[quote=poniajurate,2015 04 25, 18:32]
[quote=lotutee,2015 04 24, 14:06]
Atrodo labai skaniai, noreciau isbandyti, tik klausimas is kur toki krema gauti ?kremas Šantilji?
As dariau rududu su grietinele ir maskarpone krema
[/quote]
O kokiom proporcom maišėt rududu, maskarponę ir grietinėlę?
QUOTE(Aguončikas @ 2015 04 29, 12:20)
O kokiom proporcom maišėt rududu, maskarponę ir grietinėlę?
Kiekiai tai ziurint kiek turit pyrageliu,as dejau 200 gr.grietineles,200 gr.maskarpones ir likutis rududu,tik nepamenu kiek jau ten jo buvo,zodziu sunaudojau,kad neliktu
Ačiū
Pyragėlių dar neturiu, bet norėjau žinot, kaip tą kremą pasidaryt Bet tikrai darysiu ir pyragėlius
Pyragėlių dar neturiu, bet norėjau žinot, kaip tą kremą pasidaryt Bet tikrai darysiu ir pyragėlius
Naminiai Snickers saldainiai ( su gaminimo eiga)
12-ai saldainių (4-5 cm skersmens)
Reikės:
100 gr žemės riešutų
70-80 gr lieso pieno miltelių
2-3 valg. š. skysto natūralaus medaus
100 gr juodo ( ne mažiau 72 % kakavos) šokolado
Gaminimo eiga:
Žemės riešutus pakepinti orkaitėje arba keptuvėje, nuvalyti luobeles, padėti, kad atvėstų.
Nepridegančioje keptuvėje pakepinti lieso pieno miltelius iki aukso spalvos. Formuosis gumulėliai - juos vėliau galima sutrupinti arba viską permalti smulkintuvu/kavamale.
Paskrudintus žemės riešutus sumaišyti su pakepintais pieno milteliais ir skystu medumi. Masė gaunasi ganėtinai klampi, tąsi.
Sudėti į formą/formeles ir palikti šaldiklyje 15-ai minučių.
Tuo metu vandens vonelėje ištirpinti juodo šokolado plytelę, sulaužytą gabaliukais. Svarbu neperkaitinti.
Iš šaldiklio ištraukti sustingusią snickers masę , aplieti skystu juodu šokoladu. Vėl palikti šaldiklyje iki šokoladas sustings.
12-ai saldainių (4-5 cm skersmens)
Reikės:
100 gr žemės riešutų
70-80 gr lieso pieno miltelių
2-3 valg. š. skysto natūralaus medaus
100 gr juodo ( ne mažiau 72 % kakavos) šokolado
Gaminimo eiga:
Žemės riešutus pakepinti orkaitėje arba keptuvėje, nuvalyti luobeles, padėti, kad atvėstų.
Nepridegančioje keptuvėje pakepinti lieso pieno miltelius iki aukso spalvos. Formuosis gumulėliai - juos vėliau galima sutrupinti arba viską permalti smulkintuvu/kavamale.
Paskrudintus žemės riešutus sumaišyti su pakepintais pieno milteliais ir skystu medumi. Masė gaunasi ganėtinai klampi, tąsi.
Sudėti į formą/formeles ir palikti šaldiklyje 15-ai minučių.
Tuo metu vandens vonelėje ištirpinti juodo šokolado plytelę, sulaužytą gabaliukais. Svarbu neperkaitinti.
Iš šaldiklio ištraukti sustingusią snickers masę , aplieti skystu juodu šokoladu. Vėl palikti šaldiklyje iki šokoladas sustings.
QUOTE(irmulia @ 2015 06 11, 17:59)
100 gr žemės riešutų
70-80 gr lieso pieno miltelių
2-3 valg. š. skysto natūralaus medaus
100 gr juodo ( ne mažiau 72 % kakavos) šokolado
Vaizdas tobulas,atrodo skaniai....O va kaip tie milteliai atrodo?Kur jų reikėtu ieškoti?Gal žinot kaip angliškai jie vadintusi?
QUOTE(irmulia)
Atrodo taip.
angl.būtų skimmed milk powder . LT radau delonoje (ten mažais kiekiais po 400 gr)
angl.būtų skimmed milk powder . LT radau delonoje (ten mažais kiekiais po 400 gr)
Irmulia, I kokias formeles?
Romy, aš panaudojau silikoninę sausainių formą šiam reikalui. O galima ir paprasčiau: iš masės suformuoti bloką, į šaldiklį. Prieš apliejant šokoladu, bloką supjaustyti batonėliais ar kubeliais.
Rududu keksas su irisais.
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:
1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)
Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu
Receptas is cia :http://aguonele.blogspot.com/search/label/keksiukai-keksas
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:
1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)
Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu
Receptas is cia :http://aguonele.blogspot.com/search/label/keksiukai-keksas
QUOTE(poniajurate @ 2015 06 14, 16:32)
Mmmm, sudomino, bandysiu. Ačiū už pasidalinimą
P.S. Tik dar klausimas - irisai ar "Karvutė"?
QUOTE(Aguončikas @ 2015 06 14, 20:27)
Mmmm, sudomino, bandysiu. Ačiū už pasidalinimą
P.S. Tik dar klausimas - irisai ar "Karvutė"?
P.S. Tik dar klausimas - irisai ar "Karvutė"?
as dariau su saldainiais"Karvute"
Turkiškas tinginys/ Mozaik Pasta
Reikės:
500 gramų sviestinių sausainių (naudojau Petit Beurre sausainius)
200 ml pieno
125 gramų sviesto
200 ml cukraus
2 valg. š. kakavos
80 gramų juodojo šokolado
2 saujų gliaudytų pistacijų arba graikinių riešutų (naudojau graikinius riešutus)
Papuošti: kakavos ir juodojo šokolado.
Sviestą, pieną, cukrų ir šokoladą sudėkite į puodą ir kaitnkite kol sviestas ir šokoladas ištirps. Įberkite kakavą ir išmaišykite. Sausainius šiek tiek sulaukžykite (šį kartą sulaužioau per smulkiai, kitą kartą laužyčiau stambiau), sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite kakaviniu padažu. Išmaišykite, tada suberkite riešutus. Vėl truputį pamaišykite. Pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele ir supilkite sausainių mišinį. Šiek tiek paspauskite. Ant viršaus vėl uždėkite plėvelę. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandos, geriausiai per naktį. Sustingusią masę išimkite iš formos, pabarstykite kakavos milteliais ir skutikliu nuskuskite keletą šokolado drožlių. Pjaukite ir skanaukite!
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p.289.
Moliūgų desertas/ Kabak tatlisi
4 asmenims
Reikės: 500 gramų moliūgo, nulupto ir be sėklų
1 stiklinės cukraus
1 cinamono lazdelės (neturėjau, dėjau tiesiog žiupsnelį malto cinamono)
80 ml vandens
3 valg. š. kokoso drožlių
galima apibarstyti ir graikiniais reišutais
Moliūgus supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi. Palikite pastovėti apie 5-6 valandas arba per naktį. Tada perdėkite į puodą, supilkite visą susidariusį sirupą, įdėkite cinamono lazdelę (arba žiupsnį malto cinamono) ir supilkite vandenį. Uždenkite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite apie 35-40 minučių, kol moliūgas suminkštės. Kartkartėmis pamaišykite ir patikrinkite, ar nesvyla. Minkštus moliūgus sudėkite ant lėkštės (aš dėjau į mažus dubenėlius), apšlakstykite likusiu sirupu ir pabarstykite kokoso drožlėmis (arba graikiniasi riešutais). Prie jų puikiausiai tiks vaniliniai ledai.
P.s. galima patiekti ir su tahini (sezamų pasta), prieš pildami ji gerai išmaišykite, apšlakstykite moliūgus ir apibarstykite saujele smulkintų graikinių riešutų.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 287
Reikės:
500 gramų sviestinių sausainių (naudojau Petit Beurre sausainius)
200 ml pieno
125 gramų sviesto
200 ml cukraus
2 valg. š. kakavos
80 gramų juodojo šokolado
2 saujų gliaudytų pistacijų arba graikinių riešutų (naudojau graikinius riešutus)
Papuošti: kakavos ir juodojo šokolado.
Sviestą, pieną, cukrų ir šokoladą sudėkite į puodą ir kaitnkite kol sviestas ir šokoladas ištirps. Įberkite kakavą ir išmaišykite. Sausainius šiek tiek sulaukžykite (šį kartą sulaužioau per smulkiai, kitą kartą laužyčiau stambiau), sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite kakaviniu padažu. Išmaišykite, tada suberkite riešutus. Vėl truputį pamaišykite. Pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele ir supilkite sausainių mišinį. Šiek tiek paspauskite. Ant viršaus vėl uždėkite plėvelę. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandos, geriausiai per naktį. Sustingusią masę išimkite iš formos, pabarstykite kakavos milteliais ir skutikliu nuskuskite keletą šokolado drožlių. Pjaukite ir skanaukite!
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p.289.
Moliūgų desertas/ Kabak tatlisi
4 asmenims
Reikės: 500 gramų moliūgo, nulupto ir be sėklų
1 stiklinės cukraus
1 cinamono lazdelės (neturėjau, dėjau tiesiog žiupsnelį malto cinamono)
80 ml vandens
3 valg. š. kokoso drožlių
galima apibarstyti ir graikiniais reišutais
Moliūgus supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi. Palikite pastovėti apie 5-6 valandas arba per naktį. Tada perdėkite į puodą, supilkite visą susidariusį sirupą, įdėkite cinamono lazdelę (arba žiupsnį malto cinamono) ir supilkite vandenį. Uždenkite puodą ir ant nedidelės ugnies virkite apie 35-40 minučių, kol moliūgas suminkštės. Kartkartėmis pamaišykite ir patikrinkite, ar nesvyla. Minkštus moliūgus sudėkite ant lėkštės (aš dėjau į mažus dubenėlius), apšlakstykite likusiu sirupu ir pabarstykite kokoso drožlėmis (arba graikiniasi riešutais). Prie jų puikiausiai tiks vaniliniai ledai.
P.s. galima patiekti ir su tahini (sezamų pasta), prieš pildami ji gerai išmaišykite, apšlakstykite moliūgus ir apibarstykite saujele smulkintų graikinių riešutų.
Šaltinis: Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė", p. 287