vanilinė šarlotė su persikais
16 savoiardi sausainių
400 g tiršto natūralaus skonio jogurto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
230 g sirupe konservuotų persikų (grynas svoris)
migdolų riekelių
cukraus pudros
12 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną ir kraštus padenkite maistine plėvele.
Jogurtą sumaišykite su vanile. Persikus pasmulkinkite.
Palei formos kraštą vieną greta kito sustatykite sausainius. Sukrėskite 3 šaukštus jogurto, išdėliokite dalį persikų gabalėlių. Uždėkite perpus perlaužtą sausainį ir švelniai prispauskite. Sulaistykite 3 šaukštais sirupo.
Kartokite, kol sunaudosite visą jogurtą ir persikus. Viršuje esančius sausainius sulaistykite sirupu, apšlakstykite ir kraštuose sustatytus.
Kepimo formos viršų pridenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną formos kraštus atsargiai nusekite, švelniai nuimkite maistinę plėvelę. Patiekite pabarstę migdolais ir cukraus pudra.
Daugiau saldžių idėjų:
Duonos ir žaidimų