Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Eklerai (plikyti pyragėliai) su šokoladiniu kremu

user posted image

Receptas:

https://www.youtube....h?v=GewXWBWqQ0c
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 12 21, 13:05)
Eklerai (plikyti pyragėliai) su šokoladiniu kremu

Atrodo, tai nuodemingai skaniai! bigsmile.gif Bet gerai butu, kad parasytumet recepta, nors ir ana perziurejau ir angliskai puikiai suprantu, bet yra ir kitokiu zmoniu besilankanciu siame forume. Ne veltui tema vadinasi "Saldūs receptai tik su nuotraukomis". mirksiukas.gif
Atsakyti
Kūčiukai

Reikės:
50 g cukraus
550 g miltų
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
50 ml aliejaus
1 kiaušinio
2 - 3 v.š. aguonų
žiupsnelio druskos

Mieles ištirpinti šiltame piene kartu su 2 v.š. cukraus ir 2 v.š. miltų. Palikti kol pakils. Likusius miltus bei cukrų supilti į dubenį, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suberti aguonas, druską ir pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20 - 25 minutes.
Iš tešlos formuoti plonas virveles, supjaustyti mažais gabalėliais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kūčiukus kepti 180C orkaitėje apie 15 - 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 22 gruodžio 2014 - 14:00
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 21, 21:24)
parasytumet recepta


Eklerai (plikyti pyragėliai) su šokoladiniu įdaru.

Tešlai:
125g vandens
125g pieno 3.5% (tiks ir 2.5%, bet su riebesniu skaniau smile.gif )
125g sviesto 82%
5g druskos
10g cukraus
150g miltu
5vnt (ar 250g) dideliu kiausiniu
cukraus pudros apibarstymui

Vandeni, piena, sviesta, cukru, druska uzvirinti. Nuimti nuo ugnies ir staigiai imaisyti miltus, maisyti kol tesla taps vientisa ir atsoks nuo puodo sieneliu. Atvesinti siek tiek. Maisyti, (as maisiau blenderiu su sluotele) Musti po 1 kiausini paeiliui, kai jis gerai isimaiso, musti antra... ir t.t Sumusti 4. Maisyti tol, kol tesla taps tvirta, standi, nekristu nuo mixerio, laikytu forma. Jei tesla nepakankamai tvirta, imusti likusi 5-kta kiausini.

Skardoje, ant kepimo popieriaus, su konditeriniu maiseliu purksti norima ekleru formas. Arba tiesiog su saukstu formuoti 4-5cm kamuoliukus. Apibarstyti pries kepant cukraus pudra. Palikite didesniu tarpus tarp ekleru, kad jie turetu vietos, kur pustis. Man i skarda 12vnt tilpo. Issipute beveik dvigubai. Nedekite dvieju skardu is karto!

Orkaite gerai ikaitinti ik 230C. Kepkite eklerus 5min. 230C, tada sumazinkite kaitra iki 180C ir teskite kepima ~20-30min. Kol graziai paruduos. NEATIDARINETI orkaites dureliu.
Iskepus isjunkite orkaite, pradarykite dureles apie 10cm ir leiskite jai vesti 15min. Po to isimkite eklerus ir atvesinkite visiskai ant groteliu.


Šokoladinė masė (įdarui)

100ml pieno 3,5% (tiks ir 2.5%, bet su riebesniu skaniau smile.gif )
40g kakavos milteliu (tikros, sokoladines, kur didelis % riebumas. Buna sveriamu prieskoniu skyriuose, o ne tos pigiausios)
130g tamsaus ar pieniško šokolado

Uzviritni piena, nuimti nuo ugnies ir iskart imaisyti kakavos miltelius. Supilti šį karšta kakavini piena ant smulkinto gabaliukais sokolado. Tegul patirpsta kelias min. tada ismaisykite iki vientisos mases.

Plikytas kremas (įdarui)

500ml pieno 3,5%
60g cukraus
5ml vaniles extrakto (as nedejau)
5vnt (ar 100g) dideli kiausiniu tryniai
60g cukraus vel
40g kukuruzu krakmolo (as dejau bulviu krakmola)

Trynius ir 60g cukraus suplakti, ideti krakmola, ismaisyti iki vientisos, skystesnes mases (pati tryniau su blenderiu). Piena, cukru 60g, vanile uzvirinti. Kai pienas uzverda, nuimti nuo ugnies ir 1/3 karšto pieno supilti i tryniu mase, nuolat MAISYTI. Tada sia mase supilti atgal i likusi karsta piena, grazinti ant letos ugnies ir apie 1-2min. kaitinti ir MAISYTI. Kai mase sutirstes, nuimti nuo ugnies ir sumaisyti ja visa su sokoladine mase (idarui). Galu gale pertrinti viska per sieteli, kad neliktu kakavos gumuliuku. Kai idaras atves, uzdengti ji "plionke", kad nepatektu oro ir nesiformuotu plevele. Gerai atvesusi krema saldytuve. Tada vel pamaisyti mentele ir pildyti juo pyragelius. Idarytus eklerus deti atgal i saldytuva 1val. kad gerai atsaltu.

Šokoladinis glaistas

190ml grietinėlės 35%
10g kakavos milteliu
150g tamsaus ar pienisko sokolado

Sokolado gabaliukus aptirpinti inde, virs garu voneles. Kitame inde kaitinti grietinele iki ji uzvirs. Isjungti ugni ir imaisyti kakavos miltelius i karsta grietinele. Supilti karsta kakavine grietinele ant aptirpusio sokolado. Maisyti iki kremines mases. Pertrinti per sieteli, kad neliktu kakavos gumuliuku. Atvesitni iki ~40C. (as nematavau, tiko ir kambario temp). Atsaldytu ekleru virsuneles merkti i sokoladini glaista. Deti i lekste.

Jei norite papuosti pyragelius kremu, tai ta pati sokoladini glaista (atvesusi) susiplakite mixeriu ir puoskite konditeriniu svirkstu.

Cia mano draugo skaniausi pyrageliai. Idaro kremas gaunasi kaip sokoladinis pudingas smile.gif
Aisku idara galite keisti kokiu tik norite. Pati labiau megstu baltus, kremines varskes, lengvesnius nei sis.
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 12 22, 14:50)
Eklerai (plikyti pyragėliai) su šokoladiniu įdaru.

Aciu labai! 4u.gif Butinai po svenciu isbandysiu, nes pasikartosiu, atrodo nuodemingai-fantastiskai-skaniai! bigsmile.gif
Atsakyti
Pridedu pjuvio foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Emeira @ 2014 12 22, 14:50)

40g kakavos milteliu (tikros, sokoladines, kur didelis % riebumas. Buna sveriamu prieskoniu skyriuose, o ne tos pigiausios)



Gal kas patartų, kur konkrečiau Vilniuje galima nusipirkti tikros šokoladinės kakavos? Kaip suprantu, rimi/maximoje tokios nėra? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gossipgirl @ 2014 12 28, 14:02)
Gal kas patartų, kur konkrečiau Vilniuje galima nusipirkti tikros šokoladinės kakavos? Kaip suprantu, rimi/maximoje tokios nėra?  unsure.gif


As visad perku Delona parduotuveje
Atsakyti
QUOTE(Gossipgirl @ 2014 12 28, 14:02)
Gal kas patartų, kur konkrečiau Vilniuje galima nusipirkti tikros šokoladinės kakavos? Kaip suprantu, rimi/maximoje tokios nėra?  unsure.gif

As irgi kartais nusiperku Delonoje, bet ir eiliniam PC yra kakavos, tai ne Nesquick ir ne kitokios saldziosios kakavos.
Perku "Alvo" kakava arba "Mociutes".
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 12 28, 20:53)
As irgi kartais nusiperku Delonoje, bet ir eiliniam PC yra kakavos, tai ne Nesquick ir ne kitokios saldziosios kakavos.
Perku "Alvo" kakava arba "Mociutes".



Dasitoje galima nusipirkti 100% tamsios kakavos. Parduodama 1 kg. Tik kainos nepamenu. Labai gera ir kokybiška.
Atsakyti
Kaune, stoties turguje sveriama sokoladine kakava po 2,6lt uz 100g. Pigiausia kiek esu ieskojusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emeira: 29 gruodžio 2014 - 11:53
Is prekybcentriniu man patinka Fazes arba Laimos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noir couture: 29 gruodžio 2014 - 19:05