite sirupą. Sumaišykite cukrų ir vandenį, užvirkite ir virkite 3 minutes, tada supilkite citrinų sultis, vėl užvirkite, virkite dar 5 minutes ir atvėsinkite.
5. Iškeptus sausainius užpilkite sirupu ir palaukite, kol visiškai atvės.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 281
Kadangi nežinau ir kur iesškoti, rašau čia
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
QUOTE(Šokoladė @ 2016 11 08, 10:31)
Kadangi nežinau ir kur iesškoti, rašau čia
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
ir man tas klausimas bais aktualus
mano vyras sako visokiu purikliu prideda
QUOTE(Šokoladė @ 2016 11 08, 10:31)
Kadangi nežinau ir kur iesškoti, rašau čia
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
mergaitės pasidalinkite minštų bandelių receptu, kiek be kepčiau na jos nera tokios minkštos kaip pvz pirktos bandelių namuose, kas ten dedama kad jos ir atvesusios butu minkštos?
Pati neiskepsit, chemijos ten atitinkamos prideta
Gal yra cia kepeju is mazeikiu? Parasykit i az
QUOTE(Ugnužė @ 2014 06 17, 12:04)
Šaldytas braškinis Tiramisu
(Daugiau)
1 st. stiprios kavos
Savoiardi sausainių (apie 20-25 arba pusė didelio pakelio)
3 v.š. braškių likerio (amareto, kokosų likerio, Vana Tallin ar kt.)
3 kiaušinio trynių
0,5 st. cukraus
250 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės
1 st. smulkiai pjaustytų braškių (puikiai tiktų ir kitos vasaros uogos, pvz. mėlynės, avietės)
Ačiū, bandysiu. Atrodo labai skaniai.