Perku Prismoj tokią Fazer, labai skani
Šokoladinis burokėlių pyragas
Reikės:
300 g virtų/keptų burokėlių (aš naudojau virtus)
3 kiaušinių
300 g cukraus
90 g juodojo šokolado
200 ml aliejaus
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 a/š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
dar dėjau saują džiovintų bruknių, nors recepta nėra nurodoma privalomai dėti
Burokėlius sutarkuoti smulkia tarka. Suplakti kiaušinius, aliejų ir cukrų. Šokoladą ištirpinti. Viską sumaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir maišant palaipsniui berti į masę. Suberti uogas (nebūtina). Kepti apie 40 min 170 laipsnių orkaitėje.
Reikės:
300 g virtų/keptų burokėlių (aš naudojau virtus)
3 kiaušinių
300 g cukraus
90 g juodojo šokolado
200 ml aliejaus
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 a/š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
dar dėjau saują džiovintų bruknių, nors recepta nėra nurodoma privalomai dėti
Burokėlius sutarkuoti smulkia tarka. Suplakti kiaušinius, aliejų ir cukrų. Šokoladą ištirpinti. Viską sumaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir maišant palaipsniui berti į masę. Suberti uogas (nebūtina). Kepti apie 40 min 170 laipsnių orkaitėje.
QUOTE(poniajurate @ 2015 01 26, 14:07)
Šokoladinis burokėlių pyragas
Norejau paklausti, ar sitas pyragas turi sioki toki raudonuma ar visiskai rudas nuo sokolado? Nes klasikinis anglu Red Velvet tortas pagal senovini recepta daromas su burokeliais, komentaruose skaiciau, kad jis rudas. Pagal siuolaikinius receptus, norint isgauti raudona spalva, vietoj burokeliu dedama labai daug dazu(iki 3v.s skystu arba 1a.s. pastos)
QUOTE(Pigalica @ 2015 02 13, 15:52)
Norejau paklausti, ar sitas pyragas turi sioki toki raudonuma ar visiskai rudas nuo sokolado? Nes klasikinis anglu Red Velvet tortas pagal senovini recepta daromas su burokeliais, komentaruose skaiciau, kad jis rudas. Pagal siuolaikinius receptus, norint isgauti raudona spalva, vietoj burokeliu dedama labai daug dazu(iki 3v.s skystu arba 1a.s. pastos)
zinokit jis rudas,raudonumo nebuvo
o jei deti ne ruda,o balta sokolada,gal nuo buroku raudonai viskas nusidazytu
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2015 02 14, 14:41)
o jei deti ne ruda,o balta sokolada,gal nuo buroku raudonai viskas nusidazytu
Ruda spalva, pagrinde, atsiranda nuo kakavos, o ja perdazyt nezinau ar imanoma. Nebent, kaip jus ir minejot, ideti daugiau baltojo sokolado ir nedeti kakavos (aisku jos svori pakeisti miltais), gal tada ir matytusi ta, raudona spalva.
Na, apie šį receptą nepasakysiu, bet esu kepus variantų iš red velvet serijos, tai nebuvo jis toks visai vien tik rudas. Spalva sodri, gerai prinokusios vyšnios. Ir man ji laaaabai patiko.
Bostono pyragas
Reikės:
200gr sviesto
300gr cukraus
450gr miltų
4 dideli kiaušiniai
4 šaukšteliai kepimo miltelių
230ml pieno
50gr cukraus
300ml grietinėlės
2 kiaušiniai
Šaukštas kukurūzų miltų
75ml. Pieno
Juodo šokolado 100gr
Grietinėlės 100ml
Sviesto 30gr
Cukraus 30gr
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Imaišyti paplaktus kiaušinius. Atskirai sumaisyti kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir miltus. Pamažu į kiaušinius su sviestu suberti miltus ir pakaitomis pieną. Tešlą sudėti į formą (aš darau į didelę keturkampę), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepti viršus-apačia rėžimu, 180 l. Temp ~30min.
Kremui kaitinti grietinėlę iki lengvo virimo, suberti cukrų ir nukelti. Atskirame inde sumaišyti miltus, pieną ir kiaušinius. Grietinėlę vėl pakaitinti ir nuolat maišant užkaitinti.
Iš orkaitės išėmus biskvitą perpjauti perpus. Ataušinti. Taip pat ataušinti ir grietinėlę. Vėliau pertepti lakštus grietinėle ir pasigaminus šokoladą juo aplieti.
Reikės:
200gr sviesto
300gr cukraus
450gr miltų
4 dideli kiaušiniai
4 šaukšteliai kepimo miltelių
230ml pieno
50gr cukraus
300ml grietinėlės
2 kiaušiniai
Šaukštas kukurūzų miltų
75ml. Pieno
Juodo šokolado 100gr
Grietinėlės 100ml
Sviesto 30gr
Cukraus 30gr
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Imaišyti paplaktus kiaušinius. Atskirai sumaisyti kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir miltus. Pamažu į kiaušinius su sviestu suberti miltus ir pakaitomis pieną. Tešlą sudėti į formą (aš darau į didelę keturkampę), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepti viršus-apačia rėžimu, 180 l. Temp ~30min.
Kremui kaitinti grietinėlę iki lengvo virimo, suberti cukrų ir nukelti. Atskirame inde sumaišyti miltus, pieną ir kiaušinius. Grietinėlę vėl pakaitinti ir nuolat maišant užkaitinti.
Iš orkaitės išėmus biskvitą perpjauti perpus. Ataušinti. Taip pat ataušinti ir grietinėlę. Vėliau pertepti lakštus grietinėle ir pasigaminus šokoladą juo aplieti.
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2015 02 14, 15:41)
o jei deti ne ruda,o balta sokolada,gal nuo buroku raudonai viskas nusidazytu
Bet juk baltas sokoladas jokio sokoladinio skonio pyragui neduos. Kondensuotas pienas ir tiek. Tai kaip ir nera jokios priezasties ji i pyraga deti .
QUOTE(Awdrute @ 2015 02 16, 16:06)
Aciu uz recepta! Bet, manau, kad rasant apie idara pamirsot pamineti, jog pakaitinta grietinele reikia sumaisyti su miltu-kiausiniu-pieno mase ir tada vel pakaitinti.
QUOTE(Awdrute @ 2015 02 16, 18:06)
Bostono pyragas
Reikės:
200gr sviesto
300gr cukraus
450gr miltų
4 dideli kiaušiniai
4 šaukšteliai kepimo miltelių
230ml pieno
50gr cukraus
300ml grietinėlės
2 kiaušiniai
Šaukštas kukurūzų miltų
75ml. Pieno
Juodo šokolado 100gr
Grietinėlės 100ml
Sviesto 30gr
Cukraus 30gr
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Imaišyti paplaktus kiaušinius. Atskirai sumaisyti kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir miltus. Pamažu į kiaušinius su sviestu suberti miltus ir pakaitomis pieną. Tešlą sudėti į formą (aš darau į didelę keturkampę), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepti viršus-apačia rėžimu, 180 l. Temp ~30min.
Kremui kaitinti grietinėlę iki lengvo virimo, suberti cukrų ir nukelti. Atskirame inde sumaišyti miltus, pieną ir kiaušinius. Supilti mišinį į grietinėlę.Grietinėlę vėl pakaitinti ir nuolat maišant užkaitinti.
Iš orkaitės išėmus biskvitą perpjauti perpus. Ataušinti. Taip pat ataušinti ir grietinėlę. Vėliau pertepti lakštus grietinėle ir pasigaminus šokoladą juo aplieti.
Reikės:
200gr sviesto
300gr cukraus
450gr miltų
4 dideli kiaušiniai
4 šaukšteliai kepimo miltelių
230ml pieno
50gr cukraus
300ml grietinėlės
2 kiaušiniai
Šaukštas kukurūzų miltų
75ml. Pieno
Juodo šokolado 100gr
Grietinėlės 100ml
Sviesto 30gr
Cukraus 30gr
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Imaišyti paplaktus kiaušinius. Atskirai sumaisyti kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir miltus. Pamažu į kiaušinius su sviestu suberti miltus ir pakaitomis pieną. Tešlą sudėti į formą (aš darau į didelę keturkampę), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepti viršus-apačia rėžimu, 180 l. Temp ~30min.
Kremui kaitinti grietinėlę iki lengvo virimo, suberti cukrų ir nukelti. Atskirame inde sumaišyti miltus, pieną ir kiaušinius. Supilti mišinį į grietinėlę.Grietinėlę vėl pakaitinti ir nuolat maišant užkaitinti.
Iš orkaitės išėmus biskvitą perpjauti perpus. Ataušinti. Taip pat ataušinti ir grietinėlę. Vėliau pertepti lakštus grietinėle ir pasigaminus šokoladą juo aplieti.
Papildau: gaminant padažą į pakaitintą grietinėlę reikia supilti pieno,kiaušinių ir miltų mišinį ir vėl užkaitinti maišant.
Ačiū narei Renata123 už pastebėjimą